رویداد های اخیر
امارت اسلامی از بازگشایی نمایندهگی اتحادیه اروپا در کابل خبر داد

وزارت خارجه امارت سلامی افغانستان روز پنجشنبه (۳۰ جدی) اعلام کرد که اتحادیه اروپا به صورت رسمی نمایندهگی خود را در کابل بازگشایی کرده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه در صحفه تویتر خود نوشته است که:” پس از دیدارها و ملاقات مکرر با نمایندهگان اتحادیه اروپا، سفارت این نهاد برای حضور دایمی در کابل بازگشایی شد و به صورت رسمی کار را شروع کرد.”
آقای بلخی افزوده است که اتحادیه اروپا علاوه بر ۲۲۰ میلیون یورویی کمک بشردوستانه، کمک ۲۶۸ میلیون یورویی را نیز متعهده شده است.
عبدالقهار بلخی میگوید که بخشی از این کمک ویژه معاشات معلمان است که امارت اسلامی از آن استقبال میکنند.
این درحالی است که ملا محمد حسن آخوند، رئیس الوزرا حکومت امارت اسلامی از کشورهای اسلامی خواست که در مسئله به رسمیت شناختن طالبان پیش قدم شوند.
ملامحمد حسن آخوند در نشست اقتصاد افغانستان که روز چهارشنبه (۲۹جدی) در کابل برگزار شد، اعلام کرد که به علت به رسمیت نشناختن حکومت تازه، افغانستان با چالشهای گوناگون اقتصادی روبرو شده است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد

وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان امروز (چهارشنبه ۴جوزا) میگوید که تعدادی از افغانهایی که مدتی است در اسلام آباد پایتخت پاکستان دست به تظاهرات زده و میخواهند به خارج از کشور اعزام شوند، در گفتگو با برخی رسانهها گفته اند که گویا جانشان در افغانستان در خطر است.
این وزارت میگوید که امارت اسلامی افغانستان ضمن اینکه تأمین امنیت هر شهروند را وظیفهٔ دینی و ملی خود میداند، یکبار دیگر تأکید میکند که افغانستان صرف نظر از هرگونه تعلقات قومی، سمتی و مذهبی، خانهٔ مشترک همه افغانها است و هیچگونه تهدیدی متوجه آنها نیست.
این وزارت همچنان افزوده است که اکثر این معترضان افرادی اند که سالهاست در پاکستان زندگی میکنند و اکنون به منظور دریافت پناهندگی اقتصادی، به گونهٔ سودجویانه خود را طوری معرفی می کنند که گویا تازه از افغانستان بیرون شده اند.
تخمین زده میشود که شماری از افغان های که سال گذشته پس از سقوط نظام به پاکستان فرار کردند شمار شان بین ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار است. علاوه برآن حدود ۱.۵ میلیون افغان از چندین دهه در پاکستان زندگی می کنند.
روز دوشنبه، صدها شهروند افغان که از هفتهها پیش در خارج از باشگاه ملی مطبوعات در اسلامآباد کمپ زدهاند، یک تجمع اعتراضی در پایتخت برگزار کردند و خواستار انتقال به غرب شدند.
یکی از معترضان، الیاس ذکی، به داون نیوز پاکستان گفت:”ما اینجا بخاطر تجمع کردیم چون میخواهیم در هر کشور توسعهیافته ای مستقر شویم. تاکنون به ما پناهندگی داده نشده است.”
وی با بیان اینکه پاکستان نیز به آنها پناهندگی نمیدهد، افزود:” می دانیم که مردم پاکستان نیز با چالش های متعددی مانند بیکاری و تورم بالا مواجه هستند، بنابراین، صادقانه بگویم، ما میخواهیم در هر کشور پیشرفتهای دیگری بمانیم.”
رویداد های اخیر
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد

بر اساس یک تحقیق اعضای مجلس نمایندگان بریتانیا که نتایج آن روزگذشته (دوشنبه دوم جوزا) نشر شد، خروج توام با هرج و مرج قوای این کشور از افغانستان در سال گذشته ناشی از ”ناکامی سیستماتیک رهبری، برنامه ریزی و آمادگی” بود.
تحقیقات کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا نشان می دهد که حکومت این کشور قبل از مسلط شدن امارت اسلامی بر افغانستان و در جریان روند تخلیه “در زمان حالت اضطراری ملی، فاقد برنامه اساسی، درک و رهبری” بود.
این کمیته پارلمان بریتانیا گفته است: “نحوهٔ خروج ما از افغانستان یک فاجعه و خیانت به متحدین ما بود که در سال های آینده به منافع بریتانیا آسیب خواهد رساند.”
قبل بر این نیز حکومت بریتانیا به خاطر تصمیم شتابزده ایالات متحده برای پایان دادن به حضور ۲۰ سالهٔ نظامیان بریتانیایی در افغانستان با انتقادهای شدید مواجه شد.
بر اساس این گزارش، بسیاری از افغانهای واجد شرایط تخلیه، تنها گذاشته شدند و احتمالاَ زندگی بسیاری آنان با خطر مواجه است، زیرا جزییات درخواست همکاران افغان در محوطهٔ سفارت بریتانیا در کابل باقی مانده است.
در این گزارش آمده است که حکومت بریتانیا نه پاسخ مناسب به تصمیم واشنگتن ارایه توانست و نه سرعت مسلط شدن امارت اسلامی را پیش بینی توانست. در نتیجه، بر اساس این گزارش، این عوامل به نوبهٔ خود موجب شد تا حکومت بریتانیا نتواند پلان تخلیهٔ همکاران و شرکای افغان را آماده کند، باوجودیکه ۱۸ ماه قبل از فروپاشی حکومت قبلی افغانستان می دانست که پلان تخلیه احتمالاَ ضروری باشد.
بر اساس این گزارش، در زمان تخلیه از افغانستان، بوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا، گفت که کشورش بیش از ۱۵ هزار نفر را در ظرف دو هفته از افغانستان بیرون کرد و از انجام این ماموریت ستایش کرد.
اعضای کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا برای انجام این تحقیق با مقامهای بریتانیا و افغان هایی که در جریان روند تخلیه از افغانستان بیرون شدند، صحبت کرده اند و شواهدی را از طیف وسیعی افراد به دست آورده اند.
در این گزارش آمده است که بدترین چیزی که وزارت خارجهٔ بریتانیا در زمان روند تخلیه از افغانستان انجام داد این بود که هیچ پلانی برای تخلیه همکاران افغان نداشت، افغان هایی که از ماموریت بریتانیا حمایت کرده بودند، به خصوص آنعده از همکارانی که به صورت مستقیم از سوی حکومت بریتانیا استخدام نشده بودند.
کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا از حکومت آن کشور خواسته است تا به خاطر تعامل با افغانستان در آینده، استراتیژی جدیدی را روی دست بگیرد و هشدار داده است که هر گونه قصد برای انزوای کامل رژیم جدید در افغانستان نه تنها مردم آن کشور را آسیب خواهد رساند، بلکه چین خلای به وجود آمده را پر خواهد کرد.
رویداد های اخیر
امسال تنها ۱۳هزار افغان در مراسم حج شرکت خواهند نمود

وزارت حج اوقاف میگوید که طبق سهمیه تعیین شده از سوی عربستان برای افغانستان، تعداد حجاج افغان ۱۳هزار تن خواهد بود.
سخنگوی این وزارت میگوید که سفارت و قنسلگریهای افغانستان در عربستان سعودی خدمات قنسلی را برای حجاج افغان ارایه میکند. با این حال امارت اسلامی برای رسیدگی فوری به متقاضیان حج امسال کمیتهای را به رهبری عبدالسلام حنفی ایجاد کرده است.
وزارت حج اوقاف میگوید که تا یک ماه دیگر روند انتقال حجاج افغان به عربستان سعودی مانند سایر کشورها تکمیل خواهد شد.
امسال عربستان سعودی ۱۳هزار سهمیه برای افغانستان در نظر گرفته است که به گفته ای وزارت حج اوقاف کسانی شامل فهرست هستند که از سالهای گذشته ثبت نام کرده بودند.
هرچند تا کنون دولت جدید افغانستان، ازسوی عربستان سعودی به رسمیت شناخته نشده، اما این کشور خدمات قنسلی را برای حجاج انجام میدهد همزمان سفارت وقنسلگریهای افغانستان در این کشور نیز خدمات قنسلی را به حجاج افغان ارایه خواهد کرد.
فضل محمد حسینی، سخنگوی وزارت حج و اوقاف میگوید که:” سهمیه افغانستان به وزارت هرچند با تاخیر رسید اما وزارت قادر به اجرای خدمات به تمام حجاج است و کمیته که تشکیل گردیده برای رفع مشکلات حجاج است “.
از سوی امارت اسلامی یک کمیته را به رهبری عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا ایجاد کرده است این کمیته موظف شده است که چگونگی توزیع فوری پاسپورت، انتقال، و واکسین حجاج و برخی مسایل دیگر را به دوش دارد.
سهمیه افغانستان امسایل نسبت به سالهای گذشته بسیاری اندک است از این رو امارت اسلامی میگوید که خدمات بهتری برای حجاج ارایه خواهد شد.
این در حالیست که علاوه بر کمبود بودن سهمیه افغنستان در حج امسال، کمبود معلم ،ادویه و ممنوعیت پروازها از مشکلات فراراه حجاج در سال جاری به شمار میرود .
در سالهای گذشته بیش از ۳۰هزار تن از افغانستان در مراسم حج شرکت میکردند اما در سه سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا محدودیتهای جدی را دولت عربستان سعودی وضع کرد و سهم کشورها را کاهش داد.
-
جهان1 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت1 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
تجارت2 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
رویداد های اخیر1 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سرپرست وزارت دفاع به ولایت پنجشیر رفت؛ از مردم خواست شکار تبلیغات دشمن نشوند
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
سهیل شاهین: هند نباید با مقامهای دولت پیشین روابط خود را استوار نگهدارد
-
تجارت4 روز پیش
هند ۲هزار تُن گندم از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد