تغییرات اقلیمی
آتشسوزی در جنگلات پاکستان همزمان با ادامه موج گرما

همزمان با ادامه موج گرما و هوای خشک در پاکستان، این کشور روز جمعه شاهد آتشسوزی جنگلات در نقاط مختلف از جمله اسلام آباد بود.
به گزارش رویترز، مقامها هنوز تایید نکرده اند که آیا این آتش سوزیها به دلیل درجه حرارت بالا بوده یا عمداً صورت گرفته است.
بخشهایی از پاکستان طی هفته گذشته شاهد درجه حرارت تا ۵۲.۲ درجه سانتیگرید بوده است. دانشمندان میگویند که افزایش درجه حرارت به دلیل تغییر اقلیم ناشی از فعالیتهای بشر میباشد.
تودههای دود برخاسته از آتشسوزی شدید در تپههای اسلامآباد دیده شده است در حالی که درجه حرارت به ۴۱ درجه سانتیگرید در بعد از ظهر جمعه رسید.
سهیل خان، یکی از مقامات پولیس اسلامآباد به رویترز گفت: «فرستادن آتشنشانی به آنجا دشوار است؛ مقامات امدادی در حال تلاش برای خاموش کردن آتش هستند.»
سخنگوی پولیس اسلام آباد گفت که در حال بررسی دلایل آتش سوزی هستند و تیم ویژهای برای بررسی از سوی قوماندانی امنیه شهر تشکیل شده است.
وقار زکریا، یکی از اعضای بورد حیات وحش اسلام آباد، گفت که این آتش سوزی میتواند یک مورد «آتش سوزی عمدی» باشد. وی افزود که درجه حرارت بالا برای مدت طولانی تر از حد معمول ادامه داشته و ماه می خشک تر از حد معمول بوده است.
مظهر حسین، سخنگوی ایالتی اداره مبارزه با حوادث طبیعی پاکستان به رویترز گفت: «آتش سوزی جنگل کلار کهار ممکن است یک فوران ناشی از گرما باشد.»
پاکستان از نظر سازمان های بین المللی به عنوان یکی از آسیب پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی شناخته میشود. در سال ۲۰۲۲، سیلاب ویرانگر در این کشور بیش از ۱۷۰۰ نفر را کشت و میلیون ها نفر را آواره کرد.
از سوی دیگر در هند حداقل ۱۵ نفر احتمالاْ از اثر گرمازدگی در روز پنجشنبه جان خود را از دست دادند.
تغییرات اقلیمی
در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.
بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.
در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.
افغانستان پس از دههها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.
به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.
سیلابهای ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمینهای وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.
تغییرات اقلیمی
سیلابها در فراه و کندهار جان ۲۹ تن را گرفت

مسوولان ریاستهای مبارزه با حوادث طبیعی فراه و کندهار میگویند که از اثر سیلابها در این دو ولایت ۲۹ تن جان باخته و ۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
محمد اسرائيل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی فراه به آریانانیوز تایید میکند که ۲۱ نفر از اثر سیلاب امروز (سهشنبه) در ولسوالی پشتکوه قلعه کاه این ولایت جان باخته و ۶ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گفته سیار، این افراد برای تفریح به کوههای پشتکوه قلعه کاه رفته بودند که سیلاب به طور ناگهانی آنان را در برگرفت.
مسوولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی کندهار نیز گفتهاند که در نتیجه سیلابها در این ولایت ۱۱ تن جان باخته و زخمی شدهاند.
به گفته آنان، در ناحیه هفتم این ولایت یک زن و ۳ کودک به دلیل فرو ریختن سقف خانه جان خود را از دست دادهاند.
آنان افزودهاند که در ناحیه و حوزه پنجم امنیتی این ولایت ۳ زن و یک کودک از اثر سیلابها جان باختهاند.
دو کودک و یک مرد دیگر نیز زخمی شدهاند.
تغییرات اقلیمی
مقامها میگویند آلودگی هوا امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که آلودگی هوا در کشور طی ده ماه نخست سال روان نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.
معین پالیسی و مسلکی این اداره در یک نشست خبری امروز (یکشنبه) گفت که طی سه ماه پسین، با همکاری ریاست ترافیک، تردد چهار هزار و ۲۱۱ موتر دودزا را متوقف کرده اند.
زین العابدین عابد در عین زمان تاکید کرد که جهان نباید موضوع تغییر اقلیم را سیاسی بسازد و بخاطر جبران پیامد تغییرات اقلیمی نیز، کشورهای ثروتمند باید به کشورهای فقیر «غرامت» بپردازند.
او گفت: «از کشورهای پیشرفته باید غرامت اخذ شود و به کشورهای متضرر غرامت پرداخته شود. خروج امریکاییها یا دونالد ترمپ از توافق پاریس، نقض اصول بشری است. تغییر اقلیم یک موضوع بشری است. بر سر این موضوع باید تعامل صورت گیرد. به جای ملاحظات سیاسی، از تعامل کار گرفته شود. »
مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان اطمینان دادند که کمکها برای مبارزه با اثرات تغییر اقلیم قطع نشده است.
روح الله امین، رئیس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط زیست در این باره گفت: «تا جایی که ما خبر داریم، بیشتر کمکهای بشری قطع شده، ولی پروژه های که در بخش محیط زیست و تغییر اقلیم است، به اینها کدام تاثیری نداشته است.»
مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان گفتند که با همکاری دیگر ادارات دولتی، برنامه عملیاتی شش ماهه برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا تدوین شده است.
بر اساس آمارهای این اداره، پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، این اداره برای کاهش آلودگی هوا سه هزار برنامه آگاهیدهی برگزار کرده که در آن بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتراک کرده اند.
مقامهای این اداره همچنان از باشندگان کابل خواستند تا از مصرف مواد سوختی که باعث آلودگی هوا میشود، خودداری کنند. اما شماری از باشندگان کابل از افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر شاکی اند و از نهادهای مسوول میخواهند که اقدامات عملی بیشتری انجام دهند.
گفتنیاست که آلودگی هوا در کابل همواره یکی از نگرانیهای ساکنان این شهر بوده است.
-
جهان4 روز ago
پزشکیان خطاب به ترمپ: مذاکره نمیکنم، هر کاری میخواهی بکنی، بکن
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برونو کاهل: آلمان در حال جمعآوری معلومات برای نحوه تعامل با امارت اسلامی است
-
جهان2 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هند میگوید روابط «ویژه» اساس تعامل این کشور با افغانستان بوده است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
چین خواستار کمکهای بشردوستانه و همکاریهای اقتصادی بیشتر به افغانستان شد
-
ورزش4 روز ago
ایرلند به دلیل مشکلات مالی مسابقات کریکت با افغانستان را لغو کرد