رویداد های اخیر
امارت اسلامی اظهارت نماینده پاکستان در مورد داعش را «عقدهمندانه» خواند
فطرت افزود: «موضوع دیگر این است که سازمان ملل باید چوکی افغانستان را بپذیرد تا اینکه در این نشستها قضاوت درست شود و زمینه پروپاگند عقده مندانه به کسی مساعد نشود.»

امارت اسلامی اظهارات نماینده پاکستان در سازمان ملل و برخی جهتهای دیگر را عقدهمندانه خوانده و میگوید که افغانستان یک کشور امن است و به هیچگونه فعالیت خودسر در آن اجازه داده نمیشود.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفته است که عدم حضور افغانستان در نشستهای سازمان ملل باعث شده شماری از کشورها تصویر نادرستی از افغانستان ارائه دهند.
آقای فطرت گفت: «متأسفانه جهتهای مختلف در این گونه نشستها عقده خود را بر افغانستان خالی میکنند و کوشش میکنند که تصویر نادرست از افغانستان ارائه نمایند. واقعیت این است که افغانستان یک کشور امن است و یک نظام واحد حاکم است. امارت اسلامی در تمام جغرافیای کشور کنترول دارد و هیچ خودسر اینجا نیست و نه اجازه فعالیت دارد.»
او افزود: «موضوع دیگر این است که سازمان ملل باید چوکی افغانستان را بپذیرد تا اینکه در این نشستها قضاوت درست شود و زمینه پروپاگند عقده مندانه به کسی مساعد نشود.»
منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت اظهار داشت که امارت اسلامی در مهار داعش خراسان چندان موفق نبوده و آنان به چالشی جدی برای حاکمان افغانستان تبدیل شده است.
سفیر پاکستان تاکید کرده که حضور بیش از ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان تهدیدی برای کل منطقه و جهان است.
آقای اکرم گفته است: «بزرگترین تهدید برای امنیت و ثبات در افغانستان، منطقه و در واقع کل جهان از بیش از ۲۰ سازمان تروریستی موجود در افغانستان ناشی میشود. دولت طالبان با چالشی علیه قدرت و ایدئولوژی شان از سوی داعش خراسان مواجه است. آنها با داعش میجنگند. اما بدیهی است که چندان مؤثر نیست، همانطور که از حملات متعدد داعش در افغانستان و همچنین حملات آن در کرمان ایران، مسکو، و اخیراً در پیشاور پاکستان مشهود است.»
او افزوده که که تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) نیز با حدود ۶ هزار نیرو در افغانستان فعال است و مانند یک چتر برای گروههای هراسافگن در منطقه عمل میکند.
در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که پاکستان در پی یک بازی سیاسی و امنیتی است و از داعیه مبارزه با تروریزم برای بهدست آوردن اهداف خود استفاد میکند.
قابل ذکر است که امارت اسلامی پیشتر نیز در واکنش به نشست شورای امنیت گفته بود که حکومت سرپرست همواره تلاش کرده تا با جامعه جهانی تعامل داشته باشد.
رویداد های اخیر
وزارت اطلاعات و فرهنگ: از خبرنگاران و رسانهها حمایت میکنیم

روز ملی خبرنگار در افغانستان هر سال در بیست و هفتم حوت گرامیداشت میشود. در این روز، خبرنگاران میگویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع و همچنان محدودیتها، کار رسانهای را در کشور با چالشهای زیادی مواجه کرده و آنان میخواهند که اطلاعات به موقع در دسترس خبرنگاران قرار گیرد.
هیله مهمند، یکی از خبرنگاران میگوید: «در کنار اینکه محدودیتها افزایش یافته است، مشکلات دیگری نیز وجود دارد. زنان مد نظر گرفته شوند. خواهران و مادران زیادی، خبرنگار و هم مسلک ما اند و آنان با مشکلات زیادی روبهرو هستند. خودم نیز بیکار هستم.»
مینه حبیب، خبرنگار دیگری میگوید: «برخیها درآمد خود را از دست دادند و بسیاریها در زمینه عدم دسترسی به اطلاعات بسیار مشکل دارند. هنوز ما خبرنگاران اطلاعات درست را به دست آورده نمیتوانیم. بسیاری از سخنگویان، از دادن اطلاعات به خانمها خودداری میکنند. در بسیاری از موارد، وقتی میفهمند یک خانم به آنان تماس میگیرد، هیچ جواب نمیدهند.»
برخی از نهادهای حامی رسانه ها حق دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع را در امر اطلاع رسانی مهم میدانند و میگویند که باید شرایط کاری بهتری برای خبرنگاران فراهم شود.
حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان میگوید: «امسال در مقایسه با سال گذشته، تعداد خبرنگاران زن افزایش یافته است. در حال حاضر، ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه ها کار میکنند. سال گذشته، شمار آنان ۶۰۱ تن بود.»
وزارت اطلاعات و فرهنگ به مناسبت روز ملی خبرنگار تاکید میکند که وضعیت رسانهها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از رسانهها در بخشهای مختلف میباشد. این وزارت همچنان از رسانهها میخواهد که فعالیتهای خود را بر اساس اصول اسلامی و ارزشهای ملی ادامه دهند.
خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید: «از آنجاییکه وزارت اطلاعات و فرهنگ یک مرجع حمایوی برای خبرنگاران و رسانه ها میباشد، اطمینان میدهد که از خبرنگاران کشور در هر عرصهای که با مشکلات روبهرو میشوند و نیازی پیدا میکنند، حمایت میکند، چه در زمینه دسترسی به اطلاعات و چه در زمینه حمایت مالی برای رسیدگی به مشکلات شان، که کار روی ایجاد میکانیزم برای آن جریان دارد. به همین ترتیب، اگر خبرنگاران شکایتی دارند، از سوی کمیسیون تخلفات رسانهای به آن رسیدگی میشود.»
در حال حاضر ۴۷۰ رسانه در کشور فعال است که شامل ۸۴ تلویزیون، ۲۷۳ رادیو، ۵۷ خبرگزاری و ۵۲ رسانه چاپی میشود و در این رسانهها ۷۴۵ خبرنگار زن نیز کار میکنند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی: کشورهای همسایه اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند
در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاشهای خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

نشست کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسالوزرا برگزار شد.
در این نشست ضمن بررسی دستآوردها و اقدامات بعدی این کمیسیون برای حل مشکلات مهاجران، بر فراهمسازی تسهیلات سرمایهگذاری برای تاجران عودتکننده در کشور تاکید شده است از کشورهای همسایه نیز خواسته شده است تا اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف و یک میکانیزم مشترک برای بازگشت آنان ایجاد کنند.
همچنان از سازمانهای بین المللی خواسته شده است تا به حمایت از حقوق مهاجران توجه ویژهای داشته باشند.
در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاشهای خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.
این در حالیست که علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا گفته است که، سیاست اسلامآباد در مورد مهاجرین افغان مشکل دارد و این نوع سیاست در گذشته حقوق بشر را نقض کرده است.
رویداد های اخیر
متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمیجنگیم

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمیجنگد.
امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونهای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمانهای استخباراتی بیگانه فراهم نشود.
او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمیجنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمیکنیم. با همه روابط عادی میخواهیم.»
آقای متقی همچنان وجود اختلافها در درون نظام را رد کرده و صحبتها در این مورد را اغراق آمیز میپندارد.
او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت میگیرد، در عمل شما میبینید که هیچ حادثهای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمیگیرد.»
رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.
او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
جهان4 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اردوی پاکستان ادعا کرد که حمله بر ریل مسافربری، در افغانستان طرح ریزی شده بود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پایان حمله به ریل در پاکستان؛ ۲۱ گروگان کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند