رویداد های اخیر
اعضای مجلس: زمینهی حیف ومیل در سند بودجه ۱۴۰۰ بیشتر است

اعضای مجلس نمایندهگان در ادامهی بحثها روی مسوده سوم بودجه ۱۴۰۰ میگویند که میلیاردها افغانی در کودهای احتیاطی و کودهای خریداری در نظر گرفته شده است که زمینه حیف و میل پول را بیشتر کرده اند.
اعضای مجلس می افزایند که مردم به ویژه کارمندان حکومت در وضعیت بد اقتصادی به سر میبرند، اما حکومت هیچ توجه به نیازمندیهای مردم در سند نکرده است.
نیلوفر ابراهیمی، عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:”در بودجه خویش خوری احمد و محمود نیست و در ۱۸ مورد تخطی توجه نشده و متعادل سازی معاشات خواست مردم و ما بود که در مسوده سوم به آن توجه نشده است و با عقدههای شخصی نباید در بودجه خیانت صورت گیرد.”
طاها صادق، مجلس نماینده گان، در این مورد گفت:”حکومت مسیر غلط را در بودجه ترسیم کرده و هنوز هم تغییرات در بودجه نیامده و نه معاش معلم و سربازان و مامورین زیاد شده و نه هم از حیف و میل پول ها جلوگیری شده است.”
فضل کریم ایماق، عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:”اگر در معاشات کارمندان حکومت تغییر نیاید تصویب بودجه جفای بزرگ به حق ملت افغانستان است.”
درهمین حال رییس مجلس نماینده گان میگوید که حکومت باید در کار نهایی سازی بودجه صلاحیتهای قانونی مجلس نمایندهگان را بپذیرد.
به گفتهی رحمانی پس از این نشستهای عمومی مجلس تعطیل خواهند بود و کمیسیونها روی طرح سوم بودجه سال مالی ۱۴۰۰ کار خواهند کرد.
میررحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده گان، در این باره گفت:”ما مشکل با بودجه نداریم و هیچ برخورد سیاسی و سلیقه ی وجود ندارد و بودجه به گروگان گرفته نشده و صرف ما برای مفید سازی بودجه تلاش می کنیم تا یک بودجه کارا برای مردم تصویب شود.”
هر چند مشخص نیست که مجلس نماینده گان چه زمانی تصمیم نهایی را در باره بودجه ۱۴۰۰ می گیرد، اما شماری از نماینده گان مجلس خواستار حضور مسوولان وزارت مالیه در یک نشست عمومی برای از میان برداشتن چالشها در سند بودجه استند.
رویداد های اخیر
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر به افغانستان آمده

ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل برای وضعیت حقوق بشر در افغانستان در اولین سفرش به کابل با مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرده است.
وزارت خارجه میگوید که آقای بنت برای انجام سفر ۱۰ روزه به افغانستان آمده است. هدف از این سفر او، ارزیابی وضعیت حقوق بشر و گفتگو برای اجرای تعهدات افغانستان در چارچوب اسناد بینالمللی حقوق بشر عنوان شده است.
این وزارت میگوید که گزارشگر ویژهی سازمان ملل در دیدار با متقی دربارهی اهداف سفر خود به افغانستان، مأموریت محولشده و برنامهی کار خود توضیح داده است.
به نقل از خبرنامهی وزارت خارجه که امروز (چهارشنبه، ۲۸ ثور) منتشر شده، متقی از ریچارد بنت خواسته است که براساس حقایق گزارش مستند تهیه کند نه این که از قول رسانهها، حلقات مغرض و افراد مخالف بیرونی قضاوت شود.
در این دیدار سرپرست وزارت خارجه در مورد ارزشهای مذهبی و مردم افغانستان به گزارشگر ویژهی سازمان ملل توضیح داده تا در تهیه گزارش و انجام تحقیقات به این موضوع توجه داشته باشند.
وزارت خارجه همچنان گفته است که آقای بنت از متقی بهخاطر به اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم در مورد تحولات مثبت، وضعیت کنونی، حقوق بشر و جامعه افغانستان تشکر کرده و گفته است که گزارش خود را براساس واقعیتها تهیه خواهد کرد.
بنت حدود دو ماه پیش از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به این سِمت گماشته شد. هدف از انتصاب او نظارت، ارزیابی و مستندسازی وضعیت حقوق بشر در افغانستان اعلام شده است.
رویداد های اخیر
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد

امارت اسلامی افغانستان میگوید که طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شده است و به زودی این راهکار اعلام خواهد شد.
این کمیسیون دومین جلسه خود را روز گذشته (دوشنبه ۲۶ثور) در قصر سیپدار دفتر معاون سیاسی رییس الوزرا برگزار کرد وبه زودی کارش را مطابق این لایحه آغاز خواهد کرد.
کمیسیون بازگشت سیاست مداران و مقامهای پیشین دولت درحالی تشکیل جلسه داده که اخیرا ممنوع الخروجی حامد کرزی رییس جمهوری پیشین خبرساز شده است.
حسن حقیار، از چهرههای نزدیک به امارت اسلامی میگوید که:”در این کمیسیون با همه چهره ها چی از زنان و چه از مردان تماس گرفته خواهد شد و طرح برگشت همه آماده است تا چهره های وطن دوست دوباره برگردانده شوند”.
اما پرسش برخی فعالان سیاسی این است که آیا چهره های سیاسی صرف برای زندگی عادی به کشور برگردند یا فضای فعالیت سیاسی و شراکت در حکومت هم برای شان فراهم میشود؟
سیدجواد حسینی، فعال سیاسی میگوید که:” ما از امارت میخواهیم که برای عملی کردن طرح این کمیسیون باید زمینه کار و فعالیت دوباره این چهره ها را مساعد ساخته و تضمین برای بازگشت همه باید وجود داشته باشد زیرا همه بتوانند خود را در آیینه حکومت ببینند”.
با این حال ایران در همسایگی افغانستان که میزبان برخی چهرههای سیاسی نیز است بار دیگر خواهان تشکیل یک دولت همه شمول در افغانستان شده است.
اخیرا انس حقانی عضو کمیسیون تماس گفته است که در حال حاضر حدود ۵۰ مقام دولت پیشین به افغانستان برگشته اند وتلاش ها برای برگشت دیگر چهره های سیاسی هم جریان دارد.
رویداد های اخیر
سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحداتاش را با افغانستان تقویت میبخشند

رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحدات کشورهای عضو این سازمان با افغانستان و مناطق دیگر را از نظر امنیتی تقویت می بخشند.
در این میان رییس جمهور قزاقستان در اجلاس سران این سازمان در مسکو گفته که بی ثباتی در افغانستان و فعالیت مداوم گروهای مسلح در آن کشور، امنیت و ثبات کشور های عضو را تهدید میکند.
امارت اسلامی اما میگوید؛ سرحدات افغانستان از هر زمان دیگر مصوون تر است و از خاک افغانستان بر هیچ کشوری تعرض نخواهد شد زیرا هیچ گروه مسلح در افغانستان فعالیت نمیکند تا امنیت مرزها را در خطر بیاندازد.
سرحدات افغانستان همچنان در محراق توجه و نگرانی همسایه هایش؛ اما کابل سیاست بی طرفی را اختیار کرده است.
در تازه ترین مورد رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در اجلاس این سازمان در مسکو گفته اند؛ سرحدات کشورهای عضو این سازمان با افغانستان و مناطق دیگر را از نظر امنیتی تقویت می بخشد.
ولادمیر پوتین، رییس جمهور روسیه می گوید که:””سازمان پیمان امنیت جمعی با درنظرداشت وضعیت نا آرام درافغانستان ومناطق دیگر سرحدات خارجی سازمان برای اطمینان از امنیت بیشتر سرحدات کشورهای عضو٬ آمادگی دارد.”
رییس جمهور قزاقستان در این اجلاس بر چگونگی توجه بیشتر روی امنیت سرحدات کشورهای آسیای میانه تأکید کرده است.
وی همچنان گفته که بی ثباتی در افغانستان و فعالیت دوام دار گروهای مسلح در این کشور، امنیت و ثبات کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تهدید میکند.
قاسم جومارت توقاییف، رییس جمهور قزاقستان می گوید که:”باید به تهدید های احتمالی متوجه بود زیرا بی ثباتی درافغانستان و فعالیت مداوم گروهای مسلح در آن کشور٬ امنیت وثبات کشور های عضو را تهدید میکند که باید امنیت سرحدات کشورهای آسیای میانه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.”
امارت اسلامی اما بر خلاف نگرانی های این مقامها میگوید که امنیت در سراسر افغانستان تامین شده و هیچ گروه مخالف فعالیت آنچنانی ندارد تا تهدیدی بر امنیت کشورهای دیگر تلقی شود.
به گفته ای معاون سخنگوی امارت اسلامی امنیت سرحدات افغانستان بیش از هر زمان دیگر تامین است و نباید کشورها از این رهگذر نگرانی داشته باشند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که:”سرحدات افغانستان در حال حاضر از هر زمان دیگر مصوون تر است و هیچ گاهی از خاک افغانستان بر ضد کدام کشوری استفاده نخواهد شد.”
رهبران سازمان پیمان امنیت جمعی در اجلاس قبلی شان اعلام کردند که، عملیات سه مرحلهای برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مبارزه با تروریزم در سال ۲۰۲۲ در سرحدات با افغانستان اجرا میکنند.
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
یونسف بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
ذبیحالله مجاهد: موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند
-
تجارت3 روز پیش
با آمدن امارت اسلامی عواید وزارت معادن افزایش یافته است
-
رویداد های اخیر18 ساعت پیش
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد
-
جهان3 روز پیش
کشتار با نشر زنده؛ تیراندازی نژادپرستانه در امریکا ۱۰ کشته برجای گذاشت
-
کوید۱۹4 روز پیش
تست کرونای نخست وزیر زیلاند جدید مثبت شد
-
تجارت4 روز پیش
امارت اسلامی بودجه سال مالی ۱۴۰۱ خود را تصویب کرد