تغییرات اقلیمی
استقبال جان کری از برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در امارات

جان کری، نماینده خاص ریاست جمهوری ایالات متحده در امور آب و هوا، روز چهارشنبه (۱۶قوس) از تصمیم برای برگزاری بیست و هشتمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP28) در سال آینده در امارات استقبال کرد و اظهار داشت که بازماندههای اقتصادهای سوخت باید تشویق شوند تا انتقال به انرژی پاک را هدایت کنند.
کری در یک مصاحبه به رویترز گفت: «فکر میکنم بسیار هیجانانگیز است که امارات متحده عربی، یکی از اعضای اوپک، میزبان COP28 میشود، و این بسیار مهم است که شما یک کشور تولیدکننده نفت و گاز را آماده کنید و بگویید ما چالش بحران آب و هوا را درک میکنیم.»
وی افزوده است که:«رهبران امارات گامهای بسیار موثر برداشتهاند، زیرا میدانند آنچه از زمین بیرون میآید برای همیشه نیست، چه از نظر فزیکی و چه از نظر سیاسی، و آنها به دنبال این هستند که دنیای جدید چگونه خواهد بود. آنها میخواهند مانند امروز در میان تأمینکنندگان انرژی باشند.»
کری گفت کنفرانس امسال COP27 که ماه گذشته در مصر برگزار شد، جهان را کمی به هدف توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن نزدیکتر کرد.
وی همچنین از اعلام ۳۰ طرح ملی اقلیم ارتقا یافته به همراه توافقنامه سران در مورد “تلفات و خسارات” برای کمک به کشورهای آسیب پذیر که از آب و هوای شدید ناشی از اقلیم و بالا آمدن دریاها در امان هستند، قدردانی کرد.
تغییرات اقلیمی
جدا شدن یک کوه یخی به بزرگی شهر لندن از قطب جنوب

موسسه بریتانیایی پیمایش قطب جنوب بس (BAS) اعلام کرد یک کوه یخی با وسعت ۱۵۵۰ کیلومتر مربع برابر مساحت شهر لندن از قطب جنوب جدا شده است.
این شکاف به طور طبیعی بر روی یک سکوی یخی در قطب جنوب ایجاد شده است.
مدیر موسسه بریتانیایی پیمایش قطب جنوب اظهار داشت جریان جزر و مدی شدید باعث شکستن کوه یخ شده است.
وی افزوده است:«این پدیده به دلیل تغییرات اقلیمی نبوده است، دانشمندان یخ و تیم عملیاتی ما انتظار داشتند که چنین اتفاق بیفتد.»
به نقل از رسانهها یک ایستگاه تحقیقاتی در نزدیکی این کوه یخی قرار دارد و کارکنان آن تخلیه شده اند.
به گفته وبسایت موسسه بریتانیایی پیمایش قطب جنوب، تأثیر رویدادهای یخزایی غیرقابل پیشبینی است.
در حال حاضر ۲۱ نفر در ایستگاه تحقیقی هالی وظیفه نگهداری و مراقبت از منابع تغذیه و تجهیزات علمی را بر عهده دارند.
تغییرات اقلیمی
استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در انگلستان ممنوع میشود

ادارهٔ محیط زیست بریتانیا اعلام کرده است که سر از ماه اکتوبر سال جاری استفاده از اقلام پلاستیکی یکبارمصرف از جمله قاشق، پنجه، کارد و بشقاب را ممنوع خواهد کرد تا آلودهگی فزایندهٔ ناشی از پلاستیک را کاهش دهد.
در بیانیهٔ این اداره آمده است که این تصمیم پس از مشورت عامه که در آن ۹۵ در صد از پاسخدهندهگان موافق ممنوعیت آنها بودند، اتخاذ شده است.
تریس کافی، رییس ادارهٔ محیط زیست گفت: «همه ما از تاثیرات مخربی که پلاستیک میتواند بر محیط زیست و حیات وحش ما داشته باشد، باخبریم. ممنوعیت جدید بر اقلام پلاستیکی یکبارمصرف کار حیاتی ما برای حفاظت از محیط زیست را تسریع خواهد کرد.»
استفاده از اقلام پلاستیکی سالانه سبب جمعشدن میلیونها تُن زباله میشود. بیشتر اقلام پلاستیکی میتوانند برای قرنها دستنخورده باقی بمانند و به اقیانوسها، دریاها و زمین آسیب برسانند. ملل متحد میگوید که چندین دهه استفادهٔ بیش از حد اقلام پلاستیکی یکبار مصرف باعث «فاجعه محیط زیست جهان» شده است.
حکومت بریتانیا میگوید که این کشور سالانه ۷۲۱ میلیون بشقاب و ۲.۷ میلیارد قاشق، پنجه و کارد مصرف میکند که اکثر آن یکبار مصرف میباشند، اما تنها ۱۰ در صد آنها بازیافت میشوند.
این ممنوعیت همچنین شامل پتنوس، گیلاس و محفظههای پلاستیکی برای نگهداشت غذا میشوند.
پیش از این نیز بریتانیا عرضه بعضی از اقلام پلاستیکی مانند گوشپاککن پلاستیکی و نی (پیپ) برای نوشیدن نوشابهها را در سال ۲۰۲۰ ممنوع کرده بود.
گروههای ضد استفاده از اقلام پلاستیکی از این تصمیم حکومت بریتانیا استقبال کرده، اما خواستار محدودیتهای بیشتری از جمله بر خریطههای پلاستیکی شده اند.
گفتنی است که دولتها در سراسر جهان استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف را به درجات مختلف محدود کردهاند و یک نظرسنجی جهانی در سال گذشته نشان داد که از هر چهار نفر، سه نفر خواهان ممنوعیت پلاستیکهای یکبار مصرف میباشند.
تغییرات اقلیمی
پاکستان برای بازسازی خسارات ناشی از سیلاب، بهدنبال ۱۶ میلیارد دالر کمک است

سازمان ملل و پاکستان فردا دوشنبه (۱۹جدی)، نشستی را در جنیوا در بارۀ جمعآوری کمک برای بازسازی خسارات سیلاب سال گذشته در پاکستان برگزار میکنند.
اسلامآباد هزینه بازسازی میلیونها خانه، هزاران کیلومتر جاده و راه آهن و کاهش فقر ناشی از سیل را حدود ۱۶.۳ میلیارد دالر تخمین زده است.
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان روز یکشنبه در توییتی نوشت که با استفاده از این فرصت وضعیت پاکستان را به جهان توضیح خواهد داد.
آقای شریف افزود: «مردم پاکستان تحت تاثیر ویرانیهای بیسابقه قرار گرفته و او به دنبال “همبستگی و شفقت” جامعه جهانی برای ساخت آینده بهتر کشورش است.»
صدراعظم پاکستان در این نشست که منشی کل سازمان ملل و رییسجمهور فرانسه نیز سخنرانی خواهند کرد، راهکاری برای بهبود وضعیت پاکستان ارایه خواهد کرد.
باران شدید و سیلاب در ماه سپتمبر سال گذشته در پاکستان جان دستکم ۱۷۰۰ نفر را گرفت و بیش از ۸ میلیون نفر را آواره کرد.
آنتونیو گوتریش که پس از این سیلاب به پاکستان رفت، تخریب ناشی از سیلاب را «قتل عام آب وهوا» توصیف کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هالند برای بازماندگان یک حمله نیروهایش در افغانستان غرامت میپردازد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان بازیکن کرکت افغان بهترین توپانداز در ردهبندی بازیهای ۲۰آوره کرکت انتخاب شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
هفت عضو یک خانواده بهگونه مرموز در بلخ کشته شدند
-
تجارت4 روز ago
اداره خط آهن افغانستان: ازبیکستان قرارداد جدید بندر حیرتان را نقض کرده است
-
جهان2 روز ago
پرویز مشرف، رییسجمهور پیشین پاکستان درگذشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نماینده امریکا: منع کار زنان در انجوها ارسال کمکهای بشری را با خطر مواجه میکند
-
ورزش1 روز ago
تیم ملی کرکت پاکستان سه مسابقه در برابر افغانستان در اواخر ماه مارچ بازی خواهد کرد