اخبار ساحوی
آغاز کار استخراج یک معدن زغال سنگ در ولایت غور

اداره محلی غور کار استخراج یک معدن زغال سنگ در این ولایت را شروع کرده است.
مسوولان اداره معادن و پطرولیم غور میگویند این معدن به یک شرکت داخلی به قرارداد داده شده است و قرار است روزانه تا ۵۰ تُن استخراج داشته باشد.
شرکت استخراج کننده بابت هر تُن ذغال سنگ ۲هزار ۴۰۰ افغانی به دولت می پردازد و در حال حاضر دهها نفر مشغول کار شده اند.
واحدشهریار، مسوول شرکت استخراج ذغال سنگ غور میگوید که:”کار استخراج معدن زغال سنگ ولسوالی الایار ولایت غور موفقانه شروع شده است که این یک گام به سوی خودکفایی، پیشرفت و ترقی می باشد.”
عبدالحکیم حکمت، آمر اداره معادن و پطرولیم غور میگوید که:”درخواست تمام ادارات و مردم غور هم همین است که کار روی معادن ولایت غور شروع شود و استخراج گردد تا اینکه برای مردم ما کار و مصروفیت پیدا شود.”
غور از محروم ترین ولایتهای کشور طی دو دهه اخیر بوده است، با وجود دهها معدن مختلف در این ولایت، اما هیچ کاری برای استخراج معیاری معادن آن صورت نگرفته است.
مولوی رحمتالله امانی، نماینده مقام ولایت غور میگوید که:”در حدود هشتاد نوع معدن مختلف النوع در ولایت غور داریم که بیشتر این معادن در ولسوالیهای تولک، شهرک، الایار و دولت یار قرار دارند.”
احمدالله لبیب، قوماندان امنیه غور میگوید که:”ما با تمام توان از امنیت راهها، شرکتها و معادن که در ولایت غور میباشند برای اینها اطمینان میدهیم.”
با شروع کار استخراج این معدن، صدها تن از باشندگان این ولایت به گونه مستقیم و غیرمستقیم صاحب کار شدند، غوریها انتظار دارند که با استفاده از معادن این ولایت در قسمت سرک سازیها، برنامههای انکشافی و توسعهیی درغور توجه شود.
عبدالخالق، باشنده غور دراین باره گفت:”خیلی خوشحال هستیم که کار این معدن شروع شد و ما مصروف کار شدیم، اما نیاز است که مشکلات ما مردم هم در نظر گرفته شود.”
محمدقربان، باشنده غور دراین باره گفت:” کار به داخل خانه ما مهیا شده و ما از این استفاده میکنیم، سرکهای ما ساخته میشود و صاحب یک کار هم هستیم، در گذشته بچههای ما به معدن سنگ ذغال به ایران و پاکستان میرفتند.”
برعلاوه معدن زغال سنگ، در این ولایت مرکزی کشور معادن سُرب، طلا، سنگ مرمر، گچ و سیماب نیز وجود دارد.
اخبار ساحوی
امارت اسلامی گزارشها در مورد سوءقصد به جان وزیردفاع را رد کرد

اخبار ساحوی
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار

باشندگان ولسوالی اشکمش ولایت تخار میگویند که این ولسوالی با کمبود مراکز صحی، مکاتب و برق رو به رو است و از امارت اسلامی میخواهند تا نهادهای که خدمات عامه ارایه میکنند را در این ولسوالی فعال سازند.
مسئولان محلی اما میگویند که مشکلات مردم این ولسوالی را اولویت بندی کرده اند و درپی رفع این مشکلات هستند. شماری از باشندگان ولسوالی اشکمش ولایت تخار اینجا در مرکز ولسوالی گردِهم آمده اند تاخواست ها ومشکلات باشندگان ساکن درین ولسوالی را بامسئولین امارت اسلامی شریک سازند.
خرابی سرک، نبود برق، کمبود ادویه درمراکز صحی، نبود ساختمان های معیاری برای مکاتب از مشکلات عمده در این ولسوالی محسوب میشود.
هدایت الله، بزرگ قومی می گوید که:” از مقامات امارت اسلامی خواهش داریم در قسمت بازسازی با ما همکار باشند به ما کلینیک ۵۰ بستر نیاز داریم قبلا وعده داده شده بود هنوز عملی نشده است.” عزیز الله، باشنده ولسوالی اشکمش تخارمی گوید که:”
“متاسفانه که ولسوالی اشکمش از کار باز سازی پسمان است در سال های گذشته این ولسوالی امتیاز کمتری داشته سرک ها، پل ها و مکاتب همه ما مردم تخریب شده است.”
مردم این ولسوالی از امنیت راضی اند و نمی خواهند که دیگر ولسوالی شان گواه جنگ و درگیری باشد.
یک تن از باشنده گان دیگر این ولسوالی می گوید که :” آنها که بغاوت میکنند کدام حقات را امارات نداده بیا ملت با تو است این جرات را داریم که از طریق سخن از مقام ها حق خود را طلب کنیم “.
مقام های محلی میگویند که مشکلات این ولسوالی را اولویت بندی کرده اند و بر اساس آن به این مشکلات رسیدگی خواهد شد. لعل محمد زرقاوی، ولسوال اشکمش تخار می گوید که:” “ما و شما هماهنگی داشته باشیم تمامی مشکلات حل میشود از لحاظ اقتصادی بازسازی از هر لحاظ که باشد مسوولان با مردم وبزرگان و هموطنان با مسوولان که مشاوره و تفاهم داشته باشن همه حل میشود”.
این درحالی است که روند بازسازی در بخش های از ولایت تخار جریان دارد و صدها تن نیز سرگرم کار در این پروژه ها هستند.
اخبار ساحوی
وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستوارانتها را رد کرد

وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستورانتهای هرات را رد کرده است.
اخیرا برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانتهای شهر رفته گفته اند که باید تفکیک جنسیتی صورت بگیرد و حتی یک زوج هم با هم در رستورانت نمیتوانند غذا بخورند، این مسئله سروصداهای مردم و مالکین رستورانتها را به دنبال داشته است، اما حالا برخی مسولان محلی درهرات هم میگویند این یک سوء تفاهم بوده و هیچکس نمیتواند مانع باهم بودن خانوادهها در فضاهای رستورانت و پارکها شود.
سر وصداها از جای بلند شد که تقریبا ده روز پیش برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانتها رفتند و بر سر تفکیک جنسیتی در سالونهای غذاخوری تاکید کردند، تا جاییکه حتی یک زوج هم نمیتوانست با هم در یک سالون غذا بخورد.
بصیراحمد احمدی، مسوول یکی از رستورانتهای هرات میگوید که:” وقتیکه با فامیل میآیند ما باید بگوییم که خانواده جدا و خودش جدا بنشیند، اما این کار جالب نیست و وقتیکه ما به فامیلها می گوییم، آنها میگویند که ما میرویم به خانههای خود نان میخوریم.”
جواد توانگر، کارمند در یکی از رستورانتهای هرات میگوید که:”خوشبختانه بعد از اینکه وزارت امر به معروف و نهی از منکر در کابل واکنش نشان داد، مسئله محدودیت دوباره عادی شده است و رستورانتها میتوانند خانوادهها را دوباره اجازه دهند که باهم غذا صرف کنند.”
اما وزارت امر به معروف ونهی از منکر به دنبال این مسئله واکنش نشان داد، عاکف مهاجر سخنگوی این وزارت میگوید این مسئله کاملا رد است و هیچ کس حق ندارد مانع خانوادهها در محیط بیرون گردد.
عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر میگوید که:”هموطنان ما میتوانند آزادانه با خانوادههای شان به هوتل ورستورانت بروند و چای بنوشند و یا اینکه با فامیل خود بازار بروند، هیچ مشکلی نیست، بناء خبرهای که پخش شده آوازه است و بی اساس میباشد”
از سوی دیگر برخی مسوولان محلی هرات هم تاکید می کنند که چنین دستور از هیچ آدرس صادر نشده است و خانوادهها خیلی راحت میتوانند از فضای رستورانتها استفاده کنند.
نعیم الحق حقانی، رئیس اطلاعات وفرهنگ هرات میگوید که:” گفته میشود که در هوتلها بخاطر ارائه خدمات به بانوان کدام مقرره و قیودات وضع شده است، اما اخبار را مستقیم از ریاست امر به معروف ونهی از منکر را داشتیم و با رییس این اداره صحبت کردیم که کاملا رد کردند و چنین چیزی واقعیت ندارد”
نگینه بارک، باشنده هرات میگوید که:”نشستن دور یک میز وغذا خوردن با خانواده نه از نگاه اسلام و نه هم عرف اجتماع کدام مشکلی دارد، بلکه این میتواند برای روحیه دهی به خانوادهها و هم برای واردشدن بیشتر به اجتماع مفید باشد.”
هر ازگاهی برخورد کارمندان اداره امر به معروف ونهی از منکر با پدیدههای اجتماعی و محدود ساختن مردم در اجتماع سروصداها را بلند کرده است.
-
جهان5 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت4 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت5 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
جهان4 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
در انفجارهای روزگذشته در بلخ و کابل پانزده غیرنظامی جان باختند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: مذاکرات با ترکیه و قطر برای راهاندازی میدانهای افغانستان متوقف نشده است