Connect with us

اخبار ساحوی

اعتراض نماینده ایران در سازمان ملل به اظهارات ترمپ درباره توافق هسته‌ای

آقای ایروانی در نامه خود نوشت: «این اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است.»

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ایران به سازمان ملل متحد نسبت به آن‌چه اظهارات «بی‌پروا و تحریک‌آمیز» دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، خوانده است اعتراض کرد و هشدار داد که «هرگونه اقدام تجاوزکارانه، پیامدهای شدیدی خواهد داشت».

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد، درنامه‌ای که روز سه‌شنبه ۲۳ دلو به سرمنشی این نهاد و ریاست شورای امنیت نوشته است، اظهارات اخیر ترمپ در مصاحبه با نیویارک پست و شبکه تلویزیونی فاکس نیوز را که گفته بود ترجیح می‌دهد به جای حملهٔ نظامی به ایران، با تهران به توافق هسته‌ای برسد، تهدید به استفاده از زور خوانده است.

آقای ایروانی در نامه خود نوشت: «این اظهارات بی‌پروا و تحریک‌آمیز نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است.»

وی افزود: « جمهوری اسلامی ایران هشدار می‌دهد که هرگونه اقدام تجاوزکارانه، پیامدهای شدیدی خواهد داشت که تمام مسئولیت آن بر عهده ایالات متحده خواهد بود. ایران… قاطعانه از حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی خود در برابر هر گونه اقدام خصمانه دفاع خواهد کرد.»

ترمپ هفته گذشته با امضای فرمانی کمپاین «فشار حداکثری» خود بر ایران را از سر گرفت که از جمله اهداف این کمپاین به صفر رساندن صادرات نفت ایران است تا از این طریق مانع دستیابی آن به سلاح هسته‌ای شود. رئیس‌جمهور ایالات متحده همچنین نسبت به دستیابی به یک توافق با ایران و دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، ابراز امیدواری کرد.

با این حال علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۹ دلو گفت که مذاکره با امریکا «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست».

پس از آن به رغم بروز مشکلات در بازار ارز ایران، مقام‌های بلند رتبه‌ای جمهوری اسلامی از موضع علی خامنه‌ای حمایت کردند و گفتند که دونالد ترمپ به دنبال «خلع سلاح ایران» است.

در تازه‌ترین اظهار نظر نیز مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفت که همتای امریکایی‌اش می‌خواهد انقلاب را به «زانو» درآورد.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد در نامه خود از شورای امنیت خواسته است که «لفاظی آشکار» دونالد ترمپ و «تهدید» او به «استفاده از زور» را محکوم کند.

ایران اتهام تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است. با این حال، رئیس سازمان بین‌المللی انرژی می‌گوید که ایران به طور چشم‌گیری غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را تسریع کرده است که نزدیک به سطح تقریبی ۹۰ درصد مورد نیاز برای تولید سلاح‌های هسته‌ای است.

 

اخبار ساحوی

مکرون و محمد بن سلمان درباره غزه و روند صلح اوکراین گفتگو کردند

رهبران دو کشور همچنین در مورد سوریه و لبنان گفتگو کردند.

Published

on

(Last Updated On: )

امانویل مکرون، رئیس جمهور فرانسه روز چهارشنبه گفت که با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی صحبت کرده و رهبران دو کشور از سرگیری حملات اسرائیل بر غزه را محکوم کردند.

به گزارش رویترز، مکرون گفت که آنها ریاست کنفرانسی را در مورد راه حل دو کشوری با هدف «کمک به احیای دیدگاه سیاسی هم برای اسرائیلی ها و هم برای فلسطینیان» بر عهده خواهند داشت.

مکرون در پستی در ایکس گفت: «بازگشت به آتش بس برای آزادی همه گروگان ها و حفاظت از غیرنظامیان ضروری است.»

به گفته کارکنان صحی نوار غزه، اردوی اسرائیل روز چهارشنبه در روز دوم موج تازه حملات خود بر غزه، ۴۸ فلسطینی را کشت.

در روز اول این حملات، ۴۰۰ نفر کشته شده بودند.

مکرون در دیدار با محمد سلمان همچنان از ابتکار «جده» ولیعهد سعودی که آغاز مذاکرات صلح در اوکراین را ممکن کرد، استقبال نمود.

رهبران دو کشور همچنین در مورد سوریه و لبنان گفتگو کردند.

مکرون گفت: «فرانسه و عربستان سعودی اهداف یکسانی دارند: یک لبنان کاملاً مستقل و یک سوریه متحد و باثبات که مصروف یک انتقال فراگیر است.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

حملات اسرائیل به غزه دست کم ۲۰۰ کشته برجا گذاشت

در سطح منطقه‌ای، مصر و قطر، که نقش میانجی در مذاکرات آتش‌بس داشتند، از سرگیری حملات را محکوم کرده و خواستار توقف عاجل درگیری‌ها شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

اسرائیل حملات گسترده و شدیدی را علیه نوار غزه از سر گرفت که به گفته منابع مختلف، یکی از سنگین‌ترین عملیات‌های نظامی این کشور پس از اجرای توافق آتش‌بس محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی حماس، این تهاجم که صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۸ مارچ) انجام شد بیش از ۲۰۰ کشته بر جای گذاشته است که بخش قابل‌توجهی از قربانیان را غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، تشکیل می‌دهند.

این حملات با استفاده از نیروی هوایی و توپخانه‌ای سنگین انجام شده و مناطقی در شمال، مرکز و جنوب غزه را هدف قرار داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که اسرائیل به بیش از ۴۵۰ هدف در نوار غزه حمله کرده که شامل زیربنا‌های متعلق به حماس و مناطق مسکونی بوده است.

طبق آمار ارائه‌شده از سوی وزارت صحت غزه، که تحت کنترل حماس است، در این دور از حملات بیش از ۲۰۰ نفر کشته و صدها نفر دیگر زخمی شده‌اند. حماس اعلام کرده که بسیاری از قربانیان غیرنظامیانی هستند که در خانه‌ها یا پناهگاه‌های خود هدف قرار گرفته‌اند.

منابع صحی در غزه گزارش داده‌اند که شفاخانه‌ها مملو از زخمیان است و به دلیل کمبود تجهیزات صحی و قطع برق، امکان ارائه خدمات صحی به شدت محدود شده است. سازمان ملل نیز هشدار داده که ادامه این حملات می‌تواند وضعیت انسانی در غزه را به “نقطه غیرقابل بازگشت” برساند، جایی که بیش از یک میلیون نفر پیش‌تر به دلیل جنگ آواره شده‌اند.

در سطح منطقه‌ای، مصر و قطر، که نقش میانجی در مذاکرات آتش‌بس داشتند، از سرگیری حملات را محکوم کرده و خواستار توقف عاجل درگیری‌ها شده‌اند. دولت مصر این اقدام را “تهدیدی برای ثبات منطقه” خوانده و از جامعه جهانی خواسته تا برای جلوگیری از تشدید بحران مداخله کند.

در سطح بین‌المللی، ایالات متحده موضعی محتاطانه اتخاذ کرده و ضمن حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود، خواستار کاهش تلفات غیرنظامیان شده است. اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیز از طرفین درخواست خویشتنداری کرده‌اند.

گروه شبه‌نظامی حماس در واکنش به این حمله‌ی گسترده و غیرمنتظره، اسرائیل را به «نسل‌کشی» متهم کرده و از کشورهای عربی، اسلامی و آزادگان جهان خواست که علیه اسرائیل تظاهرات کنند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله انتحاری جدایی طلبان در بلوچستان پاکستان دست کم پنج کشته برجا گذاشت

Published

on

(Last Updated On: )

مقامات پاکستانی اعلام کرده اند که شبه‌نظامیان جدایی طلب بلوچ با یک موتر مملو از مواد منفجره به کاروان نیروهای امنیتی در ایالت بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن حد اقل پنج تن کشته شدند.

گروه اردوی آزادی‌بخش بلوچستان مسوولیت این حمله در منطقه نوشکی این ایالت را بر عهده گرفت.

این حمله تنها چند روز پس از آن رخ داد که همین گروه به مدت ۳۶ ساعت مسافران یک ریل را گروگان گرفتند.

پولیس منطقه نوشکی گفته است که بیش از ۳۰ نیروی امنیتی در حمله اخیر زخمی شده اند.

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان در بیانیه‌ای این حمله را محکوم کرد.

گروه اردوی آزادی‌بخش بلوچستان روز سه‌شنبه بر قطار جعفر اکسپرس در یک گذرگاه کوهستانی دورافتاده در ایالت بلوچستان حمله کرد که در آن ۳۱ سرباز و غیرنظامی کشته شدند.

در همین حال، در ایالت خیبر پختونخوا، علی امین گنداپور، وزیر ارشد آن، رشته‌ای از حملات به پولیس در این ایالت را محکوم کرده است.

او آمار تلفات ناشی از این حملات را ارائه نکرد، اما گروه شبه نظامی تحریک طالبان پاکستان گفته است که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ حمله صورت گرفته است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!