Connect with us

جهان

افزایش شمار قربانیان طوفان در لیبیا به ۲ هزار نفر

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۱, ۱۴۰۲)

هلال احمر لیبیا اعلام کرده است در پی وقوع توفان و سیل بی‌سابقه در این کشور دست‌کم ۲۰۰ نفر کشته شده‌اند، با این حال برخی از منابع خبری شمار تلفات این حادثه را تا ۲۰۰۰ نفر تخمین زده‌اند.

در حالی که رهبر دولت خودخوانده در شرق لیبیا می‌گوید تعداد کشته‌ها بیش از ۲۰۰۰ نفر خواهد بود، اما برخی از رسانه‌ها گزارش داده اند که اطلاعات اولیه حاکی از تلف شدن ۵۰۰۰ نفر تنها در شهر «درنه» بر اثر سیل است.

مقامات همچنین تاکید دارند که به دلیل گستردگی فاجعه در شرق لیبیا به تیم‌های کمکی تخصصی نیاز داریم.

وزیر داخله دولت در شرق لیبیا نیز گفته است که  اجساد بیش از ۱۵۰۰ نفر که بر اثر بارندگی شدید در شهر درنه جان خود را از دست داده بودند پیدا شده و تعداد مفقودان به ۷۰۰۰ نفر رسیده است.

توفان دانیل روز یکشنبه از اروپا به سواحل لیبیا رسید و به اعلام وضعیت اضطراری در این کشور منجر شد.

همچنین در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده است.

در جریان عملیات کمک هفت نفر از نیروهای اردوی لیبیا هم مفقود شده‌اند. مقام‌های شرق لیبیا ممنوعیت رفت و آمد اعلام کرده‌اند و مکاتب و دوکان‌ها بسته شده‌اند.

شهرهای بنغازی، سوسه، درنه و المرج از این توفان آسیب زیادی دیده‌اند.

اگرچه آمار مرگ و میر ناشی از این توفان و سیلی که به همراه داشته رو به افزایش است، هلال احمر لیبیا از ویران شدن تنها ۱۵۰ خانه خبر داده است.

رئیس هلال احمر لیبیا به خبرگزاری رویترز گفته است تنها در شهر درنه ۱۵۰ نفر کشته شده‌اند.

دو بند در شهر درنه که نزدیک به ۱۰۰ هزار باشنده دارد، شکسته‌اند و بخش زیادی از شهر زیر آب رفته است.

مقام‌های محلی سانحه این شهر را «بندر فاجعه‌زده» اعلام کرده‌اند.

ساعاتی پس از آنکه دولت مستقر در طرابلس، آمار کشته‌شدگان را ۱۵۰ نفر اعلام کرد، اسامه حماد، رهبر دولت مستقر در شرق لیبیا، در شبکه تلویزیونی این کشور گفت:«هزاران نفر مفقودند و تعداد کشته‌ها بیش از ۲۰۰۰ نفر است. چندین محله در درنه با ساکنانشان ناپدید شده‌اند و با آب رفته‌اند.»

شهر مصراته نیز در غرب از سیل مصون نمانده است. تصاویر ویدیویی تائید نشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد چندین راننده روی سقف موترهای خود در محاصره آب نشسته‌اند و سیل یک مرد دیگر را با خود می‌برد.

دفتر سازمان ملل متحد در لیبیا نیز گفته است که اخبار توفان را از نزدیک دنبال می‌کند و در حمایت از عملیات کمک در این کشور، کمک‌های عاجل لازم را در سطح محلی و ملی فراهم خواهد کرد.

توفان دانیل هفته گذشته در یونان، ترکیه و بلغارستان ده‌ها نفر را کشت.

مصر نیز خود را برای رسیدن این توفان آماده می‌کند و دوشنبه شب سازمان هواشناسی این کشور از متراکم شدن ابرهای توفان‌زا بر فراز سواحل شمال غرب کشور خبر داده است.

خبرگزاری دولتی قطر گزارش داده است که، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به دولت دستور داده است تا به مناطق آسیب دیده در شرق لیبیا کمک بفرستد.

جهان

صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندی‌ها توهین نکن

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱, ۱۴۰۲)

در پی اظهارات ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین درمورد تلاش کشورش برای صادرات غلات به همسایگان، صدر اعظم پولند روز جمعه به زلنسکی گفت که به پولندی‌ها «توهین» نکند.

به گزارش رویترز، پولند هفته گذشته تصمیم گرفت ممنوعیت واردات غلات اوکراین را تمدید کند و روابط کیف با همسایه ای را که از زمان حمله روسیه به اوکراین در فبروری سال گذشته به عنوان یکی از سرسخت ترین متحدانش تلقی می‌شد، متزلزل کرد.

زلنسکی وقتی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کیف برای حفظ مسیرهای زمینی برای صادرات غلات تلاش می کند، همسایگان خود را عصبانی کرد، اما «تئاتر سیاسی» در مورد واردات غلات فقط به مسکو کمک می کند.

ماتئوش موراویسکی، صدر اعظم پولند در یک گردهمایی انتخاباتی گفت: «می خواهم به رئیس جمهور زلنسکی بگویم که دیگر هرگز به پولندی‌ها توهین نکند، همانطور که اخیراً در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد انجام داد.»

پولند انتخابات پارلمانی را در ۱۵ اکتوبر برگزار می‌کند و حزب ملی گرای قانون و عدالت موراویسکی به دلیل آنچه که ادعا می‌شود رفتار مطیعانه در قبال اوکراین دارد، مورد انتقاد جناح راست افراطی قرار گرفته است.

تحلیلگران می گویند که این امر حزب قانون و عدالت را که به نظر می رسد بزرگترین حزب باقی بماند، اما ممکن اکثریت را به دست نیاورد، مجبور کرده است تا در مبارزات انتخاباتی، رویکرد تقابلی تری نسبت به کیف اتخاذ کند.

پیشتر در روز جمعه، رئیس جمهور آندری دودا، یکی از متحدان  حزب قانون و عدالت، گفته بود که مناقشه بین پولند و اوکراین بر سر واردات غلات تأثیر قابل توجهی بر روابط خوب دوجانبه نخواهد داشت و این اقدامی آشکار برای کاهش تنش است.

دودا در یک کنفرانس تجاری گفت: «من شک ندارم که مناقشه بر سر عرضه غلات از اوکراین به بازار پولند بخشی مطلق از کل روابط پولند و اوکراین است.»

وی افزود: «من معتقد نیستم که این موضوع می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر آنها داشته باشد، بنابراین ما باید این موضوع را بین خود حل کنیم.»

Continue Reading

جهان

ممنوعیت صادرات سوخت روسیه سبب بلند رفتن قیمت نفت در بازارهای جهانی شد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

به نقل از خبرگزاری رویترز، به دنبال نگرانی مجدد بازارهای جهانی در مورد عرضه در جهان به علت ممنوعیت صادرات سوخت از روسیه قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای جهانی، قیمت نفت افزایش یافت.

این نگرانی اثر موانع اقتصاد کلان و بالا ماندن نرخ بهره بر بازارهای نفتی را خنثی کرد.

هر بشکه نفت برنت با ۸۰ سنت افزایش ۹۴.۱۰ دالر فروخته شد و هر بشکه نفت خام امریکا با ۹۸ سنت افزایش ۹۰.۶۱ دالر معامله شد.

قیمت هر دو شاخص نفتی طی هفته گذشته نسبتاً ثابت مانده بود در حالی که طی ۳ هفته پیش از آن به علت نگرانی در مورد عرضه کم در جهان، ۱۰ درصد رشد قیمتی را ثبت کرده بودند.

خبرگزاری دولتی تاس اعلام کرد، شرکت «ترنس‌نِفت» روسیه، ارسال گازوئیل به پایانه‌های مهم «پریمورسک» و «نووروسیسک» در دریای سیاه و بالتیک را در روز جمعه به حالت تعلیق درآورده است.

دولت روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد، روسیه به صورت موقت صادرات نفت و گازوئیل به همه کشورهای خارج از دایره چهار کشور شوروی سابق را برای تثبیت بازار داخلی سوخت ممنوع کرده است. هیچ تاریخی برای پایان این ممنوعیت اعلام نشده است.

این ممنوعیت، بی‌ثباتی جدیدی در بازار محصولات نفتی شده جهان که هم‌اکنون با کمی عرضه مواجه است، ایجاد می‌کند و این احتمال وجود دارد که کشورهای تحت تاثیر این ممنوعیت به دنبال خرید محموله از تامین کنندگان جایگزین باشند.

قیمت عمده‌فروشی نفت روسیه در روز جمعه در بازار کالای بین‌المللی سنت پترزبورگ، نزدیک به ۱۰ درصد و گازوئیل ۷.۵ درصد کاهش یافت.

تحلیلگران کامرزبانک در مقاله‌ای اعلام کردند: «این سیگنال‌هایی در مورد تقاضا دیده می‌شود، ممکن است در کوتاه‌مدت بر قیمت نفت تأثیر بگذارند.»

بر اساس آمارهای شاخص مدیران خرید (PMI) که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد منطقه یورو احتمالا در سه ماهه سوم کوچک خواهد شد.

ذخیره فدرال امریکا روز چهارشنبه نرخ بهره را تغییر نداد اما موضع تند خود در قبال نرخ بهره را تشدید کرد و این امر در مورد اینکه نرخ بالای بهره می‌تواند رشد اقتصادی را کاهش دهد، تقویت شده است.

Continue Reading

جهان

آذربایجان پس از توافق آتش‌بس با جدایی ‌طلبان ارمنی حمله به قره‌باغ را متوقف کرد

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

دولت آذربایجان می‌گوید که پس از موفقیت در میدان جنگ و آتش ‌بس با جدایی‌ طلبان ارمنی، به عملیاتش در منطقه قره‌باغ این کشور پایان داد.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه‌ (۲۹سنبله)، گزارش داده که براساس توافق آتش‌بس که توسط آذربایجان و وزارت دفاع روسیه صورت گرفته،  قرار است نیروهای جدایی‌طلب خلع سلاح شوند.

الهام علی‌اف، رییس جمهور آذربایجان، شام چهارشنبه در یک سخنرانی خطاب به مردم گفت که باکو «با مشت آهنین» حاکمیت خود را بازگرداند و نیروهای ارمنی تحویل سلاح‌های خود و ترک منطقه را آغاز کرده‌اند.

به گفته وی، به ارمنی‌های ساکن منطقه قره‌باغ  گفته خواهد شد که می‌توانند در انتخابات آذربایجان شرکت کنند، آموزش دولتی ببینند و آزادانه مسیحیت خود را در کشور مسلمان انجام دهند.

علی‌اف افزوده است: «ما قره‌باغ را به بهشت تبدیل خواهیم کرد.»

قره باغ، یک منطقه کوهستانی واقع در قفقاز جنوبی بوده و از نظر قوانین بین‌المللی به‌عنوان قلمرو آذربایجان به‌رسمیت شناخته شده است، اما بخشی از آن از زمان جنگی که در اوایل دهه ۱۹۹۰ به پایان رسید، توسط مقام‌های جدایی‌طلب ارمنستان اداره می‌شود.

ارمستان مدعی سلطه تاریخی طولانی در این منطقه است که آن را آرتساخ می‌نامند. آذربایجان همچنان هویت تاریخی خود را نیز به این سرزمین پیوند می‌دهد.

در همین حال، یکی از مقام‌های جدایی‌طلب ارمنی گفته است که دست‌کم ۲۰۰ تن در درگیری‌های اخیر قره‌باغ کشته و بیش از ۴۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته این مقام که نامی از وی در خبر گرفته نشده است، در میان کشته شده‌گان ۱۰ غیرنظامی به‌شمول پنج کودک شامل هستند.

این در حالی است که آذربایجان روز سه‌شنبه (۲۸سنبله)، نیروهایش را با پشتیبانی حملات توپخانه‌ای به قره‌باغ فرستاد تا منطقه جدا شده را به‌حالت عادی بازگرداند.

باکو قصد دارد ۱۲۰ هزار قومی ارمنی در این منطقه را ادغام کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!