رویداد های اخیر
افغانستان از هر زمان دیگر آماده شاملشدن به پروژههای بزرگ منطقهای

با تامین امنیت در سراسر افغانستان در یک سال گذشته حالا آگاهان میگویند که افغانستان بیش از هر زمان دیگر آماده شامل شدن به پروژههای بزرگ منطقهای است.
یکی از این پروژهها ابتکار یک کمربند و یک جاده است که با باور آگاهان درخشندگی مجدد افغانستان در جاده ابریشم را به ارمغان خواهد آورد.
دهلیز اقتصادی چین – پاکستان، بخشی از ابتکار یک کمربند یک راه یا راه ابریشم جدید است که راه تجارتی زمینی را از چین تا بندر گوادر پاکستان شامل میشود.
اعمار دو خط آهن از لندی کوتل تا جلال آباد و از چمن تا سپین بولدک، ایجاد دو شاهراه از پشاور تا کابل و از کندز تا آسیای مرکزی و نیز ساخت یک بند برق بزرگ آبی بر فراز دریای کنر، پروژه های بزرگ یک کمربند یک راه است که انتظار میرود در افغانستان تطبیق شود.
رشد اقتصادی چین در سالهای پیشین کشورهای که در ابتکار یک کمربند یک راه شرکت دارند را خوشبین کرده است، شبیه یک قریه کوچک در اطراف شهر شینگن چین در سال ۱۹۸۰ میلادی است ولی در مدت زمان کمتر از ۳۰ سال به کلان شهر پیش رفته و با جمعیت ده میلیون تبدیل شد. یا هم در همین سال ها آمار فقر در چین از ۸۸ درصد از هر یک صد نفر بود ولی امروز این آمار به چهار نفر تقلیل یافته است، یا نرخ اقتصادی سالانه چین عدی معادل ۶ ممیز ۸ دهم درصد میباشد؛ که با اضافه کردن فاکتورهای مالی دیگر رشت دو برابر اقتصاد این کشور را در ده سال گذشته میتوانیم مشاهد کنیم.حالا افغانستان با یک همچون کشور در جاده ابریشم یا ابتکار یک کمربند یک راه قرار گرفته است این یعنی افغانستان را می تواند از این وابستگی اقتصادی نجات دهد.
امام محمد وریماچ، معین پیشین وزارت ترانسپورت افغانستان می گوید که:«اگر این پروژه از طریق افغانستان نمی شد باز فکر نمی کنم که پروژه خیلی کامیاب هم باشد، اگر افغانستان شامل این نمی بود، اگر این جاده از مسیر های دیگری عبور می کند طبیعتا افغانستان نقطه وصل نخواهد بود برداشت مردم هم این خواهد بود که افغانستان نقطه وصل نه بلکه نقطه فصل است.»
پروژه یک کمربند یک راه از شهر شی ین چین آغاز و از شمار کشور های آسیایی گذشته به اروپا و افریقا دور میزند، پژوهشگران به این باورند که چین سیاست اقتصاد محور تازهای را در افغانستان روی دست گرفته است.
نذیر کبیری، پژوهشگر انستیتوت البیرونی می گوید که:«حکومت افغانستان و بحران های امنیتی دوامدار در این کشور فرصت این را درست نداده است که ما یک آگاهی درست از ابتکار یک کمربند یک راه داشته باشیم اما چین بهعنوان کشور همسایه نزدیک به افغانستان تلاش میکند تا این کشور را وارد یک چرخه اقتصادی بین المللی بسازد.»
طرح یک کمربند یک راه در واقع یک ابتکار است که از سوی یک کشور در سطح جهان اعلام شده است و در حال اجرا است که این ابتکار ۶۵ کشور را در بر میگیرد که حدود ۶۰ درصد از کل جمعیت جهان را شامل میشود که هزینه آن ۴ هزار میلیارد دالر در ۹۰۰ پروژه مختلف پیش بینی شده است، حالا افغانستان شامل چنین یک پروژه میلیارد دالری خواهد شد.
سباستیان هالمن، مدیر انستیتیوت مطالعات چین میگوید: «چین قهرمان جهانی در بخش زیربنا ها است، زیربناهای نیرومند در چین ساخته شده است که ظرفیت بسیار بالای دارد.»
با توجه به مشکلات اقتصادی که افغانستان با آن مواجه است، افغانستان باید در ابتکار همکاری کمربند و جاده چین شرکت کند، ساخت زیربنا ها را تسریع بخشد، مزیتهای جغرافیایی خود را کامل کند و افغانستان را به یک کشور توسعه یافته اقتصادی بسازد.
با توجه به اهمیت پروژه یک کمربند یک جاده، امارت اسلامی افغانستان به تازهگی از چین خواسته است تا افغانستان را به پروژه «یک کمربند یک جاده» بگنجاند.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرای امارت اسلامی روز چهارشنبه (۴عقرب) این خواست را در دیدار با سفیر چین در کابل شریک ساخته است.
معاونت اقتصادی ریاست الوزرا با نشر اعلامیه ای گفت، ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا با وانگ یو، سفیر جمهوری خلق چین در افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار دو طرف در مورد تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی توافق شده میان افغانستان و چین گفتگو کردند.
از سوی هم وانگ یو، سفیر چین در این دیدار گفت که چین می خواهد روابط خود را با افغانستان توسعه دهد و در هر شرایطی از دولت جدید حمایت می کند.
رویداد های اخیر
قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد

هیئت دایمی دولت قطر در سازمان ملل متحد با همکاری نمایندگیهای کانادا و بریتانیا، نشستی برای آمنه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد با نمایندگان دایمی و نمایندگیهای دایمی کشورهای عضو گروه دوستان افغانستان و گروه دوستان زنان در افغانستان برگزار کرد.
شیخه علیا بنت احمد بن سیف آل ثانی، نماینده دایمی قطر در سازمان ملل متحد، گفته است که این نشست درباره وضعیت بحرانی که افغانستان از آن میگذرد، به ویژه پس از آخرین تصمیمات امارت اسلامی افغانستان در مورد زنان، علاوه بر وضعیت بد امنیتی و بحران بشری به ویژه در فصل زمستان، گرفته شده است.
خانم علیا سفر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به افغانستان را تاریخی و شجاعانه توصیف و از سفر او به کشور قطر برای مشورت و هماهنگی قدردانی کرد.
نماینده دایمی قطر در سازمان ملل از سطح و مشارکت بین دولت قطر و سازمان ملل متحد در قضیه افغانستان، به اضافه سایر مشارکتهای استراتژیک گسترده و برجسته در زمینههای بشردوستانه، توسعه، صلح، امنیت و حقوق بشر نیز اظهار امتنان کرده است.
او وضعیت افغانستان را آزمون سختی برای جامعه جهانی دانست و گفت: «آنها هرگز نباید امید خود را از دست بدهند، به ویژه با توجه به حرکتی که در سفر معاون سرمنشی سازمان ملل ایجاد شده است.»
شیخه علیا از شرکت کنندگان خواست تا افغانستان به ویژه زنان، دختران، کودکان و سایر گروههای به حاشیه رانده و آسیبپذیر را تنها نگذارند و بر ضرورت ایجاد یک دیدگاه استراتژیک جامع بینالمللی در رابطه با وضعیت افغانستان تأکید کرد.
خانم علیا بر تعهد قطر برای ایستادن در کنار مردم افغانستان و تمایل این کشور برای پیشبرد در مسیر مشارکتهای استراتژیک با سازمان ملل متحد و همچنین شرکای منطقهای و بینالمللی و دوستان برای مقابله با مشکلات در افغانستان و جهان تأکید کرد.
در این نشست تعداد زیادی از نمایندگان دایمی و نمایندگان کشورهای عضو گروه دوستان افغانستان و گروه دوستان زنان در افغانستان به نمایندگی از کشورهای علاقهمند به موضوع افغانستان مانند کشورهای قطر، ایالات متحده، ترکیه، اندونیزیا، انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، کشورهای اسکاندیناوی، برخی از کشورهای آسیای مرکزی و اروپای شرقی و دیگران، حضور داشتند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی از اختصاص ۲۰۰میلیون دالر هند برای توسعه افغانستان استقبال کرد

رسانههای هندی گزارش داده اند که هند به بودجه سال ۲۰۲۳ افغانستان ۲۰۰ میلیون روپیه هندی را اختصاص داده است.
نیرمالا سیتارامان، وزیر مالیه هند روز چهارشنبه (۱۲دلو) در دهلی نو گفت که این پول برای توسعه افغانستان در نظر گرفته شده است.
هند پارسال نیز تخصیص مشابهی را برای انکشاف افغانستان کمک کرده بود.
درهمین حال امارت اسلامی افغانستان از این اقدام هند استقبال کرده است.
سهیل شاهین، نامزد کرسی افغانستان در سازمان ملل، به روز پنجشنبه به رسانههای هندی گفته است که آنها از این کمک هند قدردانی میکنند.
رویداد های اخیر
متقی: دیگر نمیخواهیم افغانستان میدان مقابله ابر قدرتها باشد

وزیر امور خارجه میگوید که اجازه نخواهند داد تا افغانستان بار دیگر به میدان جنگ قدرتهای بزرگ جهانی قرار گیرد.
امیرخان متقی طی مراسمی امروز (پنجشنبه، ۱۳ دلو) در پوهنتون کابل گفته است که افغانستان با کشورهای منطقه روابط دیپلوماتیک خوب دارد و شماری از سفارت خانههای افغانستان نیز در کشورهای منطقه و فرا منطقه از کابل دستور میگیرند.
آقای متقی گفته است: «ما بعد از این نمیخواهیم که افغانستان میدان مقابله ابر قدرتها باشد، اگر مقابله میباشد، مثبت باشد، اقتصادی باشد، با توجه به جغرافیای افغانستان، امارت اسلامی تلاش دارد که افغانستان مرکز اقتصاد و اتصال شود چون که منطقه به انرژی خیلی ضرورت دارد.»
او تاکید کرده است که افغانستان با جهان مشکل ندارد تا مشکلی از سوی دنیا برای کشور ایجاد نشود. به گفته متقی، عملاً ثابت شده است که خاک افغانستان برضد هیچکشوری استفاده نمیشود.
وزیر خارجه گفت: «ما به کشورهای جهان هم صدا میکنیم که با هیچکشوری مشکل نداریم، تعهدی که امارت اسلامی کرده این است که خاک افغانستان برضد هیچکشوری استفاده نمیشود.»
در همین حال، آقای متقی نیز افزوده که گزارش سازمانهای جهانی در پیوند به افغانستان از جمله در بخش کاهش فساد و بهبود وضعیت اقتصادی «نوید بخش» است.
از سویی هم، شماری دیگر از مقامهای امارت اسلامی گفتهاند که افغانستان با توجه به تحریمها توانسته به سوی بهبود در حوزه اقتصادی حرکت کند.
عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، گفت: «در یک ونیم سال امارت اسلامی چطور توانسته که با وجود محدودیتهای سیاسی و بانکی به طرف بهبود در حوزۀ اقتصادی حرکت کند؟ گزارش اخیر بانک جهانی را حتمن خواندید که ریکارد بیسابقه را صادرات افغانستان شکستانده است.»
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان
-
جهان5 روز ago
یک مقام امریکایی: به نظر میرسد اسرائیل پشت حمله اخیر طیاره بدون سرنشین در ایران بوده است
-
جهان4 روز ago
جنرال امریکایی از احتمال وقوع جنگ میان امریکا و چین در سال ۲۰۲۵ هشدار داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد
-
جهان5 روز ago
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت