Connect with us

تجارت

اجتناب از اخذ مالیات مضاعف میان افغانستان و ایران؛ محور بحث معین اداری وزارت مالیه و معاون سفارت ایران

منتشر شده

در

وزارت مالیه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که مولوی حمدالله زاهد، معین اداری وزارت مالیه روز دوشنبه (۲۱حمل) با حضور داشت شماری از روسای این وزارت با غلام رضا نجاری، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در مقر این وزارت دیدار و گفتگو کردند.

در اعلامیه وزارت مالیه آمده است که در این دیدار، طرفین روی عقد موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف میان افغانستان و ایران، سهولت های مالیاتی و ایجاد سهولت‌ها در بنادر گمرکی میان دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

دراین ملاقات آقای نجاری وعده سپرد که کشورش در قسمت کاهش مالیات و ایجاد سهولت برای تجاران افغان‌ همکاری می‌کند.

معین اداری وزارت مالیه ضمن سپاسگزاری از همکاری‌های ایران با حکومت افغانستان افزود که :«امارت اسلامی افغانستان از ایجاد هر نوع تسهیلات و راهکارهای که سبب ایجاد سهولت میان طرفین شود، استقبال و حمایت قاطع می‌کند.»

این درحالی است که به تازه‌گی وزارت صنعت و تجارت گفته است که ایران تبدیل به بزرگترین شریک تجاری افغانستان شده است.

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت به رسانه‌‌ها گفته است که ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور سالانه به یک میلیارد و ۵۰۰ هزار دالر می‌رسد و صادرات افغانستان در سال ۱۴۰۱ به ایران ۲۸ میلیون دالر بوده است.

اقلام وارداتی افغانستان از ایران بیشتر مواد نفتی و گاز مایع، آب میوه، ادویه زراعتی و صحی است.

ماه گذشته، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت در سفر به ایران خواستار افزایش حجم تجارت میان دو کشور به ۱۰ میلیارد دالر در سال شد.

تجارت

تأکید افغانستان و ترکیه بر گسترش همکاری‌های صنعت قالین و صادرات به اروپا

در پایان این دیدار، دواتحادیه افغانستان و ترکیه طی سفر رئیس اتحادیه قالین ترکیه به کابل، تفاهم‌نامه‌ای را در زمینه فعالیت‌های مشترک و توسعه همکاری‌ها به امضا رساندند.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، در دیداری با احمد دیلر، رئیس اتحادیه قالین ترکیه و هیأت همراه شان، بر توسعه همکاری‌های مشترک و گسترش صادرات قالین افغانستان از مسیر ترکیه به بازارهای اروپایی تأکید کرد.

در اعلامیه‌ای این وزارت آمده است که، در این دیدار که با حضور مسئولین اتحادیه مؤلدین و صادرکنندگان قالین افغانستان برگزار شد، طرفین بر اهمیت و ارزش صنعت قالین به‌عنوان یک نماد ملی و کالای با ارزش صادراتی افغانستان تأکید نمودند.

آقای احمد دیلر با ستایش از کیفیت قالین افغانستان، آن را مؤثر بر صنعت قالین ترکیه دانسته و افزود: «اتحادیه قالین ترکیه با داشتن حدود ۵۰۰ عضو، آماده است تا از سکتور قالین افغانستان حمایت کرده و سرمایه‌گذاری‌های لازم را تشویق نماید.»

سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان نیز با تأکید بر این‌که قالین افغانستان دارای کیفیت عالی بوده و حیثیت ملی دارد، گفت: «با توسعه همکاری میان اتحادیه‌های دو کشور و کاهش مالیات بر قالین افغانستان از سوی دولت ترکیه، مسیر صادرات این محصول به کشورهای اروپایی هموار خواهد شد، که به سود هر دو کشور خواهد بود.»

آقای عزیزی افزود: «افغانستان آماده است تا در عرصه بازاریابی مشترک، ایجاد تبلیغات، راه‌اندازی ویب‌سایت‌ها و نمایشگاه‌های مشترک، فرهنگ‌سازی و سفرهای تجارتی همکاری فعال داشته باشد.»

وی همچنان خواستار راه‌اندازی برنامه‌ای مشترک میان کشورهای تولیدکننده قالین به‌ویژه افغانستان، ترکیه و ترکمنستان که دارای وزارت مستقل قالین است، جهت ترویج فرهنگ استفاده از قالین در سطح جهانی شد.

در پایان این دیدار، دواتحادیه افغانستان و ترکیه طی سفر رئیس اتحادیه قالین ترکیه به کابل، تفاهم‌نامه‌ای را در زمینه فعالیت‌های مشترک و توسعه همکاری‌ها به امضا رساندند.

گفتنی است که سفر هیأت ترکی به دعوت رسمی اتحادیه مؤلدین و صادرکنندگان قالین افغانستان انجام شده و در راستای تقویت روابط تجارتی و فرهنگی میان دو کشور تلقی می‌شود.

Continue Reading

تجارت

توضیح بانک جهانی درباره نقش خود در پرداخت‌ها برای پروژه‌های افغانستان

واکنش بانک جهانی پس از آن منتشر شد که وزارت مالیه روز دوشنبه دریک اعلامیه گفت که، این نهاد روند پرداخت ۵۰ میلیون دالر قرضه به شرکت‌های لوجستیکی و ساختمانی افغان را آغاز کرده است.

Published

on

بانک جهانی روز دوشنبه (۲۹ثور) اعلام کرد که پرداخت‌هایی که به قراردادی‌ها صورت می‌گیرد، مربوط به کارهایی است که قبل از سقوط حکومت پیشین افغانستان انجام شده و این مبلغ‌ها بدهی‌های باقی‌مانده‌ای است که باید به آن‌ها پرداخت می‌شد.

در واکنش به گزارش مالیه، بانک جهانی تصریح کرد که این پرداخت‌ها به بدهی‌های معوقه حکومت پیشین افغانستان مربوط می‌شود؛ بدهی‌هایی که به قراردادی‌هایی پرداخت می‌گردد که در چارچوب پروژه‌های تمویل‌شده از سوی بانک جهانی استخدام شده بودند.

بانک جهانی افزود این قراردادی‌ها پیش از تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ کارهای خود را به اتمام رسانده‌اند.

بانک جهانی تأکید کرد که این قراردادها میان حکومت افغانستان و قراردادی‌ها امضا شده بود و بنابراین مسئولیت پرداخت‌ها به عهده حکومت بوده، نه بانک جهانی.

با این حال، بانک جهانی گفت که به‌گونه استثنایی و پس از بررسی‌های دقیق و تایید مستقل، به تسهیل روند پرداخت‌ها کمک می‌کند.

به گفته این بانک، بانک جهانی طرف قراردادها نبوده است.

این نهاد همچنان گفته است که اظهارات اخیر در مورد این روند و هماهنگی‌های تخنیکی، بیانگر پیشرفت در روند پرداخت‌ها است، اما هیچ‌گونه بحث یا توافقی درباره ازسرگیری پروژه‌های قبلی صورت نگرفته است.

واکنش بانک جهانی پس از آن منتشر شد که وزارت مالیه روز دوشنبه دریک اعلامیه گفت که، این نهاد روند پرداخت ۵۰ میلیون دالر قرضه به شرکت‌های لوجستیکی و ساختمانی افغان را آغاز کرده است.

Continue Reading

تجارت

هند اجازه ورود ۱۶۰ لاری حامل اموال تجارتی افغانستان را صادر کرد

Published

on

یک روز پس از گفتگوی تلیفونی امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با سوبرمنیم جی‌شنکر، وزیر امور خارجه هند، دهلی نو اجازه ورود ۱۶۰ لاری حامل اموال تجارتی افغانستان از طریق بندر واگه پاکستان را صادر کرده است.

این لاری‌ها به دلیل تنش‌های نظامی بین هند و پاکستان به دنبال یک حمله مرگبار در کشمیر زیر اداره هند متوقف شده بودند.

مکالمه اخیر بین متقی و جی‌شنکر، بالاترین سطح گفتگو بین مقامات هند و امارت اسلامی از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در کابل محسوب می‌شود.

هند اگرچه امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته، اما در حال بررسی گزینه‌های همکاری توسعه‌ای و ازسرگیری پروژه‌های خود در افغانستان است.

روزنامه تایمز آف اندیا به نقل از یک منبع هندی نوشته است که دهلی نو همچنان در حال بررسی ارسال کمک‌های بشردوستانه برای مهاجرین افغان اخراج‌شده از پاکستان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!