Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

منتشر شده

در

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

رویداد های اخیر

افغانستان برنده سلسله مسابقات ۲۰ آوره کریکت در برابر زیمبابوی شد

Published

on

تیم ملی کریکت افغانستان در سومین و آخرین دیدار سلسله مسابقات ۲۰آوره بین‌المللی در مقابل زیمبابوی با تفاوت ۳ ویکت پیروز شد.

این سه بازی در هراره، پایتخت زیمبابوی برگزار شد.

افغانستان در اولین دیدار با چهار ویکت شکست خورد، اما در دو بازی بعدی در روزهای جمعه و شنبه موفق به شکست این تیم شد.

در بازی دوم، افغانستان با اختلاف ۵۰ دوش پیروز شد. در دیدار پایانی، راشد خان، کاپیتان افغانستان با عملکردی برجسته چهار ویکت در چهار آور با ۲۷ دوش به دست آورد.

مجیب رحمان و عظمت‌الله عمرزی نیز هرکدام دو ویکت گرفته اند. تیم افغانستان پس از برنده شدن در قرعه، نخست تو‌پ‌اندازی را انتخاب کرد و توانست برای زیمبابوی ۱۲۷ دوش هدف تعیین کرد.

با وجود از دست دادن ویکت‌های زودهنگام در پاورپلی، همکاری بین عظمت‌الله عمرزی و گلبدین نایب و ضربات پایانی محمد نبی، پیروزی را برای افغانستان قطعی کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید ادویه: سرمایه‌گذاری در بخش دوا در کشور به ۳۰۰ میلیون دالر رسیده است

Published

on

مسوولان اتحادیه کارخانه‌های تولید ادویه می‌گویند که از زمان حاکمیت دوباره امارت اسلامی در کشور، میزان سرمایه‌گذاری در این بخش به ۳۰۰ میلیون دالر رسیده است.

احمد سعید شمس، رئیس اتحادیه کارخانه‌های تولید دوا گفته است که در حال حاضر۹۸۰ قلم دوا در کشور تولید می‌شود که این ارقام روز‌ به ‌روز افزایش می‌یابد.

به گفته سعید شمس، افغانستان فعلاً در ۱۵ قلم دوا به خودکفایی رسیده است.

از سویی هم، برخی از اعضای این اتحادیه خواهان توسعه صنعت داروسازی از سوی دولت هستند و می‌‌افزایند که امارت اسلامی باید برای جلوگیری از مافیا در بازار، اقداماتی را برای تولید و صادرات ادویه انجام دهد.

کمال‌الدین کاکر، عضو اتحادیه کارخانه‌های تولید دوا اظهار نمود: «افغانستان در بخش دولید ادویه باید خودکفا باشد و خودش به کشورها صادرات داشته باشد.»

در همین حال، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته که برای گسترش و حمایت از تولیدات داخلی در کشور آماده هر نوع همکاری اند و سرمایه‌گذاران می‌توانند مشکلات خود را در زمینه‌های صنعتی و سرمایه‌گذاری با این وزارت در میان بگذارند.

عبدالسلام جواد آخندزاده بیان کرد: «وزارت صنعت و تجارت به همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی که می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند، تمام سهولت‌ها را فراهم می‌کند.»

اعضای بخش خصوصی از نهادهای دولتی می‌خواهند که در قراردادهای داخلی به تولیدات داخلی اولویت دهند تا زمینه توسعه تولید و سرمایه‌گذاری در کشور فراهم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان به اتهام قاچاق هیروئین به امریکا به ۳۰ سال حبس محکوم شد

Published

on

وزارت عدلیه امریکا اعلام کرده که یک مرد افغان به اتهام تلاش برای وارد کردن مقدار زیاد هیروئین به ۳۰ سال زندان محکوم شده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای روز جمعه نوشت که حاجی عبدالستار عبدالمناف ۵۹ ساله که به نام حاجی عبدالستار بارکزی نیز معروف است، می‌خواست هیروئین را در شهر نیویارک برای منفعت شبکه حقانی عرضه کند. او همچنان متهم به ساکت کردن شاهدان شده است.

وزارت مالیه امریکا بر عبدالمناف در سال ۲۰۱۲ به اتهام نگهداری و انتقال پول به امارت اسلامی تحریم وضع کرده بود.

به گفته این وزارت، عبدالمناف هزاران دالر را به امارت اسلامی برای کمک به فعالیت‌های آن در افغانستان اهدا کرده است.

وزارت عدلیه امریکا گفته است که در آگست سال ۲۰۱۸، عبدالمناف یک محموله ۱۰ کیلویی هیروئین را در افغانستان به یک مامور مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر امریکا فروخت، با این باور که هیروئین به ایالات متحده منتقل می‌شود. عبدالمناف مدعی شده که برای تسهیل تولید هیروئین به امارت اسلامی پول داده است و گفت که امارت اسلامی از انتقال محموله ها در آینده محافظت خواهد کرد.

عبدالمناف همچنین تلاش کرده که هزاران دالر از عواید مواد مخدر را از طریق کسب و کار حواله پول خود به افرادی که معتقد بود افراد شبکه حقانی هستند، منتقل کند.

وزارت عدلیه امریکا همچنین گفته است که عبدالمناف تلاش کرده تا شاهدان را ساکت کند. به گفته این وزارت، عبدالمناف در حالی که منتظر محاکمه در نیویارک بود، به اعضای خانواده اش در افغانستان دستور داد تا یک منبع اداره مبارزه با مواد مخدر امریکا را که علیه او شهادت داده بود، اختطاف و تهدید کنند.

عبدالمناف علاوه بر محکومیت به ۳۰ سال حبس، به واگذاری عواید خود از این جرایم شده است و پس از سپری شدن دوره زندان، پنج سال را تحت نظارت بسر خواهد برد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!