Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز کار پروژه ۱۰ میگاوات برق آفتابی در لغمان با حضور معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا

منتشر شده

در

کار عملی پروژه تولید ۱۰ میگاوات برق آفتابی در ولایت لغمان امروز (پنجشنبه) به‌طور رسمی توسط ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، افتتاح شد.

ملا برادر آغاز این پروژه را گامی مهم در زمینه تولید انرژی پاک خواند و گفت که مقاومت این منطقه در برابر تغییرات اقلیمی افزایش خواهد یافت.

او گفت که امارت اسلامی افغانستان با هدف دست‌یابی به خودکفایی در سکتور برق، پروژه‌های مهمی چون این طرح را روی دست گرفته است. به گفته وی، این پروژه‌ها نه‌تنها در تولید برق مؤثر خواهند بود، بلکه در تقویت اقتصاد ملی، ایجاد اشتغال، جذب سرمایه‌گذاری و بهبود ارائه خدمات به مردم نیز اهمیت زیادی دارند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا همچنین خاطرنشان کرد که اخیراً قراردادهای هفت پروژه مهم تولید برق با ظرفیت مجموعی بیش از ۲۲۸ میگاوات در سطح کشور به امضا رسیده است که پروژه برق آفتابی لغمان نیز بخشی از آن محسوب می‌شود.

ملا برادر استراتیژی اقتصادی امارت اسلامی را مبتنی بر کاهش وابستگی به منابع خارجی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی دانست و تأکید کرد که افغانستان در حال حاضر به شدت به برق وارداتی متکی است که موجب خروج مقدار چشمگیری از اسعار کشور می‌شود.

وی همچنین امنیت را مهم‌ترین عامل برای آغاز و موفقیت پروژه‌های اقتصادی خواند و اطمینان داد که امارت اسلامی از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به‌گونه کامل حمایت می‌کند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا از سرمایه‌گذاران دعوت کرد تا در سکتور برق در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و افزود که تسهیلات لازم از سوی امارت اسلامی فراهم شده و همکاری همه‌جانبه صورت خواهد گرفت.

رویداد های اخیر

وزیر تحصیلات عالی در سفر به ایران خواهان گسترش همکاری‌های علمی با این کشور شد

Published

on

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی امارت اسلامی افغانستان در سفرش به ایران، خواهان گسترش همکاری‌های علمی با این کشور شده ‌است.

آقای ندیم در دیدار با علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر ایران با اشاره به نیاز‌های آموزشی افغانستان از آن کشور خواسته ‌است تا فعالیت شعبه پوهنتون آزاد اسلامی در کابل را در رشته‌های طب، الکترونیک و هوش مصنوعی توسعه دهد.

بهبود روابط دوجانبه، گسترش همکاری‌ها در بخش پوهنتون‌ها، ایجاد بسترهای مشترک علمی و ارتقا فعالیت شعبه پوهنتون آزاد اسلامی در کابل محور دیدار آنان گفته ‌شده ‌است.

ضیاالله هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، در این مورد گفت: «وزیر تحصیلات عالی در این دیدار درباره تبادله استادان میان پوهنتون‌های افغانستان و ایران، گسترش روابط علمی و سایر موضوعات مهم بحث کرد.»

آقای هاشمی افزود: «وزیر تحصیلات عالی همچنان در مورد برنامه‌های ایجادشده جدید ماستری و دوکتورا در پوهنتون‌های افغانستان و درباره پیشرفت‌های اخیر در بخش‌های دینی و عصری معلومات ارایه نمود.»

آقای ولایتی ‌گفته‌ است که پوهنتون آزاد متناسب با امکانات موجود، آماده همکاری و حمایت ایران از تحصیلات عالی افغانستان است و از امکان ایجاد رشته‌های تخصصی و تبادل استادان و متعلمان سخن گفته ‌است.

از سویی هم، آقای ندیم با آقای حسین سیمایی صراف، وزیر تحصیلات عالی ایران درباره همکاری‌های علمی دوجانبه گفتگو کرده است.

سیمایی صراف بر همکاری‌های علمی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی کامل خویش را برای هر نوع همکاری‌های علمی با وزارت تحصیلات عالی افغانستان ابراز نموده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حمایت قزاقستان از پروژه‌های بزرگ اقتصادی؛ دیدار نماینده ویژه رییس‌جمهور قزاقستان با وزیر داخله امارت اسلامی

وزارت داخله می‌گوید این دیدار نقطه مهمی در گسترش روابط کابل–آستانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی، با یرکین توکوموف، نماینده خاص رئیس‌جمهور قزاقستان، در کابل دیدار کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت داخله، در این دیدار توکوموف حمایت کشورش را از تقویت تجارت دوجانبه، گسترش همکاری‌ها و اجرای پروژه‌های مهم اقتصادی—به‌شمول راه‌آهن بین افغانستان و قزاقستان—اعلام کرده است.

او همچنان اطمینان داده که همکاری‌های مشترک در زمینه تقویت امنیت سرحدی، مبارزه با مواد مخدر و تکمیل مسیر راه‌آهن از طریق ترکمنستان ادامه خواهد یافت.

خلیفه سراج‌الدین حقانی در این دیدار، روابط میان دو کشور را مثبت ارزیابی کرده و تأکید نموده است که افغانستان در مسیر صلح، تجارت و توسعه گام برمی‌دارد. او از قزاقستان خواستار حسن‌نیت، همکاری‌های منطقه‌ای و نقش فعال در پروژه‌های زیربنایی و اقتصادی شد.

وزارت داخله می‌گوید این دیدار نقطه مهمی در گسترش روابط کابل–آستانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش چشمگیر فساد اداری؛ امارت اسلامی: «فساد را به حداقل رسانده‌ایم»

معاون سخن‌گوی امارت اسلامی هشدار داده است که هیچ فردی اجازه نخواهد داشت در ادارات دولتی به رشوه‌خواری، غصب زمین یا فساد اداری دست بزند و در صورت تخلف، با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی می‌گوید که مبارزه با فساد اداری در صدر برنامه‌های حکومت قرار دارد و طی چهار سال گذشته میزان فساد در ادارات دولتی به حداقل کاهش یافته است.

فطرت تأکید کرده است که امارت اسلامی در عرصه مبارزه با فساد، اختلاس و جلوگیری از غصب زمین، اقدامات «جدی و مؤثر» انجام داده و اراده جدی برای ریشه‌کن کردن این پدیده دارد.

به گفته او، هرچند ممکن است در سطوح پایین برخی مشکلات وجود داشته باشد، اما شمار زیادی از افراد دخیل در فساد و غصب زمین بازداشت و به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شده‌اند.

معاون سخن‌گوی امارت اسلامی هشدار داده است که هیچ فردی اجازه نخواهد داشت در ادارات دولتی به رشوه‌خواری، غصب زمین یا فساد اداری دست بزند و در صورت تخلف، با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.

او همچنان گفت که امارت اسلامی متعهد است نظام اداری را از هرگونه فساد پاکسازی کرده و خدمات شفاف و مؤثر را به مردم ارائه کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!