رویداد های اخیر
افغانستان و قزاقستان توافقنامه همکاریهای نظامی امضا کردند
شورای امنیت ملی میگوید که حمدالله محب، مشاور این شورا در جریان سفرش به قزاقستان توافقتنامه همکاریهای نظامی میان دو کشور را با نورلان یرمک بایف، وزیر دفاع این کشور امضا کرده است.
این شورا افزوده که امضای این توافقنامه زمینهی حمایت متقابل نظامی در حوزههای مختلف میان دو کشور را فراهم خواهد کرد.
به گفتهی شورای امنیت در این توافقنامه "امکان تمرینات مشترک، همکاریهای طبی، نوسازی تجهییزات، پشتیبانی لوژستیکی و فنی، آموزش جنگ و همکاری اطلاعاتی نظامی میان دو کشور شامل است."
رحمت الله اندر، سخنگوی شورای امنیت گفته است که همکاریهای پزشکی نیز در این توافقنامه گنجانیده است.
او افزوده است:" تمرینات مشترک نظامی، نشستهای دو طرفه در مورد سیاستهای دوجانبه، همکاری پزشکی و نوسازی تجهییزات، حمایت تخنیکی و لوژیستیکی، آموزش جنگی وهمکاری اطلاعاتی نظامی در آن شامل است."
این در حالی است که روز گذشته حمدالله محب در راس یک هیات بلند پایه دولتی به قزاقستان سفر کرد و با مقامهای آن کشور در مورد مسایل دو کشور دیدار و گفتگو کرده است.
رویداد های اخیر
مکال: کمک به افغانستان مشروط به نحوه رفتار با زنان و کودکان باشد
مکال همچنان گفت که با شامل نساختن حکومت افغانستان در مذاکرات دوحه، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، مرتکب اشتباه بزرگی شد.
مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته است که هر نوع کمک به افغانستان باید مشروط به نحوه رفتار امارت اسلامی با زنان و کودکان باشد.
مکال در مصاحبه با صدای امریکا گفته است که دختران در افغانستان باید اجازه داده شوند تا به مکتب بروند و از حقوق اساسی خود مستفید شوند.
او با اشاره به محدودیتها در برابر زنان گفت که افغانستان اکنون به «عصر حجر» بازگشته است.
مکال همچنان گفت که با شامل نساختن حکومت افغانستان در مذاکرات دوحه، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، مرتکب اشتباه بزرگی شد.
او گفت: «آنها (حکومت افغانستان) احساس کردند که به حاشیه رانده شده اند.»
مکال همچنان تصریح کرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بدون برنامه عمل در این مورد، یک اشتباه بزرگ بود چون بسیاری از امریکاییها و همکاران افغان شان در این کشور ماندند.
این در حالیست که امارت اسلامی گفته است که حقوق زنان و دختران یک موضوع داخلی افغانستان است و به قوانین شرعی باید احترام گذاشته شود.
امارت اسلامی همچنان گفته است که کمکهای خارجی به افغانستان توسط سازمانهای بین المللی به مصرف میرسد و امارت اسلامی از آن استفاده نمیکند.
رویداد های اخیر
عمران خان: مشکل تروریزم بدون گفتگو با افغانستان حل نمیشود
او گفت که تعداد زیادی از سربازان پولیس در ایالت خیبر پختونخوا در مبارزه با تروریزم کشته شده اند و اگر تروریزم مهار نشود، اقتصاد به بن بست میرسد.
عمران خان، صدر اعظم سابق پاکستان که در زندان بسر میبرد، گفته است که مشکل تروریزم در این کشور بدون گفتگو با افغانستان حل نخواهد شد.
خان روز جمعه در صحبت با خبرنگاران از پیشنهاد علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپختونخوا برای گفتگوی مستقیم با کابل اعلام حمایت کرد.
او گفت: «کاملاً حق با علی امین است. آنها (حکومت پاکستان) باید از او بخواهند که بخاطر خدا به افغانستان برود و گفتگو کند.»
این در حالیست که خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان روز پنجشنبه از طرح گنداپور برای گفتگو با کابل انتقاد کرده و گفت که این یک حمله مستقیم به دولت فدرال است.
هنگامی که از عمران خان پرسیده شد که آیا در صورت موجودیت دولت فدرال و وزارت خارجه، ایالتها میتوانند وارد گفتگو با یک کشور شوند، او پاسخ داد: «وزارت خارجه را کنار بگذارید، خیبر پختونخوا بیشترین آسیب را از تروریزم متحمل شده است.»
او گفت که تعداد زیادی از سربازان پولیس در ایالت خیبر پختونخوا در مبارزه با تروریزم کشته شده اند و اگر تروریزم مهار نشود، اقتصاد به بن بست میرسد.
عمران خان از حکومت پاکستان خواست به هر کسی که تلاش می کند تهدید تروریزم را ریشه کن کند، کمک کند.
او گفت: «اگر کسی میخواهد به تروریزم پایان دهد، با او همکاری کنید. علی امین به نفع کشور صحبت می کند نه علیه آن.»
وی افزود: «علی امین در مورد رفتن صحبت کرد اما نگفت فوراً می رود، حتی زمان را هم تعیین نکرد. کدام حرف علی امین اشتباه است؟»
گنداپور روز چهارشنبه اعلام کرده بود که هیاتی را برای حل مسایل دوجانبه به افغانستان میفرستد.
رویداد های اخیر
پاکستان نماینده خاص خود را برای افغانستان برکنار کرد
آقای درانی همچنان به این باور بود که پاکستان باید مشکل تروریزم خود را در داخل خاک خود حل کند.
روزنامه دان پاکستان گزارش داده است که حکومت این کشور آصف درانی، نماینده ویژه در امور افغانستان را به دلیل اختلافات در مورد سیاست اسلام آباد در قبال افغانستان، برکنار کرده است.
به گزارش این روزنامه، درانی سه شنبه گذشته از وظیفه خود برکنار شده است.
درانی در ماه می سال ۲۰۲۳ به امید اینکه بتواند بن بست در روابط اسلام آباد و کابل را حل کند، به عنوان نماینده ویژه تعیین شد.
روابط میان اسلام آباد و کابل به دلیل افزایش حملات در پاکستان به تیرگی گراییده است. مقامهای پاکستانی ادعا میکنند که این حملات در افغانستان سازماندهی میشود، اما امارت اسلامی این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
روزنامه دان گزارش داده است که هرچند درانی طرفدار الزامی بودن ویزه برای مسافران افغان بود، اما او مخالف اخراج جمعی افغانهای فاقد اسناد بود چون به گفته وی این امر تاثیری بدی بر کنترول مرزی پاکستان میگذارد و موضع امارت اسلامی را سخت تر میکند.
آقای درانی همچنان به این باور بود که پاکستان باید مشکل تروریزم خود را در داخل خاک خود حل کند.
قابل یاد آوریست که محمد صادق که پیش از آصف درانی به عنوان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان کار میکرد، از سمت خود استعفا داده بود.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
شرکت اپل از آیفون ۱۶، ساعتها و ایرپادهای جدید خود رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قصر سفید میگوید گزارش جدید جمهوریخواهان درباره خروج از افغانستان حرف جدیدی ندارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اوزبیکستان نفت خام شمال افغانستان را پالایش میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش کشت ریحان در هلمند و کندهار پس از ممنوعیت خشخاش
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
جهان4 روز ago
در حمله به کمپ خیمهای غزه دهها نفر کشته و زخمی شدند
-
ورزش3 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
-
جهان2 روز ago
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند