Connect with us

رویداد های اخیر

افتتاح سه پروژه مهم اقتصادی به شمول راه آهن میان افغانستان و ترکمنستان

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور و قربان قلی بردی محمدوف رییس جمهوری ترکمنستان سه پروژه مشترک را افتتاح کردند.

این پروژه ها پیش از چاشت امروز در مراسمی خط آهن آقینه- اندخوی، پروژه لین برق KV500 کرکی- اندخوی- پلخمری و پروژه وصل فایبر نوری امام نظر- آقینه- سرحد آباد- تورغندی افتتاح شد.

ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه ای گفته است که رییس جمهوری افتتاح این پروژه ها را گام های ارزنده در راستای گسترش بیشتر روابط میان دو کشور دانست.

آقای غنی گفته است: “جای بسیار افتخار است که افغانستان بعد از یکصد و چند سال، روابط دیرینه اش را با کشور های آسیای میانه تجدید می کند. دوستی بین افغانستان و ترکمنستان برای دولت و مردم افغانستان یک رابطه پر ارزش است.”

رییس جمهوری افزوده است که بهره برداری از پروژه های مانند اتصال خط آهن، فایبر نوری، برنامه های بزرگ همچون انتقال برق به پاکستان (تاپ) و انتقال گاز به کشورهای هند و پاکستان(تاپی) و شبکه فایبر آپتیک که آسیای جنوبی را از راه زمین به اروپا و باقی کشورهای جهان وصل خواهد کرد، سبب تغییرات بهتر در شرایط زندگی مردم افغانستان و بهبود وضعیت کشورهای منطقه گردیده و از سوی دیگر این برنامه ها موجب ایجاد کوریدورهای انکشافی و اجتماعی می شود که وسیله رشد سریع کشور ما خواهد شد.

وی تاکید کرده است که اهمیت موقعیت افغانستان منحیث چهارراه اتصال آسیای مرکزی با جنوب، شرق و غرب آسیا، بهره برداری و ادامۀ کار پروژه های مهم اقتصادی و زیربنایی از جمله افتتاح خط آهن خواف- هرات که اخیراً شاهد آن بودیم، به اثبات می رساند که دیدگاه ما برای اتصال منطقوی رویا نه، بلکه یک واقعیت انکار ناپذیر است.

آقای غنی گفته است: “آنانیکه فکر میکردند ایجاد شبکه خط آهن در افغانستان محال است، دوباره فکر کنند. وی افزود که به نمایندگی از حکومت و مردم افغانستان از شخص رئیس جمهور و ملت بزرگ ترکمنستان بخاطر ایجاد روابط دوامدار و دوام همکاری ها بین دو کشور در برنامه های بزرگ، تمویل و تطبیق پروژه ها و برنامه های بزرگ که موجب رفاه هر دو کشور و منطقه می شود، تشکر میکنم.”

رییس جمهوری ترکمنستان نیز در این مراسم گفت: “من یقین دارم که چنین پروژه ها پشتوانه قوی برای اقتصاد افغانستان بوده و به صنعت این کشور نیز موثر خواهد بود.”

وی افزوده است که پروژه های متذکره اعتماد مردم افغانستان را به خودکفایی افزایش خواهد داد و ترکمنستان حمایت های خویش را در عرصه های اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک با افغانستان ادامه می دهد.

رئیس جمهور محمدوف، روابط افغانستان و ترکمنستان را تاریخی و عمیق خواند و گفت که این روابط در عصر کنونی، معنا و مفهوم جدیدی با راه اندازی پروژه های جدید در زمینه های ترانسپورت، مخابرات و انرژی، اختیار کرده است.

وی افزود که این پروژه ها به اساس اهداف استراتیژی واضح و ظرفیت های وسیع درازمدت، دوستی واقعی میان افغانستان و ترکمنستان را بیشتر از پیش، مستحکم خواهد کرد.

رویداد های اخیر

دیپلومات ایرانی: از افغان‌ها می‌خواهیم که در کنار ما بایستند

Published

on

حدود یک هفته پس از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و ایران، علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، در یک نشست خبری خواستار حمایت مردم افغانستان و کشورهای اسلامی از تهران شد.

بیکدلی تأکید کرد که پاسخ تهران به حملات اخیر، حق دفاع مشروع است و ایران در این مسیر کوتاه نخواهد آمد. وی همچنین اظهار داشت که راز پیروزی ایران در این جنگ، وحدت امت اسلامی است.

سرپرست سفارت ایران در کابل گفت: «ما از مردم افغانستان می‌خواهیم در این لحظات کنار ما بایستند، ما را دعا کنند، از ما حمایت کنند و از همه ظرفیت‌های خود برای نشان دادن وحدت امت اسلامی بهره ببرند.»

وی در ادامه درباره موضوع مهاجرین افغان در ایران نیز اظهار داشت که تهران هیچ فشاری برای بازگرداندن اجباری این مهاجرین وارد نکرده و برخی رسانه‌ها با بزرگ‌نمایی این موضوع در پی ایجاد تنش در روابط کابل و تهران هستند.

بیکدلی افزود: «مسئله مهاجرین افغان در ایران امروز یکی از دست‌آویز های تلاش‌های سایبری دشمنان ما برای ایجاد شکاف بین مردم ما مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد. موضوع اتباع افغانستان در چهل و هشت سال گذشته یک پرچم افتخار برای ملت ایران است. ما در چهل و هشت سال گذشته افتخار داریم که میلیون ها نفر، شاید بیش از بیست میلیون نفر از جمعیت افغانستان به شکل سلسله وار به ایران آمده، زندگی کرده و برگشته باشند.»

او همچنین اعلام کرد که پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران، مقام‌ها و شمار زیادی از شهروندان افغانستان از طریق تماس تلیفونی، ارسال پیام‌ها و نامه‌های متعدد حمایت خود را از ایران اعلام کرده‌اند.

در پایان، سرپرست سفارت ایران در کابل هشدار داد که اگر سازمان ملل متحد به حملات امریکا و اسرائیل واکنش مناسبی نشان ندهد، اعتبار این سازمان به عنوان نهاد بین‌المللی در آینده به خطر خواهد افتاد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد تأیید کرد که شمار اندکی از ایرانیان در افغانستان پناهجو شده‌اند

Published

on

سازمان ملل متحد تأیید کرده است که شمار اندکی از ایرانیان، از جمله دارندگان تابعیت دوگانه ایران و افغانستان، پس از آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل وارد افغانستان شده‌اند.

عرفات جمال، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید این نهاد آماده است به ایرانیانی که به دلیل جنگ ناچار به ترک کشور شده و وارد افغانستان می‌شوند، کمک‌رسانی کند.

او افزود: «ما در گذرگاه‌های مرزی حضور داریم و وضعیت مهاجرین را بررسی می‌کنیم. اگر ایرانی‌ها بخواهند وارد افغانستان شوند، ما آماده حمایت هستیم. در حال حاضر شمار زیادی از مهاجرین ایرانی در افغانستان نداریم، اما حدود ۳۰ خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان بازگشته‌اند. فقط دیروز چند مورد انگشت‌شمار از مهاجرین ایرانی ثبت شده‌اند.»

آقای جمال همچنین بیان کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۳.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آن‌ها تحت فشار و اجبار بوده‌اند.

او تأکید کرد که بازگشت مهاجرین باید با حفظ کرامت انسانی انجام شود و جامعه جهانی باید در این زمینه همکاری و سرمایه‌گذاری کند تا زمینه‌های صلح، توسعه و ثبات در افغانستان فراهم شود.

رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که این نهاد با همکاری نهادهای دولتی و سازمان‌های همکار در تلاش است تا برنامه‌هایی برای مدیریت بهتر روند بازگشت مهاجرین و ادغام مجدد آنان در جامعه تدوین و اجرا کند. همچنین از کشورهای همسایه خواسته شده تا به میزبانی انسانی خود از مهاجرین افغان ادامه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش نیویارک‌تایمز: رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

Published

on

روزنامه نیویارک‌تایمز گزارش داده است که، رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.

این روزنامه نوشته است که: «علی خامنه‌ای، رهبر ایران که در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است، به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.»

به گزارش این روزنامه، در حالی‌که حملات اسرائیل به ایران وارد دومین هفته خود شده، علی خامنه‌ای، رهبر ایران، از یک پناهگاه زیرزمینی کشور را اداره می‌کند و برای بدترین سناریوها آماده می‌شود.

در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار می‌کند.»

در گزارش همچنان آمده است که خامنه‌ای مقدمات فرار به روسیه را در صورت کودتا آغاز کرده است.

به گفته این روزنامه، رهبر ۸۶ ساله ایران در یک پناهگاه زیرزمینی، نه تنها برای جانشینان نظامی خود در صورت کشته‌شدن قوماندانان کلیدی تصمیم‌گیری کرده، بلکه به‌طور بی‌سابقه‌ای سه روحانی بلند رتبه را به‌عنوان گزینه‌های جانشینی خود در صورت مرگ تعیین کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!