Connect with us

رویداد های اخیر

استاد استرالیایی، جبرئیل عمر، در کابل درگذشت

منتشر شده

در

وزارت امور داخله افغانستان از وفات استاد استرالیایی به اسم تیموتی ویکس که در افغانستان زندگی می‌کرد، خبر داده و مرگ او تسلیت گفته است.

تیموتی ویکس در سال‌های گذشته ابتدا توسط نیروهای امارت اسلامی به اسارت گرفته شد، اما پس از مدتی در جریان تبادل زندانیان آزاد گردید. سپس به دین اسلام مشرف شد و نامش را از تیموتی ویکس به جبرئیل عمر تغییر داد.

جبرئیل عمر در کابل به عنوان استاد زبان انگلیسی خدمت می‌کرد.

به گفته وزارت داخله، او مدت زیادی از مریضی سرطان رنج می‌برد و امروز (چهارشنبه) در محل سکونت خود در کابل وفات یافت.

رویداد های اخیر

فعالیت شورای پناهندگان ناروی در ۲۰ کشور به شمول افغانستان متوقف می‌شود

این سازمان بشری که در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰ درصد (۱۵۰ میلیون دالر) بودجۀ خود را از ایالات متحده دریافت کرده بود، گفته است که مجبور به بیرون کردن کارمندانش از افغانستان و سایر کشورها شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی روز دوشنبه (۲۲دلو) اعلام کرد که پس از تعلیق کمک‌های خارجی ایالات متحده، این نهاد بشری مجبور است فعالیت بشردوستانۀ خود را در نزدیک به ۲۰ کشور جهان به شمول افغانستان، تعلیق کند.

این سازمان بشری که در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰ درصد (۱۵۰ میلیون دالر) بودجۀ خود را از ایالات متحده دریافت کرده بود، گفته است که مجبور به بیرون کردن کارمندانش از افغانستان و سایر کشورها شده است.

شورای پناهندگان ناروی در بیانیه‌ای گفته است: «در تاریخ ۷۹ سالۀ ما، هرگز چنین قطع آنی تمویل کمک‌ها را از هیچ یک از کشورهای تمویل کننده، سازمان‌های بین‌الحکومتی یا نهادهای کمک کنندۀ خصوصی تجربه نکرده بودیم.»

این نهاد کمک‌رسان هشدار داده است که پیامدهای تعلیق کمک‌ها برای مردمان درگیر بحران در سرتاسر جهان، به گونۀ فزاینده جدی خواهد بود.

دونالد ترمپ در نخستین روزهای کاری خود به عنوان رییس‌جمهور ایالات متحده، دستور توقف موقت ۹۰ روزه کمک‌های توسعه‌ای خارجی را صادر کرد. این تصمیم به منظور بازنگری در کارایی این کمک‌ها و هماهنگی آن‌ها با سیاست‌های خارجی حکومت او اتخاذ شده است.

هرچند مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، گفته است که برخی پروژه‌های مهم و حیاتی از این محدودیت استثنا قرار خواهد گرفت، شورای پناهندگان ناروی گفته است که تا کنون از چنین استثنا بهره مند نشده است.

در بیانیۀ شورای پناهندگان ناروی آمده است: «در حال حاضر میلیون‌ها دالر درخواست به تاخیر افتاده در حکومت امریکا داریم. بدون راه حل فوری، در پایان ماه فبروری، مجبور خواهیم شد که تمام برنامه‌های نجات‌بخش بشری ما را که از سوی ایالات متحده تمویل می‌شد، متوقف کنیم.»

شورای پناهندگان ناروی، اواخر ماه گذشته، پس از سفر رییس این نهاد به افغانستان، با اشاره به کاهش کمک‌ جامعۀ جهانی به هدف رسیدگی به بحران بشری در افغانستان گفت که افغان‌ها در بیش از سه سال تحت حاکمیت امارت اسلامی، بدترین بحران انسانی را تجربه می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی پیشنهاد نتنیاهو را برای ایجاد دولت فلسطینی در عربستان سعودی محکوم کرد

Published

on

امارت اسلامی افغانستان پیشنهاد بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل را مبنی بر ایجاد دولت فلسطینی در خاک عربستان سعودی محکوم کرده است.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در اعلامیه‌ای امروز (دوشنبه) گفت که این پیشنهاد امکان ناپذیر، در تناقض صریح با واقعیت‌های پذیرفته شده و نقض حاکمیت عربستان سعودی می‌باشد.

در اعلامیه آمده است: «چنین اظهارات نتنیاهو، توهین به نورم‌های پذیرفته شده جهان و نقض صریح حقوق مشروع فلسطینی‌‌ها است.»

امارت اسلامی تاکید کرده که «فلسطین خاک فلسطینی‌ها است و تا زمانی که اشغال ادامه پیدا کند و حقوق مردم فلسطین نقض شود، غزه و منطقه، بی‌ثبات خواهد بود که چنین وضعیتی به نفع هیچ کسی نیست.»

نتنیاهو روز پنجشنبه هفته گذشته در مصاحبه با چینل ۱۴ اسرائیل گفته بود که سعودی‌های می‌توانند یک دولت فلسطینی را در عربستان سعودی ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا در سال گذشته ۲هزارو۵۰۰ تن حبوبات در افغانستان توزیع کرده است

این سازمان در صفحه‌ای ایکس نگاشته است که حبوبات منبع کلیدی پروتین، مواد مغذی، آهن، مواد معدنی و ویتامین بی هستند و با این کمک ۷۰۰ هزار نفر در سراسر کشور حمایت غذایی شده‌اند.

Published

on

برنامه جهانی غذا می‌گوید که با کمک اتحادیه اروپا، آلمان، کوریای جنوبی، بریتانیا و ایالات متحده در سال گذشته میلادی ۲ هزار و ۵۰۰ تُن حبوبات را در افغانستان توزیع کرده است.

این سازمان در صفحه‌ای ایکس نگاشته است که حبوبات منبع کلیدی پروتین، مواد مغذی، آهن، مواد معدنی و ویتامین بی هستند و با این کمک ۷۰۰ هزار نفر در سراسر کشور حمایت غذایی شده‌اند.

این در حالی است که برنامه جهانی غذا پیش از این در گزارشی گفته بود که حدود ۱۵ میلیون نفر در زمستان جاری در افغانستان با گرسنگی دست‌وپنجه نرم خواهند کرد.

در گزارش برنامه جهانی غذا آمده است: «تخمین زده می‌شود که نزدیک به ۱۵ میلیون نفر در زمستان امسال با بحران و سطوح اضطراری ناامنی غذایی در افغانستان مواجه هستند.»

این سازمان در حال حاضر توزیع موادغذایی را برای جوامع در مناطق دورافتاده که تقریباً به دلیل برف و یخ رفت‌وآمد به آن‌جا قطع شده‌، آغاز کرده است و به آنان کمک می‌کند.

در عین حال این سازمان گفته است که بحران شدید مالی باعث کاهش فعالیت‌هایش در افغانستان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!