Connect with us

رویداد های اخیر

ابراز نگرانی پارلمان اروپا از افزایش خشونت در افغانستان

منتشر شده

در

اتحادیه اروپا حملات هدفمند علیه خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، فعالان مدنی و افزایش خشونت ها در افغانستان را محکوم کرد.

پارلمان اتحادیه اروپا با نشر اعلامیه ای خواهان آتش بس فوری شد و از طرف های درگیر خواست که برای حفظ حقوق اساسی و آینده افغانستان صلح کنند.

این در حالی است که سه روز پیش، سه کارمند یک تلویزیون خصوصی در ولایت ننگرهار به قتل رسیدند.

پتراس آسترویویسیوس رییس هیات روابط با افغانستان گفته است: “در ماه های پسین، ما شاید افزایش خصونت بوده ایم. این بسیار نگران کننده است که این خشونت به طور سیستماتیک کسانی را که در یک جامعه آزاد کار میکنند و برای آزادی بیان و رسانه تلاش می کنند، هدف قرار میگیرند. زنان اغلب قربانی این حملات هدفمند می شوند.”

آقای  آسترویویسیوس گفته است: “از جانب پارلمان اروپا، ما قتل های هدفمند خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، و نمایندگان اجتماعی را به شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم.”

در همین حال پارلمان اروپا از حکومت افغانستان خواسته است که به طور شفاف و همه جانبه پرونده های قتل را بررسی کند و عاملان این حملات «هراس افگنانه» را به پنجه قانون بسپارد.

 آسترویویسیوس افزوده است: “پارلمان اروپا از تمام طرف های میخواهد که دست از خشونت بردارند و یک آتش‌بس فوری و دایمی را اعلام کنند. ما از تمام طرف ها میخواهیم که گفتگوهای صلح را ادامه دهند.

 آقای آسترویویسیوس گفته است: “پارلمان اروپا تاکید دارد که نتیجه مذاکرات صلح هرچه باشد، باید قانون اساسی آینده، حقوق اساسی و اصول یک جامعه آزاد را که مبتنی بر دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم افغانستان است، تضمین کند.”

مذاکرات صلح میان حکومت و طالبان در ۱۲سپتامبر سال گذشته به هدف رسیدن به یک توافق صلح در دوحه آغاز شد.

 اتحادیه اروپا میگوید که از زمان شروع مذاکرات، وضعیت جامعه مدنی در این کشور با حداقل چهارده مورد قتل هدفمند خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر توسط افراد مسلح ناشناس یا توسط مواد منفجره به سرعت رو به وخامت است.

رویداد های اخیر

پوتین می‌گوید وضعیت افغانستان همچنان مایه نگرانی است

Published

on

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، می‌گوید که وضعیت افغانستان مایه نگرانی برای کشورهای منطقه است.

به گزارش خبرگزاری تاس، پوتین در دیدار با رؤسای برخی از خبرگزاری‌ها گفته است که روسیه و قزاقستان به عنوان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی برای تضمین امنیت در منطقه همکاری می‌کنند.

رئیس جمهور روسیه گفت که عوامل زیادی وجود دارند که باعث نگرانی می‌شوند، «از جمله، به عنوان مثال، وضعیت افغانستان.»

وی افزود: «قزاقستان مرز مشترک ندارد، اما بله، سایر کشورها [در منطقه] مرز مشترک دارند.»

مقام‌های روسی بارها نسبت به تهدیدات احتمالی از خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.

امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها را بیجا دانسته و تاکید کرده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیاتی از ناروی به افغانستان سفر می‌کند

Published

on

شارژدافیر سفارت ناروی برای افغانستان اعلام کرده است که در آینده نزدیک، هیاتی از کشورش به کابل سفر خواهد کرد تا روابط دوجانبه را ارزیابی نماید.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، البرت الساس در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، دیدگاه ناروی را در مورد تحولات اخیر منطقه بیان داشته و نگرانی‌اش را نسبت به تأثیرات احتمالی آن بر افغانستان ابراز نموده است.

آقای متقی نیز ضمن اظهار نگرانی از وضعیت جاری منطقه، گفت که حکومت افغانستان بر اساس اصول اسلامی و انسانی آماده است با مردم ایران همکاری نماید.

سرپرست وزارت امور خارجه پذیرش دیپلومات امارت اسلامی از سوی دولت ناروی را گامی مثبت در راستای اعتمادسازی و بهبود روابط خواند و نقش ناروی را در روابط میان افغانستان و غرب سازنده ارزیابی کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، می‌گوید که جنرال عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان خواهان همکاری تازه‌ای با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است، اما تجارب ثابت نموده که پاکستان شریک قابل اعتماد بوده نمی‌تواند.

منیر روز چهارشنبه در قصر سفید با دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا دیدار کرد. این اولین بار است که یک رئیس جمهور امریکا، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان را میزبانی می‌کند.

خلیلزاد در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس به موضوعات مورد بحث احتمالی منیر در این دیدار اشاره کرد.

یکی از این موضوعات این بود که ترمپ را قانع کند تا «محافظت از منافع امریکا در افغانستان، از جمله در موضوع تروریزم، را به اردوی پاکستان واگذار کند.»

با این حال، خلیلزاد تأکید کرد که اردوی پاکستان قابل اعتماد نیست چون مدت‌هاست با امریکا بازی دوگانه‌ای داشته است.

او گفت: «رئیس جمهور ترمپ می‌داند که اردوی پاکستان مدت‌هاست با ما دوگانه بازی کرده است. در سال‌های حضور نظامی ما در افغانستان، پاکستان از کمک‌های ما استفاده کرد و همزمان به کسانی که به نیروهای ما حمله می‌کردند، پناهگاه و حمایت ارائه می‌نمود. همین‌طور، در جنگ علیه تروریزم پس از ۱۱ سپتمبر، اردوی پاکستان به طور انتخابی به ما و تروریست‌های القاعده کمک کرد. ما بن لادن را در کجا پیدا کردیم؟ کاملاً به راحتی در پاکستان، نزدیک یکی از تأسیسات نظامی پاکستان. و پاکستان هنوز داکتر افریدی را که به ما در یافتن و از بین بردن بن لادن کمک کرد، در بند دارد.»

خلیلزاد نتیجه گیری کرد: «جنرال عاصم منیر قابل اعتماد نیست.»

در همین حال، ترمپ می‌گوید که در دیدار با منیر در مورد ایران گفتگو کرده است. او تاکید کرده که پاکستان در مورد ایران بهتر از همه می‌داند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!