رویداد های اخیر
ابراز نگرانی پارلمان اروپا از افزایش خشونت در افغانستان

اتحادیه اروپا حملات هدفمند علیه خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، فعالان مدنی و افزایش خشونت ها در افغانستان را محکوم کرد.
پارلمان اتحادیه اروپا با نشر اعلامیه ای خواهان آتش بس فوری شد و از طرف های درگیر خواست که برای حفظ حقوق اساسی و آینده افغانستان صلح کنند.
این در حالی است که سه روز پیش، سه کارمند یک تلویزیون خصوصی در ولایت ننگرهار به قتل رسیدند.
پتراس آسترویویسیوس رییس هیات روابط با افغانستان گفته است: “در ماه های پسین، ما شاید افزایش خصونت بوده ایم. این بسیار نگران کننده است که این خشونت به طور سیستماتیک کسانی را که در یک جامعه آزاد کار میکنند و برای آزادی بیان و رسانه تلاش می کنند، هدف قرار میگیرند. زنان اغلب قربانی این حملات هدفمند می شوند.”
آقای آسترویویسیوس گفته است: “از جانب پارلمان اروپا، ما قتل های هدفمند خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، و نمایندگان اجتماعی را به شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم.”
در همین حال پارلمان اروپا از حکومت افغانستان خواسته است که به طور شفاف و همه جانبه پرونده های قتل را بررسی کند و عاملان این حملات «هراس افگنانه» را به پنجه قانون بسپارد.
آسترویویسیوس افزوده است: “پارلمان اروپا از تمام طرف های میخواهد که دست از خشونت بردارند و یک آتشبس فوری و دایمی را اعلام کنند. ما از تمام طرف ها میخواهیم که گفتگوهای صلح را ادامه دهند.
آقای آسترویویسیوس گفته است: “پارلمان اروپا تاکید دارد که نتیجه مذاکرات صلح هرچه باشد، باید قانون اساسی آینده، حقوق اساسی و اصول یک جامعه آزاد را که مبتنی بر دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مردم افغانستان است، تضمین کند.”
مذاکرات صلح میان حکومت و طالبان در ۱۲سپتامبر سال گذشته به هدف رسیدن به یک توافق صلح در دوحه آغاز شد.
اتحادیه اروپا میگوید که از زمان شروع مذاکرات، وضعیت جامعه مدنی در این کشور با حداقل چهارده مورد قتل هدفمند خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر توسط افراد مسلح ناشناس یا توسط مواد منفجره به سرعت رو به وخامت است.
رویداد های اخیر
سفیرپاکستان: روابط اقتصادی میان کابل و اسلامآباد روبه رشد است

منصور احمد خان، سفیر پاکستان در حاشیه مراسم گرامی داشت از هفتاد و پنجمین سالروز استقلال پاکستان در سفارت این کشور در کابل امروز یکشنبه، ۲۳ اسد، گفت که در بخشهای ترانزیت و تجارت همکاری اسلام آباد با افغانستان بیشتر شده و نیز صادرات و واردات میان دو کشور افزایش یافته است.
به گفته این دیپلومات پاکستانی، اسلام آباد افغانستان را در یک سال گذشته در حل مشکلاتاش همکاری کرده و همچنان متعهد است که با افغانستان همکاریهایش را ادامه دهد.
به گفته احمد خان، مشکلات در سرحدات افغانستان و پاکستان حل و نیز سهولتها ایجاد شده است.
آقای احمد خان گفت: «ارتباط ما با افغانستان بسیار خوب است و ما کوشش کردیم که خوب باشد، در یک سال که گذشت برای افغانستان مشکلات زیادی پیش آمد اما پاکستان به افغانستان کمک و همکاری کرد، این همکاریها در بخشهای تخلیه، کمکهای بشری و ایجاد سهولتها در سرحدات بود. همچنان در بخش ترانزیت و تجارت همکاری ما زیادتر شده صادرات و واردات هم افزایش یافته و ما متعهد هستیم که با افغانستان همیشه همکاری داشته باشیم».
این دیپلومات پاکستانی اما تأکید میکند که با وجود مشکلات در یک سال پسین امارت اسلامی عملکردی خوبی داشته است.
او همچنان گفته است که آموزش حق اساسی تمامی مردم است و زنان که ۵۰ فیصد جامعه را شکل میدهند، باید به آموزش دسترسی داشته باشند.
این مقام پاکستانی افزوده است: «تعلیم یک بخش مهم کشور محسوب میشود، به همین ترتیب زنان ۵۰ فیصد افراد جامعه را تشکیل میدهند، حکومت فعلی افغانستان نیز میگوید که در مورد تعلیم زنان در افغانستان کار میکند، آنها بالای روندی کار میکنند که دختران بتوانند طبق شرایط اسلامی و طبق فرهنگ افغانی به تحصیل خود ادامه بدهند».
سفیر پاکستان اما مبارزه در برابر تروریزم را هدف مشترک در منطقه میداند و افزوده در حال حاضر جنگ علیه تروریزم جریان دارد.
وی گفت: «کشورهای منطقه بخصوص افغانستان از حملات تروریستی بسیار زیاد متأثر شدهاند. به همین دلیل نیاز است تا امنیت منطقه بخصوص افغانستان و پاکستان را باید تأمین کرد تا یک فضای ارتباطات اقتصادی بین ممالک منطقه بوجود بیاید. بنابراین، برای این کار ختم تروریزم بسیار زیاد ضروری میباشد».
سفیر پاکستان در کابل همچنان در ادامه صحبتهایش تأکید کرد که تا روزهای آینده مشکل صدور ویزا پاکستان هم به کلی حل خواهد شد.
رویداد های اخیر
وزارت مهاجرین: در یک سال اخیر بیش از ۶۰۰ هزار افغان به کشور بازگشت نموده اند

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان میگوید که در یک سال اخیر بیش از ۶۰۰ هزار افغان به کشور بازگشت نموده و بیش از ۱۰۰ هزار عودت کننده، کمکهای بشردوستانه دریافت کرده اند.
مسئولان وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان، در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت پیرامون برنامه حسابدهی دولت به ملت برگزار گردید، گزارش از اجراات یک سال اخیر این وزارت را شریک ساختند.
محمد ارسلاح خروتی، معین وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان در کنفرانس خبری گفت:” با حاکمیت امارت اسلامی ۶۲۲ هزار و ۸۰۰ افغان از پاکستان، ایران و سایر کشورها به افغانستان، عودت نموده و ۱۱۶ هزار و ۸۶۸ عودت کننده در ولایتهای سرحدی، کمکهای بشردوستانه دریافت کرده اند.”
به گفته مسئولان، در جریان یک سال، ۲۷۲ هزار و ۹۲۵ فامیل بیجا شده داخلی شناسایی گردیده، ۷۸ هزار و ۴۲۱ فامیل به ولایتهای بومی شان انتقال یافته و ۸۶۰ هزار و ۶۴۰ فامیل کمکهای بشردوستانه دریافت کرده اند.
همچنان به گفته مسئولان، برای ۸۴۰۰ عودت کننده و بیجا شده داخلی، زمینه آموزش فراهم گردیده و از مهاجرت غیر قانونی ۱۶۰۰ افغان جلوگیری شده است.
به گفته این وزارت، مدیریت انتقال و توزیع کمکهای بشردوستانه کشور چین، قرغزستان، قطر و پاکستان، توزیع کمکها به ۷۰۰۰ سیلاب زده در هلمند و قندهار، توزیع کمکهای اضطراری به متضررین جوزجان، بدخشان، بادغیس، خوست و پکتیکا، انتقال ۳۶ هزار فامیل بیجا شده از کابل، توزیع عادلانه کمکهای بشردوستانه موسسه الخدمت در پکتیکا، جلب کمکها برای ۱۰۰۰ فامیل در پنجشیر، تدویر کورسهای آموزشی حرفوی و توزیع وسایل به ۱۶۰ فامیل، برخی از اقدامات این وزارت طی یک سال اخیر میباشد.
به اساس گفتههای مسئولان، دراثر تلاشهای پیگیری رهبری این وزارت، طی سال روان به تعداد ۲۵۰ مهاجر افغان مقیم در پاکستان و ایران بعد از ۲۵ سال توانستند، فریضه حج را ادا نمایند.
به گفته مسئولان، هماهنگیهای لازم با پاکستان، چین، ایران و ترکیه پیرامون رسیدگی به وضعیت مهاجران افغان، عرضه خدمات و ایجاد دارالایتام با ظرفیت ۲۰ هزار نفر، صورت گرفته و جهت عرضه خدمات اضطراری، توزیع کمکها و ایجاد فرصتهای اقتصادی، ۴۷ تفاهمنامه با موسسات و سازمانهای همکار نیز به امضا رسیده است.
به گفته مسئولان، تمدید معیاد کارتهای مهاجرت، عرضه خدمات صحی، اجازه شمولیت اطفال مهاجر در مکاتب، رسیدگی به وضعیت زندانیان، تداوم کمکهای بشردوستانه، ترتیب حساب بانکی و اعطای جواز رانندگی به مهاجران افغان، از موارد مهم توافقات حکومت افغانستان با حکومت ایران و پاکستان طی یک سال اخیر میباشد.
بر مبنای گزارش، ترتیب پلان استراتیژیک پنج ساله، بازنگری پالیسی ملی، طرزالعمل جلب همکاری ها و قانون مهاجرت، تعدیل مقرره ها، انکشاف سیستم معلوماتی و ترتیب میکانیزم نظارتی توزیع کمک ها، از اجراات این وزارت در راستای ساده سازی پروسه ها و عرضه خدمات بهتر، می باشد.
رویداد های اخیر
کرزی: با وجود بهبود یافتن وضعیت امنیتی، مردم هنوز با مشکلات زیادی مواجه اند

رییس جمهور پیشین کشور میگوید ایجاد حکومت همهشمول و برآورده شدن خواستهای مردم از جمله بازگشایی مکاتب دختران ربط مستقیم در بحث به رسمیت شناختن شدن امارت اسلامی دارد.
حامد کرز در گفتگو با تلویزیون اندیا تودی همچنان گفته، هرچند در یک سال گذشته وضعیت امنیتی در افغانستان بهبود یافته اما تاکید کرده است که شهروندان کشور با مشکلات زیادی دیگری از جمله بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و بسیاری ها مجبور به ترک کشور شده اند.
آقای کرزی در پیوند به حمله اخیر هوایی امریکا در کابل نیز گفته که مردم افغانستان نمیخواهند بار دیگر بنام مبارزه با تروریزم قربانی شوند.
در حالی که امارت اسلامی با گذشت یک سال، هنوزهم در بحران مشروعیت جهانی قرار دارد و به رسمیت شناخته نشده است، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین در گفتگو با شبکه تلویزیونی اندیا تودی میگوید که بحث به رسمیت شناختن شدن حکومت جدید افغانستان از سوی جهان ارتباط مستقیم به برآورده شدن احتیاجات مردم افغانستان از جمله بازگشایی مکاتب دختران و ایجاد حکومت همهشمول دارد.
آقای کرزی هرچند از بهبود اوضاع امنیتی در یک سال گذشته خوشبین است، اما تاکید میکند که شهروندان کشور با مشکلات زیاد دیگری از جمله بحران اقتصادی مواجه اند و بسیاریهای شان مجبور به ترک کشور شده اند.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین میگوید که:”به رسمیت شناختن دولت کنونی مبنی بر دو شرط است.یکی برآورده کردن احتیاجات مردم افغانستان که از آن جمله یکی بازگشایی مکاتب دخترانه میباشد.شرط دوم دولت همهشمول میباشد، زمانیکه این شرطها برآورده شود به طور اتوماتیک مشکل به رسمیت شناختن از سوی جامعه جهانی حل میشود این دو مورد مهم است و با هم وابسته استند.”
آقای کرزی همچنان در پیوند به حمله هوایی اخیر امریکا در کابل میگوید که مردم افغانستان سالها قربانی تروریزم بوده اند و نباید دیگر بنام مبارزه با تروریزم قربانی بدهند.
آقای کرزی گفت:” مردم افغانستان بزرگ ترین قربانی، افرادگرایان و تروریزم بوده است. بناً ما از هردو طرف رنج بردیم، هم از تروریزم و هم در مبارزه با تروریزم. مردم افغانستان به هیچ وجه در خاک خود تروریزم را نمیخواهند. درعین زمان مردم افغانستان نمیخواهند که دیگر بنام مبارزه با تروریزم در افغانستان جنگ صورت بیگیرد.”
ایجاد حکومت فراگیر، تامین حقوق زنان، دختران و اقلیتهای قومی و رفع نگرانیها از تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان از شرایط اساسی جامعه جهانی در بحث به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان گفته شده است.
امارت اسلامی هرچند بارها تاکید کرده است که تمامی شرایط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده است، اما ظاهراً توقع جامعه جهانی برآورده نشده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاهده موجودات عجیب در آتش سوزی های مرموز در جوزجان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
د افغانستان بانک از توافق تخنیکی برای چاپ بانکنوتهای جدید خبر داد
-
صحت5 روز ago
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
غنی در مصاحبه با ایبیان: «من نظر به قانون اساسی هنوز رییس جمهور افغانستان استم»
-
جهان5 روز ago
امریکا و عربستان رزمایش نظامی مشترک برگزار میکنند
-
جهان2 روز ago
سلمان رشدی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد
-
کوید۱۹4 روز ago
اعلام پیروزی کوریایی شمالی در مقابله با کرونا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خواست ۷۰ اقتصاددان بینالمللی از جوبایدن برای آزادسازی داراییهای افغانستان