Connect with us

رویداد های اخیر

ابراز نگرانی جامعه جهانی از افزایش خشونت‌ها و قتل‌های هدفمند در افغانستان

منتشر شده

در

جامعه جهانی از افزایش خشونت ها و قتل‌های هدفمند در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

وزارت امور خارجه در اعلامیه ای گفته است که روز گذشته ششمین نشست تقویت اجماع برای صلح افغانستان در کابل برگزار شد.

در این نشست محمد حنیف اتمر وزیر امور خارجه، مقامات عالی‌رتبه دولتی، سفرا و نمایندگان کشورهای آسیایی و اروپایی، و شرکای منطقه‌یی و بین‌المللی افغانستان شرکت کرده بودند.

در اعلامیه آمده است: “سفرا و نماینده‌گان کشورهای منطقه و جهان ضمن ابراز نگرانی شدیدشان از افزایش خشونت‌ها و قتل‌های هدفمندانهٔ افراد ملکی، حمایت دولت‌های متبوع‌شان را از ادامه مذاکرات و پیشرفت روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها اعلام داشتند.”

بر اساس اعلامیه، نمایندگان کشورهای منطقه و جهان هچنان از تلاش‌ها و تعهد دولت افغانستان برای برآورده‌شدن تعهدات طرفین ذیدخل، برقراری آتش‌بس و رسیدن به راه حل سیاسی جامع و قابل‌قبول برای همهٔ مردم افغانستان، استقبال و حمایت کردند.

در اعلامیه آمده است که آقای اتمر در این نشست پیرامون چالش‌های دور دوم مذاکرات صلح، سفرهای منطقه‌یی طالبان و عدم پابندی‌‌ این گروه به تعهدات‌شان، همصدایی جهان اسلام در نکوهش جنگ و حمایت از صلح، و اهمیت اجماع منطقه‌یی و جهانی برای موفقیت پروسهٔ صلح افغانستان صحبت کرد.

آقای اتمر گفت: “ما از شرکای منطقه‌یی و بین‌المللی‌مان سپاسگزاریم که در پیوند به عدم پابندی طالبان به تعهدات‌شان با ما همنظر و همنوا اند. آقای اتمر افزود: کاهش خشونت‌ها، قطع رابطه با تروریستان، پیشبرد مذاکرات مخلصانه و معنادار و عدم برگشت طالبان رهاشده به جبههٔ جنگ، چهار تعهدی بود که گروه طالبان در برآوردن آن به‌کلی کوتاه آمدند.”

در همین حال محمد قاسم حلیمی وزیر حج و اوقاف نیز بر شکل‌گیری اجماع جهان اسلام در خصوص تامین صلح در افغانستان اشاره کرده افزوده است که “کشورهای اسلامی، نهادها و سازمان‌های معتبر، شخصیت‌ها و مفتیان شناختهٔ‌شده جهان اسلام پیوسته بر ناروابودن جنگ در افغانستان تأکید کرده و حمله بر مدارس،‌ مکاتب، زیرساخت‌ها و افراد ملکی را در مغایرت کامل با احکام دین مبین اسلام دانسته اند.”

رویداد های اخیر

هند یک مرکز تحقیقات زراعتی زیر نام «افغان–هندو» در افغانستان ایجاد می‌کند

Published

on

هند قصد دارد تا در افغانستان یک مرکز تحقیقاتی زیر نام «افغان–هندو» ایجاد کند که هدف آن پیشبرد تحقیقات زراعتی و ظرفیت‌سازی محلی خواهد بود.

کرن یاداو، شارژدافیر سفارت افغانستان در کابل، این موضوع را در دیدار با عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری کشور مطرح کرده است.

آقای عمری در این دیدار گفت که افغانستان، علاوه بر تحمل بیش از چهار دهه جنگ، به شدت از تغییرات اقلیمی آسیب دیده است. خشکسالی‌ها و آفات زراعتی کمیت و کیفیت محصولات زراعتی کشور را کاهش داده و ضرورت تحقیقات علمی برای توسعه انواع مختلف محصولات زراعتی مقاوم در برابر تغییرات اقلیم را برجسته ساخته است.

در پاسخ، دیپلومات هندی تعهد سپرد که کشورش روی ایجاد مرکز تحقیقاتی «افغان–هندو» کار خواهد کرد و از پروژه‌های جدید در بخش زراعت حمایت خواهد نمود. وی همچنین وعده داد که برنامه‌های آموزشی حضوری و آنلاین برای ارتقای مهارت‌های متخصصین وزارت زراعت برگزار خواهد شد.

وزیر زراعت کشور از هند خواست تا در تجهیز لابراتوارها، ساخت چک‌دم‌ها و تقویت لابراتوارهای کنترول کیفیت مالداری و صحت حیوانی همکاری کند. وی همچنین خواستار تسهیل ویزه برای تاجران افغان شد که محصولات زراعتی و مالداری کشور را به هند صادر می‌کنند.

کرن یاداو اطمینان داد که تمامی موارد مطرح‌شده از مجاری دیپلوماتیک پیگیری و در آینده نزدیک عملی خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: منبع اصلی فتوی کتاب‌های علمای متقدمین باشد

Published

on

شیخ هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، در یک گردهمایی مسئولان و فاضلان بخش‌های قضا و افتاء در کندهار تأکید کرده است که منبع اصلی فتوی کتاب‌های علمای متقدمین باشد و فتاوای علمای متأخرین به عنوان مرجع ممد و فرعی استفاده شود.

او گفت: «مسئولیت بزرگ قضاء به شما سپرده می‌شود، پس با شجاعت کامل احکام شرعی را صادر کنید و تحت تأثیر هیچ‌کس حتی من قرار نگیرید. هر کسی که مسئولیت صدور فتوی را بر عهده دارد باید نهایت احتیاط را رعایت کند، به اصول افتاء توجه داشته باشد، با علمای دیگر مشورت نماید و نظرات آنان را جویا شود. سعی کنید که منبع اصلی فتاوای شما کتاب‌های علمای متقدمین باشد و فتاوای علمای متأخرین را به عنوان مرجع ممد و فرعی استفاده کنید.»

رهبر امارت اسلامی در سخنان خود در مورد اخلاص، نیت پاک، وحدت، اتفاق، اطاعت، حمایت از نظام اسلامی، استقامت بر شریعت و اسلامی‌سازی تمام قوانین حکومتی، معلومات مفصل ارائه کرد.

شیخ هبت الله آخندزاده خاطر نشان کرد که امام شرعی و نظام اسلامی قرن‌ها از امت اسلامی مفقود بود و اکنون که الله تعالی نظام اسلامی را برپا ساخته، باید مسلمانان خاص و عام از آن آگاه گردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: امارت اسلامی به‌خاطر احترام مذاکرات تاکنون واکنش نشان نداده است

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به حملات پاکستان به کندهار گفته است که نیروهای امارت اسلامی تا اکنون به‌خاطر احترام به تیم مذاکرتی در ترکیه و جلوگیری از تلفات ملکی، هیچ‌گونه واکنشی نشان نداده‌اند.

ذبیح الله مجاهد افزوده است در حالیکه دور سوم مذاکرات با جانب پاکستانی در شهر استانبول آغاز شده است، «متأسفانه» عصر امروز بار دیگر نیروهای پاکستانی بر ولسوالی سپین‌بولدک در کندهار تیراندازی کردند که باعث نگرانی مردم شده است.

به گفته مجاهد، در نشست قبلی مذاکرات، بر تمدید آتش‌بس و جلوگیری از تجاوز توافق نیز صورت گرفته بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!