Connect with us

رویداد های اخیر

اظهارات اخیر اشرف غنی احساسات شهروندان را برانگیخته است

Published

 on

(Last Updated On: اسد ۲۸, ۱۴۰۰)

شهروندان، گفته‌های اخیر اشرف غنی، رییس جمهور فراری کشور را، اوج بی‌اعتنایی به او کشور و مردم میدانند.

این شهروندان می‌گویند که غنی، کشور را در دل یک بحران رها کرد و ملیونها باشنده کشور را با بی‌سرنوشتی روبرو ساخت.

اشرف غنی که به امارات متحده عربی پناه برده است، دریک پیام ویدیوی شب گذشته (چهارشنبه ۲۷اسد) گفته است که او بخاطر جلوگیری از توطیه تروراش کشور را ترک کرده و بزودی به کشور بر میگردد. اما یک مقام ارشد وزارت خارجه حکومت آقای غنی گفته است که او چندین روز پیش گذر نامه سیاسی‌اش را از وزارت خارجه گرفته بود و او خوب میدانست که چی‌کند.

درهمین حال، صدها تن از باشنده‌گان روز وشب پشت سفارت‌های کشورهای خارجی در تلاش ترک کشور هستند، این‌ها عامل نا بسمامانی کشور اشرف غنی رییس جمهور پیشین را میدانند که به گفته  آینها فرار را به قرار ترجیع داده است.

شازیه یکی از این باشده‌گان آمده است تا کشور را ترک کند، نه به خاطر امنیت جان خود وفامیل اش، بلکه بخاطر بی سرنوشتی فرزندان‌اش که می‌گوید که با آینده نا روشن روبرو شده اند.

شازیه، باشنده کابل گفت:” خانه اشرف غنی خراب، پول مملکت را دزدی کرد و مردم را بی سرنوشت ساخت”.

ربانی، باشنده کابل گفت:” مقصر اشرف غنی است به کل ملت معلوم است.”

عزت‌الله، باشنده کابل گفت”خود مردم حیران مانده چه کنند، همه از فقر و بیچاره‌گی فرار میکنند.”

اشرف غنی‌، رییس‌جمهور فراری که در ابوظبی امارات پناه برده است، در یک پیام ویدویی ماجرای فراراش را اینگونه توضیح میدهد:

اشرف غنی گفت:”چاشت روز کشنبه برای بررسی وضعیت کابل جانب مرکز سوق و ادارۀ وزارت دفاع روان بودم. ناگهان محافظین من سررسیدند تا یک توطیۀ بزرگ را خنثا کنند و مرا از ساحه بیرون بردند.”   

اما برخی از مقام‌های پیشین وزارت خارجه با رد این گفته‌های آقای غنی، می‌گویند که او چند روز پیش از فرار گذر نامه سیاسی‌اش را از وزارت خارجه خواسته بود و می‌دانست کشور را ترک می‌کند. 

او انتقال مبلغ هنگفت پول را هنگام ترک کشور رد میکند.

اشرف غنی گفت:” هیچ پولی را با خود بیرون نبرده‌ام و حتا قادر نشدم که هنگام ترک وطن، پاپوش‌های خود را تبدیل کنم و یادداشت‌های شخصی و کمپوتر لپ‌تاپ ام را که جز “اسناد محرم دولتی” است و اکنون “به‌دست دیگران افتاده‌است، با خود ببرم”.

اشرف غنی گفته که درحال رایزنی با شماری از طرف‌ها است تا بار دیگر به کشور برگردد. اما طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته‌اند.

بر بنیاد گزارش‌ها اشرف غنی با حمدالله محب، و فضل محمود فضلی و ده‌هاتن از همراهانش در یک پرواز ویژه نخست به ترمز ازبیکستان رفتند و از آنجا ابوظبی امارات پناه بردند.

رویداد های اخیر

یک تاجر پیاز و کچالو را در کابل با تخفیف قابل ملاحظه به فروش گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۲, ۱۴۰۲)

افزایش قیمت پیاز در این اواخر سر و صداهای زیادی را میان شهروندان کشور به ویژه در کابل به دنبال داشته، تا سرحدی که بهای یک سیر پیاز در این شهر به ۵۰۰ افغانی نیز رسیده است.

اما یک تاجر ملی کشور مقدار زیادی از پیاز و کچالو را به مناسبت ماه مبارک رمضان با نرخ به مراتب نازل‌تر از قیمت بازار در کابل به فروش گذاشته است.

این عضو سکتور خصوصی می‌گوید که برای کمک به مردم، فی سیر پیاز را ۱۵۰ افغانی و فی سیر کچالو را به نرخ ۱۰۰ افغانی به فروش می‌رساند.

میرویس حاجی زاده، عضو سکتور خصوصی می‌گوید: «امروز شما می‌بینید که ده موتر حامل پنجصد الی یک هزار تن پیاز و کچالو وجود دارد. ما تصمیم داریم که روزانه یک یک هزار تُن در جریان هفت روز توزیع کنیم.»

شماری از باشندگان کابل از این ابتکار استقبال می‌کنند و از سایر تاجران نیز می‌خواهند که مواد اولیه و سایر ضروریات مردم را به قیمت مناسب به فروش برسانند.

مختار، باشنده شهر کابل می‌گوید: «این کار بسیار خوب است. این یک نرخ مناسب برای افراد فقیر است.»

پاچا خان، باشنده شهر کابل می‌گوید: «از سایر تاجران می‌خواهیم که در این ماه مبارک رمضان قیمت مواد را کاهش دهند.»

مسئولان شاروالی کابل نیز از سایر اعضای سکتور خصوصی تقاضا دارند تا با مردم خود همکاری کنند.

عصمت الله انصاری، معاون رییس تنظیم مارکیت‌های شاروالی کابل می‌گوید: «ما از این کار قدردانی می‌کنیم. از سایر تاجران می‌خواهیم که بر مردم خود ترحم کنند و دست مردم خودرا بگیرند.»

مسئولان شاروالی کابل به تمام دوکانداران شهر کابل هشدار می‌دهند که اگر کسی به قیمت بالاتر از نرخ نامه تعیین شده این اداره مواد را به فروش برساند، دوکان اش بسته خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارات متحده عربی برای زلزله زدگان در افغانستان ۳۸ تُن کمک ارسال کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۲, ۱۴۰۲)

امارات متحده عربی روز جمعه (۱۱ حمل) یک طیاره حامل ۳۸ تُن مواد غذایی و طبی را برای آسیب دیدگان زلزله اخیر در شمال شرق افغانستان فرستاد.

وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در خبرنامه‌ای نگاشته است که این کمک‌ها بخشی از تلاش‌های پایدار ابوظبی برای ارائه کمک‌های فوری به کشورهای آسیب دیده از آفات طبیعی و همچنان جهت افزایش حمایت‌های بشردوستانه از گروه های آسیب پذیر مانند زنان، کودکان و سالمندان است.

عبدالله عزام، سکرتر خاص معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در مراسم تسلیم گیری در میدان هوایی کابل از ارسال این کمک‌ها از سوی امارات متحده عربی ابراز قدردانی کرد و گفت که این امر سبب تقویت روابط میان دو کشور می‌گردد.

او همچنان از جامعه جهانی خواست تا به جای وضع تحریمات و فشار، تعامل را اختیار کند.

پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، امارات متحده عربی ۲۸ طیاره حامل ۶۲۳ تُن وسایل طبی و مواد غذایی به افغانستان ارسال کرده است.

وزارت خارجه امارات متحده عربی گفته است که بیش از ۱.۱ میلیون نفر از جمله ۸۵۰ هزار زن و کودک از این کمک‌ها بهره مند شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون سیاسی رییس الوزرا: امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده و باید به رسمیت شناخته شود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱۱, ۱۴۰۲)

معاون سیاسی رییس الوزرا در دیدار با نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که امارت اسلامی تمام شرایط را تکمیل کرده است و باید به رسمیت شناخته شود.

مولوی عبدالکبیر همچنان گفته است که امارت اسلامی خواهان تعامل فعال با جامعه بین‌المللی است، اما ملل متحد باید محدودیت‌ها و تحریمات بالای امارت اسلامی و مقامات آنرا رفع نماید.

به گفته وی، داعش یک تهدید جهانی است اما امارت اسلامی ریشه این گروه را در افغانستان خشکانده است.

معاون سیاسی رییس الوزرا همچنان تاکید کرده که امارت اسلامی باورمند به گفتگو است و همین گونه به نظام همه شمول باور دارد و می‌خواهد تعیینات براساس تخصص صورت بگیرد.

از سوی دیگر، نماینده‌ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان در این دیدار گفته است که کمک‌های بشری این سازمان برای افغانستان ادامه می یابد.

خانم روزا اوتونبایوا با تاکید بر حل مشکلات افغانستان از طریق گفتگو و تفاهم، گفته است که سازمان ملل متحد در این زمینه تلاش خواهد کرد.

در این دیدار، خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ، انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی و مارکس پوتزل، معاون سیاسی یوناما نیز حضور داشتند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!