Connect with us

علم و تکنالوژی

اسرائيل از حمله سایبری بزرگ به شبکه‌ سایت‌های دولتی این کشور خبر داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۴, ۱۴۰۰)

رسانه‌های اسراییل شام‌گاه روز گذشته (۲۳حوت) اعلام کردند در “بزرگ‌ترین حمله‌ی سایبری که تا کنون علیه این کشور انجام شده”، وبسایت‌های وزارت‌خانه‌ها و نهادهای دولتی این کشور هک شده‌اند.

مقام‌ها در حکومت اسراییل بدون اشاره به کشوری، گفته‌اند که ابعاد حمله نشان‌دهنده‌ی این است که یک دولت یا سازمان بزرگ، پشت این حمله‌است. گروه “نت‌بلاکز” که محدودیت‌های اینترنتی را در سراسر جهان رصد می‌کند، وقوع اختلال و کاهش شدید دسترسی به اینترنت در اسرایيل را تایید کرده‌است.

این گروه که محدودیت‌های اینترنتی را در سراسر جهان رصد می‌کند، وقوع اختلال و کاهش شدید دسترسی به اینترنت در اسرائيل را تایید کرده و نوشته است که پس از وقوع این اختلالات، شبکه دولتی میزبان سایت‌های اسرائيلی در سطح بین‌المللی از دسترس خارج شد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، یوعاز هندل، وزیر ارتباطات این کشور، همراه با مسئولان ستاد ملی سایبری اسرائیل، پس از وقوع این حمله یک نشست ویژه تشکیل داده‌ است.

تا کنون اختلال در وبسایت‌های وزارت‌خانه‌های کشور، خارجه، عدلیه، کار و رفاه اجتماعی، صحت و درمان و حتی دفتر نخست‌وزیری گزارش شده است ولی سایت‌های وزارت دفاع، ارتش و سازمان‌های امنیت اسرائیل در میان سایت‌های هک شده نیست، زیرا سامانه‌های داخلی جداگانه دارند.

علم و تکنالوژی

دانشمندان رد پای یک دایناسور جدید را در برازیل شناسایی کردند  

Published

on

(Last Updated On: قوس ۷, ۱۴۰۲)

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، نهاد زمین شناسی برازیل گونه جدیدی از دایناسورها را معرفی کرده است؛ حیوانی سریع که در اوایل دوره کرتاسه در صحرا زندگی می‌کرد.

دانشمندان با بررسی فسیل به جا مانده از ردپای یک دایناسور موفق به کشف نوع جدید از دایناسورها شدند. دانشمندان با مطالعه فسیل ردپای یک دایناسور که در شهر آراراکورا در برازیل پیدا شده بود به این نتیجه رسیدند که این ردپا مانند هیچ‌کدام از ردپاهای کشف شده از دایناسورها نیست.

دانشمندان این ردپا را متعلق به نوع تازه‌ای از دایناسورها که تاکنون ناشناخته بوده است، دانستند. ‌آنها این دایناسور را «فارلوایچنوس»‌ نامیدند.

فسیل این ردپا را یک کشیش ایتالیایی و محقق دایناسورها در برازیل کشف کرده بود. او آن را در سال ۱۹۸۴ به موزه علوم زمین‌ اهدا کرد. از آن زمان تاکنون دانشمندان بر روی این فسیل تحقیق می‌کردند.

آنها به این نتیجه رسیدند که این دایناسور در کویر زندگی می‌کرده، گوشت‌خوار بوده، خیلی سریع می‌دویده، تنه کوچکی داشته و با قدی حدود ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر و در دوره «کرتاسه پیشین» ‌یعنی حدود ۱۰۰ تا ۱۴۵ میلیون سال پیش زندگی می‌کرده است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

هند به فیسبوک و یوتیوب هشدار داد قوانینی را برای جلوگیری از «دیپ فیک» اعمال کنند

Published

on

(Last Updated On: قوس ۶, ۱۴۰۲)

هند روز جمعه (۲۴ نومبر) به فیسبوک و یوتیوب هشدار داد که مکرراً به استفاده‌کنندگان خود یادآوری کنند که قوانین محلی، آنها را از پست کردن محتوای ناپسند یا اطلاعات نادرست منع می‌کند.

این هشدار توسط معاون «راجیو چاندراسخار» وزیر تکنالوژی اطلاعات هند در جلسه‌ای غیرعلنی اعلام شد و او گفت که بسیاری از شرکت‌ها شرایط استفاده خود را با وجود قوانین ۲۰۲۲ به‌روز نکرده‌اند. این قوانین محتوای مضر برای کودکان یا جعل هویت شخص دیگری را ممنوع می‌کند.

این در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده درباره دیپ‌فیک‌ها رخ می‌دهد و یکی از وزرای ارشد هند گفته که این کشور در حال تدوین قوانینی برای رسیدگی به آن است. دیپ فیک در واقع یک تکنیک نرم‌افزاری و بر پایه هوش مصنوعی است که می‌تواند محتوای صوتی و تصویری را تغییر داده و به چیزی کاملا متفاوت تبدیل کند.

چاندراسخار گفت که شرکت‌ها باید هربار که استفاده‌کنندگان از خدمات آنها استفاده می‌کنند، به آنها یادآوری کنند که محتوای مخالف قوانین هند را پست نکنند. او گفت در غیر این صورت دستوراتی صادر خواهد کرد که شرکت‌ها را مجبور به انجام این کار کند.

وزارت تکنالوژی اطلاعات هند در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که همه پلتفرم‌ها توافق کرده‌اند که دستورالعمل‌های محتوای خود را با قوانین دولتی هماهنگ کنند.

دولت هند و نارندرا مودی، صدراعظم این کشور در روزهای اخیر نگرانی‌هایی را در مورد دیپ فیک مطرح کرده‌اند.

مودی در جریان نشست مجازی کشورهای گروه ۲۰ در روز چهارشنبه، از رهبران جهانی خواست تا به طور مشترک در جهت تنظیم هوش مصنوعی کار کنند و نگرانی‌هایی را در مورد تأثیر منفی دیپ فیک بر جامعه مطرح کرد.

کشورهای سراسر جهان برای تدوین قوانینی جهت تنظیم هوش مصنوعی رقابت می‌کنند و در این میان هند مقررات شبکه‌های اجتماعی را تشدید کرده است.

سال گذشته، هند به صورت خصوصی از این شرکت‌ها به خاطر حذف نکردن آنچه که آن را اخبار جعلی  توصیف می‌کرد، انتقاد کرد و گفت که آنها را مجبور کرده است تا دستور حذف محتوا را صادر کنند.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

آزمایش پرتاب راکت جدید اروپا به نام «آرین ۶» موفقانه انجام شد

Published

on

(Last Updated On: قوس ۵, ۱۴۰۲)

سازمان فضایی اروپا هفته گذشته اعلام کرد که راکت آرین ۶ اروپا یک آزمایش مهم را برای آماده شدن برای اولین پرواز خود پشت سر گذاشته است.

نتایج قطعی آزمایش روز پنجشنبه به تجزیه و تحلیل اطلاعات در روزهای آینده بستگی دارد.

به گفته سازمان فضایی اروپا، آزمایش در میدان فضایی اروپا در گویان فرانسه شامل مشتعل کردن انجن مرحله اصلی Vulcain 2.1 و سپس به کار انداختن آن به مدت هفت دقیقه بود که تقریباً زمان لازم برای رسیدن راکت به فضا است.

راکت آرین ۶ توسط گروه آرین، یک سرمایه گذاری مشترک بین «ایربس» و «سفرن» به منظور رقابت بهتر با شرکت امریکایی «اسپیس ایکس» ساخته شده است.

نوع قبلی راکت به نام آرین ۵ برای آخرین بار در ماه جولای پرواز کرد و نوع کوچکتر بنام ویگا سی پس از ناکامی در دسمبر سال گذشته زمین گیر ماند و اروپا را بدون دسترسی مستقل به فضا گذاشت. روسیه سال گذشته در واکنش به تحریم های غرب بر سر اوکراین، استفاده اروپا از راکت های سایوز خود را متوقف کرد.

جوزف اشباخر، رئیس سازمان فضایی اروپا، اواخر روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت: «ما در مسیر کسب مجدد دسترسی مستقل اروپا به فضا بازگشته‌ایم.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!