Connect with us

تجارت

استقبال امارت اسلامی از طرح روسیه برای صادرات گاز به افغانستان

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان از گفته‌های معاون صدر اعظم روسیه مبنی بر اعلام آمادگی آن کشور برای صادرات گاز به افغانستان استقبال کرده می‌گوید که امارت اسلامی بر تحکیم روابط اقتصادی و تجارتی با کشور‌ها عمیقاً باورمند است.

این وزارت روز شنبه (۱۰جدی) در اعلامیه‌ای گفته که افغانستان امروز بیش از هر زمان دیگر معبر تجارت و ترانزیت کشور‌ها گردیده است که این امر بر ثبات و امنیت منطقه‌یی اثر افگنده و موجب جلب توجه کشور‌های بزرگ جهت سرمایه‌گذاری‌های کلان منطقه‌یی نیز گردیده است.

وزارت صنعت و تجارت افزوده است که این اعلام آمادگی کشور روسیه به منفعت کشور‌های منطقه است و از آن استقبال می‌کند.

این درحالی است که اخیرا الکساندر نوواک، معاون صدر اعظم روسیه گفته است که کشورش در نظر دارد تا گاز طبیعی خویش را به بازار های افغانستان و پاکستان عرضه کند.

تجارت

نخستین نشست به منظور آغاز کار عملی پروژه تاپ-۵۰۰ برگزار شد

امارت اسلامی در سه سال گذشته تلاش کرده تا کار پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای که مردم سال‌ها در انتظار آغاز کار عملی آن‌ها بودند، را عملا آغاز کند.

Published

on

TAP-500 meeting in Kabul

وزارت امور خارجه کشور خبر داده که نخستین نشست سه‌جانبه با حضور نمایندگان وزارت انرژی و آب، شرکت برشنا، وزارت انرژی ترکمنستان و شرکت چالک هولدنک ترکیه به منظور آغاز کار عملی پروژه تاپ-۵۰۰ برگزار شده است.

در همین حال وزارت امور خارجه افزوده که در این نشست، توافق شد تا نشست‌های منظم میان کمیته تخنیکی برگزار شده و پلان عملی برای تطبیق پروژه تاپ-۵۰۰ طرح‌ریزی شود.

این وزارت در خبرنامه‌ای گفته که پروژه تاپ-۵۰۰ برق ترکمنستان با ولتاژ بالا را از طریق ولایت‌های هرات، فراه، هلمند و کندهار به پاکستان منتقل خواهد کرد و علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، افغانستان را قادر می‌سازد تا سالانه عواید قابل توجهی از ترانزیت این برق کسب کند.

گفتنی است که امارت اسلامی در سه سال گذشته تلاش کرده تا کار پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای که مردم سال‌ها در انتظار آغاز کار عملی آن‌ها بودند، را عملا آغاز کند.

Continue Reading

تجارت

علاقه‌مندی سکتورخصوصی ایران به سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان ظهر امروز (یک شنبه، ۷دلو) با هیئتی از نمایندگان سکتورخصوصی ایران دیدار نمود.

در خبرنامه وزارت صنعت و تجارت آمده است که در این ملاقات نمایندگان سکتورخصوصی ایران با ابراز علاقه به سرمایه‌گذاری در سکتورهای معدن، زراعت و صنعت، آمادگی شان را به آموزش افغان‌ها در بخش‌های معدن و زراعت و معیاری‌سازی تعدادی از تولیدات و همچنین همکاری شان را در بخش‌های خدماتی، تخنیکی و مهندسی و واردات موادمعدنی و زراعتی از افغانستان اعلام داشتند.

همچنین در این ملاقات پیرامون افزایش سطح تجارت میان دوکشور، استفاده اعظمی از بندر چابهار، جلوگیری از صادرات بی‌کیفیت به افغانستان، بازارچه‌های مرزی و مشکلات آن، افزایش صادرات به ایران، ارایه لست اجناسی که ایران به آن ضرورت دارند، کاهش هزینه‌های ترانسپورتی و ترانزیتی و سرمایه‌گذاری ایران به افغانستان بحث گردید.

در همین حال، آقای عزیزی با تأکید به همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف و به خصوص بندرچابهار؛ اظهار داشت که مطابق به برنامه روی افزایش دادوستد حرکت کردیم و اکنون تجارت میان دوکشور افزایش یافته و جهت رسیدن به هدف تعین شده باید موانع برداشته شود.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با اعلام حمایت همه‌جانبه از برنامه‌های آنها، اضافه کرد که ما روی فعال‌سازی هرچه بیشتر سکتورخصوصی افغانستان، هماهنگی و همکاری نزدیک با سکتورخصوصی ایران کار می‌کنیم.

Continue Reading

تجارت

ارزش پول افغانی در برابر دالر در یک هفته ۷ درصد کاهش یافته است

Published

on

بر اساس نرخ مبادله اسعار که روزانه توسط د افغانستان بانک منتشر می‌شود، ارزش پول کشور در یک هفته اخیر در برابر دالر امریکایی ۷ درصد کاهش یافته است.

یکشنبه گذشته، یک دالر به ۷۳.۷۰ افغانی معامله می‌شد، اما اکنون به ۷۸.۹۰ افغانی رسیده است.

سرپرست د افغانستان بانک گفته است که نوسانات پول افغانی در برابر دالر عمدتاً جنبه اقتصادی ندارد و جای نگرانی نیست.

نور احمد آغا این مطلب را امروز (یکشنبه) در دیدار با نمایندگان اتحادیه صرافان در مورد حفظ ارزش افغانی، جلوگیری از احتکار و قاچاق اسعار بیان کرد.

بر بنیاد خبرنامه د افغانستان بانک، نور احمد آغا گفت که عرضه اسعار از طریق پروسه لیلام در مرکز و ولایات، ایجاد بازار ویژه برای شفافیت و تنظیم بهتر تبادله اسعار، از اقدامات مهمی است که این بانک روی دست دارد.

او از صرافان خواست که با در نظرداشت منافع ملی، در جلوگیری از احتکار و قاچاق اسعار همکاری کنند.

سرپرست د افغانستان بانک هشدار داد که در صورت مشاهده تخطی در این زمینه، با افراد متخلف برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

در همین حال، د افغانستان بانک اعلام کرده است که برای حفظ ثبات نرخ افغانی، فردا (دوشنبه) ۲۵ میلیون دالر را از طریق داوطلبی به فروش می‌رساند.

با این حال، شهروندان نگرانی‌های خود را در مورد افزایش قیمت اجناس در بازار‌ها در نتیجه کاهش ارزش افغانی ابراز کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!