تجارت
اداره محیط زیست: شرکتها و تاجران تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان امروز (دوشنبه ۱۵، جوزا) در مراسمی با تجلیل از روز جهانی محیط زیست تحت نام «مبارزه با آلودگی پلاستیکی» از شرکتها و تاجران خواست تا به گونهای تدریجی تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند.
همچنان مسئولان این اداره از جامعه جهانی میخواهند که کار ۲۲ پروژه مرتبط به محیط زیست را در افغانستان از سر گیرند.
عبدالرحمن حافظ، رییس عمومی اداره محیط زیست میگوید که:«ما از صنعت کاران و فابریکه داران کشور میخواهیم که تولید خریطههای پلاستیکی را به گونه تدریجی توقف دهند و در عوض زمینه تولید خریطههای کاغذی را فراهم نمایند.»
از روز جهانی محیط زیست در سراسر جهان با شعارها و برنامههای گوناگون تجلیل میشود.
درهمین حال، وزیر صحت عامه در این مراسم میگوید که امارت اسلامی آماده همکاری کامل با جامعه جهانی در زمینه حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا است.
قلندر عباد میافزاید که آلودگی هوا منجر به شیوع امراض سرطانی میشود و در افغانستان ظرفیتهای تداوی سرطان وجود ندارد، اما این وزارت تلاش دارد تا یک برنامه ملی برای تداوی سرطان در کشور ایجاد کند که با معیارهای بینالمللی برابر باشد.
داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه میگوید که:«یکی از دلایل سرطان یقیناً همین آلودگیهای پلاستیک است و استادان بهتر میدانند که چگونه پلاستیک سبب سرطان در انسان میشود. و سرطان بیماری است که ما امروز در تمام افغانستان یک متخصص در بخش سرطان نداریم.»
همزمان با روز جهانی محیط زیست برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گزارش داده است که سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون ُتن پلاستیک در سراسر جهان تولید میشود که نیم آن تنها برای یک بار مصرف طراحی شده است. سرمنشی عمومی سازمان ملل گفته است که روزانه، بیش از بیست هزار لاری زباله پر از پلاستیک به اقیانوسها، دریاها و دریاچهها ریخته میشوند.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد دراین باره میگوید که:«به دلیل توسعه نایافتهگی که در روستاهای افغانستان وجود دارد؛ متاسفانه در بسیاری از موارد هموطنان ما از آبهای آلوده استفاده میکنند که این میتوانند پیامدهای مخرب و منفی در بازتولید امراض برای هموطنان ما در پی داشته باشد.»
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲ میلادی، پنجم ماه جون را به عنوان روز جهانی محیط زیست نامگذاری کرد. و افغانستان مانند سایر کشورهای جهان می خواهد در بهبود محیط زیست سهم فعال داشته باشد.
تجارت
یک فابریکه تولید سیروم به ارزش ۲۵ میلیون دالر در کابل افتتاح شد

وزارت صنعت و تجارت از افتتاح یک فابریکه تولید سیروم با سرمایه گذاری ۲۵ میلیون دالر در کابل خبر داده است.
فابریکه «تی جی ایل فارماستیکل» که در پارک صنعتی پلچرخی ساخته شده است، در هر ۲۴ ساعت ظرفیت تولید ۱۱۰ هزار پاکت سیروم طبی مختلف النوع را دارا میباشد. این فابریکه برای بیش از ۱۰۰۰ نفر زمینه کار را فراهم نموده است.
در مراسم افتتاح این فابریکه، قدرت الله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت گفت: سکتور خصوصی در شکوفایی کشور نقش بسیار مهمی داشته و با ایجاد اشتغال برای هموطنان ما، زمینه کار را برای جوانان فراهم مینماید.
وی همچنان از مردم خواست تا از تولیدات وطن جهت رونق صنعت کشور استفاده نمایند.
در این مراسم، صنعتکاران همچنان از وزارت تجارت خواستند تا در بخش توزیع زمین به صنعتکاران، رفع سکتگی برق در پارکهای صنعتی وافزایش تعرفه بر موادی که افغانستان درآن خودکفا یا درحالت خودکفایی میباشد، توجه نماید.
تجارت
شرکت دولتی سپین زر ۱۵۰ تُن بادنجان رومی خشک به اروپا صادر کرد

وزارت مالیه روز یکشنبه اعلام کرد که شرکت دولتی سپین زر در کندز نخستین محموله بادنجان رومی خشک به مقدار ۱۵۰ تُن را به کشورهای اروپایی صادر نمود.
به نقل از خبرنامه این وزارت، رئیس شرکت سپین زر در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد گفت: این یک دستاورد بزرگ امارت اسلامی است که سبزیجات و ترکاری افغانستان را به کشورهای اروپایی صادر میکند.
قابل یاد آوریست که شرکت دولتی سپین زر به مدت ۲۱ سال غیر فعال بود که با رویکار آمدن امارت اسلامی دوباره فعال شد و در حال حاضر پنبه، روغن پنبه دانه، کنجاره و دستمالهای کاغذی تولید و پروسس میکند.
تجارت
نشست دوجانبه بین سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان برگزار شد

نشست دوجانبه بین سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان روز سهشنبه ( ۴میزان) به همکاری وزارت صنعت و تجارت به هدف جلب سرمایهگذاری بیشتر در کشور برگزار شد.
دفترمطبوعات وزارت تجارت و صنعت میگوید که در این نشست نمایندگان سکتور خصوصی دو کشور از سرمایهگذاری روی سکتور نوشابههای غیرالکولی، احجار کریمه و مواد معدنی، کود کیمیاوی، باطری موتر، رخت و نساجی، مواد نفتی، آرد و گندم، سیاحت و رستورانت داری و مواد غذایی بحث و تبادل نظر نمودند.
دراین نشست تاجران و سرمایهگذاران کشور قزاقستان از مهمان نوازی افغانها سپاسگذاری نموده، افغانستان را مکان امن و محیط مناسب برای تجارت و سرمایهگذاری عنوان کردند.
همچنان ارمان یسین تایوف به نمایندگی از سکتور خصوصی قزاقستان صحبت نموده از تلاشها برای برگزاری نمایشگاها در ولایتهای کابل، بلخ و قندهار خبرداده و افزوده است در آیندههای نزدیک برنامه دارند تا نمایشگاصنایع تولیدی افغانستان در قزاقستان و نمایشگاه محصولات قزاقستان را در افغانستان برگزار کنند.
از سوی دیگر آقای ارمان یسین تایوف گفته است که در ادامه سفرشان به افغانستان ضمن بازدید از تاجران و سرمایهگذاران در کابل، قرار است در مدت اقامت شان با سرمایهگذاران ولایات هرات، بلخ و قندهار نیز از نزدیک دیدار نمایند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
تجارت1 روز ago
یک فابریکه تولید سیروم به ارزش ۲۵ میلیون دالر در کابل افتتاح شد
-
ورزش3 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت