تجارت
ادارۀ خط آهن: سال گذشته بیش از ۴.۶ میلیون متریک تن انتقالات صورت گرفت
مسئولان ادارۀ خط آهن روز دوشنبه (۲۱حمل) در جریان کنفرانس مطبوعاتی در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت گفته اند که در جریان سال ۱۴۰۱ هـ ش، مجموعاً ۴ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۹۲۹ متریک تن انتقالات صورت گرفته است.
ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس ادارۀ خط آهن میگوید که:«در جریان سال ۱۴۰۱ هـ ش، مجموعاً ۴ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۹۲۹ متریک تن انتقالات از طریق بنادر حیرتان، آقینه و تورغندی صورت گرفته که نسبت به سال گذشته ۳۶ در صد افزایش را نشان میدهد.»
به گفته رئیس این اداره، از رهگذر مدیریت روند انتقالات در کشور، مجموعاً مبلغ ۳ میلیارد و ۱۸۸ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۱۳۲ افغانی عواید، جمع آوری شده است.
به گفته مسئولان، طی سال ۱۴۰۱هـ ش، از بنادر کشور مجموعاً ۱۲۴۹۲ متریک تن صادرات، ۲۵۳۶۰۳ متریک تن ترانزیت و ۴۴۰۷۸۳۴ متریک تن واردات که قسمت اعظم آنرا میوه خشک و تازه، مواد خوراکی و سنگهای معدنی تشکیل میدهد، صورت گرفته است.
ملا بخت الرحمن شرافت میافزاید، طی یک سال اخیر، سفرهای رسمی به جانب کشورهای اوزبیکستان، پاکستان و ایران به منظور تقویت سطح همکاری منطقوی، ایجاد دهلیز اقتصادی و آغاز مراحل مقدماتی تطبیق پروژه افغان ترانس، صورت گرفته است.
مسئولان این اداره میگویند، قرارداد امور خدماتی و انتقالات بندر حیرتان – مزار شریف که قبلاً با شرکت ترانس سوگدیانا اوزبیکستانی به هزینه مجموعی مبلغ حدود ۳۲ میلیون دالر عقد گردیده بود، با حاکمیت امارت اسلامی، این قرارداد اکنون با شرکت نامبرده با کاهش ۷۰ در صدی به مبلغ مجموعی ۳،۷ میلیون دالر عقد شده است.
مسئولان میگویند، طی یک سال اخیر، هماهنگی لازم با تیمهای تخنیکی کشورهای اوزبیکستان و پاکستان تامین شده که در نتیجه سروی ابتدایی مسیر پروژه افغان ترانس انجام و قرار است کار تطبیق این پروژه مهم که کشورهای آسیای مرکزی را از خاک افغانستان با آسیای جنوبی وصل میسازد، آغاز گردد.
به گفته مسئولان، ترمیم قسمتهای خط آهن خواف – هرات، تکمیلی کار خط آهن آقینه – اندخوی و تسلیمی آن از سوی ترکمنستان به جانب دولت افغانستان، معرفی ۳۹ تن از کارمندان این اداره برای دورۀ آموزشی کسب مهارتهای لازم فنی و تخنیکی به کشورهای ایران و ترکمنستان و اخذ بورسیههای تحصیلی از کشورهای همسایه دست آورد دیگر این اداره طی یک سال اخیر میباشد.
به گفته مسئولان، به منظور عرضه خدمات بهتر و مطمین، تسریع روند انتقالات و جمعآوری عواید به گونه شفاف، تلاشهای پیگیر در راستای دیجیتل سازی سیستمها، آغاز شده است.
تجارت
مقامهای ایرانی: ترانزیت ایران به افغانستان هشت برابر افزایش یافت
در شش ماه اول سال جاری بیش از ۱۵ هزار کانتینر با وزن بیش از چهار و نیم هزار تن از سرحد ماهیرود به افغانستان انتقال یافتهاند.
رئیس عمومی گمرکات ولایت خراسان جنوبی ایران میگوید ترانزیت از مرزهای این ولایت به افغانستان هشت برابر افزایش یافته است.
محمد کوهگرد روز دوشنبه (۹میزان) به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که در شش ماه اول سال جاری بیش از ۱۵ هزار کانتینر با وزن بیش از چهار و نیم هزار تن از سرحد ماهیرود به افغانستان انتقال یافتهاند.
آقای کوهگرد افزود که: «این شمار در مقایسه به همین مدت سال گذشته هشت برابر بیشتر است.»
او گفت که این ترانزیت شامل لوازم مستعمل، بوره، آرد، روغن خوراکی و کود شیمایی بوده که از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه و اندونزیا از طریق گمرک ماهیرود به افغانستان ترانزیت شده است.
تجارت
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل آغاز شد
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل و پروژه انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت از چمتله به این سب استیشن با حضور مقامات بلندپایه امارت اسلامی آغاز شد.
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
معاون سیاسی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها امروز (یکشنبه) گفت که کنترول آب های افغانستان، تامین آب، تولید انرژی بادی، خورشیدی و حرارتی و توسعه زراعت از اولویت های امارت اسلامی است و این اقدام به ضرر هیچ همسایه و هیچ کشور دیگری نیست. او همچنان افزود که خاک افغانستان برضد هیچ کشوری استفاده نشده و جهان نیز خواهان تعامل با امارت اسلامی است.
او گفت: «جهان این را درک کرده که یک افغانستان باثبات و خودکفا تنها با موجودیت امارت اسلامی ممکن خواهد بود. امارت اسلامی در عمل ثابت کرده است که از خاک افغانستان هیچ کسی ضرر نمیبیند و امروز جهان علاقهمند همکاری و تعامل با افغانستان است.»
از سویی هم، مسوولان شرکت برشنا اعلام کردند که دو پروژه انتقال برق ۲ هزار میگاوات برق از ترکمنستان و ازبکستان جریان دارد و با تطبیق آن مشکل کمبود برق در داخل کشور حل و پارک های صنعتی هم از برق ۲۴ ساعته برخودار خواهند شد.
عبدالباری عمر، رئیس شرکت برشنا گفت: «با عملی شدن این پروژه ها برای همه صنعتکاران، تاجران و خانه های رهایشی در کابل برق ۲۴ ساعته فراهم خواهد شد.»
در همین حال نمایندگان بخش خصوصی میگویند که با تطبیق این پروژه مشکلات کمبود برق صنعت کاران حل خواهد شد. آنان همچنان از سرمایه گذاران افغان در خارج میخواهند که به کشور برگردند و سرمایه گذاری کنند.
به گفته وزارت انرژی و آب، به زودی یک بند بزرگ آب در زابل به بهره برداری سپرده می شود؛ اعمار بند پشدان نیز تکمیل شده و تصفیه حساب برای واگذاری بند شاه و عروس کابل در جریان است که در نتیجه آن آب آشامیدنی ۲۰ هزار خانواده در شهر کابل تامین، هزاران هکتار زمین آبیاری و ۲ میگاوات برق تولید خواهد شد.
تجارت
منصور با رئیس یک شرکت هندی در باره تسلیم دهی سب استیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی گفتگو کرد
با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر میگیرد.
سرپرست وزارت انرژی و آب با رئیس یک شرکت هندی درباره تحویل دهی سباستیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی دیدار و گفتگو کرده است.
عبداللطیف منصور به مسوولان این وزارت دستور داده تا برای تحویل و چگونگی انتقال ترانسفارمرهای سباستیشن آمادگیهای لازم را بگیرند.
با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر میگیرد.
امانالله غالب، رئیس پیشین شرکت برشنا میگوید: «ظرفیت این لین در حدود یک هزار میگاوات برق است. این می تواند برق ترکمنستان و ازبکستان را مستقیماً به کابل انتقال دهد و از کابل میتواند برق ولایت های مشرقی، جنوبی و حتی مرکزی را تامین کند.»
به باور آگاهان، هرگاه کار پروژه انتقال لین ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان تکمیل شود، حدود ۱ هزار میگاوات برق دیگر وارد افغانستان میشود و این برق تا جایی مشکلات مردم را در پایتخت و ولایت های دیگر حل خواهد کرد.
امینالله احساس، آگاه امور اقتصادی میگوید: «مشکل اینست که بخش زیادی از انرژی افغانستان از کشورهای همسایه تامین میشود و هرگاه این کشورها در داخل به انرژی نیاز داشته باشند، انرژی افغانستان را قطع میکنند و خانه ها و فابریکات با کمبود قابل ملاحظه برق مواجه میشوند.»
افغانستان با وجودی که منابع وافر در بخش تولید برق دارد اما بخش بزرگ برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد میکند و سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر را به کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ایران و ترکمنستان پرداخت میکند.
-
جهان4 روز ago
واکنشهای جهانی به جان باختن حسن نصرالله
-
اخبار ساحوی5 روز ago
شش تن در پی سقوط یک هلیکوپتر در پاکستان جان باخت
-
جهان4 روز ago
شمار قربانیان سیلاب در نیپال به بیش از ۱۰۰ تن افزایش یافت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اعتراضات به کشته شدن حسن نصرالله در کراچی پاکستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سرمنشی سازمان ملل از خواست کشورها برای لغو محدودیتهای حکومت سرپرست افغانستان علیه زنان حمایت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه سعودی: افغانستان را نمی توان در انزوا گذاشت
-
اخبار ساحوی3 روز ago
وزارت خارجه ایران: هیچ اقدام اسرائیل را بیپاسخ نخواهیم گذاشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران میگوید بیش از این امکان پذیرش اتباع افغانستان را ندارد