Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان بی‌اعتبار ترین پاسپورت جهان را دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پاسپورت افغانستان کم‌ اعتبارترین و پاسپورت جاپان با اعتبارترین پاسپورت جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی رده بندی شده است.

در شاخص گذرنامه نهاد هنلی که افغانستان در قعر جدول رده بندی اخیر آن قرار دارد آمده است، که شهروندان افغان با پاسپورت افغانی شان می‌توانند در ۲۶ کشور بدون ویزا سفر کنند.

در حالیکه جاپانی ها می توانند به ۱۹۱ کشور جهان بدون ویزا سفر کنند.

در همین حال پاسپورت سنگاپور به اجازه سفر به ۱۹۰ کشور در مقام دوم و پاسپورت های کوریای جنوبی و آلمان با اجازه سفر به ۱۸۹ کشور جهان بدون ویزا در جایگاه سوم قرار دارد.

افغان ها به کشورهای  بنگلادش، کامبوج، کیپ ورد دماغه سبز کومور ماکایو، ماداگاسکار، مالدیو، موریتانی، موزامبیک، پالو، رواندا، ساموآ، سیشل سومالی، تیمور، توگو، توالو و اوگاندا، میتوانند بدون ویزا سفر کنند.

شهروندان جاپان، سنگاپور، کوریای جنوبی و آلمان با سفر به حدود ۱۹۰ کشور و منطقه بدون ویزا قدرتمندترین پاسپورتها‌ را در اختیار دارند.

اینکه افغانستان در قعر این رده بندی قرار دارد شهروندان شاکی اند و می‌گویند که پاسپورت افغانستان در کشور های بزرگ جهان اندازه یک نسخه دکتر هم ارزش ندارد.

در ۳۰ ماه میزان ۱۲تن از مراجعان زن برای دریافت ویزای پاکستان در نزدیک قنسلگری پاکستان در شهرجلال‌آباد، جان باختند و ۱۲ تن دیگر به‌ شمول سه مرد به دلیل ازدحام بیش از حد زخمی شدند؛ به باور آگاهان این ضعف دیپلوماسی وزارت خارجه را نشان میدهد.

پس از افغانستان به ترتیب عراق، سوریه، پاکستان، سومالی، یمن، منطقه تحت کنترل دولت خودگردان فلسطین، لیبیا، نیپال و کوریایی شمالی در قعر رده بندی نهاد هنلی قرار گرفته اند.

رویداد های اخیر

پاکستان بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیان اقدام کند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیانی که در افغانستان پناهگاه دارند، اقدامات قابل مشاهده را اتخاذ کند.

شفقت علی خان، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت: «تهدید تروریستی علیه پاکستان از سوی گروه‌های تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان، اردوی آزادی‌بخش بلوچستان و شاخه خراسان داعش مهمترین نگرانی ما است. ما همچنان از حکومت سرپرست می‌خواهیم تا با در نظر گرفتن تعهدات آنها به جامعه بین المللی برای از بین بردن زیرساخت ها و گروه های تروریستی از خاک افغانستان، اقدامات قابل مشاهده و قابل تأیید علیه آنها انجام دهند.»

وی در مورد مهاجران افغان گفت که مهلت اخراج آنها تغییر نیافته است. پاکستان ۳۱ مارچ را به عنوان مهلت برای دارندگان کارت شهروندی افغان و خارجیان غیرقانونی برای خروج داوطلبانه از پاکستان تعیین کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان همچنان گفت که گذرگاه تورخم تا ۱۵ اپریل باز خواهد بود و برای یافتن یک راه حل دایمی تلاش صورت می‌گیرد.

وی افزود که در خاک پاکستان هیچ نوع ساخت و ساز از جانب افغانستان صورت نخواهد گرفت.

شفقت علی خان تاکید کرد که پاکستان اقدامات محکم علیه تروریزم انجام می‌دهد، اما مسدود کردن کامل مرز با افغانستان ناممکن است.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح ریزی می‌شود، اما امارت اسلامی این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: بررسی تحولات جهان در سال ۱۴۰۳ خورشیدی

Published

on

(Last Updated On: )

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت معارف: در عصر فعلی زیاد به علوم عصری نیاز داریم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت معارف می‌گوید که محتوای مغایر دین و سنت‌های افغانی از نصاب درسی حذف می‌شوند و این وزارت افزون بر علوم دینی، به علوم عصری نیز توجه دارد.

حبیب‌الله آغا در مراسم آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ در کابل گفته است که امروزه کسب علوم دینی و علوم عصری نیاز‌ مهم است و امارت اسلامی متعهد به هردوی ‌آن‌ها بوده و مردم نباید فریب تبلیغات منفی را بخورند.

آقای آغا افزوده است: «در این عصر ما خیلی ضرورت داریم که علوم عصری را بیاموزیم. با علوم عصری پیشرفت بکنیم و خود را برای رقابت با دنیا آماده‌ کنیم.»

او تصریح نموده که فقط با فراگیری علوم عصری می‌توان از جان، نظام، صحت و جغرافیای کشور حفاظت کرد.

از سویی هم، معاون اداری رئیس الوزرا در این مراسم گفت که رهبری امارت اسلامی متعهد به برآورده کردن تمامی نیازهای وزارت معارف است تا افغانستان یک معارف عالی و برتر داشته باشد.

عبدالسلام حنفی تاکید کرد که وزارت معارف باید تلاش نماید تا نیازهای کنونی کشور را بر آورده کند.

آقای حنفی بیان کرد: «ارتقای ظرفیت استادان، مسایل مربوط به سواد آموزی، نظارت از جریان دروس و بالابردن کیفیت درسی مدارس دینی و مدارس عمومی و در نتیجه ساختن یک معارفی که هم از نگاه کمیت و از نگاه کیفیت ما داشته باشیم، این مسوولیت منسوبین وزارت معارف می‌باشد.»

در همین حال، شماری از مقامامت حکومتی گفتند با آن که دشمن به وسیله جنگ سرد با تمام توان به بدنام‌ سازی امارت اسلامی افغانستان تلاش می‌کند، اما کشور روز به روز در حال پیشرفت است.

عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات همچنان در این مراسم گفت که توجه تاجران افغان و کشورهای خارجی برای کمک به بخش معارف جلب شود.

گفتنی است که سال تعلیمی ۱۴۰۴ در کشور بدون بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم آغاز شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!