جهان
استولتنبرگ: ناتو باید میزان آمادگی خود را افزایش داده و توان تسلیحاتی خود را تقویت کند

دبیرکل ناتو در واکنش به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین برای دریافت سلاحهای دوربرد مازاد، تاکید کرد که اوکراین به سلاحهای سنگین بیشتری نیاز دارد.
به نقل از رویترز، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روزگذشته (سهشنبه ۲۴جوزا) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیران هفت کشور متحد ناتو در شهر لاهه هلند گفت که ناتو باید در پی حمله روسیه به اوکراین، میزان آمادگی خود را افزایش داده و توان تسلیحاتی خود را در امتداد مرزهای شرقی تقویت کند.
این اظهارات وی پس از گفتگوهای غیررسمی با مارک روته، نخست وزیر هلند و رهبران دانمارک، پولیند، لتوانیا، رومانیا، پرتگال و بلجیم قبل از نشست ناتو در مادرید اظهار شد.
دبیرکل ناتو تاکید کرد که با ارسال سلاحهای سنگین بیشتر به کییف موافق است، اما جزئیاتی در این باره ارائه نکرد.
استولنبرگ گفت که “بلی، اوکراین باید تسلیحات سنگین بیشتر داشته باشد.”
استولنبرگ افزود که ناتو از قبل ارسال تسلیحات سنگین برای اوکراین را افزایش داده و مقامهای این پیمان نظامی روز چهار شنبه در بروکسل، پایتخت بلجیم، همکاریهای نظامیشان را برای اوکراین بیشتر هماهنگ خواهند کرد، به شمول ارسال تسلیحات سنگین.
استولنبرگ گفت:” آنان [مقامات اوکراین] مطلقاَ وابسته [به تسلیحات غرب اند] تا قادر شوند در مقابل تهاجم وحشیانهٔ روسها ایستادگی کنند.”
نخست وزیر هالند نیز به نوبه خود به خبرنگاران در لاهه گفت:”درباره مساله تسلیحات، ما در اینجا بر این مساله که “مهم است روسیه در جنگ شکست بخورد” اجماع نظر داریم.”
روته افزود:”از آنجایی که نمیتوانیم مستقیماً با روسیه روبرو شویم، لذا باید مطمئن شویم اوکراین میتواند در این جنگ مبارزه کند و به تمام سلاحهای لازم دسترسی دارد.”
جهان
پرویز مشرف، رییسجمهور پیشین پاکستان درگذشت

پرویز مشرف، رییس جمهور سابق پاکستان، امروز (یکشنبه، ۵ فبروری) در سن ۷۹ سالگی در دبی درگذشت.
پرویز مشرف در سال ۲۰۱۸ در امارات متحده عربی به مریضی نادر و غیرقابل درمان «آمیلوئیدوز» مبتلا شد.
او از مدتها پیش در دبی در بستر بیماری به سر میبرد.
آمیلوئیدوز یک مریضی نادر است که زمانی رخ میدهد که پروتئین غیرطبیعی در اندامها انباشته شده و در عملکرد طبیعی اختلال ایجاد میکند. جنرال مشرف در مارچ سال ۲۰۱۶ برای تداوی به دبی رفته بود.
او که در سال ۱۹۹۹ با یک کودتا قدرت را در پاکستان به دست گرفت، از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ بهعنوان رییسجمهور پاکستان فعالیت کرد.
مشرف در سال ۱۹۴۷، زمانی که پاکستان از هند جدا شد، با خانوادهاش از دهلینو به کراچی نقل مکان کرد. او پسر یک دیپلومات حرفهای بود و طی سالهای ۱۹۴۹–۱۹۵۶ در ترکیه زندگی میکرد.
بر اساس گزارشها، خانواده پرویز مشرف در سال ۱۹۴۷، در پی جدایی پاکستان از هند، از دهلی نو به کراچی آمد.
وی که در سال ۱۹۶۴ به اردوی پاکستان پیوست، فارغالتحصیل پوهنتون مرکز قوماندانی اردو در کویته بود.
جنرال مشرف در سال ۱۹۹۸ به ریاست نیروهای مسلح پاکستان منصوب شد و در سال ۱۹۹۹ و در پی یک کودتای نظامی به قدرت رسید.
این جنرال بلند پایه پاکستانی تا سال ۲۰۰۲ بهعنوان رییس اجرایی و سپس بهعنوان رییسجمهور بر پاکستان حکومت کرد.
وی در نوامبر سال ۲۰۰۷ قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورد و اعلام وضعیت اضطرار کرد اما در آگوست سال ۲۰۰۸ با فشار پارلمان از ریاستجمهوری استعفا داد.
مشرف در سال ۲۰۱۳ هنگامی که نواز شریف به صدراعظمی پاکستان رسید، دوسیه اتهام خیانت باز شد و در سال ۲۰۱۴ نیز رسماً به «خیانت» متهم شد.
محکمه پاکستان پرویز مشرف را در سال ۲۰۱۹ به اعدام محکوم کرد.
مشرف دوازدهمین رییسجمهور پاکستان بود. او همچنین لوی درستیز اردوی پاکستان و نیز چهارمین جنرال پاکستانی بود که درپی کودتا، به مدت ۹ سال بر این کشور حکومت کرد.
جهان
امریکا بالون جاسوسی چین را سرنگون کرد

به گزارش منابع خبری امریکایی، ارتش ایالات متحده بعد از ظهر شنبه (۱۵دلو)، بالون جاسوسی چینی را بر فراز اقیانوس در خط ساحلی کارولینای جنوبی سرنگون کرد.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که یک جت جنگی امریکایی به بالون شلیک کرد. عکاس خبرگزاری رویترز گفته است که انفجاری رخ نداد و بالون پس از این شلیک شروع به سقوط کرد.
پیشتر رسانهها اعلام کردند که جو بایدن، رییسجمهور امریکا، چراغ سبز اقدام نظامی و منهدم کردن بالون را به مقامات نظامی داده است و ارتش گزینه سقوط و ساقط کردن بالون را به اجرا میگذارد.
وزارت دفاع امریکا گفت که بایدن روز چهارشنبه دستور ساقط کردن بالون را به اردو داد و گفت که عملیات سرنگون کردن آن در اولین فرصتی که خطری علیه جان شهروندان نداشته باشد صورت گیرد. پنتاگون پیشنهاد کرده بود که عملیات روی آب انجام شود.
وزارت دفاع امریکا گفت که چین از این بالون برای نظارت بر اماکن استراتژیک در ایالات متحده امریکا استفاده کرده است.
ساعتی پیش از این سازمان فدرال هوانوردی ایالات متحده امریکا از تعطیلی موقت سه میدان هوایی در کارولینای جنوبی و شمالی خبر داد و پرواز طیارههای غیرنظامی در شعاع ۱۰۰ مایلی خط ساحلی کارولینای جنوبی بر فراز اقیانوس اطلس را ممنوع اعلام کرد و هشدار داد که در صورت نقض این مقررات، نیروهای اردو مجاز به استفاده از قوه قهریه است.
جو بایدن ساعاتی قبل در روز شنبه، در پاسخ به خبرنگاری که درباره اقدام دولت در مورد بالون چینی سوال کرد، گفت: «به آن رسیدگی خواهیم کرد.»
بالون چینی که از چند روز پیش از کانادا وارد حریم هوایی ایالات متحده امریکا شد و به عمق این کشور نفوذ کرد، روز شنبه در مسیر اقیانوس اطلس بر فراز کارولینا مشاهده شد. وزارت دفاع امریکا گفته بود که پرواز بالون جاسوسی چین در حریم هوایی آمریکا «نقض» حاکمیت ایالات متحده است و سخنگوی پنتاگون روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران گفت که کارشناسان نظامی در حال بررسی خطرات بالقوه منهدم کردن بالون هستند و تصریح کرد که پرواز آن بر فراز ایالتهای امریکا خطری برای مردم روی زمین ندارد.
مقامات اردو ضمن ابراز اطمینان از این که بالون تجسسی متعلق به چین است، گفته بودند که حجم محموله آن برابر با حدود دو تا سه بس است.
درهمین حال به نقل از رویترز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، روز جمعه سفر از قبل تعیینشده خود به بیجنگ را به دلیل مسئله بالون جاسوسی چین در امریکا به تعویق انداخت.
جهان
دومین بالون «جاسوسی» چین برفراز امریکای لاتین مشاهده شد

پنتاگون روز جمعه اعلام کرد یک بالون جاسوسی دیگر چینی بر فراز امریکای لاتین مشاهده شده است.
مشاهده بالون نخست جاسوسی چین برفراز امریکا یک روز قبل سبب لغو سفر انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا به بیجینگ شده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پنتاگون گفت که بالون نخست اکنون به سمت شرق بر فراز مرکز ایالات متحده در حرکت است و افزود که به دلایل ایمنی سرنگون نشده است.
اواخر روز جمعه، پت رایدر، سخنگوی پنتاگون گفت: «ما گزارشهایی از عبور یک بالون از امریکای لاتین را میبینیم.»
وی بدون اشاره به محل دقیق آن افزود: «ارزیابی ما اینست که این یکی دیگر از بالونهای نظارتی چینی است.»
بلینکن در یک تماس تلفنی با وانگ یی، یک مقام ارشد چینی گفت:«حضور این بالون نظارتی در حریم هوایی امریکا نقض آشکار حاکمیت امریکا و قوانین بینالمللی است و این اقدامی غیرمسئولانه است».
با این حال، بلینکن به وانگ گفت: «ایالات متحده به تعامل دیپلماتیک با چین متعهد است و من قصد دارم در صورت فراهم شدن شرایط از بیجینگ بازدید کنم.»
وی افزود: «اولین اقدام این است که اشیای نظارتی را از حریم هوایی خود خارج کنیم. این چیزی است که ما روی آن تمرکز کرده ایم.»
به گزارش خبرگزاری شینهوا، وانگ به بلینکن گفت: «چین کشوری مسئول است و همیشه قوانین بین المللی را به صورت جدی رعایت کرده است.»
وی با بیان اینکه چین هیچ گونه «گمانه زنی و هیاهوی بی اساس» را نمی پذیرید، از هر دو طرف خواست تا از «قضاوت های نادرست» خودداری نموده و اختلافات را مدیریت کنند.
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا لیگ برتر فوتسال افغانستان را نشر میکند
-
جهان4 روز ago
هند بودجه دفاعیاش را به ۷۲ میلیارد دالر افزایش داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اداره ملی ستندرد: چهار تانکر تیل بیکیفیت دوباره به ایران، مسترد شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نماینده خاص امریکا و مقامات پاکستان درباره ممنوعیت زنان افغان دیدار و گفتگو کردند
-
تجارت4 روز ago
حمل و نقل به افغانستان از راه خط آهن حیرتان-مزارشریف به حالت تعلیق درآمد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سفارت افغانستان در اسلامآباد از آزادی ۱۲۰ شهروند افغان از زندان پاکستان خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا ممنوعیت صدور ویزا برای برخی مقامهای امارت اسلامی وضع کرد