Connect with us

جهان

اردوغان می گوید ترکیه در صورت لزوم می‌تواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند

منتشر شده

در

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز شنبه در پاسخ به سوالی درباره محتوای گزارش پارلمان اروپا درباره ترکیه، گفت در صورت لزوم، انقره می‌تواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند.

به گزارش رویترز، در گزارش پارلمان اروپا که اوایل این هفته تصویب شد، آمده است که روند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا که ۲۷ عضو دارد، تحت شرایط کنونی نمی‌تواند از سر گرفته شود. در گزارش از اتحادیه اروپا خواسته شده است تا «چارچوبی موازی و واقع بینانه» را برای روابط خود با انقره بررسی کند.

ترکیه به مدت ۲۴ سال نامزد رسمی پیوستن به اتحادیه اروپا بوده است، اما مذاکرات الحاق در سال های اخیر به دلیل نگرانی های این اتحادیه در مورد نقض حقوق بشر و احترام به حاکمیت قانون متوقف شده است.

اردوغان پیش از سفر به امریکا به خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا در تلاش است از ترکیه جدا شود. ما ارزیابی های خود را در برابر این تحولات انجام خواهیم داد و در صورت لزوم می توانیم راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کنیم.»

وزارت امور خارجه ترکیه در اوایل این هفته اعلام کرد که گزارش پارلمان اروپا حاوی اتهامات و تعصبات بی اساس است و رویکردی «کم عمق و غیرمجاز» در قبال روابط این کشور با اتحادیه اروپا دارد.

جهان

تلاش ترمپ برای آتش بس در غزه پیش از مراسم تحلیف

دوشنبه هفته قبل، ترمپ نیز هشدار داد که در صورت عدم آزادی اسرای اسرائیلی قبل از مراسم تحلیفش در ۲۰ جنوری، عواقب سختی متوجه خاورمیانه خواهد بود.

Published

on

یک منبع آگاه به رویترز خبر داد که نماینده خاص دونالد ترمپ در امور خاورمیانه به قطر و اسرائیل رفته تا فشار دیپلماتیک رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده را برای دستیابی به آتش‌بس در غزه و توافق بر سر آزادی اسرا قبل از آغاز دوره ریاست‌جمهوری در ۲۰ جنوری را آغاز کند.

استیو ویتکاف که رسماً در دولت ترمپ مسئولیت خود را بر عهده خواهد گرفت، در اواخر نوامبر به طور جداگانه با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل و شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم قطر دیدار کرد.

به نظر می‌رسد گفتگوهای ویتکاف تلاش برای ادامه مسیر دیپلماتیک ۱۴ماهه ناکام دولت جو بایدن باشد و در راستای همراهی قطر و مصر برای رسیدن به آتش‌بس دائمی میان اسرائیل و حماس و آزادی ده‌ها اسیر اسرائیلی صورت گرفته است.

این دیدارها همچنین نشان‌دهنده از سرگیری نقش قطر به‌عنوان میانجیگر کلیدی پس از تعلیق موقتی آن در ماه گذشته است. به گفته این منبع، مذاکره‌کنندگان حماس احتمالاً به زودی برای ادامه مذاکرات به دوحه بازخواهند گشت.

معاونین بایدن از تماس‌های ویتکاف با مقامات اسرائیلی، قطری و سایر مقامات خاورمیانه آگاه هستند و می‌دانند که نماینده ترمپ از توافقی مشابه با آنچه دولت بایدن دنبال کرده، حمایت می‌کند. یک مقام امریکایی گفت که دولت بایدن، نه ویتکاف، مسئولیت پیشبرد مذاکرات برای از سرگیری آتش‌بس در غزه را بر عهده دارد. روز یکشنبه، رهبران حماس با مقامات امنیتی مصری در قاهره گفتگو کردند.

تیم جو بایدن به وطور مداوم ترمپ را در جریان قرار داده، اما دو طرف با یکدیگر مستقیما همکاری نمی‌کنند. این مقام امریکایی به رویترز گفت که دولت بایدن نیازی به هماهنگی با ویتکاف نمی‌بیند، زیرا آن را بیشتر تلاشی برای کسب اطلاعات در مورد مسائل منطقه‌ای می‌داند تا برقراری مذاکرات رسمی.

دوشنبه هفته قبل، ترمپ نیز هشدار داد که در صورت عدم آزادی اسرای اسرائیلی قبل از مراسم تحلیفش در ۲۰ جنوری، عواقب سختی متوجه خاورمیانه خواهد بود.

ویتکاف که یک سرمایه‌گذار املاک و اهداکننده به کمپاین ترامپ است و روابط تجاری با قطر و سایر کشورهای خلیج فارس دارد؛ اما فاقد تجربه دیپلماتیک است. او در ۲۲ نوامبر با شیخ محمد که وزیر خارجه قطر نیز هست، در دوحه دیدار کرد.

این منبع گفت: «هر دو طرف موافق بودند که آتش‌بس غزه قبل از مراسم تحلیف ترمپ ضروری است تا پس از روی کار آمدن دولت جدید، بتواند به مسائل دیگری همچون تثبیت اوضاع غزه و منطقه بپردازند».

ویتکاف در ۲۳ نوامبر با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل از اراضی اشغالی و همچنین با خانواده‌های اسرای اسرائیلی دیدار داشته است. یک مقام اسرائیلی به رویترز گفت: «او با آن‌ها درباره تلاش‌های تیم ترمپ برای برقراری توافق قبل از مراسم تحلیف صحبت کرده است».

شیخ محمد در ۲۴ نوامبر به وین رفت تا با دیوید بارنیا، رئیس سازمان جاسوسی موساد اسرائیل نیز دیدار کند. بارنیا همچنین هدایت مذاکرات اسرائیل با قطر را در ۱۴ ماه گذشته بر عهده داشته است. این منبع افزود: «برنامه‌هایی برای یک دور جدید از مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس در آینده نزدیک وجود دارد، اما تاریخ مشخصی برای آن تعیین نشده است».

مقامات قطری همچنین خبر داده‌اند، پس از آنکه واشنگتن با حضور تیم مذاکراتی حماس در دوحه مخالفت کرد؛ آن‌ها از این کشور رفتند. این اقدام پس از رد پیشنهاد آتش‌بس کوتاه‌مدت توسط حماس در مذاکرات میانه اکتوبر صورت گرفت. این منبع افزود که تیم حماس احتمالاً برای انجام مذاکرات جدید به دوحه بازخواهد گشت.

Continue Reading

جهان

واکنش روسیه به تهدید ترمپ به کشورهای عضو بریکس به خاطر استفاده دالر

سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا علیه کشورهای عضو «بریکس» گفت که توسل امریکا به زور و تحریم برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، نتیجه معکوس دارد.

Published

on

سخنگوی کرملین می‌گوید که تلاش امریکا برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، تنها به تشدید گرایش به استفاده از ارزهای ملی در تجارت خارجی‌شان منجر خواهد شد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا علیه کشورهای عضو «بریکس» گفت که توسل امریکا به زور و تحریم برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، نتیجه معکوس دارد.

پسکوف دراین‌باره گفت: «بحث فقط درباره کشورهای بریکس نیست. به طور کلی، تعداد کشورهایی که در تجارت و فعالیت‌های اقتصادی خارجی‌شان شروع به جایگزین کردن ارزهای ملی کرده‌اند، بیشتر و بیشتر شده است.

وی افزود: «در سوی دیگر، اگر امریکا آنطور که خودشان می‌گویند از طریق اعمال نفوذ، کشورها را مجبور به استفاده از دالر کنند، احتمالاً روند روی آوردن به ارزهای ملی تقویت و تشدید خواهد شد.

به گفته وی، دالر در چندین کشور جذابیت خود را از دست داده و روند تحلیل آن شروع شده و در حال شتاب گرفتن است.

اظهارات پسکوف پس از آن مطرح شد که ترمپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی کشورهای عضو گروه «بریکس» را تهدید که در صورت حذف دالر و ایجاد ارزی جایگزین در معاملات‌شان، آنها را با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی روبه‌رو خواهد کرد.

Continue Reading

جهان

تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان

نظامیان سوریه و روسیه می‌گویند که هدف آن‌ها، پناهگاه‌های گروه‌های شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.

Published

on

منابع اردوی سوریه روز یکشنبه اول دسمبر (۱۱ قوس) گفتند که جت‌های جنگی روسیه و سوریه، بر مناطق تحت کنترول شورشیان در شهر ادلب، به هدف عقب راندن شورشان حمله کردند.

باشندگان محل می‌گویند که یکی از این حملات، یک منطقه مسکونی مزدحم را در مرکز شهر ادلب هدف قرار داد، شهری که در آن چهار میلیون نفر در خیمه‌ها و اماکن موقت به سر می‌برند.

بر اساس معلومات تیم های کمک رسان در محل، کم از کم چهار نفر در این حملات کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

نظامیان سوریه و روسیه می‌گویند که هدف آن‌ها، پناهگاه‌های گروه‌های شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.

روز گذشته، جت‌های سوریه و روسیه شهرهای دیگری در ولایت ادلب را که کاملاً تحت کنترل شورشیان است، بمباران کردند. این جدی‌ترین حمله شورشیان از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ بود.

شام جمعهٔ‌ گذشته، شورشیان بر شهر حلب حمله کردند و بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشری سوریه مستقر در بریتانیا، این شهر اکنون به گونهٔ‌ کامل در تصرف شورشیان قرار گرفته است.

اردوی سوریه می‌گوید که ده‌ها سرباز سوری در این حملهٔ ناگهانی شورشیان کشته شدند.

شورشیان یک ایتلاف متشکل از گروه‌های مسلح سیکولار تحت حمایت ترکیه همراه با گروه هیات تحریرشام، یک گروه اسلام گرا، است که مجرب ترین گروه نظامی این ایتلاف تلقی می‌شود.

هیات تحریر شام، توسط ایالات متحده، روسیه و دیگر کشور ها، منحیث یک گروه ترورستی شناخته شده است.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، روز یکشنبه حمایت کشورش را از سوریه در برابر تهاجم شورشیان مسلح و متحدین تحت حمایت ترکیه آنان، اعلام کرد.

ملک عبدالله در یک تماس تلیفونی با محمد شیعه السودانی، صدراعظم عراق، گفت که "اردن در کنار برادران خود در سوریه، برای حفظ تمامیت ارضی، آزادی و ثبات سوریه می ایستد."

جنگ داخلی در سوریه که در آن سال ۲۰۱۱ به اینسو، صدها هزار نفر کشته کشته و میلیون ها نفر بیجا شده، تا اکنون به شکل رسمی خاتمه نیافته است.

از سال ۲۰۲۰ به اینسو، مناطق تحت محاصره شورشیان در شمال غرب ادلب تحت آتش‌بسی قرار داشت که با میانجی‌گری ترکیه و روسیه عقد شده است.

اما شورشیان چهارشنبه گذشته با راه اندازی حملات ناگهانی بر شهر حلب، توافق آتش‌بس را نقض کردند و هنوز هم با نیروهای دولتی سوریه درگیر جنگ اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!