Connect with us

رویداد های اخیر

استانکزی: همسایه‌ها نباید در پی بی‌ثباتی افغانستان باشند

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که افغانستان خواهان گسترش همکاری با کشورهای همسایه است و این کشورها نباید در پی بی‌ثباتی افغانستان باشند.

شیرمحمد عباس استانکزی امروز یک شنبه (۲۹جوزا) در نشستی زیر نام ” آینده روابط افغانستان با کشورهای همسایه” که در کابل برگزار شده بود گفته است که افغانستان بر خاک هیچ کشور تهدید نیست و بقای برخی کشورها بخصوص ایران و پاکستان از برکت جهاد مردم افغانستان است.

دراین نشست شرکت کنندگان بر گسترش همکاری‌ها تاکید کردند.

در این نشست شرکت کنندگان روابط سیاسی، اقتصادی وهم چنان مسله مهاجرین را به بحث گرفتند.

مهمان این برنامه شیر محمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که افغانستان خواهان گسترش روابط با هسمایه هاست از این رو همسایه ها نباید در پی بی ثباتی افغانستان باشند.

آقای ستانکزی می‌گوید که:” از کشورها همسایه میخواهم که مرزها را برای افغان‌ها مسدود نسازند و برای تحکیم روابط با افغانستان امارت اسلامی قربانی داده و آماد قربانی بیشتر هم است.”

از سوی هم سرپرست وزارت صحت عامه از کشورهای همسایه میخواهد تا زمینه دادن ویزا را برای کسانی که مریض هستند ویا کسانی که بورسیه تحصیلی دارند فراهم سازند.

قلندرعباد، سرپرست وزیر صحت عامه می‌گوید که:” از کشور دوست میخواهم که زمینه خوب بری رشد استعدادهای محصلین افغانستان فراهم بسازند و در بخش ترتیب ویزه هم اینان را همکاری کنند.”

شرکت کنندگان این نشست میگویند تلاش میکنند تا روابط میان افغانستان و همسایه هایش گسترش یابد تا مردم کشورهای منطقه در یک فضای صلح آمیز زندگی کنند.

مصطفی قمبری، نماینده کشور ایران می‌گوید که:” ما در بخش صحت میخواهیم برای مردم افغانستان کمک نمایم تا افغان‌ها بتوانند به خدمات خوب با کیفت در کشور خودشان دسترسی پیداکنند.”

ضیاالحق، مسوول پوهنتون خیبر پاکستان می‌گوید که:” ما در بخش صحت برای افغانستان و محصلین افغان خدمات بسیار خوب داریم و درکنار ایجاد زمینه درس بخش‌های عملی را نیز برای این محصلین نیز ایجاد کردیم.”

داکتر لعل محمد ختک، رییس شفاخانه کوهات می‌گوید که:” ما کوشش میکنیم که برای ایجاد سهولت‌ها زمینه را فراهم نمایم و این کوشش ما نه بل از دولت پاکستان نیز میباشد.”

روابط افغانستان در دهه‌های اخیر با همسایه‌‎ها فراز و نشیب‌های زیادی داشته و حالا افغانستان میخواهد در فصل جدید سیاسی با همه کشورها تعامل سازنده داشته باشد.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!