Connect with us

رویداد های اخیر

اجساد ۱۸ مهاجر افغان از بلغاریه به کابل منتقل شد

منتشر شده

در

اجساد ۱۸ مهاجر افغان که حدود سه ماه قبل در نزدیکی صوفیه، پایتخت بلغاریه در موتر حامل چوب پیدا شد، امروز (چهارشنبه، ۳ جوزا) به کابل منتقل گردید.

به گفته مقامات بلغاریه، این مهاجران در ماه دلو در یک لاری متروکه به دلیل کمبود آکسیجن جان‌های شان را از دست دادند.

از آنزمان به بعد وزارت خارجه بارها تلاش کرد تا این اجساد را انتقال دهد اما به گفته این وزارت تأخیر در اجراآت محاکم بلغاریه و «محدودیت‌های ظالمانه‌ بانکی» برای انتقال پول به شرکت‌های انتقال‌دهنده‌ اجساد، سبب تأخیر در روند انتقال اجساد شد.

ضیاء احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید که این اجساد از طریق شرکت هوایی آریانا و به هزینه دولتی به کشور انتقال داده شد.

خانواده های که ماه چشم انتظار رسیدن اجساد عزیزان شان بودند از تلاش های وزارت خارجه قدردانی می‌کنند و می‌خواهند که خانواده ها نگذارند تا فرزندان شان از راه های قاچاقی به کشورهای اروپایی بروند.

تحولات سیاسی و گسترش روز افزون فقر از عوامل عمده مهاجرت های غیر قانونی محسوب می‌شود. آگاهان می‌گویند این مسئولیت دولت است تا نگذارد شهروندانش اینگونه قربانی شوند.

در میان قربانیان حادثه لاری در بلغاریه هشت تن از ولایت ننگرهار، یک تن از کنر، یک تن از کاپیسا ، دو تن از میدان وردک، یک تن از لوگر و پنج تن دیگر از کابل هستند. پیش از این نیز با غرق شدن کشتی‌ در سواحل ایتالیا به تاریخ ۲۶ فبروری، ۹۱ افغان جان باختند.

رویداد های اخیر

وزارت مالیه قرارداد نصب «جی‌پی‌اس‌» را برای وسایط باربری امضا کرد

Published

on

وزارت مالیه می‌گوید که به منظور انکشاف و معیاری‌سازی ترانزیت، قرارداد نصب «جی‌پی‌اس‌ لاکر» میان این وزارت، شرکت افغان پُست و وزارت تراسپورت و هوانوردی برای موترهای باربری به امضا رسیده است.

مسوولان وزارت مالیه طی نشستی امروز (چهارشنبه) در کابل گفته‌اند که این کار را برای جلب سرمایه‌گذاری‌ها و عبور و مرور وسایط نقلیه به‌گونه مصون به خصوص وسایط باربری انجام داده‌اند.

دوست محمد مخلص، مُعین وزارت مالیه گفته است: «با نصب این وسیله (جی‌پی‌اس‌ لاکر) در محموله‌های ترانزیتی سهولت ایجاد می‌شود و در بخش ترانزیت بیرونی اعتماد به‌ وجود میاید.»

حبیب الرحمن طلحه، رئیس تدارکات وزارت تراسپورت و هوانوردی، نیز در این مورد گفت: «این جی‌پی‌اس‌ در موترهای ترانزیتی باربری نصب می‌شود. هر موتر باربری که داخل خاک کشور ما می‌شود، در آن جی‌پی‌اس‌ نصب می‌شود و وقتیکه از افغانستان خارج می‌شود، جی‌پی‌اس‌ از آن کشیده می‌شود.»

از سویی هم، احمد جان بلال، رئیس عمومی شرکت‌های دولتی گفته است که شرکت افغان پُست کُد شش رقمی جدید را ایجاد کرده که مورد تایید اتحادیه بین‌المللی پُست نیز قرار گرفته است و پس از این در خدمات پُستی ملی و بین‌المللی از آن استفاده خواهد شد.

گفتنی است که شرکت افغان پُست تلاش دارد تا به تعداد ۴ هزار و ۱۰۵ مرکز خدمات پُستی را در کشور ایجاد کند تا خدمات‌اش در کشور سراسری شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: به همسایگان صدا می‌زنیم که موانع سر راه تاجران افغان را بردارند

Published

on

معاون سیاسی رئیس‌ الوزرا می‌گوید، امارت اسلامی تلاش می‌کند تا روابط میان افغانستان و کشورهای منطقه را برای همکاری‌های اقتصادی و تجارتی استوار و آن‌را توسعه دهد.

مولوی عبدالکبیر در کنفرانس تواصل تجارتی تاجران و سرمایه‌گذاران افغان در هوتل سرینا با تأکید بر گسترش تجارت و ترانزیت منطقوی از کشورهای همسایه خواسته است تا موانع سد راه تاجران افغان را بردارند.

آقای عبدالکبیر گفته است: «ما به تمام کشورها صدا می‌زنیم که موانع و مشکلات تاجران و سرمایه‌گذاران افغان را بردارند. ایجاد مشکل، بندکردن راه و افزایش مالیات به تاجران افغان باعث زیانمند ساختن روابط و همکاری‌های اقتصادی افغانستان و کشورهای همسایه می‌شود.»

او افزوده است که امارت اسلامی درپی راه‌های بدیل تجارتی نیز است و بر آن سرمایه‌گذاری می‌کند تا بتواند روابط اقتصادی‌اش را با منطقه گسترش دهد.

در همین حال، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت نیز در این نشست گفت که امارت اسلامی از تاجران حمایت همه جانبه می‌نماید و به برای فعال‌نمودن بندر چابهار با جانب ایرانی، بحث‌های مفیدی انجام داده است.

از سویی هم، برخی از تاجران و مقامات ایرانی ضمن تأکید بر گسترش روابط تجارتی افغانستان و ایران، وعده همکاری و فراهم‌سازی تسهیلات در بندر چابهار را داده‌اند.

گفتنی است که در این کنفرانس برخی از مسوولان اتاق‌های صنعت و تجارت ایران، پاکستان، جاپان، ترکیه و چین نیز اشتراک کرده بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در بخش اول پروژه مس‌عینک بیش از ۵ میلیارد دالر سرمایه‌گذاری می‌شود

Published

on

رئیس شرکت قراردادی معدن مس‌عینک در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌‌الوزرا در مورد کار روی بخش نخست این معدن گفتگو کرده‌ است.

ارگ در خبرنامه‌ای به نقل از آقای سونگ ون بینگ نوشته است که در بخش نخست معدن مس‌عینک بیش از ۵ میلیارد دالر سرمایه‌گذاری خواهد شد و ماشین‌آلات مورد نیاز برای استخراج در سال آینده میلادی وارد افغانستان می‌شوند.

رئیس شرکت قراردادی معدن مس‎‌عینک افزوده است که در این پروژه به‌طور مستقیم برای ۳ هزار افغان فرصت‌های شغلی فراهم خواهد شد.

آقای عبدالکبیر در این دیدار خواستار گام‌های موثر برای آغاز کار عملی مس‌عینک شده و تأکید کرده است که امارت اسلامی برای آغاز کار عملی این پروژه، با کمپنی قراردادی آماده همکاری همه جانبه است و باید در این زمینه از ضایع‌شدن وقت جلوگیری شود.

رئیس شرکت قراردادی معدن مس‌عینک ساحات تاریخی و تغییرات در پلان استخراج این معدن را به عنوان عوامل تأخیر پروژه یاد کرد و گفت که در این زمینه به همکاری نیاز دارند.

معدن مس‌عینک دارای میلیون‌ها تُن مس است و به حیث دومین ذخیره بزرگ مس در جهان شناخته می‌شود.

قرارداد مس‌عینک در سال ۱۳۷۸ به مدت ۳۰ سال با شرکت چینی «ام‌سی‌سی» منعقد شد، اما به دلیل مسائل امنیتی و طولانی شدن حفریات آثار باستانی در این منطقه، کار استخراج این معدن به تاخیر افتاد. اخیراً کار ساخت سرک این معدن آغاز شد تا با تکمیل کار سرک آن کار استخراج نیز آغاز شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!