Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای ترویکا از بررسی لیست سیاه در باره طالبان حمایت کردند

منتشر شده

در

نماینده‌گان کشورهای عضو ترویکا توسعه یافته (امریکا، روسیه، چین و پاکستان) روز گذشته (جمعه ۱۰ ثور) در یک اعلامیه مشترک گفته که از بررسی  وضعیت افراد و نهادهای طالبان که در لیست سیاه قرار دارند حمایت میکند.

این کشورها افزوده که اقدامات عملی برای کاهش خشونت‌ها و تلاش‌ پایدار طالبان برای پیشبرد گفتگوهای بین الافغانی بر این بررسی تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

اعلامیه افزوه است که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد و آرزوی افغان‌ها برای صلح عادلانه و پایدار باید برآورده شود.

در اعلامیه آمده است که” ما تکرار میکنیم که راه حل نظامی در افغانستان وجود ندارد و یک راه سیاسی به رهبری و مالکیت افغان‌ها یگانه راه رسیدن به ثبات و صلح در افغانستان است.”

این کشورها میگویند که خروج سربازان امریکایی از افغانستان نباید منجر به جنگ در کشور شود.

این کشورها گفته که ” ما تاکید میکنیم که هنگام خروج، روند صلح افغانستان نباید مختل شود. هیچ جنگ و آشوب در افغانستان رخ ندهد و مصونیت نیروهای بین المللی باید تامین شود.”

این کشورها افزوده که توقع دارند تا طالبان به تعهدات در توافقنامه دوحه عمل کند و روابط خود را باگروه‌های هراس افگن قطع کند.

اعلامیه در این باره افزوده است که آنها ” توقع میکند که طالبان به تعهدات ضد هراس افگنی خود پابند بماند بمشول اینکه به اشخاص و گروه‌ها  اجازه ندهد که خاک افغانستان را برضد دیگر امنیت دیگر کشورها استفاده کنند.  از میزبانی آنها خودداری کند و از روند سربازگیری، آموزش، جذب سرمایه آنها نیز جلوگیری کند.”

این کشورها افزوده که انتظار دارد تا حکومت افغان مبارزه خود را با هراس افگنی ادامه دهد.

اعضای ترویکا بار دیگر از همه طرف‌های درگیر جنگ خواستند تا سطح خشونت‌ها را کاهش دهند.

این کشورها با دیگر از طالبان نیز خواستند تا از راه اندازی عملیات بهاری خودداری کنند.

در اعلامیه آمده است که “ما حمله قصدی که در آن افراد ملکی هدف قرار داده شود به شدت محکوم میکنیم و از همه طرف‌ها میخواهیم تا در هر نوع شرایط به تعهدات خود بر اساس قانون بشری بین المللی عمل کنند به ویژه در بخش حفاظت از غیرنظامیان.”

این کشورها از مصونیت کارمندان سفارت خانه‌ها و دیپلومات‌ها ابراز نگرانی کرده، اما گفته که در صورت وقوع چنین رویداد عاملان آن پاسخگو خواهند بود.

در اعلامیه آمده است که ” ما از جمهوری اسلامی و شورای عالی مصالحه میخواهیم که برای رسیدن به راه حل سیاسی با همتایان طالبان خود وارد مذاکرات مستقیم شود. ما از تاسیس حکومت که به زور تحمیل شود حمایت نمی کنیم.”

کشورهای ترویکا از تیم‌های مذاکراتی خواستند تا برای رسیدن به یک راه حل سیاسی و آتش بس دایمی و جامع کار کنند، و در ادامه از نقش سازمان ملل در این روند نیز استقبال کرده اند.

این کشورها گفته که ” ما از راه حل سیاسی پایدار و عادلانه که باعث افغانستان مستقل، حاکم، متحد، با ثبات، دیموکراتیک، خود کفا، عاری از هراس افگنی و مواد مخدر  باشد حمایت میکنیم. تا باعث برگشت مهاجران افغان تحت یک برنامه سنجیده شده شود حمایت  میکنیم.”

این کشورهای تاکید کردند که در توافقنامه صلح باید حقوق زنان، اطفال، قربانیان جنگ و اقلیت‌ها در نظر گرفته شود.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: جامعه جهانی از امارت اسلامی بخواهد تروریزم را مهار کند

Published

on

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، ادعا کرده است که تروریزم از خاک افغانستان مجدداً ظهور کرده است و جامعه بین‌المللی باید از امارت اسلامی بخواهد جلو این پدیده را بگیرد.

شریف روز جمعه در نشستی در ترکمنستان گفت که منطقه بار دیگر با تهدید فزاینده‌ تروریزم روبه‌رو است.

وی اظهار داشت: «مصیبت تروریزم بار دیگر سر بر می‌آورد و متأسفانه باز هم از خاک افغانستان. در حالی که ما با این تهدید دست و پنجه نرم می‌کنیم، از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که از رژیم طالبان افغانستان (امارت اسلامی) بخواهد تا به تعهدات و وظایف بین‌المللی خود عمل کند و عناصر تروریستی را که از خاک آن کشور فعالیت می‌کنند، مهار کند.»

شریف همچنین از کشورهای منطقه‌ که برای کاهش درگیری‌ها و ارتقای ثبات تلاش کرده‌اند، قدردانی کرد.

او افزود: «ما از کشورهای برادرما – قطر، ترکیه، پادشاهی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران – به خاطر تمایل و تلاش‌های صادقانه‌شان برای دستیابی به آتش‌بس دائمی، که در حال حاضر بسیار شکننده است، بسیار سپاسگزاریم.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور توسط شبه‌نظامیانی که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت در پاکستان را برعهده گیرد.

تجارت بین دو کشور در یازدهم اکتوبر پس از حملات هوایی پاکستان در افغانستان و درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند متوقف شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جو کنت: دو هزار افغان منتقل‌شده به امریکا با گروه‌های تروریستی در ارتباط ‌اند

Published

on

جو کنت، مدیر مرکز مبارزه با تروریزم امریکا، در نشست کانگرس ادعا کرده است که دو هزار افغان که در جریان تخلیه سال ۲۰۲۱ به امریکا منتقل شدند، با سازمان‌های تروریستی ارتباط دارند.

آقای کنت گفت این افراد بخشی از ۸۸ هزار افغان‌اند که پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان تحت برنامه «خوش‌آمدگویی به هم‌پیمانان» وارد امریکا شدند.

به گفته او، این افراد «به‌طور درست بررسی و ارزیابی نشده بودند» و روند بررسی پیشینه آنان ناکافی بوده است.

او همچنین به حمله اخیر در واشنگتن دی‌سی اشاره کرد که در آن یک مهاجر افغان منتقل‌شده به امریکا دو سرباز گارد ملی را هدف قرار داد که یکی از آنان کشته و دیگری زخمی شد. کنت گفت این مهاجم نیز از جمله کسانی بود که پس از تخلیه از افغانستان وارد امریکا شده بود.

وی افزود که نهادهای امنیتی امریکا، از جمله اداره فدرال تحقیقات (اف‌بی‌آی) و وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، به‌طور مشترک در حال بررسی و پیگیری این دو هزار فرد ادعاشده هستند.

او همچنین گفت که به‌جز افغان‌ها، مقام‌های امریکایی ۱۶ هزار فرد دیگر از کشورهای مختلف را نیز شناسایی کرده‌اند که با وجود داشتن «ارتباطات احتمالی» با گروه‌های تروریستی، وارد امریکا شده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که بحث درباره نحوه مدیریت تخلیه افغانستان و پیامدهای امنیتی آن در واشنگتن همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران هفته آینده میزبان نشستی منطقه‌ای درباره افغانستان خواهد بود

Published

on

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفته است که تهران هفته آینده میزبان یک نشست منطقه‌ای در مورد افغانستان خواهد بود.

بقایی در گفتگو با خبرنگاران از برگزاری این نشست خبر داده است.

او با اشاره به رایزنی‌های مداوم ایران با کشورهای همسایه، از جمله با پاکستان و افغانستان، در جهت تقویت صلح و ثبات در منطقه گفت: «جمهوری اسلامی ایران اهمیت اساسی برای امنیت و ثبات در محیط همسایگی کشورمان قائل است و در همین راستا از هیچ کوششی برای کاهش تنش بین کشورهای منطقه و تقویت تفاهم میان آنها فروگذار نمی‌کند.»

وی برگزاری این نشست را محصول رایزنی‌های صورت‌گرفته در سطوح مختلف با کشورهای همسایه و دیگر طرف‌های منطقه‌ای دانست و اظهار امیدواری کرد این ابتکار بتواند نقشی موثر در جهت تقویت همگرایی و رفع تنش‌ها ایفا کند.

به گفته بقائی، این نشست منطقه‌ای در هفته پیش رو با حضور نمایندگان ویژه امور افغانستان از کشورهای پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، چین و روسیه به میزبانی وزارت امور خارجه کشورمان در تهران برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!