Connect with us

رویداد های اخیر

ارایه طرح جدید صلح امریکا به حکومت افغانستان و طالبان

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۱۷, ۱۳۹۹)

طالبان تایید میکند که طرح حکومت انتقالی صلح از سوی زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با این گروه شریک شده است.

محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی این گروه در گفتگویی با آریانانیوز میگوید که این طرح زیر بررسی رهبری طالبان قرار دارد و تاکنون در باره آن تصمیم نهایی گرفته نشده است.

آقای نعیم می‌پذیرد که در طرح سپرده شده به طالبان، حکومت انتقالی، برگزاری نشست انقره و آتش بس جا دارد؛ اما به گفته او، هنوز طالبان در برابر این طرح موضع روشن نگرفته اند.

در همین حال حکومت افغانستان نیز طرح نظام مشارکتی با طالبان و پیشنهاد نشست بزرگ جهانی را از سوی امریکا به دست آورده است.

نادر نادری عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید که طرح پیشنهادی اداره جوبایدن حاوی موضوعاتی است که نیاز به بررسی های جدی و همه جانبه با در نظر داشت مفاد آن دارد.

آقای نادری میگوید: “ما طرح های زیادی از کشور های مختلف به دست آورده ایم. اما این طرح ها نیاز به بازنگری جدی و همه‌جانبه دارد تا منافع مردم را دیده شود.”

طرح تازه امریکا برای صلح افغانستان سه بخش کلیدی دارد؛ اصول رهنمودی برای آیند‌ی افغانستان، حکومت انتقالی و آتش‌بس دایمی.

در این طرح آمده است که پس از پایان حکومت انتقالی، زعیم آینده‌ی افغانستان بر بنیاد انتخابات برگزیده می‌شود. در بخش نخست طرح، دین رسمی کشور اسلام، همه شهروندان دارای مصوونیت و افغانستان خانه مشترک همه اقوام و مذهب ها گفته شده است.

حکومت انتقالی صلح سه شاخه جدا و مساوی خواهد داشت که این حکومت شامل سه بخش می‌شود:

  1. بخش اجرایی: در راس آن رییس دولت حضور خواهد داشت. کابینه و ریاست های مستقل بخش های دیگر این طرح استند.
  2. شورای ملی: شامل مجلس نمایند‌گان و مجلس سنا می‌شود. قرار است که نمایند‌گان طالبان نیز در ترکیب شورای ملی گنجانیده شوند.
  3. قوه قضاییه: شامل شورای مستقل عالی فقه اسلامی و کمیسیون تدوین قانون اساسی تازه می‌باشد.

شورای عالی فقه اسلامی از پانزده عضو شکل خواهد گرفت که هفت عضو آن را طالبان، هفت عضو دیگر را دولت جمهوری اسلامی افغانستان و یک عضو را رییس دولت انتخاب می‌کند.

 این شورا وظیفه دارد تا در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و دیگر موارد رهنمودهای اسلامی بدهد.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی میگوید: “این طرح را که امریکایی به هر کس داده گفته اند که طرح رسمی حکومتی نیست و برای تسریع روند صلح که باید بالای آن فکر شود، ما بالا آن فکر کردیم.”

آقای محب می‌افزاید که این طرح ساختاری است و “تمرکزش سر این است که چطور بتوانیم قدرت را تقسیم کنیم تا مشکل امنیتی موجود حل شود، ما ببینیم که اگر طالبان هم به این فکر باشد، حکومت افغانستان هم همیشه به صلح آمادگی داشته و کوشش ما هم همین است که صلح دایمی بیاید.”

در طرحی که فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان ارایه کرده است در آن گفته شده است که یک نشست بزرگ میان سیاسیون افغان و طالبان در ترکیه برگزار شود، تا روی دولت آینده بحث توافق کنند.

اما مشاور شورای امنیت ملی می‌گوید که مشکل تقسیم قدرت نیست و مشکلاتی مانند نظامی امارتی که طالبان میخواهند و رابطه آنان با پاکستان نیز از بحث هایی جدی است.

آقای محب میگوید: “فکر می کنیم که دیگر مسایل مطرح می شود تنها ساختار نیست که به نتیجه برسیم، سر سیاست های دیگر هم تفاوت نظر داریم در سطح جمهوریت، روابط طالبان با پاکستان، و خشونت ها را ادامه میدهند، خشونت ها و حکومت داری داخلی.”

در این طرح گفته شده است که سطح خشونت ها بسیار بالا است و باید، کاهش خشونت ها برای ۹۰ روز صورت گیرد.

اما مسوولان وزارت های  دفاع و داخله میگویند که طالبان آمادگی به جنگ میگیرند و نظامیان افغان نیز آماده نبرد اند.

مسعود اندرابی وزیر امور داخله میگوید: “اطلاعات حاکی از این است که طالبان در صدد پلان گذاری (برنامه) حملات هستند، و کوشش دارند که تعینات داشته باشند و اکمالات داشته باشند و جنگ را آغاز کنند.”

شاه محمود میاخیل معاون وزارت دفاع میگوید: “نیروهای امنیتی و دفاعی ما آماده هر دو گزینه هستند جنگ و صلح، اگر طالبان محاسبه غلط می کنند، قسمیکه سال گذشته نتوانستند چیزی به دست بیاورند امسال نیز نمیتوانند.”

بر اساس طرح ارایه شده از سوی آقای خلیل‌زاد، سازمان ملل نقش معنا دار در روند صلح افغانستان پیدا خواهد کرد و به نوعی میانجی گری به دوش این سازمان گذاشته خواهد شد.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع از ترمیم بیش از ۳۰۰ واسطه نقلیه نظامی خبر داد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۵, ۱۴۰۲)

وزارت دفاع امارت اسلامی می‌گوید که تیم فنی قول اردوی ۲۰۵ البدر این وزارت ۳۰۰ واسطه نقلیه نظامی تخریب‌شده را ترمیم کرده است.

در اعلامیه وزارت دفاع آمده است که وسایط ترمیم‌شده شامل ۱۵۰ موتر اکمالاتی کاماز، ۱۲۵ زره پوش هاموی، ۲ تانک ضربتی، ۴ تیلر، ۱۰ فورک لیفت و ۱۵ آمبولانس نوع هاموی است.

همزمان با این، تیم فنی لوای دوم قول اردو ۲۰۳ منصوری نیز ۴۱ عراده وسایط مختلف النوع نظامی را ترمیم و آماده استفاده قرار داده است.

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع، گفته است که پیش از این نیز صدها واسطه نقلیه دیگر از سوی تیم‌های انجنیری و فنی این وزارت ترمیم شده‌ است.

به نقل از وزارت دفاع، امریکایی‌ها هنگام خروج از افغانستان تعداد زیادی از وسایط نقلیه نظامی خود را تخریب کردند.

در همین حال، مجلس نمایندگان امریکا در گزارشی گفته که پس از خروج نظامیان این کشور از افغانستان، تجهیزات نظامی به ارزش حدود ۷ میلیارد دالر به‌جا مانده است.

پیش از این نیز چندین نهاد بین‌المللی گفته بودند که ممکن است امارت اسلامی برای ترمیم تجهیزات تخریب‌شده به‌ جامانده از کشورهای روسیه و چین کمک بخواهد.

از سویی هم، آگاهان در حوزه نظامی گفته‌اند که ترمیم این وسایط، امارت اسلامی را تقویت می‌بخشد مشروط بر آنکه این وسایط از سوی افراد مسلکی مورد استفاده و نگهداری قرار گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاکید وزیر تحصیلات عالی بر اهمیت علوم عصری در جامعه

Published

on

(Last Updated On: حمل ۵, ۱۴۰۲)

وزیر تحصیلات عالی در مراسم آغاز سال جدید تعلیمی در اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، تقویت علوم عصری را از مکلفیت‌های نظام اسلامی دانسته و تاکید کرد که امارت اسلامی وظایف خود را در این زمینه انجام داده است.

ندا محمد ندیم در این مراسم گفت: «امیر مسلمانان مکلف است تا استادان مسلکی را به جامعه تقدیم کند که نیازهای دنیوی مردم را برآورده کرده بتواند. این درجه فرضیت را دارد.»

آقای ندیم همچنین بر ارایه خدمات آموزشی بگونه شفاف و برابر به تمامی محصلان اطمینان داده تاکید ورزید که آنان برای پیشرفت نظام تحصیلی کشور تلاش می‌کنند.

او گفت: «کسی که وارد نظام تعلیمی و تحصیلی می‌گردد و سپس فارغ می‌شود، بر اساس لیاقت خود کامیاب می‌شود. اینجا واسطه، پول و فشار کار نمی‌کند. هر کس بر اساس استعداد خود به مقام می‌رسد.»

در همین حال، مسئولین اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی از تلاش‌ها در سال جدید به هدف ارایه خدمات با کیفیت درسی برای محصلان این اداره سخن می‌زنند.

غلام حیدر شهامت، رییس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت: «ان شاءالله عنقریب تفاهمنامه‌ای را امضا می‌کنیم که ببینیم اداره انکشاف ملی افغانستان و اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی که لازم و ملزوم یکدیگر است، باید نیازهای آنها را ما برآورده کنیم.»

با این حال هرچند سال جدید تعلیمی آغاز شد، اما مسئولین تاهنوز در مورد بازگشایی مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی دختران چیزی نمی‌گویند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سیلاب‌ها در بلخ خسارات مالی برجا گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۵, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی در ولایت بلخ می‌گویند که در نتیجه‌ سرازیرشدن سیلاب‌ها در ولسوالی زارع این ولایت حدود ۳۰۰ منزل مسکونی تخریب و خسارات هنگفت مالی به باشندگان محل وارد شده است.

محمدآصف وزیری، سخنگوی فرماندهی بلخ، می‌گوید که این سیلاب‌ها روز پنج‌شنبه (۳ حمل) در ولسوالی زارع این ولایت سرازیر شده است.

وزیری می‌گوید که در کنار این خانه‌ها، نزدیک به سه‌هزار جریب زمین زراعتی زیر آب شده و صدها رأس مواشی باشندگان محل را نیز آب با خود برده است.

آقای وزیری در مورد تلفات جانی ناشی از این سیلاب‌ها چیزی نگفته است.

این در حالی است که اداره هواشناسی کشور اخیراً اعلام کرده است که احتمال بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شماری از ولایات کشور وجود دارد‌‌.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!