Connect with us

اخبار ساحوی

آغاز نخستین نشست نمایندگان ویژه کشورهای همسایه افغانستان در تاشکند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نخستین نشست نمایندگان ویژه کشورهای همسایه افغانستان در شهر تاشکند، پایتخت ازبیکستان، آغاز شد.

وزارت خارجه ازبیکستان با نشر اعلامیه‌ای می‌گوید که نمایندگان ویژه کشورهای ازبیکستان، ایران، چین، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ترکمنستان در این نشست حضور دارند و درباره برقراری صلح و ثبات پایدار در افغانستان و نیز کمک‌های انسانی به این کشور گفتگو خواهند کرد.

براساس اعلامیه، وضعیت فعلی افغانستان، تعامل دو طرفۀ کشورها برای حل مشکلات کنونی، تأمین ثبات درازمدت و کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان از موضوعات مورد بحث در این نشست است.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «درهفتم مارچ ۲۰۲۳، تاشکند میزبان اولین نشست نمایندگان ویژه کشورهای همسایه افغانستان است. نمایندگان ازبیکستان، چین، ایران، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ترکمنستان در مورد وضعیت کنونی افغانستان، همکاری طرف‌ها در حل و فصل اوضاع در این کشور و بر برقراری صلح و ثبات بلند مدت و همچنین تأمین کمک‌های بشردوستانه گفتگو خواهند کرد.»

در این نشست از افغانستان دعوت نشده است اما امارت اسلامی می‌گوید نشست‌های که به سود مردم افغانستان باشد از آن پشتیبانی می‌کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در مورد برگزاری این نشست‌ها می‌گوید: «این‌که آن‌ها در عرصه کمک‌های بشری و انسانی به مردم افغانستان گفتگو می‌کنند و یا این‌که با افغانستان همکاری صورت می‌گیرد، یک گام نیک است.»

آقای کریمی افزود: «ولی درکل گفته می‌توانیم تمام نشست‌های که به خیرخواهی مردم افغانستان باشد، به نفع مردم افغانستان باشد، یک گام نیک است.»

با این حال، سیاستمداران به این باوراند که عدم کسب مشروعیت امارت اسلامی سبب می‌شود که از افغانستان در این‌گونه نشست‌ها دعوت نشود.

پیش از این نیز همسایگان افغانستان نشست‌های متعددی را در سطح وزرای خارجه و نیز در چارچوب فارمت مسکو برگزار کرده‌اند و بر ضرورت تلاش مقام‌های حاکم در افغانستان بر تأمین امنیت، مبارزه با تروریزم، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر تأکید کرده‌اند.

همزمان با این، توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان، در دیدار با معاون وزارت خارجه قطر، تعامل، تعهد و نقش این کشور را در پشتیبانی از حق دختران و زنان افغان برای آموزش تقدیر کرده است.

اخبار ساحوی

هشدار رهبر ایران: اگر امریکا سوءنیت نشان دهد، سیلی محکمی خواهد خورد

Published

on

(Last Updated On: )

علی خامنه‌ای، رهبر ایران می‌گوید که تهران نیازی به استفاده از عوامل نیابتی در منطقه ندارد و حوثی‌های یمن که از جمله گروه‌های همسو با این کشور در خاورمیانه هستند، براساس انگیزه‌های خود عمل می‌کنند.

به گزارش رویترز، رهبر ایران این اظهارات را در سخنان روز جمعه خود در تهران بیان کرده است.

دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور آمریکا روز دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد که ایران را در قبال هرگونه حمله انجام‌شده توسط حوثی‌ها مسوول می‌داند.

این در حالی است که اداره ترمپ گسترده‌ترین عملیات نظامی امریکا در خاورمیانه را از زمان بازگشت او به کاخ سفید آغاز کرده است.

در طول سال‌ها، ایران با گروه‌هایی در سراسر منطقه همسو شده که خود را «محور مقاومت» در برابر نفوذ اسرائیل و امریکا می‌نامند. این گروه‌ها شامل حماس، حزب‌الله لبنان و گروه‌های شیعه مختلف در عراق می‌شوند.

خامنه‌ای در این باره گفت: «امریکایی‌ها مرتکب اشتباه بزرگی می‌شوند و مراکز مقاومت منطقه‌ای را عوامل نیابتی ایران می‌خوانند. نماینده یعنی چه؟ ملت یمن انگیزه‌های خود را دارد و گروه‌های مقاومت در منطقه نیز انگیزه‌های خودشان را دارند. ایران نیازی به عوامل نیابتی ندارد.»

وی افزود: «آنها [امریکا] تهدید می‌کنند، اما ما هرگز آغازگر رویارویی یا درگیری با کسی نبوده‌ایم. با این حال، اگر کسی با بدخواهی اقدام کند و درگیری را آغاز نماید، سیلی‌های محکمی دریافت خواهد کرد.»

کارشناسان امور یمن، جایی که حوثی‌ها در طول سال‌ها جنگ داخلی کنترول خود را گسترش داده‌اند، می‌گویند این گروه عمدتاً توسط دغدغه‌های داخلی و پایگاه حمایتی خود انگیزه می‌گیرد.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

مکرون و محمد بن سلمان درباره غزه و روند صلح اوکراین گفتگو کردند

رهبران دو کشور همچنین در مورد سوریه و لبنان گفتگو کردند.

Published

on

(Last Updated On: )

امانویل مکرون، رئیس جمهور فرانسه روز چهارشنبه گفت که با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی صحبت کرده و رهبران دو کشور از سرگیری حملات اسرائیل بر غزه را محکوم کردند.

به گزارش رویترز، مکرون گفت که آنها ریاست کنفرانسی را در مورد راه حل دو کشوری با هدف «کمک به احیای دیدگاه سیاسی هم برای اسرائیلی ها و هم برای فلسطینیان» بر عهده خواهند داشت.

مکرون در پستی در ایکس گفت: «بازگشت به آتش بس برای آزادی همه گروگان ها و حفاظت از غیرنظامیان ضروری است.»

به گفته کارکنان صحی نوار غزه، اردوی اسرائیل روز چهارشنبه در روز دوم موج تازه حملات خود بر غزه، ۴۸ فلسطینی را کشت.

در روز اول این حملات، ۴۰۰ نفر کشته شده بودند.

مکرون در دیدار با محمد سلمان همچنان از ابتکار «جده» ولیعهد سعودی که آغاز مذاکرات صلح در اوکراین را ممکن کرد، استقبال نمود.

رهبران دو کشور همچنین در مورد سوریه و لبنان گفتگو کردند.

مکرون گفت: «فرانسه و عربستان سعودی اهداف یکسانی دارند: یک لبنان کاملاً مستقل و یک سوریه متحد و باثبات که مصروف یک انتقال فراگیر است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

حملات اسرائیل به غزه دست کم ۲۰۰ کشته برجا گذاشت

در سطح منطقه‌ای، مصر و قطر، که نقش میانجی در مذاکرات آتش‌بس داشتند، از سرگیری حملات را محکوم کرده و خواستار توقف عاجل درگیری‌ها شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

اسرائیل حملات گسترده و شدیدی را علیه نوار غزه از سر گرفت که به گفته منابع مختلف، یکی از سنگین‌ترین عملیات‌های نظامی این کشور پس از اجرای توافق آتش‌بس محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی حماس، این تهاجم که صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۸ مارچ) انجام شد بیش از ۲۰۰ کشته بر جای گذاشته است که بخش قابل‌توجهی از قربانیان را غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، تشکیل می‌دهند.

این حملات با استفاده از نیروی هوایی و توپخانه‌ای سنگین انجام شده و مناطقی در شمال، مرکز و جنوب غزه را هدف قرار داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که اسرائیل به بیش از ۴۵۰ هدف در نوار غزه حمله کرده که شامل زیربنا‌های متعلق به حماس و مناطق مسکونی بوده است.

طبق آمار ارائه‌شده از سوی وزارت صحت غزه، که تحت کنترل حماس است، در این دور از حملات بیش از ۲۰۰ نفر کشته و صدها نفر دیگر زخمی شده‌اند. حماس اعلام کرده که بسیاری از قربانیان غیرنظامیانی هستند که در خانه‌ها یا پناهگاه‌های خود هدف قرار گرفته‌اند.

منابع صحی در غزه گزارش داده‌اند که شفاخانه‌ها مملو از زخمیان است و به دلیل کمبود تجهیزات صحی و قطع برق، امکان ارائه خدمات صحی به شدت محدود شده است. سازمان ملل نیز هشدار داده که ادامه این حملات می‌تواند وضعیت انسانی در غزه را به “نقطه غیرقابل بازگشت” برساند، جایی که بیش از یک میلیون نفر پیش‌تر به دلیل جنگ آواره شده‌اند.

در سطح منطقه‌ای، مصر و قطر، که نقش میانجی در مذاکرات آتش‌بس داشتند، از سرگیری حملات را محکوم کرده و خواستار توقف عاجل درگیری‌ها شده‌اند. دولت مصر این اقدام را “تهدیدی برای ثبات منطقه” خوانده و از جامعه جهانی خواسته تا برای جلوگیری از تشدید بحران مداخله کند.

در سطح بین‌المللی، ایالات متحده موضعی محتاطانه اتخاذ کرده و ضمن حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود، خواستار کاهش تلفات غیرنظامیان شده است. اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز از طرفین درخواست خویشتنداری کرده‌اند.

گروه شبه‌نظامی حماس در واکنش به این حمله‌ی گسترده و غیرمنتظره، اسرائیل را به «نسل‌کشی» متهم کرده و از کشورهای عربی، اسلامی و آزادگان جهان خواست که علیه اسرائیل تظاهرات کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!