Connect with us

رویداد های اخیر

از هفتادمین سالگرد روابط دیپلوماتیک بین افغانستان و چین در کابل تجلیل شد

منتشر شده

در

از هفتادمین سالگرد روابط دیپلوماتیک بین افغانستان و چین با حضور مقام‌های دو کشور امروز (دوشنبه) در کابل تجلیل شد.

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه در مراسمی به همین مناسبت گفت که روابط چین و افغانستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی سه سال قبل، گسترش یافته و امارت اسلامی متعهد است که این روابط بیشتر توسعه یابد.

او با اشاره به تامین امنیت سرتاسری در افغانستان، از تاجران چین خواست تا با اطمینان کامل در کشور سرمایه گذاری کنند.

ستانکزی گفت: «ما به دوستان چینایی ما اطمینان می‌دهیم که هیچ وقت از خاک افغانستان دوستان چینایی ما و کشور چین مورد تهدید قرار نمی‌گیرند. نمایندگان و شهروندان چین که در افغانستان اند، فضای امن را برای آنان فراهم می‌کنیم.»

معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای همسایه نیز خواست که اجازه ندهند از خاک شان علیه امنیت افغانستان استفاده صورت گیرد و آنها نباید در امور داخلی کشور مداخله کنند.

در همین حال، سفیر چین در کابل در این مراسم گفت که کشورش با در نظرداشت «سیاست دوستی، صمیمیت، منفعت متقابل و همه شمول بودن از توسعه مستقل و متکی به خود افغانستان با اقدامات مشخص حمایت می‌کند.»

ژاو شینگ افزود که فرصت‌های همکاری عملی بین دو کشور در زمینه های مختلف بسیار زیاد است.

او گفت: «امیدوارم دوستی بین چین و افغانستان مانند رنگ عمیق لاجورد پایدار بماند. امیدوارم مردمان دو کشور مانند دانه های انار متحد بمانند. امیدوارم آینده کشورهای ما مانند شگوفه های زعفران رنگارنگ باشد.»

گفتنی است که افغانستان و چین در سال ۱۹۵۵ روابط دیپلوماتیک برقرار کردند.

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، چین اولین کشوری بود که به گونه رسمی در افغانستان سفیر جدید تعیین کرد.

علاوه بر این، چین اولین کشوری بود که اعتمادنامه سفیر امارت اسلامی را پذیرفت.

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به چهار نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، چهار غیرنظامی جان باخته و چهار تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!