Connect with us

رویداد های اخیر

احزاب سیاسی پیشنهاد ۵۰ درصدی حکومت به طالبان را بررسی می‌کند

منتشر شده

در

در نظام مشارکتی پنجاه درصد سهم به طالبان و پنجاه درصد سهم هم برای سیاسیون و حکومت از سوی زلمی خلیل‌زاد پیشنهاد شده است.

جریان های سیاسی می‌گویند که طرح پیشنهادی امریکا را برای نظام مشارکتی به رای زنی گرفته اند. در این میان حزب جمعیت اسلامی می‌گوید که تقسیم قدرت میان مثلث حکومت، سیاسیون و طالبان را به امریکا پیشنهاد کرده است.

سیاسیون که با زلمی خلیلزاد دیدارداشته اند می‌گویند که پیشنهاد امریکا تقسیم ۵۰ درصدی کل قدرت و اداره های دولتی میان طالبان و حکومت است، که به نظر می‌رسد طرف های سیاسی این طرح را رد کرده اند.

ستار مراد عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان میگوید:" ما این طرح را به رای زنی گرفتیم و قبول هم نداریم قدرت باید در سه محور میان حکومت سیاسیون یا احزاب و طالبان تقسیم شود."

طالبان که هنوز حاضر نیستند از موضع خودشان در مذاکرات یک قدم عقب نشینی کنند، معاون نخست رییس جمهوری هم که از آدرس حکومت جواب  طرح امریکا را رد داد.

حفیظ رحمان نقی معاون حزب اسلامی  میگوید:" این طرح امریکا نهایی نیست این قابلیت تغییر و تعدیل دارد سیاسیون می‌نشینند و با هم به یک نتیجه کلی در مورد این طرح می‌رسند نشست مسکو و انقره برای همین طرح به کار گرفته شده است."

در بخش هایی از پیش نویس توافق نامه صلح افغانستان هم آمده است که جمهوریت و طالبان سهم مساوی در گزینش اعضای ساختاری های حکومت انتقالی صلح خواهند داشت.

رویداد های اخیر

رشید مردوف: ترکمنستان بیش از ۱.۵ میلیارد دالر در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده است

Published

on

وزیر امور خارجه ترکمنستان می‌گوید که این کشور بیش از ۱.۵ میلیارد دالر امریکایی در پروژه‌های مشترک با افغانستان سرمایه‌گذاری کرده است.

رشید مردوف در نشست ارائه معلومات در مورد پروژه‌های زیربنایی مشترک ترکمنستان و افغانستان گفته است که کشورش می‌خواهد مناسبات سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانسپورتی و ترانزیتی با افغانستان گسترش یابد.

آقای مردوف از کشورهای هند، پاکستان، بانک‌های بین‌المللی و بانک انکشافی آسیایی دعوت کرده است تا در پروژه تاپی سرمایه‌گذاری کنند.

او گفته است: «دولت ترکمنستان تا به حال بیش از ۱.۵ میلیارد دالر در پروژه‌های مختلف با افغانستان سرمایه‌گذاری نموده و ترکمنستان برای توسعه و گسترش هرچه بیشتر مناسبات سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانسپورتی و ترانزیتی با افغانستان عزم جدی دارد.»

در همین حال، سرپرست سفارت افغانستان در ترکمنستان نیز گفته که امارت اسلامی مصمم بر عملی کردن پروژه‌های مشترک میان دو کشور است.

فضل محمد صابر، سرپرست سفارت افغانستان در ترکمنستان در این مورد گفت: «افتتاح پروژه تاپی، تاپ، فایبر نوری و خطوط راه آهن و غیره در واقع نشانه دوستی و برادری واقعی بین مردم افغانستان و ترکمنستان است که از بسیار وقت در کنار همدیگر در فضای همسایگی نیک زندگی نموده‌اند. مردم افغانستان از تطبیق موفقانه این پروژه‌ها استقبال و تحسین می‌کنند و امارت اسلامی مصمم به عملی سازی آن‌ها است.»

از سویی هم، ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی بیان کرده که در حال حاضر روابط اقتصادی افغانستان و همکاری‌های دوجانبه میان افغانستان و ترکمنستان در حال گسترش است.

در این نشست سفرای کشورهای چین، هند، رئیس شعبه بانک انکشاف آسیایی و رئیس نمایندگی سازمان ملل نیز سخنرانی نموده و از تطبیق پروژه‌های متذکره استقبال و تحسین کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه امریکا در باره خروج از افغانستان به کانگرس این کشور پاسخ نخواهد داد

سخنگوی وزارت خارجه امریکا در این نشست خبری احضاریه کمیته روابط خارجی کانگرس را مرحله افراطی خوانده است.

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا می‌گوید که وزیر خارجه این کشور ۱۴ بار در کمیته روابط خارجی حضور یافته و یک ‌بار نیز به‌ طور ویژه در جلسه‌ای درباره افغانستان پاسخ‌هایی ارائه کرده است.

متیو میلر افزوده است که در حال حاضر انتونی‌بلینکن نمی‌تواند برای پاسخ‌گویی در این باره حضور یابد زیرا او در سفر است.

او در نشست خبری روز سه‌شنبه (۲۷سنبله) در پاسخ به سوالی گفته است که آنان به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا پیشنهاد داده‌اند که به جای وزیر خارجه، معاون او را برای شهادت دادن بپذیرند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا در این نشست خبری احضاریه کمیته روابط خارجی کانگرس را مرحله افراطی خوانده است.

پیش از این مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی کانگرس پیش از این آقای بلینکن را تهدید کرد که اگر برای احضار این کمیته جهت شهادت دادن درباره خروج از افغانستان اعتنای نکند، محاکمه خواهد شد.

اما متیو میلر در نشست خبری در پاسخ به پرسشی گفته است: «ما همچنان نمی‌دانیم که چرا کمیته این گام را انتخاب کرده است. همان‌طور که دیروز در پاسخ به سوالی گفتم که وزیر ۱۴ بار در مورد افغانستان در کانگرس شهادت داده است. ۴ مورد آن بارها در برابر این کمیته بوده است. از جمله یک مورد که به طور اختصاصی بر افغانستان متمرکز بود.»

آقای میلر دلیل عدم حضور وزیر خارجه امریکا در روز معین در کانگرس را سفرهایی عنوان کرده است که در زمینه آتش‌بس در غزه انجام می‌شوند.

او می‌افزاید که انتونی بلینکن نمی‌تواند در کانگرس حاضر شود؛ چون کارهای مهم دیگری دارد و آنان به کمیته روابط خارجی این مجلس گفته‌اند که معاون وزیر خارجه را خواهند فرستاد و به وزیر خارجه پیش‌نهاد داده‌اند که در تاریخ بعدی در این کمیته حاضر شود.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده افزود که در زمینه تاریخ بعدی حضور وزیر در این کمیته، با کانگرس در مذاکره هستند.

او در عین حال تصمیم کانگرس در زمینه صدور احضاریه وزیر خارجه امریکا را اقدام فوق‌العاده غیرضروری و بی‌ثمر خوانده است.

این در حالی است که دولت زیر اداره جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در پیوند به خروج فاجعه بار از افغانستان تحت فشار است.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا این چندمین بار است که اقدام به احضار مقام‌های بلند رتبه ایالات متحده برای ارائه توضیح درباره خروج از افغانستان کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل نشستی را در مورد افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی را فردا (چهارشنبه، ۲۸ سنبله) در مورد افغانستان برگزار می‌کند. در این نشست، قرار است رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل درباره افغانستان گزارش‌های خود را ارائه کند.

شورای امنیت سازمان ملل در اعلامیه‌ای گفته است: «به روز چهار شنبه، ۱۸ سپتمبر، یک نشست توجیهی باز و پس از آن رای‌زنی‌های در مورد افغانستان برگزار خواهد شد. انتظار می‌رود رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه و رئیس هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) و سیما باهوس، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد، توضیحاتی را ارائه کنند.»

پیش از برگزاری این نشست، سرمنشی سازمان ملل نیز گزارش سه ماهه اش را در مورد افغانستان منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که حوادث امنیتی نسبت به زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته، محدودیت‌ها بر زنان بیشتر شده و همچنان بیش از ۲۴ میلیون تن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

در همین حال، امارت اسلامی انتظار دارد که در گزارش خانم اوتونبایوا واقعیت‌های افغانستان بازتاب داده شود.

امارت اسلامی پیش از این بارها از یوناما خواسته است که در گزارش‌های خود، واقعیت‌های موجود افغانستان را بازتاب دهد و از بزرگنمایی موضوعات کوچک خودداری کند.

از سویی دیگر، خانم اوتونبایوا گفته که تا ۳۰ اگست امسال، تنها ۲۴.۹ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک به افغانستان تأمین شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!