Connect with us

جهان

اسرائیل و حماس بر سر آتش‌بس غزه و تبادل زندانیان توافق کردند

منتشر شده

در

اسرائیل و حماس اعلام کردند که با توافق آتش‌بس و تبادل زندانیان موافقت کرده‌اند. این اولین مرحله از طرح دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، برای پایان دادن به جنگی در غزه است که بیش از ۶۷۰۰۰ کشته برجا گذاشته و خاورمیانه را تغییر شکل داده است.

پس از دو سال جنگ، مذاکرات غیرمستقیم در مصر به توافقی در مورد مرحله اولیه چارچوب ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای برقراری صلح در غزه منجر شد.

این توافق، در صورت اجرای کامل، دو طرف را بیش‌تر از پیش، به هم نزدیک‌تر می‌کند، جنگی که کشورهایی مانند ایران، یمن و لبنان را درگیر کرده، انزوای بین‌المللی اسرائیل را عمیق‌تر کرده و خاورمیانه را تغییر شکل داده است.

اما توافقی که ترمپ اواخر روز چهارشنبه اعلام کرد، جزئیات کمی داشت و سوالات حل نشده زیادی را باقی گذاشت که همچنان می‌تواند منجر به فروپاشی آن شود، همانطور که در مورد تلاش‌های صلح قبلی اتفاق افتاده است. ترمپ در «تروت سوشیل» گفت: «من با افتخار اعلام می‌کنم که اسرائیل و حماس هر دو مرحله اول طرح صلح ما را امضا کرده‌اند.»

ترمپ افزود: «این بدان معناست که همه گروگان‌ها خیلی زود آزاد خواهند شد و اسرائیل نیروهای خود را به خط مورد توافق به عنوان اولین گام به سوی صلحی قوی، پایدار و دایمی عقب خواهد کشید.»

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفت: «با پذیرفتن مرحله اول طرح، همه گروگان‌های ما به خانه بازگردانده خواهند شد. این یک موفقیت دیپلوماتیک و یک پیروزی ملی و اخلاقی برای کشور اسرائیل است.»

حماس تأیید کرد که به توافقی برای پایان دادن به جنگ رسیده است و گفت که این توافق شامل خروج اسرائیل از منطقه محاصره شده و تبادل زندانیان است. حماس اعلام کرد: «ما تأکید می‌کنیم که فداکاری‌های مردم ما بی‌نتیجه نخواهد ماند و ما به عهد خود وفادار خواهیم ماند – هرگز حقوق ملی مردم خود را تا زمان دستیابی به آزادی، استقلال و خودمختاری رها نخواهیم کرد.»

مقامات غزه می‌گویند از زمان آغاز واکنش نظامی اسرائیل به حمله حماس در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳، بیش از ۶۷۰۰۰ نفر کشته و بخش زیادی از این منطقه با خاک یکسان شده است. به گفته مقامات اسرائیلی، در حمله حماس حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به اسارت درآمدند و گمان می‌رود ۲۰ نفر از ۴۸ اسیر هنوز زنده باشند.

با وجود امیدهایی که برای پایان جنگ ایجاد شده است، جزئیات مهم هنوز مشخص نشده است، از جمله زمان‌بندی، حکومت پس از جنگ برای نوار غزه و سرنوشت حماس.

جهان

پایان طولانی‌ترین تعطیلی حکومت امریکا با امضای لایحه بودجه توسط ترمپ

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، لایحه‌ای را امضا کرد که به طولانی‌ترین تعطیلی تاریخ حکومت امریکا، پس از ۴۳ روز، پایان می‌دهد. این اقدام پس از رأی مجلس نمایندگان برای ازسرگیری کمک‌های غذایی، پرداخت معاش کارمندان حکومت و بازگرداندن خدمات کنترول ترافیک هوایی انجام شد.

ترمپ در مراسم امضای این لایحه گفت: «نباید اجازه دهیم چنین وضعی دوباره تکرار شود. این طرز اداره کشور نیست.»

با اجرای این توافق، کارمندان حکومت از روز پنج‌شنبه به وظایف‌شان برمی‌گردند، هرچند بازگشت کامل خدمات دولتی ممکن است زمان‌بر باشد.

این توافق بودجه دولت را تا ۳۰ جنوری تمدید می‌کند و بر اساس آن، دولت امریکا سالانه حدود ۱.۸ تریلیون دالر دیگر به قروض ۳۸ تریلیونی خود می‌افزاید.

تحلیل‌گران می‌گویند تعطیلی شش‌هفته‌ای به اقتصاد امریکا آسیب رساند، اما بیشتر زیان‌ها در ماه‌های آینده جبران خواهد شد.

هیچ‌یک از دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات پیروزی روشنی از این بحران به‌دست نیاوردند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ۵۰ درصد مردم جمهوری‌خواهان و ۴۷ درصد دموکرات‌ها را مسئول تعطیلی می‌دانند.

Continue Reading

جهان

عربستان سعودی دو نفر را به دلیل طراحی حمله به اماکن مذهبی اعدام کرد

Published

on

عربستان سعودی روز یکشنبه اعلام کرد که دو شهروند خود را به جرم عضویت در یک گروه تروریستی که قصد حمله به اماکن مذهبی را داشت، اعدام کرده است.

خبرگزاری دولتی عربستان سعودی به نقل از بیانیه وزارت داخله گزارش داد که این دو نفر همچنین حملاتی را علیه تأسیسات و پرسونل امنیتی برنامه‌ریزی کرده بودند.

در این بیانیه به زمان برنامه‌ریزی هیچ یک از این حملات اشاره‌ای نشده است.

Continue Reading

جهان

رویترز: امریکا به دنبال حضور نظامی در پایگاه هوایی دمشق است

Published

on

به گزارش رویترز، ایالات متحده قصد دارد در یک پایگاه هوایی در دمشق حضور نظامی داشته باشد تا اجرای توافق امنیتی میان سوریه و اسرائیل را که واشنگتن در حال میانجی‌گری آن است، تسهیل کند.

بر بنیاد گزارش، این اقدام نشانه‌ای از چرخش استراتژیک سوریه به سمت امریکا پس از سقوط حکومت بشار الاسد در سال گذشته است.

قرار است احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، روز دوشنبه برای نخستین بار به قصر برود و با دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا دیدار کند.

ایالات متحده در حال حاضر در شمال شرقی سوریه  نیرو دارد، که بخشی از تلاش یک دهه‌ای برای کمک به نیروهای کرد در آنجا برای مبارزه با داعش است. در ماه اپریل، پنتاگون اعلام کرد که تعداد نیروها را در آنجا به نصف کاهش می‌دهد و به ۱۰۰۰ نفر می‌رساند.

احمد الشرع گفته است که هرگونه حضور نیروهای امریکایی باید با توافق دولت جدید سوریه صورت گیرد. مقامات امریکایی و سوری می‌گویند که سوریه قرار است به زودی به ائتلاف جهانی ضد داعش به رهبری ایالات متحده بپیوندد.

یک مقام امریکایی بدون ذکر جزئیات گفته است که واشنگتن به‌طور مداوم وضعیت نیروهایش در سوریه را برای مقابله با داعش ارزیابی می‌کند.

یک منبع وزارت خارجه سوریه اما گزارش رویترز را «نادرست» خوانده اما تأیید کرده است که هماهنگی‌های سیاسی و نظامی با امریکا در حال انتقال به دمشق است.

گفته می‌شود پایگاه موردنظر برای عملیات لوجستیکی، نظارتی، تیل‌گیری و امدادی استفاده خواهد شد، در حالی‌که حاکمیت سوریه بر آن حفظ می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!