Connect with us

اخبار ویژه

افزایش ناآرامی سیاسی در قرغزستان؛ مخالفان ساختمان‌های دولتی را تصرف کردند

Published

 on

(Last Updated On: میزان ۱۶, ۱۳۹۹)

پس از حمله جناح های رقیب حکومت قرغزستان بر ساختمان‌های دولتی، حالا این کشور با ناآرامی سیاسی بیشتر روبرو شده است.

در پی تظاهرات و ناآرامی های شب گذشته، کبات بیک برونوف نخست‌وزیر این کشور استعفا داده  است.

سورونبای جینبکوف رییس جمهوری این کشور صبح امروز خواستار گفتگو بین همه طرف‌ها شد.

در ۱۵ سال گذشته دو رییس جمهور در قرقیزستان از تخت برکنار شده اند. روسیه متحد دیرینه این کشور نیز با گسترش اعتراضات در سراسر قرغزستان ابراز نگرانی کرده است.

روز گذشته پارلمان این کشور با تشکیل یک جلسه اضطراری «سادیر ژاپاروف» که معترضان از زندان آزاد کردند، را به عنوان نخست وزیر جدید قرقیزستان معرفی کرد. رویترز گزارش کرده است اجتماع خشمگین بالای هوتلی که مراسم معرفی ژاپاروف به عنوان نخست وزیر برگزار شده بود حمله کردند که وی مجبور شد از دروازه عقب این هوتل فرار کند.

در همین حال شورای خود خوانده هماهنگی مردمی که توسط چندین حزب مخالف تشکیل شده بود صبح روز چهارشنبه اعلام کرد که کابینه موقت آقای ژاپاروف را به رسمیت نمی شناسد و تمام قدرت های دولتی را به دست می گیرد و پارلمان را نیز منحل می کند.

در مجموع ۱۶ حزب در انتخابات روز یکشنبه شرکت کردند و ۱۱ حزب نتایج انتخابات را نپذیرفتند. به گفته آنان قدرت به دو حزب داده شده است. در پی افزایش اعتراض ها و ناآرامی ها کمیسیون انتخابات آرا را لغو کرد.

ژاپاروف سه شنبه شب گفت که وی در طی دو سه ماه آینده پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان طرح اصلاح قانون اساسی را پیشنهاد می کند.

اخبار ویژه

یک ایرانی به اتهام برنامه‌ریزی حمله با مواد کیمیایی در آلمان دستگیر شد

Published

on

(Last Updated On: جدی ۱۸, ۱۴۰۱)

پولیس آلمان روز یک‌شنبه (۱۸ جدی) اعلام کردند یک شهروند ایرانی را به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله کیمیایی شناسایی و دستگیر کردند.

این مظنون در شهرک کاستروپ-روکسل در منطقه روهر در ایالت نوردراین-وستفالن دستگیر شده است.

به نقل از رسانه‌های آلمان پولیس نیمه‌شب وارد محل زندگی او شدند زیرا «اطلاعات مشخصی» به دست آورده بودند.

پولیس در یک بیانیه مطبوعاتی گفته است که افسران اعزام شده محل سکونت این مرد ۳۲ ساله را برای یافتن «مواد سمی» تفتیش کرده و از این خانه مواد سیانید و ریسین به دست آوردند.

به اساس گزارش‌ها مقدار این مواد اعلام نشد. اما هر دو ماده به شدت سمی و کشنده هستند.

آلمان در سال‌های اخیر مورد حملات متعددی قرار گرفته است. پنج سال پیش، پلیس آلمان یک مرد تونسی و همسرش را به اتهام برنامه‌ریزی برای اقدام به حمله بیولوژیکی با استفاده از ماده زهری رایسین به نام گروه داعش دستگیر کرد. آنها بعداً مجرم شناخته شدند و به ترتیب به ١٠ و ٨‬ سال زندان محکوم شدند.

Continue Reading

اخبار ویژه

سازمان جهانی صحت از نوع جدید ویروس کرونا با بیش‌ترین سرایت هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: جدی ۱۸, ۱۴۰۱)

سازمان جهانی صحت هشدار می‌دهد که یک زیر سویه جدید کرونای اُمیکرون به نام XBB.1.5 با بیش‌ترین سرایت شناسایی‌شده است.

در حال حاضر اطلاعات چندانی درباره این زیرسویه جدید در دست نیست، اما برخی از تحقیقات مقدماتی نشان می‌دهد که این زیرسویه ممکن است از زیرسویه‌های پیشین کرونای اُمیکرون قابل سرایت بیش‌تر داشته باشد.

ماریا وان کرکوف، مدیر فنی کووید-۱۹ در سازمان جهانی صحت در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نگران برتری رشدی زیرسویه XBB.1.5  هستیم.»

دانشمندان هنوز نمی‌دانند آیا این زیرسویه باعث مریضی شدیدتری می‌شود یا به پیامدهای جدی‌تری مانند «کووید درازمدت» می‌انجامد یا خیر.

همچنین محققان در حال بررسی درباره میزان حفاظت ناشی از واکسین‌ها در برابر XBB.1.5 هستند. آن‌ها می‌گویند واکسین یادآور دوظرفیتی از نوع (mRNA) هنوز بهترین راه برای حفاظت در برابر این زیرسویه است.

Continue Reading

اخبار ویژه

ارجنتاین قهرمان جام جهانی ۲۰۲۲ شد

Published

on

(Last Updated On: قوس ۲۸, ۱۴۰۱)

ارجنتاین قهرمان جام جهانی ۲۰۲۲ شد و لیونل مسی سرانجام به آرزوی دیرین خود فتح جام جهانی رسید.

بازی نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر شام یک‌شنبه، ۱۸ دسامبر، در استدیوم لوسیل قطر آغاز شد و تبدیل به یکی از بهترین بازی‌های تاریخ جام جهانی فوتبال شد که در نهایت تیم ملی فوتبال ارجنتاین پس از ۳۶ سال توانست به قهرمانی برسد.

در آغاز ارجنتاین بازی را قدرتمند آغاز کرد و با گول مسی از روی نقطه پنالتی و گول آنخل دیماریا با دو گول از حریف پیش افتاد.

اما این پایان کار نبود و بازیکن فرانسوی کیلیان امباپه ۲۳ ساله در سه دقیقه یکبار از روی نقطه پنالتی و مرتبه بعد با شوتی، همه معادلات را به هم ریخت و بازی را به تساوی کشاند و بازی را به وقت‌های اضافه برد.

اما در وقت‌های اضافه لیونل مسی بار دیگر دروازه فرانسه را باز کرد؛ اما امباپه نیز دست بردار نبود و این‌بار با یک ضربه پنالتی برای بار دوم در جریان بازی دروازه ارجنتاین باز کرد.

درنهایت با این اوصاف بازی به ضربات پنالتی رفت و سرانجام مسی و ارجنتاین  قهرمان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر شدند.

در پایان جام، انزو فرناندز بهترین بازیکن جوان جام، لیونل مسی بهترین بازیکن جام، املیانو مارتینز بهترین گول‌کیپر جام و کیلیان امباپه آقای گل جام لقب گرفتند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!