صحت
افزایش بیماری توبرکلوز در میان باشندهگان کندز

مسؤولان صحت عامه ولایت کندز میگویند در سال گذشته هشت تن به اثر مریضی توبرکلوز در این ولایت جان باخته اند و بیش از ۱هزار ۷۰۰ تن دیگر به این مریضی مصاب شده اند.
با این حال شماری از مریضانی که برای تداوی به شفاخانه حوزوی کندز مراجعه کرده اند میگویند که مشکلات اقتصادی از عوامل عمده مصاب شدن شان به توبرکلوز است زیرا تغذیه سالم وجود ندارد و در صورت مبتلا شدن نمیتوانند در اسرع وقت به داکتر مراجعه کنند.
مسؤولان صحی در شفاخانه حوزوی ولایت کندز میگویند در سال ۱۴۰۰ ۱هزار ۷۱۳ تن به بیماری توبرکلوز مبتلا شده اند که این رقم در ۱۳۹۹ یکهزار ششصد و پنج واقعه به ثبت رسیده بود.
داکتران در این مرکز میزان ابتلا به توبرکلوز را در مقایسه به سال ۱۳۹۹ بیشتر میگویند و عوامل عمده آنرا فقر ناداری و نیز امراض انتانی عنوان می کنند .
نصرالله انوری، مسؤول ولایتی برنامه توبرکلوز در کندز میگوید که:”در سال ۱۴۰۰ افراد راجستر شده که ثبت شده اند ۱۷۱۳ نفر و تحت تداوی قرار گرفتند، اما در سال ۱۳۹۹ افراد ثبت شده ابتلا به توبرکلوز ۱۶۰۵ نفر است و عوامل این بیماری فقر و تنگ دستی و مشکلات اقتصادی زیاد است”.
نجیبالله ساحل، رئیس صحت عامه کندز میگوید که:” از تمامی مردم کندز میخواهیم با ما در قسمت کاهش بیماری توبر کلوز همکاری کنند چون فقر بیچارگی مردم زیاد است و افرادی که دو هفته بیشتر سرفه دارند به مرکز تداوی توبر کلوز معرفی کنند مشکل کمبود دوا نداریم “.
با این حال داکتران در شفاخانه حوزوی ولایت کندز بیماری توبرکلوز را یک بیماری کشنده اما قابل درمان میدانند و میگويند این بیماری تأثیر مستقیم بر سیستم تنفسی دارد.
از سوی دیگر مبتلایان به توبرکلوز فقر و مشکلات اقتصادی را از عوامل مهم ابتلا به این بیماری عنوان میکنند.
ماه جبین، مریض میگوید که:”زمانیکه من به اینمریضی مبتلا شدم پول نداشتیم دوبار به داکتر مراجعه کردم نتیجه نداد و خوب نشدم خداوند خیر بدهد اینمرکز مراجعه کردم اکنون وضعیت صحیح ام در حال بهبود است.”
در حال حاضر ۷۵ مرکز تداوی در مرکز و ولسوالیهای ولایت کندوز برای ارائه خدمات صحی در بخش تدوای توبرکلوز وجود دارد اما با وجود آن هم رقم مبتلایان به این مریضی در مقایسه با سالهای قبل بیشتر شده است.
صحت
افغانستان در راستای محوی پولیو پیشرفت کرده است

یک سال پس از انتقال قدرت در افغانستان در آگست ۲۰۲۱، برنامه محوی پولیو (فلج اطفال) در افغانستان دستاوردهای مهمی داشته است – اما این کار هنوز به پایان نرسیده است.
انتقال ویروس پولیو در افغانستان در حال حاضر در پایین ترین سطح خود در تاریخ رسیده است.
سازمان جهانی صحت گفته است که در سال ۲۰۲۰ در افغانستان ۵۶ کودک به ویروس پولیو مصاب شدند، در سال ۲۰۲۱ این شمار به چهار کودک کاهش یافت و امسال تنها یک کودک به این ویروس مصاب شده است و این به افغانستان فرصت فوقالعادهای برای محوی پولیو میدهد.
از سرگیری کمپاینهای سراسری واکسیناسیون پولیو با هدف قرار دادن ۹.۹ میلیون کودک گامی حیاتی بوده است.
با دسترسی به کل کشور پس از انتقال قدرت، هفت کمپاین واکسیناسیون سراسری بین نوامبر ۲۰۲۱ و جون ۲۰۲۲ راه اندازی شد و یک کمپاین فرعی با هدف قرار دادن ۶.۷ میلیون کودک در ۲۸ ولایت در ماه جولای انجام شد.
از ۳.۶ میلیون کودکی که از سال ۲۰۱۸ به این برنامه دسترسی نداشتند، ۲.۶ میلیون در طول کمپاینهای نوامبر، دسامبر و جنوری به این برنامه دسترسی پیدا کردند.
با بهبود دسترسی به کودکانی که قبلاً در دسترس نبودند طی کمپاینهای بعدی، تعداد کودکان از دست رفته به ۰.۷ میلیون کاهش یافت.
کمپاینهای اضافی برای باقی مانده سال برنامه ریزی شده است.
باری محوی کامل پولیو افغانستان و پاکستان، دو کشور به هماهنگی فعالیتهای فرامرزی ادامه میدهند. سازمان جهانی صحت گزارش داد که کمپاینهای دسامبر و می با کمپینهای ملی پاکستان، با تمرکز بر جمعیتهای پرخطر از جمله کوچیها، کارگران فصلی و مردمی که در هر دو مرز قرار دارند، هماهنگ شده است.
صحت
داکتران پاکستانی بیش از ۳هزار بیمار افغان را در شفاخانه نور کابل معالجه کردند

تیمی از داکترانی پاکستانی چشم در هفته گذشته مجموعاً ۳هزار ۷۶۴ بیمار افغان را در شفاخانه رایگان چهار روزه چشم در شفاخانه نور کابل معالجه کردند.
این معالجه رایگان توسط یک تیم ۱۱ نفره از داکتران پاکستانی با همکاری مجمع همکاری پاکستان-افغان، بنیاد الخدمت و وزارت صحت عامه افغانستان راه اندازی شده بود.
داکتران پاکستانی در مجموع ۵۱۶ عمل جراحی انجام دادند. این عملها شامل ۴۸۲ عمل جراحی کاتاراکت (کدر شدن عدسی چشم)، ۲۲ عمل جراحی چشم و ۱۲ عمل جراحی شبکیه چشم بود.
داکتر ظاهر گل زدران، رئیس شفاخانه نور با تشکر از حمایت برگزارکنندگان گفت:” این داکتران تجهیزات صحی به ارزش ۲.۴ میلیون کلدار پاکستانی را نیز برای معالجه مریضان به این شفاخانه کرده اند.”
زدران گفت که این دومین بار است که این داکتران برای معالجه مریضان افغان به شفاخانه نور مراجعه می کنند.
صحت
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد

محققان چینی یک ویروس احتمالا کشنده جدید به نام لانگیا را شناسایی کردهاند که گفته میشود تاکنون ۳۵تن به آن مبتلا شده و از حیوانات به انسانها منتقل میشود.
طبق گزارشهای منتشر شده توسط رسانهها بیرونی، مرکز کنترل بیماریهای تایوان میگوید که تاکنون ۳۵ تن در چین به این ویروس مبتلا شدهاند. با این وجود، هنوز هیچ مورد مرگومیر یا مریض شدید مربوط به این ویروس گزارش نشده است.
این ویروس اولین بار اواخر ۲۰۱۸ در چین مشاهده شده بود، اما حالا دانشمندان رسما آن را شناسایی کردهاند.
بر اساس گزارشهای موجود، ۲۶ نفر از مریضانی که به ویروس لانگیا مبتلا شده بودند، علائمی شبیه به آنفولانزا از جمله تب، خستگی، سرفه، سردرد و استفراغ را تجربه کردهاند. ویروس چینی تاکنون در ولایتهای شاندونگ و هنان مشاهده شده و هنوز هیچ شواهدی مبنی بر انتقال انسان به انسان در آنها وجود ندارد.
به گفته دانشمندان، این ویروس جدید احتمالا از حیوانات به انسان منتقل شده است. محققان با انجام آزمایشهای خود روی حیوانات مختلف متوجه شدند که گونهای پستاندار کوچک و شبیه به موش کور، به نام حشرهخوار مخزن اصلی این ویروس است. همچنین از بزهای اهلی و سگها به عنوان سایر گزینههای احتمالی یاد شده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مشاهده موجودات عجیب در آتش سوزی های مرموز در جوزجان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
د افغانستان بانک از توافق تخنیکی برای چاپ بانکنوتهای جدید خبر داد
-
جهان4 روز ago
سلمان رشدی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت افغانستان در سومین مسابقه بیست آوره ایرلند را شکست داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سیلابها درهفت ولایت جان ۱۳ تن را گرفت
-
کوید۱۹5 روز ago
با افزایش موارد کوید-۱۹ درهند، پوشیدن ماسک دوباره اجباری شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تأکید چین بالای امریکا برآزادسازی پولهای منجمد شده افغانستان
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
ماسک ۷ میلیارد دالر از سهام تسلا را فروخت