تجارت
اتحادیه صنعت کاران میگوید توان پرداخت مالیات وضع شده را ندارند

اتاق پیشه وران ودکاندارن روزگذشته (سه شنبه ۱۹دلو) دریک نشست مشترک به منظور حل مشکلات صنعت کاران با اعضای امارت اسلامی میگوید پیشهوران ودکاندارن در کشور با مشکلات مختلفی از جمله پرداخت گزاف مالیات روبه رو اند. رییس این اتاق پیشهوران از امارت اسلامی میخواهد که مشکلات را از سر راه سرمایهگذارن و پیشهوران بردارد.
آنان میگویند که مالیات وضع شده را پرداخت نمیتوانند وامارت اسلامی باید در این راستا همکاری شان کند.
رییس اتاق پیشه وران ودکان داران تاکید میکند اگر مشکلات موجود حل نشود این کار سبب فرار مالیات وتوقف فعالیتهای آنان در کشور خواهد شد.
امارت اسلامی اما میگوید که برنامههای برای حل مشکلات تاجران و سرمایهگذاران بزرگ و کوچک روی دست دارند که به زودی مشکلات شان حل میشود.
نورالحق عمری، رییس اتاق پیشه وران ودکانداران میگوید که:”مالیات وضع شده فعلی که از مدت پنج سال به اینسو تعین گردیده به هیچ وجه در شرایط کنونی اقتصادی قابل پرداخت نبوده وباعث فرار مالیاتی وسقوط فعالیتها میگردد”.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید که ، پیشرفتهای زیادی در نزدیک به ۶ ماه پسین در عرصههای مختلف صورت گرفته است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که:” تمام توجه فعلی بعد از ختم جنگ این است که تمام انرژی را که بخاطر ختم اشغال به مصرف گرفته بودیم همان انرژی است از این به بعد در راستای آبادی کشور وپیشبرد اقتصاد وبه پا ایستادن منابع کشور مصرف خواهد شد”.
مسوولان وزارت مالیه هم از تخفیف بیشاز ۵۰ درصدی در پرداخت مالیه، پیشهوران و تولیدکنندگاه کوچک سخن میزند.
معراجمحمد معراج، رییس عمومی عواید وزارت مالیه میگوید که:” از پنجاه فیصد بیشتر برشما تخفیف در نظر گرفتیم خواست من از شما این است که مالیات را مصرف شمار نکنید مالیات مصرف نیست این یک سرمایه گذاری است”.
همین گونه رهبری وزارت اقتصاد هم تأکید بر همکاری و پشتیبانی از پیشهوران و تولیدکنندگان کوچک در کشور دارد.
دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد میگوید که:” در بست سال گذشته اشغال بود دهها میلیون دالر زیرنام بازسازی به مصرف رسید .”
محمدخالد حنفی، سرپرست وزارت امربالمعروف و نهی از منکر میگوید که:”وقتی فضای امن وجود نداشته باشد مردم نگران استند مثلی که در بیست سال گذشته وعمری که گذشت و به تاریخ گذشته نظری کنید. “
بربنیاد گزراش اتاق پیشه وران درپی گسترش ویروس کرونا وعدم حمایت حکومت پیشین چهل درصد پیشه وران از فعالیت بازماندند.
تجارت
سفر هئیت تجاری ایران به ولایت بلخ برای گفتگو با تاجران افغان

یک هیئت تجاری ایران برای گفتگو با تاجران افغان به ولایت بلخ سفر کرده اند. تاجران ایرانی میگویند که آنان در بخش زارعت دهاقین افغان را همکاری خواهند کرد.
این نشست با حضور تاجران ملی کشور هیئت مدیره مرکز تجاری ایران، به منظور حمایت از دهاقین و معیاری سازی زراعت افغانستان در ولایت بلخ راه اندازی شده است.
رئیس هیئت مدیره مرکز تجاری ایران در این نشست میگوید که کشور اش جهت میکانیزه ساخت زراعت، حل مشکلات زیربنایی در بخش زراعت دهقانان افغان را یاری میرسانند.
حسین آذری، رئیس هیئت مدیره مرکز تجاری ایران میگوید: «دیدار و ملاقات با تاجران شهر مزارشریف، رییس زراعت، مالداری و آبیاری ولایت بلخ و مسئولین بلند پایه اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان برایم افتخار آفرین است و معتقد هستم که موفقیت در کار تیمی بیشتر میباشد.»
وی افزوده است: «امیدوار هستیم که زیر بنا زراعت، زیربنا واحدهای تولیدی و صنعتی و انتقال دانش فنی با کمک جمهوری اسلامی ایران در افغانستان رونق بیشتر پیدا کند و در نشست امروز روی سرمایهگذاری در بخشهای مختلف زراعتی در محور کشتهای فراسرزمینی و ایجاد فارم پروسیس محصولات زراعتی گفتگو صورت گرفته است.»
اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور نیز ابراز امیدواری میکنند که تفاهمنامههای زراعتی میان افغانستان و ایران به امضاء برسد تا سکتور زراعت شاهد پیشرفت باشد.
خیرالدین مایل، معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان میگوید: «ما بر اساس تفاهم نامههای امضا شده در مرکز با دوستان ایرانی نشست داشتیم و آنان پیشنهاد معیاری سازی زراعت افغانستان را پیشکش نمودند و فکر میکنم این نشست بسیار خوب و مفید بود.»
وی افزود: «امید دارم تفاهم نامه میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان امضاء شود تا ما شاهد پیشرفت زراعت در کشور عزیزمان باشیم.»
در همین حال مسوولان در ریاست زراعت ولایت بلخ میگویند آنان برای معیاری سازی زراعت به حمایت کشورهای همسایه به ویژه ایران نیاز دارند.
شمسالدین خالد، رئیس زراعت و مالداری بلخ میگوید: «برای معیاری سازی زراعت افغانستان آماده هستیم با جمهوری اسلامی ایران و سایر کشور ها تفاهم نامه داشته باشیم.»
تلاشها برای رسیدگی به مشکلات دهقانان در حالی جریان دارد که هماکنون کمبود آب، بلند بودن بهای کود کیمیاوی، بهای بلند ادویه زراعتی، نبود سردخانهها، و عدم دسترس به وسایل پیشرفته زراعتی از مشکلات اساسی دهقانان در کشور محسوب میشود.
تجارت
سنگ تهداب یک پارک صنعتی در ولایت بلخ گذاشته شد

سنگ تهداب پارک صنعتی بلخ روز یکشنبه (۵ قوس) با حضور مقامات حکومتی و نمایندگان سکتور خصوصی این ولایت گذاشته شد.
به گفته وزارت صنعت و تجارت، در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شده بود، نورالهادی ابو ادریس، معاون والی ولایت بلخ ضمن تاکید روی حمایت امارت اسلامی از سکتور خصوصی گفت: «جهت حل مشکلات، اقدامات جدی صورت میگیرد و این گونه پروژهها برای توسعه کشور اجرا میشوند.»
سید محمد نعیم محمدی، رئیس عمومی پارکهای صنعتی وزارت صنعت و تجارت ضمن سپاسگزاری از مقامات جهت تحویلی زمین و راهاندازی ساخت این پارک، از تجار و سرمایهگذاران خواست که در این پارک سرمایهگذاری نمایند.
وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای تأسیس پارک صنعتی ولایت بلخ در حدود ۴ هزار جریب زمین از سوی این وزارت اختصاص داده شده است که در مراحل اول، پارک صنعتی در مساحت ۲۴۴ جریب زمین و یک مرکز تجاری ساخته خواهد شد. سنگ تهداب این پارک صنعتی با هزینه ۲۰ میلیون افغانی برای اعمار ۳.۶ کیلومتر دیوار و ۱۰ کیلومتر سرک گذاشته شده که در شش ماه آینده تکمیل خواهد شد.
در همین حال، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دو شهرک صنعتی را در ولایت هلمند افتتاح کرد.
دفتر مطبوعاتی وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامهای گفته است که آقای عزیزی در مراسم افتتاح این شهرکها بر صنعتی شدن افغانستان تاکید کرده است.
شهرک صنعتی بست در مساحت ۱۷۵ جریب و شهرک صنعتی ملی در مساحت ۲ هزار جریب زمین در ولایت هلمند ساخته شده اند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افزود: «افتتاح شهرکهای صنعتی در کشور، مبدل سازی افغانستان از اقتصاد وابسته به واردات به اقتصاد وابسته به صادرات در اولویت پالیسی اقتصادی امارت اسلامی قرار دارد.»
پیش از این سرپرست وزارت صنعت و تجارت به ولایت کندهار سفر نمود و از فابریکههای تولیدی در آنجا بازدید کرد.
تجارت
افزایش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

مشاور اقتصادی نماینده خاص رئیس جمهور ایران در امور افغانستان از افزایش ۴ درصدی صادرات غیر نفتی به افغانستان خبر داد.
به گفته وی طی هفت ماه گذشته صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان چهار درصد افزایش یافته است.
محمد مهدی جوانمرد قصاب گفت: «ایران ۳۵ درصد در بازار واردات افغانستان سهم دارد که رقم قابل توجهی در روابط تجاری دوجانبه است.»
وی افزود: «دو کشور از ظرفیتهای بالایی برای گسترش روابط تجاری دوجانبه به ویژه در زمینه خدمات فنی انجینری، حمل و نقل و ترانزیت برخوردار است.
جوانمرد قصاب در ادامه گفته است که ایران و افغانستان میتوانند مکمل یکدیگر باشند و برای برای بهره برداری بهتر از این شرایط نیازمند یک برنامه استراتژیک درازمدت هستند.
-
جهان19 ساعت ago
طیاره نظامی امریکا در بحر سقوط کرد
-
رویداد های اخیر23 ساعت ago
دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند
-
تجارت13 ساعت ago
سفر هئیت تجاری ایران به ولایت بلخ برای گفتگو با تاجران افغان
-
اخبار ساحوی22 ساعت ago
کارگران گیرمانده در تونل هند نجات یافتند
-
جهان5 روز ago
اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شاهین: ملل متحد از چوکی افغانستان به عنوان وسیله فشار بر امارت اسلامی استفاده میکند
-
رویداد های اخیر12 ساعت ago
وزارت تجارت: روند جلب و جذب سرمایهگذاری در افغانستان به سرمایهگذاران چینایی و امریکایی ارایه گردید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: هر نوع خشونت علیه زنان در کشور ممنوع است