Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان در جایگاه دوم فهرست اضطرار کمیته بین‌المللی نجات قرار گرفته است

Published

 on

(Last Updated On: حمل ۱۲, ۱۴۰۰)

کمیته بین‌المللی نجات در گزارش تازه‌اش  روز سه شنبه گذشته (۱۰ حمل) گفته که افغانستان در فهرست سالانه‌ی این کمیته از لحاظ تهدیدهای ویروس کرونا، جنگ‌ها و تغیرات اقلیمی به درجه دوم ارتقا کرده است.

این کمیته گفته است که افراد نیازمند در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ دوبرابر شده و از این لحاظ افغانستان از جایگاه ششم به جایگاه دوم ارتقا کرده است.

این کمیته گفته است از آن جاییکه پیشرفت در گفتگوهای صلح افغانستان نشده است و افغان‌های که تحت تهدید جنگ استند میخواهد خانه‌های خود را ترک کنند و به مکان‌های امن برگردد.

به گفته‌ی این کمیته زنان و دختران افغان نیز با خشونت‌های خانواده گی روبرو اند.

ویکی اکین، رییس بخش افغانستان کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید: “وقتی افغان‌ها نمی‌توانند خانواده خود را تأمین کنند، افزایش خشونت‌ها را علیه اعضای آسیب‌پذیر خانواده می‌بینیم. این امر بسیاری از خانواده‌ها از جمله کودکان را وادار می‌کند که ناامیدانه برای ترک افغانستان و جستجوی زندگی امن‌تر و بهتر در جاهای دیگر، جان خود را به خطر بیندازند.”

این کمیته گفته است که به اساس وضعیت نابسامان سیاسی افغانستان در سال ۲۰۲۱ با خطر فاجعه انسانی روبرو است.

این نهاد افزوده که در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۵،۰۰۰ افغان‌ از اثر جنگ‌ها از خانه‌های شان بیجا شده اند و این خشونت‌ها نیز افزایش خواهند یافت.

این گزارش همچنان افزوده که جنگ‌ها در افغانستان باعث شده تا افغان‌ها به خدمات صحی دسترسی نداشته باشند.

گزارش می‌افزاید که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۸ مرکز صحی در کشور بسته شده اند و این کار دسترسی افغان‌ها به خدمات صحی را با چالش بیشتر رو برو کرده است.

بر بنیاد این گزارش شش میلیون افغان در معرض خطر فقر قرار دارند و ۴۲ درصد مردم افغانستان با بحران کمبود مواد غذایی رو به‌رو استند.

این گزارش افزوده است که ازدواج‌های قبل از وقت خشونت‌ها را در برابر زنان افزایش یافته اند و زنان توسط گروه‌های مسلح نیز هدف قرار داده میشوند.

بر علاوه این حوادث طبیعی وضعیت خانواده را خراب میکند و آنها را مجبور به دریافتی کمک‌های بشری میکند.

بر اساس این گزارش حوادث طبیعی و وضعیت شدید آب و هوای افغانستان باعث افزایش مشکلات به ویژه در بخش تغییرات اقلیمی میشود.

این گزارش افزوده که افغانستان در میان ۱۰ کشوری است که از تغیرات اقلیمی جهانی متاثر خواهد شد.

در این گزارش آمده است که بیشتر از یک میلیون افغان از حوادث طبیعی آسیب پذیر خواهند شد و بیشتر از ۵۰ درصد از ولسوالی‌های افغانستان در سال ۲۰۲۰ با حوادث طبیعی رو برو شده بود که باعث آسیب پذیر شدن بیشتر از ۱۱۰،۰۰۰ تن شد.

این کمیته افزوده ا ست:” خشکسالی بخش‌های بیشتر کشور را تهدید میکند و باعث آواره‌گی و گرسنگی خواهد شد. ۴۲ درصد مردم افغانستان با ناامنی غذایی رو برو استند. و با افزایش خشکسالی این افزایش خواهد یافت.”

کمیته‌ی نجات بین‌الملل از سال ۱۹۸۸ میلادی در افغانستان فعالیت میکند و به اساس گزارش‌ها سالانه به بیشتر از یک میلیون تن کمک‌های عاجل بشری میکند.

رویداد های اخیر

حقانی در جوزجان: اعتماد سازی می‌کنیم، شمولیت خود به خود می‌آید

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

وزیر امور داخله در سفری به ولایت جوزجان گفته است که دشمنان افغانستان تلاش کردند تا بنام‌های مختلف افغانستان را تجزیه کنند و در میان اقوام کشور تفرقه ایجاد نمایند.

سراج الدین حقانی اما تاکید کرد که از این پس دسیسه دشمنان خنثی می‌شود و محبت و اعتماد میان مردم افزایش می‌یابد.

آقای حقانی گفت: «دشمنان می‌خواستند افغانستان را درگیر یک فتنه کنند که شمال و جنوب و غرب و شرق به جزیره های مختلف تقسیم شود، اما الحمدلله این یک ملت مسلمان و یک ملت وطن دوست است. الحمدلله تمام حلقات مغرض و بد از کشور خارج شدند. حاکمان وقت سوء تفاهم ایجاد کرده بودند و ما این سوء تفاهم را از بین می‌بریم. از این به بعد دسیسه دشمنان خنثی می‌شود و محبت و اعتماد افزایش می‌یابد.»

آقای حقانی همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به اجرای فرمان عفو عمومی پایبند است و به هیچ کسی اجازه نمی دهد تا خود سرانه خلاف این فرمان عمل کند.

او گفت: «از همه مهمتر اینست که اعتماد سازی کنیم و فاصله را از بین ببریم. پس از اعتمادسازی، خود به خود شمولیت می‌آید، زیرا حکومت یک امانت است، ملکیت کسی نیست، گاهی نوبت من است و گاهی نوبت کدام برادر دیگر است. هر کسی که به گونه درست این امانت را نگهداری کند، به همان اندازه بقا خواهد داشت.»

در همین حال، والی جوزجان گفت که مردم خواستار یک نظام اسلامی در کشور هستند، نه منصب دولتی.

گل حیدر شفق، والی جوزجان گفت: «این مردم، مردم چوکی پرست نیستند. این مردم، مردم حکومت پرست نیستند. این مردم طلبگار یک نظام اسلامی در کشور خود هستند.»

از سویی هم شماری از باشندگان ولایت جوزجان در این نشست بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کردند و از حکومت خواستند که به مشکلات مردم رسیدگی نماید.

این درحالی است که روز گذشته وزیر داخله در سفری به ولایت بلخ با مقام های محلی و شماری از باشندگان این ولایت دیدار کرد و تاکید نمود که امارت اسلامی حکومت مشترک و خانه همه است و در آن از افراد شایسته و متخصص قدردانی خواهد شد و به همه از راه مشروع آزادی و حقوق شان داده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وست: گزارش‌ها مبنی بر کاهش چشمگیر کشت کوکنار در افغانستان معتبر و مهم است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور افغانستان، گزارش‌های منتشر شده مبنی بر کاهش چشمگیر کشت کوکنار در نتیجه اقدامات امارت اسلامی را معتبر و مهم خوانده است.

آقای وست در تویتر نوشت: «گزارش ها مبنی بر کاهش چشمگیر تولید کوکنار به سبب تطبیق پالیسی‌های طالبان (امارت اسلامی) در سال جاری، معتبر و مهم اند. هر کشور، در منطقه و فراتر، منافع مشترکی در افغانستان عاری از مواد مخدر دارند.»

بی بی سی روز سه شنبه با نشر گزارش تحقیقی گفت که کشت کوکنار امسال در افغانستان کاهش چشمگیر داشته است.

بربنیاد گزارش که اطلاعات ماهواره یی نیز در آن گنجانیده شده، کشت کوکنار در افغانستان در مقایسه با سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته و گندم جایگزین آن شده است.

در هلمند که کوکنار درآن بیشتر از سایر ولایات کشت می شد، کشت کوکنار امسال ۹۹ درصد کاهش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روند استخراج معادن سرب و جست در ولسوالی شاه‌ ولی‌کوت کندهار آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۹, ۱۴۰۲)

ریاست معادن و پترولیم کندهار می‌گوید که روند استخراج معادن سُرب و جست در ولسوالی «شاه‌ ولی‌کوت» این ولایت به‌گونه عملی آغاز شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، روند استخراج معادن سُرب و جست این ولسوالی با یک شرکت خصوصی قرارداد شده که به مدت پنج سال می‌باشد.

عبدالحنان حامد، رییس معادن و پترولیم کندهار، می‌گوید که شرکت قردادی در بدل استخراج این معادن، یک سرک به طول ۷۲ کیلومتر از ولسوالی شهر صفای ولایت زابل تا شهر قلات، مرکز این ولایت، به‌گونه اساسی می‌سازد.

مسوولان شرکت قردادی همچنان اطمینان داده‌اند که به‌گونه اساسی این معادن را استخراج خواهند کرد و وظیفه شان را صادقانه انجام می‌دهند.

رحیم‌الله، رییس شرکت قراردادکننده، در این ارتباط می‌گوید: «استخراج معادن را به‌ شکل درست انجام می‌دهیم و در مقابل معادن، سرک می‌سازیم.»

این در حالی است که سال‌های گذشته، بیشتر معادن در نقاط مختلف کشور خودسرانه و به شکل غیرمعیاری توسط زورمندان استخراج می‌شد و پول آن نیز به جیب افراد خاص می‌رفت.

امارت اسلامی اما می‌گوید که از معادن کشور محافظت و از عواید این بخش پروژه‌های بزرگ عام المنفعه را راه اندازی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!