رویداد های اخیر
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد
سازمان شفافیت بینالملل در گزارشی که روز سهشنبه منتشر شد، گفته است که در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرده است.
براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد از ۱۰۰ امتیاز ۲۴ امتیاز کسب کرده است. در سال قبلی، این کشور ۱۶ امتیاز کسب کرده بود.
افغانستان در تازه ترین شاخص جهانی مبارزه با فساد در بین ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۵۰ قرار دارد. در شاخص قبلی، افغانستان در جایگاه ۱۷۴ قرار داشت.
سازمان شفافیت بینالملل گفته است که فساد عامل اصلی ناکامی تلاشهای بینالمللی برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان بوده است.
در گزارش این سازمان آمده است: «این امر (فساد) مشروعیت و توانایی دولت افغانستان را تضعیف کرد، اردوی افغانستان را میان تهی کرد، و منابع را به سمت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) سوق داد و حمایت مردمی از طالبان را تقویت کرد.»
دانیل اریکسن، رییس اجرایی سازمان شفافیت بینالملل گفت: «رهبران میتوانند به یکباره با فساد مبارزه کنند و صلح را ترویج کنند. دولتها باید فضایی را برای مشارکت مردم در تصمیمگیریها باز کنند - از فعالان و صاحبان مشاغل گرفته تا جوامع به حاشیه رانده شده و جوانان.»
در رتبه بندی جدید مبارزه با فساد، افغانستان یک پله پایینتر از ایران قرار گرفته و با کمبودیا، جمهوری افریقای مرکزی، گواتیمالا، لبنان، نایجیریا و تاجیکستان هم رتبه است.
افغانستان بالاتر از کشورهایی از جمله آذربایجان، عراق، سودان، ترکمنستان، کوریای شمالی، لیبیا، یمن و سوریه قرار گرفته است.
در شاخص جهانی مبارزه با فساد، دنمارک با ۹۰ امتیاز در صدر فهرست قرار گرفته است. فنلند، نیوزیلند و ناروی به ترتیب مقام های دوم، سوم و چهارم را کسب کرده اند.
رویداد های اخیر
پارلمان اروپا دولتهایی که روابط با امارت اسلامی را عادی میکنند، محکوم کرده است
پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامهای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، کشورهایی را محکوم کرده است که با عادیسازی روابط میخواهند امارت اسلامی افغانستان را حمایت و همکاری کنند.
این قطعنامه که روز گذشته (پنجشنبه) توسط این اتحادیه نشر شده، از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز «به شدت» انتقاد کرده است.
پارلمان اتحادیه اروپا بر وضع تحریمهای جدید در برابر امارت اسلامی نیز تأکید کرده است.
در بخشی از این قطعنامه آمده است: «نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا میخواهند که از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کند. آنها همچنان خواستار تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه طالبان و محکوم کردن دولتهای هستند که از طریق عادیسازی روابط از طالبان حمایت میکنند.»
در این قطعنامه از امارت اسلامی خواسته شده است که به مکلفیتهای افغانستان به قوانین بینالمللی مشمول کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودکان پابند بماند.
این قطعنامه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان با ۵۶۵ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسیده است.
در همین حال، این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده میخواهد تا کمکهای بشر دوستانه و کمکهای مالی را برای حمایت از نیازهای اساسی معیشت و جامعه مدنی افغانستان افزایش دهند.
با این حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که اعمال تعزیرات و فشارها از سوی برخی از کشورها بر حکومت سرپرست همانند گذشته ناکام بوده و دولت افغانستان خواهان تعامل مثبت با تمامی کشورهای جهان است.
ذبیحالله مجاهد در این مورد گفت: «اتحادیه اروپا در مورد از اینکه باید تعزیرات وضع شود یا فشارها اعمال شود، تشویق راههای ناکام است که قبلاً آنها از این مسیر رفته بودند و نتیجهای نگرفتند. امارت اسلامی افغانستان تعامل مثبت را یگانه راه حل تمام مسایل میداند.»
این در حالی است که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشستی در مورد بررسی وضعیت افغانستان، از انفاذ و چگونگی تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی ابراز نگرانی جدی کرده است.
امارت اسلامی اما در پیوند به انتقادها از نافذشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر گفته که این قانون براساس شریعت اسلامی تدوین یافته و مخالفت با آن را تضاد با شریعت اسلامی دانسته است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی به علما: از بحث در مورد مسائل اختلافی خودداری کنید
در اعلامیه تاکید شده است که علما تلاش کنند تا از رسانهها «تنها مسائلی را بیان کنند که منفعت و سعادت دنیا و آخرت» مردم در آن نهفته باشد و اتفاق و اتحاد با آن تقویت یابد.
ریاست الوزرای امارت اسلامی افغانستان از علما خواسته است تا از صحبتهایی که راه را برای بحثهای اختلافی و مناظرهها هموار میکند و سبب نا آرامی روانی مردم عام میشود، جداً اجتناب ورزند.
در اعلامیه ریاست الوزرا که امروز (جمعه، ۳۰ سنبله) منتشر شده، آمده است که علما «از آن موضوعات و قضایای نادر و بیانات تفردات علما اجتناب نمایند که برای شماری سبب فتنه میگردد و ذهنیت عامه آن را درک نمیتواند.»
ریاست الوزرا افزوده است که «بعضی از مسائل عجیب و غریب که در کتابهای فقهی یا فنی آمده است و یا مجتهدین از روی فقه الافتراضی آن را استخراج کرده و وقوع آن عام نیست و از ضرورت دین هم شمرده نمیشوند، در منابر و مجالس عامه بیان نگردند، زیرا از چنین مسائل دشمنان دین تمسخر میسازند و با آن به دین و علم اهانت صورت میگیرد.»
در اعلامیه تاکید شده است که علما تلاش کنند تا از رسانهها «تنها مسائلی را بیان کنند که منفعت و سعادت دنیا و آخرت» مردم در آن نهفته باشد و اتفاق و اتحاد با آن تقویت یابد.
ریاست الوزرا همچنان از واعظان و استادان خواسته است تا از نشر موضوعات «درسی و تصوفی حلقههای خاص که شکل تخصصی، مغلق و تفصیلی دارد، در رسانهها اجتناب ورزند» زیرا چنین مجالس «خاص» بوده و برای «مخاطبین خاص» میباشد.
ریاست الوزرا اضافه کرده است که «آن عده علما که اختلافات را دامن میزنند، خرافات را ترویج میکنند، به بحثها، مناظرهها و کار بردن الفاظ نامناسب در رسانههای عامه ادامه میدهند» در مناسبتها دعوت نشوند و نه هم زمینه فعالیت برای آنان فراهم گردد.
ریاست الوزرا گفته است که این چنین علما، مردم را در «شک و فتنه میاندازند و از همین طریق برای کسب شهرت شان تلاش میکنند و یا عقدهگشایی میکنند.»
در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی به هیچ کسی اجازه ایجاد اختلاف، تفرقه اندازی، نزاع و فتنه سازی را نمیدهد و برای جلوگیری آنها اقدامات جدی میکند.»
رویداد های اخیر
وزیر امور سرحدات پاکستان خواستار افزایش کمکهای بین المللی به مهاجران افغان شد
او همچنان بر استفاده از منابع به شکل مطلوب برای دستیابی به اهداف کمیشنری مهاجران افغان تاکید کرد.
امیر مقام، وزیر امور سرحدات پاکستان از جامعه جهانی خواسته است تا کمکهای خود را برای مهاجران افغان مقیم این کشور افزایش دهد.
آقای مقام در نشستی در دفتر کمیشنری مهاجران افغان در شهر کراچی خاطر نشان کرده که نیازهای مهاجران در حال افزایش است.
او همچنان بر استفاده از منابع به شکل مطلوب برای دستیابی به اهداف کمیشنری مهاجران افغان تاکید کرد.
او گفت: «ما منتظر ادامه همکاری برای تضمین امنیت و عزت پناهندگان در داخل مرزهای خود هستیم.»
پاکستان میزبان حدود یک و نیم میلیون مهاجر قانونی از افغانستان است.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
جهان3 روز ago
هریس خواستار پایان جنگ در غزه و عدم اشغال مجدد سرزمینهای فلسطینی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا در باره خروج از افغانستان به کانگرس این کشور پاسخ نخواهد داد
-
جهان4 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
ورزش3 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد
-
ورزش2 روز ago
تیم کریکت افغانستان با اولین پیروزی در برابر افریقای جنوبی تاریخ سازی کرد
-
جهان2 روز ago
رئیسجمهور اوکراین طرح پیروزی آماده است
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
متا فعالیت راشیاتودی و دیگر شبکههای دولتی روسیه را ممنوع کرد