تجارت
اداره ملی احصائیه: مجموع ارزش صادارت کشور در ماه قوس به بیش از ۱۶۶ میلیون دالر میرسد

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در قوس سال روان جمعآوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادارت کشور در این ماه به ۱۶۶.۵ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۹۱ میلیون دالر میرسد.
این در حالیست که مجموع ارزش صادرات کشور در قوس سال گذشته به ۱۵۴ میلیون دالر میرسید؛ تحلیل ارقام افزایش ۱۲.۵ میلیون دالری را در صادرات کشور در قوس سال ۱۴۰۲ نسبت به همین ماه در سال گذشته نشان میدهد.
همچنان مجموع ارزش واردات کشور در قوس سال ۱۴۰۱ به ۷۳۵.۸ میلیون دالر میرسید که در سال روان در ارزش واردات ۵۵.۲ میلیون دالر افزایش آمده است.
ارقام نشان میدهد که بیشترین صادرات در قوس سال روان به پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده و در قوس سال گذشته هم به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.
همچنان بیشترین واردات در قوس سال روان از کشورهای ایران، پاکستان و چین بوده در حالیکه در قوس سال ۱۴۰۱ از کشورهای ایران، چین و پاکستان بیشترین واردات صورت گرفته است.
تجارت
قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت

قیمت طلا امروز (جمعه) برای اولین بار از سطح کلیدی ۳۲۰۰ دالر فی اونس عبور کرد. افزایش قیمت طلا ناشی از کاهش ارزش دالر و تشدید جنگ تجارتی میباشد که سرمایه گذاران را به سمت دارایی های امن سوق داده است.
به گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز به ۳۲۱۹ دالر رسید که افزایش شش درصدی را در هفته جاری نشان میدهد.
ارزش دالر در برابر سایر اسعار عمده تقریباً یک درصد کاهش یافته است.
پس از آنکه دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا تعرفه واردات کالاهای چینی را به ۱۴۵ درصد افزایش داد، شاخص های عمده بازار سهام نیز کاهش یافت. ترمپ اما تعرفه های اعلام شده قبلی برای ده ها کشور را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد.
چین نیز در حال افزایش تعرفهها بر واردات کالاهای امریکایی است که در حال حاضر ۸۴ درصد میباشد.
تجارت
محصولات افغانستان در نمایشگاه بینالمللی «حلال» کازان به نمایش گذاشته میشوند
The forum will run from May 13 to 18 and will bring together experts from Russian regions; OIC member states; and other countries

وزارت صنعت و تجارت نشست مشورتی را به هدف حضور فعال افغانستان و به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با کیفیت کشور، در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان، روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو با بخش خصوصی برگزار کرد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت از اشتراک کنندگان خواسته است که طرحها و پیشنهادهای شان با این وزارت شریک سازند تا چگونه بتوانند در این دو نمایشگاه حضور فعال داشته باشند.
برگزاری نشست مشورتی در مورد حضور فعال افغانستان در دو نمایشگاهی که قرار است در روسیه برگزار شود. در این نشست در مورد به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با ارزش کشور و بازاریابی به آنها، هزینههای مالی و مساحت مدنظرگرفته شده به محصولات و تولیدات افغانستان در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان کشور فدراتیف روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو بحث شده است.
اشتراک کنندگان نیز خواهان حضور پررنگ افغانستان در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو شده و گفته اند که یک سیمینار آگاهیدهی برای مسوولان شرکتهای اشتراک کننده در این نمایشگاهها ترتیب گردد و همچنین بروشورهای شرکتها بررسی و استندردسازی شود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به اشتراک فعال افغانستان در نمایشگاهها جهت معرفی محصولات و تولیدات کشور و بازاریابی برای آنها، از اعضای بخش خصوی خواسته که برای اشتراک هرچه بهتر هیأت افغانستان در این نمایشگاه پیشنهادات شانرا با این وزارت شریک سازند.
این در حالی است که پیش از این نیز افغانستان در برخی از نمایشگاه های منطقهای اشتراک داشته و در این نمایشگاهها تولیدات کشور به نمایش گذاشته شده اند.
تجارت
ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است
در این گزارشها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.

رسانههای ایرانی به نقل از مقامهای این کشور گزارش دادهاند که ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادرات داشته است.
در این گزارشها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.
در همین حال حسین روستایی، مشاور تجارتی ایران برای افغانستان، در نشست فرصتها و چالشهای بازار افغانستان که توسط اتاق تجارت، صنایع، معادن و رزاعتی ایران برگزار شد، گفته است: «افغانستان بیش از ۸۰ درصد نیاز بازار خود را از طریق واردات تامین میکند و واردات از ایران نیز ۲۵ درصد این میزان را تشکیل میدهد.»
او با اشاره به اولویتهای وارداتی افغانستان از جمله مواد غذایی، زراعتی، سوخت، کالاهای اساسی مانند آرد، روغن، تخم مرغ، مرغ یک روزه، دارو، تجهیزات صحی و تجهیزات ساختمانی، افزوده است که ایران در چهار ماه نخست امسال، بیش از ۷۲۴ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲۰ تا ۲۸ درصد افزایش داشته است.
مشاور تجارتی ایران برای افغانسان تاکید کرده است: «بنابراین روابط سنتی اقتصادی ایران با افغانستان باید وارد مدلهای جدید همکاری شود.»
آقای روستایی با تاکید بر اینکه ایجاد منطقه مشترک اقتصادی بین دو کشور باید هر چه سریعتر اجرایی شود، گفت: «با توجه به درگیریهای اخیر افغانستان و پاکستان، افغانستان میخواهد از فرصت بندر چابهار به بهترین شیوه استفاده کند. ایران میتواند نقش ترانزیتی خود را در واردات و صادرات افغانستان از ۵۰ درصد فعلی افزایش دهد.»
-
اخبار ساحوی5 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان5 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد