Connect with us

رویداد های اخیر

اردوی امریکا تایید کرد که حمله انتحاری ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل توسط عبدالرحمن لوگری انجام شده بود

منتشر شده

در

اردوی ایالات متحده برای اولین بار نام عامل حمله انتحاری در میدان هوایی بین المللی کابل در سال ۲۰۲۱ را اعلام کرد.

به گزارش تلویزیون «ای بی سی نیوز» یافته‌های یک بررسی به دستور قوماندانی مرکزی امریکا نشان می‌دهد که ادعاها مبنی بر اینکه سربازان امریکایی پیش از انفجار، عامل انتحاری را شناسایی کرده بودند، حقیقت ندارد.

مقام‌های امریکایی اعلام کرده اند که عامل انفجار انتحاری که باعث کشته شدن ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ شهروند افغان شده بود، عبدالرحمن لوگری نام داشت.

به گفته آنان، او واسکت انتحاری اش را که حدود ۹ کیلوگرام مواد انفجاری داشت، منفجر کرد.

یک عضو تیم بررسی اردوی امریکا گفته است که لوگری از سال ۲۰۱۶ عضو داعش شاه خراسان بود و زمانی هم از سوی نیروهای ائتلاف بازداشت و زندانی شده بود.

داعش مسوولیت این حمله را برعهده گرفته است.

برخی از جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان امریکا با اشاره به اظهارات یکی از سربازان این کشور، گفته اند که این حمله قابل جلوگیری بود.

این سرباز امریکایی که هنگام حمله در میدان هوایی حضور داشت، ادعا کرده که سربازان نسبت به یک مرد مشکوک شده بودند، اما اجازه نیافتند که به‌سوی او تیراندازی کنند.

رویداد های اخیر

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی امسال در رتبه ۱۱۶ قرار گرفت

این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.

Published

on

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۴ در بین ۱۲۷ کشور جهان، در جایگاه ۱۱۶ قرار گرفته و سطح گرسنگی در این کشور «جدی» گفته شده است.

بر اساس تازه ترین گزارش شاخص جهانی گرسنگی، افغانستان در این شاخص امسال ۳۰.۸ امتیاز کسب کرده است.

این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.

نمرات در شاخص جهانی گرسنگی بر اساس چهار عامل تعیین می‌شود، از قبیل سوء تغذیه افراد و کوتاه‌قدی، لاغری و مرگ و میر در میان کودکان.

هرچه یک کشور در شاخص جهانی گرسنگی نمره کمتری کسب کند، میزان گرسنگی در آن کشور کمتر است.

بر اساس گزارش شاخص جهانی گرسنگی، ۳۰.۴ درصد نفوس افغانستان دچار سوءتغذیه، ۴۴.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال کوتاه قد، ۳.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال لاغر اند و ۵.۸ درصد از کودکان قبل از پنج سالگی جان خود را از دست می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

Published

on

ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.

امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

رسانه‌های پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.

افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.

سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.

امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغان‌ها از دستورکارهای فارمت مسکو بود

قمی تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

Published

on

حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران در امور افغانستان، می‌گوید که یکی از موضوعات اصلی ششمین نشست فارمت مسکو، جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان بود.

او تاکید کرد که کشورهای همسایه در این نشست با هدف کمک به افغانستان برای مقابله با هراس‌افگنی و ایجاد شرایط لازم برای بازسازی کشور، در قالب یک ابتکار منطقه‌ای گرد هم آمدند.

آقای قمی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت که این نشست جمعه گذشته (۱۳ میزان) با حضور ده کشور و سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مسکو برگزار شد.

وی افزود: «با وجود تحولات جاری در عرصه بین‌المللی، به خصوص در فلسطین و لبنان، موضوع افغانستان همچنان از اولویت‌های مهم منطقه‌ای محسوب می‌شود.»

نماینده خاص ایران در امور افغانستان همچنین تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

در گزارش ایرنا آمده است که محیط زیست نیز به عنوان یکی از نگرانی‌های منطقه‌ای در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

نشست فارمت مسکو با حضور نمایندگان خاص و مقام‌های بلند پایه‌ای چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شد. این نشست به دنبال راهکارهایی برای تثبیت امنیت، کاهش مهاجرت و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی افغانستان بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!