رویداد های اخیر
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد

سازمان شفافیت بینالملل در گزارشی که روز سهشنبه منتشر شد، گفته است که در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرده است.
براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد از ۱۰۰ امتیاز ۲۴ امتیاز کسب کرده است. در سال قبلی، این کشور ۱۶ امتیاز کسب کرده بود.
افغانستان در تازه ترین شاخص جهانی مبارزه با فساد در بین ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۵۰ قرار دارد. در شاخص قبلی، افغانستان در جایگاه ۱۷۴ قرار داشت.
سازمان شفافیت بینالملل گفته است که فساد عامل اصلی ناکامی تلاشهای بینالمللی برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان بوده است.
در گزارش این سازمان آمده است: «این امر (فساد) مشروعیت و توانایی دولت افغانستان را تضعیف کرد، اردوی افغانستان را میان تهی کرد، و منابع را به سمت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) سوق داد و حمایت مردمی از طالبان را تقویت کرد.»
دانیل اریکسن، رییس اجرایی سازمان شفافیت بینالملل گفت: «رهبران میتوانند به یکباره با فساد مبارزه کنند و صلح را ترویج کنند. دولتها باید فضایی را برای مشارکت مردم در تصمیمگیریها باز کنند – از فعالان و صاحبان مشاغل گرفته تا جوامع به حاشیه رانده شده و جوانان.»
در رتبه بندی جدید مبارزه با فساد، افغانستان یک پله پایینتر از ایران قرار گرفته و با کمبودیا، جمهوری افریقای مرکزی، گواتیمالا، لبنان، نایجیریا و تاجیکستان هم رتبه است.
افغانستان بالاتر از کشورهایی از جمله آذربایجان، عراق، سودان، ترکمنستان، کوریای شمالی، لیبیا، یمن و سوریه قرار گرفته است.
در شاخص جهانی مبارزه با فساد، دنمارک با ۹۰ امتیاز در صدر فهرست قرار گرفته است. فنلند، نیوزیلند و ناروی به ترتیب مقام های دوم، سوم و چهارم را کسب کرده اند.
رویداد های اخیر
عادیسازی روابط با کشورهای منطقه و جهان محور تلاشهای امارت اسلامی در یک سال گذشته

دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی افغانستان در دوازده ماه گذشته برای باز کردن یک فصل جدید مناسبات سیاسی با جهان، تلاشهای گستردهای انجام داده است.
هرچند این تلاشها به کسب مشروعیت از سوی هیچکشوری تاهنوز منجرنشده اما بیرق امارت اسلامی در برخی ازکشورهای منطقه برافراشته شده است.
روسیه، چین، ترکیه، ایران، پاکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قطر و امارات متحده عربی کشورهای اند که سفارتهایشان در افغانستان باز است و اماکن دیپلوماتیک امارت اسلامی نیز در این کشورها فعالیت دارند.
تقریباً پیامهای همه همسایگان افغانستان به جز تاجیکستان در حوزه مبارزه با تروریزم، حقوق بشر و حاکمیت، فراگیر بوده که تاحد زیادی همسو با منافع امریکا توصیف شده است.
در این دوازده ماه پسین، نمایندگیهای سیاسی کشورهای اروپایی در افغانستان تنها به هدف هماهنگی کمکهای بشری ادامه داشته است. هندوستان نیز تیم فنی برای هماهنگی کمکهای بشری در افغانستان دارد.
امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، گفته است که امارت اسلامی به خواستها و منافع سایر کشورها احترام میگذارد و در مقابل از آنها نیز میخواهد تعامل مشابه با امارت اسلامی داشته باشند.
این خواست همچنان بارها از سوی ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء، ابراز شده که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور دارد و خواهان داشتن روابط دوستانه با همه کشورهای جهان است.
در دوازده ماه گذشته، کشورهای منطقه و جهان نیز میزبان نشستهای برای افغانستان بودند اما تقریباً در بسیاری از این نشستها هیچ نمایندهای از امارت اسلامی حضور نداشت.
وزیر خارجه ازبیکستان در نشست مشترک سازمان امنیت و همکاری اروپا که در اواخر سال روان در تاشکند برگزار شد، پیشنهاد داد که یک گروه مذاکره کنندۀ بینالمللی برای گفتگو با امارت اسلامی ایجاد شود.
ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییسجمهور روسیه برای افغانستان، نیز اظهارات مشابه داشت و تأکید دارد که افغانستان نباید درعرصه جهانی در انزوای سیاسی قرار داشته باشد.
با این حال، چرا جهان به ویژه امریکا و کشورهای غربی استراتیژی روشن و مشخص در یک سال گذشته در قبال افغانستان نداشتهاند و چرا کشورها از طریق دیپلوماسی چندجانبه با افغانستان برخورد نکرده و هیچ اجماع سیاسی در این خصوص به وجود نیامده است؟
عزیز بارز، آگاه روابط بینالملل، در این مورد میگوید: «بعضی کشورهای همسایه ما به اساس منافع خودشان در چوکات روابط «دی فاکتو» تعاملات دارند، کشورهای جهان هم در آغاز خواهان تعامل بودند و به قول یکی از سفرای کشورهای اروپایی، تعامل جهان با طالبان (امارت اسلامی) به شکل منفی پیش میرود.»
با این وجود، امارت اسلامی امیدواراست که در سال نو هجری خورشیدی بتواند روابط و مناسبات سیاسی خود را با کشورهای منطقه و جهان تقویت بیشتر کند و در نتیجه تعاملات مثبت با جهان و ایجاد روابط دوستانه مشروعیت بینالمللی را نیز حاصل نماید.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: فروشندگان و تولیدکنندگان مواد نشهآور مجازات تعزیری شوند

مولوی هبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، روز یکشنبه، (۲۸ حوت) حکم سوزاندن مواد مخدر ضبط شده و تخریب وسایل و تجهیزات استفادهشده در تولید مواد نشهآور را صادر کرده است.
بر اساس این فرمان، هیأت مشترکی از وزارتخانههای داخله، صحت عامه و ریاست عمومی استخبارات باید با حضور نماینده محکمه، مواد مخدر ضبط شده را در ملاءعام بسوزانند.
در این حکم آمده است: «به فروشندگان و تولیدکنندگان شراب، سایر مشروبات الکولی، امان (اِفِدرا)، پودر، کوکائین، شیشه و سایر مواد نشهآور مجازات تعزیری داده شود و مواد مخدر یادشده و وسایل و تجهیزات استفاده شده در تولید مواد مخدر تخریب گردد.»
گفتنی است که پیش از این، بر اساس فرمانهای جداگانه کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در کشور ممنوع اعلام شده بود.
رویداد های اخیر
معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه برکنار کرد

مولوی گل محمد سلیم، معاون والی ولایت جوزجان، پسرش را از وظیفه برکنار کرده است.
به گزارش خبرگزاری باختر، مطابق به حکم رهبر امارت اسلامی مبنی بر انفکاک پسران و وابستهگان مقامات از وظایف در نهادهای دولتی، معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفهاش برکنار کرده و بهجای او فرد دیگری را در پست مقرر کرده است.
پسر آقای محمد سلیم قبلاً در یک بست ساتنمنی در قوماندانی امنیه جوزجان کار میکرد.
طبق حکم صادرشده از سوی رهبر امارت اسلامی، به تمام مسوولان وزارتها و ریاستهای مستقل هدایت داده شده است تا از استخدام براساس تعلقات خویشاوندی و روابط شخصی جداً خودداری کنند.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمالشرق گسترش مییابد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
آتشسوزی در خیبر پختونخوای پاکستان ۱۰ کشته و ۳ زخمی برجا گذاشت
-
جهان2 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
اخبار ساحوی5 روز ago
بازداشت عمران خان به تعویق افتاد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان همکاری اسلامی هیئتی را برای گفتگو درمورد تحصیل و کار زنان به افغانستان میفرستد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
۲۶ زندانی افغان از محابس پاکستان آزاد شدند
-
صحت3 روز ago
شواهد جدید نشان میدهد که منشأ کووید میتواند سگ کاونده باشد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شورای امنیت ملل متحد برای چگونگی تعامل با امارت اسلامی از سرمنشی این سازمان مشورت خواست