Connect with us

رویداد های اخیر

اتمر: منطقه نیاز فوری افغانستان برای صلح را درک کرده است

منتشر شده

در

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان گفته است که وی باور دارد که کشورهای منطقه توافق کرده اند که صلح در افغانستان به نفع آن‌ها است، زیر احیای شبکه‌های جدید هراس‌افگن تهدیدی به کشورهای همسایه است.

اتمر در یک گفتگو با رسانه دولتی ترکیه گفته است که کشورهای منطقه این مسله را درک کرده اما نیاز است که این درک آنها عملی شود.

وزیر خارجه کشور همچنان گفته که افغانستان از تعهد ترکیه برای تامین امنیت میدان هوایی کابل استقبال می‌کند.

او در این باره گفت:” ما باور داریم که این برای حمایت دوامدار ترکیه، ناتو و جامعه جهانی مهم است. این برای جامعه دیپلوماتیک در کابل و برای کمک‌های بین‌المللی مهم است.”

اتمر افزود که ترکیه در حفظ و نگهداری میدان هوایی کابل نقش مهم بازی خواهد کرد و کشورهای دیگر ناتو مانند هنگری آن را حمایت خواهند کرد.

وزیر خارجه افغانستان گفته که پاکستان نقش مهم در روند صلح افغانستان بازی می‌کند و از همین لحاظ ترکیه نیز میخواهد در تامین امنیت میدان هوایی کابل حمایت پاکستان را داشته باشد.

در باره افزایش خشونت‌ها اتمر گفته است که هیچ کسی با ادامه این خشونت‌ها که بر افغان‌ها تحمیل شده است مقابله کرده نمی‌تواند.

وزیر خارجه کشور گفته که افغان‌ها به نماینده‌گی منطقه و جامعه جهانی با گروه‌های هراس‌افگن بین‌المللی مبارزه می‌کنند.

اتمر در این باره گفت:” این مهم است که منطقه برای صلح با طالبان و مبارزه با هراس‌افگنان بین‌المللی تلاش‌های خود را دوچند کند.”

وزیر خارجه افغانستان افزوده که طالبان با نیت خوب وارد مذاکرات نشده و از اصول اسلامی استفاده سوء میکند.

اتمر گفت که بشمول طالبان دیگر گروه‌ها نیز ادعا میکنند که با نیروهای خارجی جنگ میکنند، اما حالا افغان و مسلمانان را به قتل میرسانند.

او در این باره گفت:” طالبان برای خود، افغان‌ها و مسلمانان جهان واضح بسازد که چرا مسلمانان را در کشور خود به قتل میرسانند.”

او افزود:” به اساس توافقنامه دوحه طالبان باید به تعهدات خود با امریکا در باره ختم خشونت‌ها و رسیدن به یک راه حل سیاسی با افغان‌ها پس از خروج سربازان خارجی از افغانستان پابند بماند.”

اتمر افزوده که حال سوال اینجا که افغانستان، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی یکجا کار کنند تا طالبان را به گفتگو و رسیدن به یک راه سیاسی وادار کنند.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!