رویداد های اخیر
افزایش نگرانیها از وضعیت حقوق بشر در افغانستان
سازمان ملل متحد بار دیگر از نقض حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده است. کمیشنر عالی ملل متحد در پنجاهوپنجمین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد، از وضعیت حقوق بشر بهخصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان ابراز تأسف کرده و میگوید که دفاع از حقوق زنان و دختران، باید برای همه کسانیکه در افغانستان یا برای این کشور کار میکنند، اولویت داشته باشد.
کمیشنر عالی ملل متحد در پنجاهوپنجمین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد، از وضعیت حقوق بشر بهخصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان ابراز تأسف کرده است.
ولکر تُرک، کمیشنر عالی ملل متحد میگوید که: «من از نقض سیستماتیک و دوامدار حقوق بشر در افغانستان متأسفم. بهخصوص نقض وسیع حقوق زنان و دختران که آنها تقریباً از همه عرصههای زندگی عامه، آموزش متوسطه و عالی، کار و گشت و گذار آزادانه محروم شده اند. دفاع از حقوق زنان و دختران باید برای همه کسانی که در افغانستان یا برای افغانستان کار میکنند، اولویت داشته باشد.»
از سویی هم، وزیر خارجهی امریکا در هجدهمین مراسم سالانه اهدای جایزه بینالمللی زنان شجاع میگوید که از حقوق زنان افغان حمایت میکند و حمایت از حقوق زنان و دختران، یک بخش مرکزی سیاست خارجی ایالات متحده است. از افغانستان بنفشه یعقوبی جایزهی بینالمللی زنان شجاع این وزارت را دریافت کرده است.
انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا میگوید که: «ایالات متحده در کنار هر زن شجاعی که برای ایجاد ثبات، برابری و فرصتهای بیشتر تلاش میکند، است و ما متعهد هستیم که موانعی را که دستیابی زنان و دختران به حقوق شان را محدود میکند، برداریم. بههمین دلیل است که حمایت از حقوق زنان و دختران، یک بخش مرکزی سیاست خارجی ما است. در طول سه سال گذشته، استراتیژیها، سیاستها و برنامههای مشخصی را برای حمایت از زنان و دختران در سراسر جهان ارائه کردهایم. این صرفاً لفاظی نیست، عملی است.»
اما امارت اسلامی موارد نقض حقوق بشر را در کشور رد میکند. ذبیحالله مجاهد میگوید که امارت اسلامی به تأمین حقوق زنان در کشور متعهد است و کشورهای غربی و متحدان آنها، از این موضوع به حیث ابزار فشار بر حکومت سرپرست استفاده میکنند.
در این میان ریچارد بنت، گزارشگر خاص ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان نیز گفته است که حمایت از حقوق دختران و زنان افغان، باید نزد همه اولویت داشته باشد.
رویداد های اخیر
حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید
عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با شماری از تاجران و افغانهای مقيم ازبیکستان خطاب به آنان گفته است که از فرصتهای ایجاد شده در افغانستان استفاده کرده و با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف مانند استخراج معادن، انرژی، زراعت و ایجاد کارخانههای تولیدی در آبادی و توسعه کشور سهیم شوند.
ارگ نوشته که این دیدار روز گذشته (۱۱ قوس) در سفارت امارت اسلامی افغانستان در تاشکند انجام شده است.
در این دیدار، آقای حنفی افزوده که افغانستان خانه مشترک همه افغانها است و همه حق دارند در صلح و امنيت در کشور زندگی کنند.
او تصرح نموده که با صدور فرمان عفوعمومی، مشکل امنیتی و سیاسی برای هیچ فردی در داخل کشور وجود ندارد و امنیت «به صورت کامل» تأمین است.
وی علاوه کرده که امارت اسلامی فرصتها و تسهیلات لازم را در عرصههای مختلف تجارتی و سرمایهگذاری در کشور فراهم نموده است.
در همین حال، تاجران افغان مقیم تاشکند گفتند که مسوولان امارت اسلامی همواره نظریات، پیشنهادات و مشکلات آنان را استماع نموده و برای حل آن همکاری مینمایند.
آنان نیز خواهان ایجاد سهولت در زمینههای مختلف از جمله تسهیل در امور تجارتی میان دو کشور شدند.
رویداد های اخیر
تاکید سرپرست وزارت معادن بر جلوگیری از استخراج غیر قانونی معادن در افغانستان
هدایت الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در سفری به بدخشان و دیدار با فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح و معاون والی بدخشان بر جلوگیری از قاچاق و استخراج غیرقانونی معادن تاکید کرده و از مسوولان محلی خواست تا در این راستا همکاری کنند.
وزارت معادن و پترولیم در خبرنامهای گفته است که بدری، در نشستی با مسوولان شرکتها و مردم محل در ولسوالی شهر بزرگ گفت که به معدنکاری غیرقانونی اجازه داده نمیشود و تمام شرکتها مکلف اند بر بنیاد قانون قرارداد ببندند.
او گفته که وزارت معادن و پترولیم طرزالعمل جامع برای زرشویی و معدنکاری حرفهای تهیه کرده و معدنکاران میتوانند جوازهای شان را از ریاست معادن و پترولیم بدخشان بدست بیاورند و طبق قانون فعالیت کنند.
سرپرست وزارت معادن تأکید کرد که برای هیچکس به هیچ صورت اجازه استخراج غیر قانونی داده نمیشود و با متخالفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
رویداد های اخیر
ایران تلاشها برای تشدید امنیت در امتداد مرز با افغانستان و پاکستان را افزایش میدهد
عملیات امنیتی مرزی ایران در امتداد مرز مشترک با افغانستان و پاکستان با تکمیل ۶۵ کیلومتر دیوار سرحدی تشدید شده است.
به گزارش رسانههای ایرانی، طرح تهران برای انسداد مرز شرقی در نهایت شامل دیواری به طول ۳۰۰ کیلومتر همراه با استفاده از فناوری پیشرفته و مانورهای نظامی دقیق خواهد بود.
رسانههای دولتی ایران به نقل از مقامهای اردوی این کشور همچنان گزارش دادهاند که تهران تمرینات ویژه نظامی را در سرحد با افغانستان راه اندازی کرده است.
در گزارش آمده است که عملیاتهای ایران در مرز مشترک با افغانستان با هماهنگی و همکاری نزدیک همسایههای ایران از جمله دولت سرپرست افغانستان انجام میشود.
این رزمایش نزدیک دیوار مرزی ایران و افغانستان در خراسان رضوی برگزار شده است.
در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان در نشست کابینه این کشور مدعی شده که به کمک اردو جلو قاچاق کالای پاکستان به افغانستان را گرفته اند.
آقای شریف بیان نموده است: «پیش از این کالای پاکستانی به صورت گسترده به افغانستان قاچاق میشد، اما اکنون به کمک اردو، جلو آن گرفته شده و به صفر رسیده است.»
گفتنی است که افغانستان با داشتن طولانیترین سرحد با پاکستان از مقاصد عمده کالاهای تجارتی پاکستان است، اما به دلیل تنشهای سرحدی و دلایل سیاسی گذرگاهها هرازگاهی بسته میشوند.
-
تجارت3 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
-
جهان5 روز ago
دیدار دیپلوماتهای ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
جهان4 روز ago
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان2 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی2 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید