رویداد های اخیر
افغانستان بیاعتبار ترین پاسپورت جهان را دارد

پاسپورت افغانستان کم اعتبارترین و پاسپورت جاپان با اعتبارترین پاسپورت جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی رده بندی شده است.
در شاخص گذرنامه نهاد هنلی که افغانستان در قعر جدول رده بندی اخیر آن قرار دارد آمده است، که شهروندان افغان با پاسپورت افغانی شان میتوانند در ۲۶ کشور بدون ویزا سفر کنند.
در حالیکه جاپانی ها می توانند به ۱۹۱ کشور جهان بدون ویزا سفر کنند.
در همین حال پاسپورت سنگاپور به اجازه سفر به ۱۹۰ کشور در مقام دوم و پاسپورت های کوریای جنوبی و آلمان با اجازه سفر به ۱۸۹ کشور جهان بدون ویزا در جایگاه سوم قرار دارد.
افغان ها به کشورهای بنگلادش، کامبوج، کیپ ورد دماغه سبز کومور ماکایو، ماداگاسکار، مالدیو، موریتانی، موزامبیک، پالو، رواندا، ساموآ، سیشل سومالی، تیمور، توگو، توالو و اوگاندا، میتوانند بدون ویزا سفر کنند.
شهروندان جاپان، سنگاپور، کوریای جنوبی و آلمان با سفر به حدود ۱۹۰ کشور و منطقه بدون ویزا قدرتمندترین پاسپورتها را در اختیار دارند.
اینکه افغانستان در قعر این رده بندی قرار دارد شهروندان شاکی اند و میگویند که پاسپورت افغانستان در کشور های بزرگ جهان اندازه یک نسخه دکتر هم ارزش ندارد.
در ۳۰ ماه میزان ۱۲تن از مراجعان زن برای دریافت ویزای پاکستان در نزدیک قنسلگری پاکستان در شهرجلالآباد، جان باختند و ۱۲ تن دیگر به شمول سه مرد به دلیل ازدحام بیش از حد زخمی شدند؛ به باور آگاهان این ضعف دیپلوماسی وزارت خارجه را نشان میدهد.
پس از افغانستان به ترتیب عراق، سوریه، پاکستان، سومالی، یمن، منطقه تحت کنترل دولت خودگردان فلسطین، لیبیا، نیپال و کوریایی شمالی در قعر رده بندی نهاد هنلی قرار گرفته اند.
رویداد های اخیر
هند: موضوع سفارت افغانستان مسئله داخلی است

پس از نشر گزارش هایی مبنی بر فساد در سفارت افغانستان در دهلی جدید و اقدام امارت اسلامی برای در اختیار گرفتن این سفارت، دولت هند گفته است که این موضوع یک موضوع داخلی است که مربوط آنها نمیشود.
نمایندگان مهاجران افغان مقیم هند، مقامات سفارت افغانستان در دهلی از جمله سفیر را به فساد متهم کرده اند. سفارت این اتهامات را رد می کند.
رسانه های هندی همچنین گزارش داده اند که مسئولان سفارت افغانستان در برابر اقدام امارت اسلامی برای کنترول رسمی این سفارت مقاومت کرده اند.
آریندام باغچی، سخنگوی وزارت خارجه هند در یک نشست خبری گفت که این موضوع یک موضوع داخلی سفارت است.
باغچی گفت: «از دیدگاه ما، این یک موضوع داخلی سفارت افغانستان است و ما امیدواریم که آن را در داخل حل کنند».
رویداد های اخیر
شورای امنیت ملل متحد درمورد وضعیت افغانستان نشست برگزار میکند

لانا نصیبه، نماینده دائمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد گفته است که شورای امنیت این سازمان در اواخر ماه جاری میلادی نشستی را درباره افغانستان برگزار خواهد کرد.
نصیبه که در حال حاضر ریاست شورای امنیت را برعهده دارد، گفت: «ما در ۲۱ جون نشست جامعی را در مورد وضعیت افغانستان برگزار خواهیم کرد.»
وی افزود: «توجه ما بر وضعیت افغانستان، به ویژه حقوق زنان، که همه اعضای شورای امنیت بر آن توافق کرده اند، متمرکز خواهد بود.»
روز پنجشنبه، نصیبه به رسانه ها در نیویارک گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد به کار در مورد مسائل افغانستان، به ویژه در مورد حقوق زنان ادامه خواهد داد.
وی افزود که فریدون اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان در ماه نوامبر گزارش جامعی از وضعیت این کشور به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.
این در حالی است که فاکس نیوز روز جمعه گزارش داد که چندین سناتور امریکایی لایحه ای را برای تشدید تحریم ها علیه امارت اسلامی در واکنش به مسائل حقوق بشری در افغانستان پیشنهاد کرده اند.
رویداد های اخیر
رانا ثناالله: طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی میکنند

رانا ثناالله، وزیر داخله پاکستان، بار دیگر ادعا کرده است که طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی میکنند.
رانا ثناالله در این مورد گفته است: «موقف حکومت افغانستان این است که میگویند ما از تحریک طالبان علیه حکومت پاکستان حمایت نمیکنیم اما ما از آنان گله داریم، افراد این گروه از افغانستان وارد پاکستان میشوند، تقریباً دو ماه قبل آنها به ما گفته بودند که ما اینها را از سرحد دورتر انتقال میدهیم تا دسترسی حمله به پاکستان را نداشته باشند.»
با این حال، امارت اسلامی پیوسته تأکید کرده است که به هیچ گروه اجاز داده نمیشود تا از خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر استفاده کنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این ارتباط گفته است: «خاک افغانستان برضد کسی استفاده نمیشود و این اجازه را ما نمیدهیم که خاک افغانستان برضد پاکستان یا کدام کشور دیگر استفاده شود.»
هاتف مختار، آگاه سیاسی، نیز در این مورد میگوید: «سیاست امارت اسلامی در روشنی مسایل افغانستان و منافع ملی کشور تحلیل شده که همانا سیاست بیطرف و متوازن در چارچوب منافع بینالمللی و امنیت بینالمللی اتخاذ شده است.»
این در حالی است که یک ماه پیش یک هیأت بلند پایه امارت اسلامی به رهبری امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان به پاکستان رفت و در دیدار با مقامات آن کشور در اسلامآباد بر گسترش روابط دیپلوماتیک و همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا به آسترالیا در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای این کشور در افغانستان هشدار داد
-
تجارت2 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند
-
جهان5 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
اخبار ساحوی4 روز ago
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان میشوند