رویداد های اخیر
احتمال حفظ نیروهایی امریکا برای مقابله با تهدیدهای هراسافگنی پس از خروج

وزارت دفاع امریکا یا پنتاگون در حال بررسی احتمال حفظ نیروهای مسلح امریکایی در منطقه پس از خروج از افغانستان است.
دیوید هلوی، معاون وزیر دفاع ملی امریکا در امور اقیانوس هند-آرام روز چهارشنبه (۲۲ثور) در نشست کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان امریکا، گفت که رهبری ارتش امریکا در حال بررسی احتمال حفظ توانایی مقابله با تهدیدهای تروریستی پس از خروج نیروها از افغانستان است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد استقرار نیروهای امریکایی در پایگاههای کشورهای همسایه افغانستان گفت: مهم است که به این نکته توجه کنیم که نیاز به حفظ توانایی مقابله با تروریسم ضروری است و همانطور که قبلاً اشاره کردم، ما عمدتاً آنها (تهدید) را در کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم. اما ما همچنان میخواهیم گزینههایی را برای حفظ تواناییهای نظامی و اطلاعاتی در منطقه بررسی کنیم. ما این کار را انجام میدهیم تا بتوانیم تهدیدها را ردیابی و سرکوب کنیم.
به گفته هلوی، رهبری ارتش امریکا همچنان انتظار دارد «توانایی پرواز بر فراز افغانستان را حفظ کند».
پیش از این، جنرال کنت مککنزی، رئیس فرماندهی مرکزی امریکا همچنین در پاسخ به اینکه آیا توافقی با کشورهای همسایه افغانستان وجود دارد که پایگاه نیروها برای اجرای حملات مرگبار یا انجام عملیات شناسایی شوند، گفت: در حال حاضر هیچ توافقی وجود ندارد. من تا پایان همین ماه طرحی را برای نیروهای ضد تروریسم خارج از افغانستان به وزیر دفاع تحویل میدهم. از دست دادن شبکه نظامی کنونی آمریکا در افغانستان و قابلیت اطلاعاتیای که آن به وجود میآورد، تاثیری در پی خواهد داشت.
با این حال، معاون وزیر دفاع ملی امریکا در امور اقیانوس هند-آرام پاسخ مستقیمی به این سوال که آیا روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان قبل از تعیین محل استقرار آنها در منطقه، به پایان خواهد رسید، نداد.
وی گفت: ما قصد داریم روی دو جبهه برای اطمینان از یک برنامه مناسب، امن و خروج مسوولانه نیروهای خود کار کنیم. همچنان با شرکا و همکاران خود در وزارت امور خارجه و جامعه اطلاعاتی برای حفظ توانایی مقابله با تهدیدهای تروریستی که ممکن در آینده در افغانستان رخ دهد، کار میکنیم.
پیش از این، گزارش شد که ایالات متحده ترجیح میدهد نیروها و تجهیزات را بعد از خروج از افغانستان به کشورهای ازبکستان یا تاجیکستان منتقل کند. وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه نوشت که ایالات متحده ترجیح میدهد نیروها و تجهیزات را بعد از خروج از افغانستان به کشورهای آسیای میانه، بهویژه ازبکستان یا تاجیکستان منتقل کند. گفته میشود که مقامات امریکایی در حال بررسی این احتمال برای «حمایت از دولت افغانستان»، کنترول فعالیتهای طالبان (گروه ممنوع در روسیه) و نظارت بر سایر افراد گرایان هستند.
رویداد های اخیر
مترجم پیشین افغان ارتش امریکا در محکمه فدرال سندیگو بازداشت شد

یک شهروند افغان که به عنوان مترجم با نیروهای ایالات متحده در افغانستان کار میکرد، از سوی مأموران اداره مهاجرت و گمرک امریکا در شهر سندیگو بازداشت شده است. این فرد که در حال پیگیری درخواست پناهندگی در ایالات متحده است، بلافاصله پس از نخستین جلسه رسیدگی در محکمه مهاجرت، دستگیر شد.
این اقدام بخشی از موج تازهای از بازداشتهای اداره مهاجرت در محوطههای محکمههای فدرال در سندیگو و دیگر نقاط امریکا بهشمار میرود.
ویدیویی که بهوسیله شبکه خبری فاکس فایف بهدست آمده، لحظهای را نشان میدهد که مأموران فدرال به این پناهجو نزدیک میشوند. در این تصاویر، مأموران چندین بار از او درخواست میکنند که نامش را بگوید. این مرد که در کنار وکیلش حضور داشت، از پاسخگویی خودداری کرد. مأموران سپس او را در راهرو محکمه فدرال در مرکز شهر سندیگو دستبند زدند و حکم بازداشت را نشان دادند.
با این حال، این فرد گفته است که در افغانستان با نیروهای امریکا همکاری داشته و اسنادی برای اثبات این همکاری در اختیار دارد.
وکیل او، برایان مکگولدریک، تأیید کرده که موکلش بهمدت سه سال پیش از سقوط دولت افغانستان در سال ۲۰۲۱، بهعنوان مترجم برای ارتش ایالات متحده کار کرده است.
مکگولدریک افزود: «او و برادرانش یک شرکت لوژستیکی در افغانستان داشتند و مقادیر زیادی مواد و تجهیزات را در اختیار نیروهای امریکایی و متحدین آنان قرار میدادند.»
اداره مهاجرت امریکا تاکنون در مورد این قضیه اظهار نظر رسمی نکرده است. در حال حاضر تیم حقوقی این مرد افغان در تلاش است تا آزادی او را تأمین کرده و از روند درخواست پناهندگیاش محافظت کند.
رویداد های اخیر
وزارت صنعت: تلاشها جریان دارد تا میوههای تازه افغانستان به بازارهای جدید صادر شود

وزارت صنعت و تجارت میگوید که امسال میوههای تازه کشور علاوه بر بازارهای موجود، به بازارهای جدید در کشورهای منطقه نیز صادر خواهد شد.
مقامهای این وزارت افزودهاند که امسال میوههای تازه کشور به بازارهای جدید منطقه از جمله روسیه، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس نیز صادر خواهد شد.
آنان تصریح کردهاند که تلاش دارند تا حجم صادرات کشور را امسال نسبت به سال گذشته افزایش دهند.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد گفت: «پیشبین به این هستیم که به روسیه، کشورهای آسیای میانه، کشورهای عربی و همچنان به هندوستان، اندونیزیا، مالیزیا و سایر کشورها میوههای تازه و حاصلات زراعتی خود را صادر بکنیم و آمادگی خود را در این بخش داریم.»
در همین حال، اعضای بخش خصوصی کشورهای جنوب آسیا را مناسبترین بازار برای میوههای خشک و تازه افغانستان میدانند اما تأکید میکنند که به دلیل برخی مشکلات، حکومت باید برای یافتن بازارهای جدید برای صادرات کشور اقداماتی انجام دهد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری، گفت: «روی تعرفههای گمرکی فرصتهای خوبی ایجاد شد که امروز ازبکستان تعرفههای گمرکی را هشتاد فیصد در قبال صادرات افغانستان کاهش داده و ازبکستان را ما میتوانیم، تاجران ما از این فرصت استفاده کنند که یک پل ارتباط میان قزاقستان و روسیه بسازد.»
این درحالی است که بنا به نبود بازار مناسب بیرونی برای میوههای تازه افغانستان، همه ساله باغداران مجبور میشوند تا محصولات خود از جمله تربوز، خربوزه، سیب، زردآلو، انگور و سایر محصولات را به قیمت ناچیز در بازارهای داخلی به فروش برسانند.
رویداد های اخیر
سفارت افغانستان در ترکیه پس از چهار سال روند توزیع پاسپورت را از سر گرفت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
ترمپ: ایران در مذاکرات آزادی گروگانها در غزه دخیل است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پاکستان در بودجه مالی ۲۰۲۵–۲۶ هزینههای دفاعی را افزایش و مجموع مصارف را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تحقیق: اسلام سریعترین دین در حال رشد در جهان از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ بوده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
درخواست ۶۵۰ میلیون دالر کمک عاجل از سوی برنامه جهانی غذا برای افغانستان
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان سنتکام: اردوی امریکا در حال بررسی گزینههای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش چشمگیر گردشگری داخلی در ایام عید قربان در افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۶.۴ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر مواد منفجره قرار دارند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغانستان و ازبکستان موافقتنامه تجارت ترجیحی را امضا کردند