Connect with us

تجارت

افغانستان و پاکستان مسوده کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را امضا کردند

Published

 on

(Last Updated On: دلو ۱۵, ۱۴۰۱)

رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که پاکستان و افغانستان مسوده کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را امضا کردند.

به نقل از روزنامه «دی نیوز»، هیئت‌های پاکستان و افغانستان طی سه روز گذشته برای دور سوم مذاکرات در مورد کنوانسیون اجتناب از مالیات مضاعف در اسلام آباد با هم ملاقات کردند.

در این نشست، ریاست هیئت افغانستان را ندا محمد صدیقی، رئیس خدمات حقوقی و پالیسی ریاست عمومی عواید وزارت مالیه بر عهده داشت، در حالی که ساجدالله صدیقی، رئیس عمومی فعالیت‌های مالیاتی بین المللی بورد فدرال عواید، ریاست طرف پاکستانی را بر عهده داشت. هر دو هیئت به طور کامل در مورد تمام موضوعات باقی مانده از دور دوم مذاکرات که در دسمبر سال ۲۰۲۱ در اسلام آباد برگزار شده بود، بحث کردند.

مذاکرات در فضایی دوستانه انجام شد و طرفین نظریات خود را ارائه کردند. پس از گفتگوی مفصل، دو طرف در مورد پیش نویس کنوانسیون اجتناب از مالیات مضاعف بین پاکستان و افغانستان به توافق رسیدند.

در پایان این نشست، عاصم احمد، رئیس بورد عواید فدرال پاکستان از سفر هیئت افغانستان به پاکستان تشکر کرد و ابراز خوش بینی نمود که کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، روابط اقتصادی بین دو کشور «برادر» را بیش از پیش تقویت کند.

نماینده خاص پاکستان برای افغانستان امضای این مسوده را «یک قدم مهم دیگر به جلو» خوانده است.

محمد صادق در توییتر نوشت: «حدود ۱۲ سال طول کشید تا از این نقطه عطف عبور کنیم. سرمایه گذاران، قراردادی ها و کاروبار در هر دو طرف سود قابل توجهی خواهند داشت.»

تجارت

مسوولان: پنج کشور علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۴, ۱۴۰۲)

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند که پنج کشور علاقه‌‌مند سرمایه‌گذاری در بخش استخراج معادن «لیتیم» در ولایت نورستان هستند.

محمد یونس راشد، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، می‌گوید که جاپان، امریکا، چین، قطر و امارات متحده عربی از جمله کشورهای هستند که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش استخراج معادن لیتیم در نورستان اند.

آقای راشد گفته است: «به سطح جهانی علاقه‌مندی زیادی برای استخراج لیتیم وجود دارد، پنج کشور به امارت اسلامی مراجعه کرده و گفته‌اند که آمادۀ سرمایه‌گذاری در این بخش می‌باشند.»

به باور مسوولان، ظرفیت‌های بالایی برای خودکفایی اقتصادی در کشور وجود دارد و در آینده نزدیک تغییرات مثبتی در توسعه اقتصادی کشور ایجاد خواهد شد.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی نیز معتقداند اگر استخراج و پروسس مواد معدنی کشور در افغانستان انجام شود، افغانستان می‌تواند خیلی سریع از بحران اقتصادی خارج شود.

کمال‌الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، در این مورد می‌گوید: «در معادن افغانستان به تریلیون‌ها دالر ظرفیت وجود دارد که باید بالای آن سرمایه‌گذاری شود، باید احصائیه دقیق باشد، مناطق مشخص شود که در کدام ساحات ما چه نوع معادن داریم.»

از سویی هم، اعضای سکتور خصوصی نیز می‌گویند که آنان در تلاش هستند تا در بخش استخراج معادن به صورت مشترک و انفرادی با سرمایه‌گذاران خارجی سرمایه‌گذاری کنند. آن‌ها هم‌چنان از امارت اسلامی می‌خواهند که قراردادهای استخراج معادن را به شرکت‌هایی که توانایی پروسس در کشور را دارند، واگذار کند.

Continue Reading

تجارت

محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۱)

مسئولان در وزارت مالیه می‌گویند که محصول گمرکی مواد اولیه غذایی در گمرکات کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

این وزارت روز گذشته (یک شنبه ۲۸حوت) گفته است:«به منظور جلوگیری از افزایش قیمت‌های مواد اولیه غذایی (آرد، گندم، روغن، برنج، بوره… ) و با درنظرداشت وضعیت اقتصادی مردم، بر اساس هدایت رهبری مقام عالی، در گمرکات کشور محصول گمرکی بر مواد غذایی اولیه از (۵۰) الی (۷۰) درصد تخفیف داده شد که این اقدام نشان دهنده توجه امارت اسلامی نسبت به مردم می باشد.»

به اساس معلومات وزارت مالیه؛ فقط در یازده ماه سال مالی (۱۴۰۱ هـ.ش) به ارزش، شش میلیارد و هفتصد میلیون افغانی درمحصول گمرگی مواد غذایی تخفیف داده شده است.

Continue Reading

تجارت

عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۱)

مسوولان می‌گویند که عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد و شاروالی مرکز این ولایت ۴۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است .

به گفته مسوولان ریاست صنعت و تجارت کندز، این نهاد از بهر تمدید و توزیع جواز به شرکت‌های تولیدی بیش از ۱۲ میلیون افغانی عواید جمع‌آوری کرده است.

محمد رحیم سیرت، رییس صنعت و تجارت کندز، می‌گوید: «در سال جدید به تعداد ۱۱۲ نفر جواز جدید توزیع و جواز ۳۰۳ نفر را تمدید کردیم که از مدرک‌ جوازها، عواید ما ۴۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.»

مسوولان شاروالی کندز هم‌چنان اعلام کرده‌اند که در ۱۱ ماه سال روان ۱۲۰ میلیون افغانی از بخش‌های مختلف این اداره عواید جمع‌آوری کرده‌اند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته، افزایش ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد.

تاج الدین سهاک، سخنگوی شاروالی کندز، می‌گوید: «از بخش‌های مختلف مانند محصول صفایی، تعرفه گمرکی، جوازهای اصناف و کرایه ملکیت‌ها ۱۲۰ میلیون افغانی عواید جمع‌آوری کرده‌ایم. در ۱۲ ماه سال گذشته، ۸۶ میلیون افغانی عواید جمع‌آوری شده بود.»

اما دکانداران و مالکان شرکت‌های تولیدی در کندز از نبود بازار شکایت دارند. آنان می‌گویند در گذشته به خارج از کشور صادرات داشتند، اما در حال حاضر صادرات آنان کاهش یافته است.

وسیم اکرم، متشبث، گفت: «در گذشته ما به ایران پاکستان وعراق صادرات داشتیم، اما صادرات ما نسبت به گذشته کمرنگ شده است. از حکومت می‌خواهیم برای فراهم کردن زمینه صادرات با ما همکاری کنند.»

این در حالی است که مسوولان محلی کندز می‌گویند همواره به‌خاطر ایجاد سهولت برای تجار و سرمایه‌گذاران تلاش کرده‌اند. آنان ابراز امیدواری می‌کنند که در سال جدید تلاش‌های شان جهت بازاریابی خارجی شرکت‌های تولیدی نتیجه خوب بدهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!