تجارت
افزایش بهای مواد نفتی در کشور؛ مسوولان: به زودی نرخها به حالت عادی خود برمیگردد

به دنبال افزایش بهای مواد نفتی بار دیگر به ویژه تیل در بازارهای کشور، مسوولان وزارت صنعت و تجارت میگویند که قیمت جهانی نفت بلند رفته و آنان تلاش دارند قیمتها را کنترول کنند و میافزایند که «به زودترین فرصت نرخها به حالت عادی خود برمیگردد.»
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، ابراز کرده که نرخ مواد نفتی در افغانستان وابسته به بازارهای جهانی است اما تلاشها جریان دارد تا جلو بلند رفتن قیمت مواد نفتی را بگیرند.
جواد آخندزاده در این مورد گفت: «دو عامل عمده است که قیمت نفت در بازارها بالا رفته، یکی این که جنگ اوکراین تأثیر مستقیم خود را در بازارهای جهانی دارد و نرخها بالا رفته است و دوم این که خوشبختانه کار سالنگ جریان دارد به خاطر که ما در سالنگ خیلی مشکل داشتیم، رفت و آمد موترهای ما خیلی مشکل بود، کار به طور جدی جریان دارد و اندکی بالای نرخها خصوصاً تیل در کابل تأثیرات خود را داشته و به زودترین فرصت نرخها به حالت عادی خود برمیگردد.»
جان آقا نوید، سخنگوی اتاق تجارت و سرمایهگذاری، نیز گفته است: «قیمت مواد نفتی در بازارهای جهانی ۷۲ دالر بود و فعلاً ۸۸ دالر است و همچنان در بازارهای روسیه فعلاْ پترولی که با کیفیت باشد، در همین روزها تولید ندارند و برای مشتریان خود عرضه نمیکنند. با این وجود، در افغانستان فعلاً به قیمت ۲۰۰ دالر ما از قیمت جهانی پایین تر مواد نفتی را در بازارها عرضه میکنیم.»
از سویی هم، رانندگان شهر همچنان از حکومت میخواهند تا نرخها را ارزان کند.
یکی از رانندگان شهر کابل گفت: «خواست ما این است که نرخها ارزان شود تا برای مردم سهولت بیاید. هرچه که ارزانی باشد، فقر کم میشود.»
گفتنی است که بلند رفتن بهای مواد نفتی در کشور همواره یکی از مشکلات جدی در کشور بوده است.
این در حالی است که اخیراً امارت اسلامی گامهای را برای تولید نفت در کشور آغاز کرده و عملاً روند استخراج نفت در میدانهای نفتی در ولایات سرپل و جوزجان آغاز شده است.
تجارت
یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایهگذاری میکند

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر میگوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایهگذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.
به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایهگذاری خواهد کرد.
به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاستالوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شدهاست.
این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بستهبندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام میدهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.
آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز میکند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز میشود.
تجارت
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.
این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه مییابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.
معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینهساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایهگذاریهای بیشتر در کشور گردد.
تجارت
معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد
وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه در اعلامیهای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقهای را امضا کنند.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، روز پنجشنبه در یک گفتگوی تیلیفونی با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.
این گفتگو پس از سفر اخیر دار به کابل انجام شد، جایی که او با مقامهای افغان درباره پروژه برنامهریزیشده خط آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان مذاکره کرده بود.
سه کشور همسایه در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامهای را برای ساخت یک خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقهای میباشد.
وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه در اعلامیهای نوشت که دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقهای را امضا کنند.
دو طرف همچنین درباره تقویت روابط دوجانبه، افزایش اتصال اقتصادی و تجاری، ترویج روابط مردمبامردم، و موضوعات جاری منطقهای و بینالمللی تبادل نظر کردند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
تجارت4 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم