کوید۱۹
افزایش رویدادهای بیماری قارچ سیاه درافغانستان

سرپرست وزارت صحت عامه امروز (شنبه ۱۲سرطان) میگوید که سه مورد قارچ سیاه در ولایت های کابل، بغلان و سمنگان به ثبت رسیده است که هر سه مورد مبتلا به ویروس کرونا اند.
همچنان این وزارت گفته است که از این میان یکی از بیماران جان باختهاست.
وحید مجروح، هشدار میدهد که اگر مردم کرونا را جدی نگیرند، با بیماری مرگبار قارچ سیاه رو به رو خواهند شد.
قارچ سیاه بیماری دیگر که شهروندان افغانستان را از سه روز به این سو در میان بیماران کرونایی تهدید میکند.
کسانی که سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است یا بیمارانی که به کرونا مبتلا اند و معافیت بدن شان ضعیف شده و همچنان افرادی که بیماریهای مزمن شکر و سرطان دارند، در خطر ابتلا به بیماری قارچ سیاه قرار دارند. این بیماری بیشتر مخاط بینی، چشمها، ششها و مغز را درگیر میکند و کشنده میباشد.
با این حال سرپرست وزارت صحت عامه از ابتلای سه تن به بیماری قارچ سیاه در ولایت های کابل، بغلان و سمنگان خبر می دهد.
وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه میگوید که:”آزمایش کرونای هر سه نفری که به این بیماری مبتلا شدهاند، مثبت بوده و در عین حال دو تن از آنان به بیماری شکر نیز مبتلا اند.”
هرچند بیماری قارچ سیاه از یک فرد به فرد دیگر سرایت نمیکند، اما از فضا و جای که این بیماری رشد کرده، میتواند بیماری را که سیستم ایمنی بدناش ضعیف است، مورد هدف قرار دهد.
در همین حال بر بنیاد امارهای وزارت صحت عامه دریک شبانه روز گذشته ۹۲ بیمار کرونا جان باخته و یک هزار و ۲۷۲ تن میتلا به این ویروس شده اند.
از سوی دیگر مردم برای گریز از بیماری کوید ۱۹ در تلاش تطبیق واکسین سینوفارم چینی اند که تطبیق دوز دوم این واکسین بر بیش از سه صد هزار شهروند افغان آغاز شده است.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت: مسافران در پروازهای طولانی از ماسک استفاده کنند

افزایش چشمگیر ابتلا به سویه جدید کووید۱۹ سازمان جهانی صحت را وا داشته است تا از کشورها بخواهد که مسافران پروازهای طولانی را به پوشیدن ماسک تشویق کنند.
در ۲۸ روز گذشته، بیشتر از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و بالاتر از ۵۳ هزار نفر بدلیل این مریضی جان دادند.
سویه جدید کرونا به شدت قابل سرایت است و حدود ۲۷.۶ درصد مریضان کرونا در ایالات متحده از سویه جدید این ویروس مریض شدهاند.
از آغاز شیوع این مریضی در سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۶۵ میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مصاب شدهاند. بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، این مریضی جان نزدیک به ۶ میلیون و ۷۱۲ هزار نفر را در بیش از سه سال شیوع گرفته است.
هرچند جمعآوری آمار دقیق از افغانستان با مشکلات مواجه است، اما طبق گزاشها این مریضی نزدیک به ۸ هزار نفر در این کشور بدلیل ابتلا به کووید۱۹ جان باخته اند.
اخبار ویژه
سازمان جهانی صحت از نوع جدید ویروس کرونا با بیشترین سرایت هشدار داد

سازمان جهانی صحت هشدار میدهد که یک زیر سویه جدید کرونای اُمیکرون به نام XBB.1.5 با بیشترین سرایت شناساییشده است.
در حال حاضر اطلاعات چندانی درباره این زیرسویه جدید در دست نیست، اما برخی از تحقیقات مقدماتی نشان میدهد که این زیرسویه ممکن است از زیرسویههای پیشین کرونای اُمیکرون قابل سرایت بیشتر داشته باشد.
ماریا وان کرکوف، مدیر فنی کووید-۱۹ در سازمان جهانی صحت در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نگران برتری رشدی زیرسویه XBB.1.5 هستیم.»
دانشمندان هنوز نمیدانند آیا این زیرسویه باعث مریضی شدیدتری میشود یا به پیامدهای جدیتری مانند «کووید درازمدت» میانجامد یا خیر.
همچنین محققان در حال بررسی درباره میزان حفاظت ناشی از واکسینها در برابر XBB.1.5 هستند. آنها میگویند واکسین یادآور دوظرفیتی از نوع (mRNA) هنوز بهترین راه برای حفاظت در برابر این زیرسویه است.
کوید۱۹
اتحادیه اروپا پیشنهاد ارائه واکسینهای رایگان کرونا به چین را داد

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای اتحادیه اروپا گزارش داده اند که، این اتحادیه پیشنهاد ارائه واکسینهای رایگان کووید-۱۹ را به چین داده است تا این کشور بتواند از گسترش سریع کرونا جلوگیری کند.
این روزنامه نوشته است که همزمان با اینکه بیجنگ آماد میشود تا به اقدامات سختگیرانه خود درقبال قرنطینه پایان دهد و مرزهایش را باز کند، اتحادیه اروپا این پیشنهاد را طی چند روز اخیر پیش از جلسه وزرای صحت اتحادیه اروپا به عنوان پاسخ کمیسیون اروپا به احتمال موج جدید کووید-۱۹ ارائه داده است.
یکی از مقامهای اتحادیه اروپا گفت: «کمیشنر اروپا در امور صحی و ایمنی مواد غذایی با همتایان چینی خود تماس برقرار کرد تا همبستگی و حمایت خود را از طریق پیشنهادی مبنی بر اهدای واکسینهای اتحادیه اروپا به چین نشان دهد.»
دولت چین هنوز به این پیشنهاد اتحادیه اروپا پاسخی نداده است.
شی جینپینگ، رئیس جمهور چین روز شنبه در اولین اظهارنظرهای علنی خود درباره کووید-۱۹ از زمانی که دولتش سه هفته پیش سیاست سختگیرانهاش برای مقابله با این ویروس از جمله با اجرای قرنطینهها و آزمایشهای دستهجمعی را برداشت، اتحاد و تلاش بیشتر در چین با ورود این کشور به “مرحله جدیدی” از عملکردش برای مقابله با همهگیری را درخواست کرد.
بیجنگ در اوایل ماه دسامبر، عملکرد انحصاری خود موسوم به “سیاست کووید صفر” همراه با انجام آزمایشهای زیاد و قرنطینه متمرکز که برای تقریبا سه سال حفظ کرده بود، کنار گذاشت. این تغییر سیاست منجر به بروز جهش در موارد ابتلا در سراسر این کشور، کاهش بیشتر فعالیتهای اقتصادی و نگرانیهای بینالمللی شده است. انگیس و فرانسه جدیدترین کشورهایی هستند که به اجرای محدودیتهایی برای ورود مسافران از چین به خاک خود پرداختهاند.
-
تجارت4 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
صحت3 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
ورزش4 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
جهان3 روز ago
دعوت هند از پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است
-
ورزش4 روز ago
کرکت بورد: جدول زمانی سلسله مسابقات داخلی برای سال جاری اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۳۱۴ شهروند افغانستان از زندانهای عربستان آزاد شدند