Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: امریکا باید در برابر اعمال گذشته‌اش پاسخگو باشد

Published

 on

(Last Updated On: سنبله ۲۹, ۱۴۰۰)

امارت اسلامی افغانستان حمله هوایی بی سرنشین امریکا را که در پی آن ۱۰ غیرنظامی افغان در کابل جان باختند محکوم کرده و گفته که امریکا باید مسوولیت کشتارها و ظلم‌های گذشته را بگیرد.

این در حالی است که امریکا به تاریخ ۲۹ اگست یک حمله هوایی بر یک منزل مسکونی در ناحیه پانزده‌هم شهر کابل انجام داد و در آن زمان گفته بود که در آن حمله اعضای  گروه داعش را کشته، اما حالا اعتراف کرده که آن حمله یک اشتباه بوده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ در یک گفتگو با رسانه چینی گفت که: ” این تنها یک حمله نیست که اجرا کرده، در طی ۲۰ سال گذشته آنها غیرنظامیان را در افغانستان شهید کرده اند.”

 مجاهد افزوده:” آنها چندین بار بالای خانه‌های افراد ملکی حمله کرده و آخرین حمله آنها باعث کشته شدن ۱۰ تن از اعضای یک خانواده بمشول زنان و کودکان شده اند.”

این سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که امریکا باید در برابر اعمالش پاسخگو باشد.

مجاهد در این باره گفت:” امریکا باید در برابر اعمال گذشته‌اش پاسخگو باشد و با مردم افغانستان به عنوان جبران کشتارها و ظلم‌ها همکاری کند.”

امارت  اسلامی همچنان از تمدید ماموریت هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان یا یوناما استقبال کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد در این مورد گفت:” ما در باره تمدید فعالیت‌های یوناما خوشبین استیم، زیر این یک نهاد سازمان ملل و یک نهاد بین المللی است. افغانستان باید در محراق توجه جامعه بین المللی قرار داشته باشد و جهان باید با ما بماند.”

وی افزوده که افغانستان با جامعه جهانی روابط نیک میخواهد.

مجاهد افزود:” قرار است جامعه جهانی با ما روابط نیک داشته باشد، ما همچنان در چوکات منافع ملی با جهان روابط مثبت میخواهیم. ما کمک‌های بشردوستانه را با یوناما هماهنگ میکنیم. ما همچنان در بخش حقوق بشر با {یوناما} هماهنگی میکنیم.”

وی همچناان گفت:” ما از آنها میخواهیم که نه تنها ماموریت خود را تمدید کند، بلکی برای بلند کردن صدای افغان‌ها و کمک‌ با مردم همکاری کند. سازمان ملل متحد باید نقش مثبتی از نظر سیاسی با افغان‌ها ایفا کند.”

این درحالی است که روز جمعه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت یوناما را برای شش ماه در افغانستان تمدید کرد.

رویداد های اخیر

میزبانی قطر از گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانه‌های قطر گزارش داده‌اند که دوحه میزبان گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.

پنین‌سولا، از رسانه‌های قطری، امروز (سه‌شنبه‌، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگو‌ها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، به‌ویژه دختران، بحث شده است.

در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقه‌یی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کرده‌اند.

به اساس این گزارش، اشتراک ‌کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصت‌های تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیده‌اند.

در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصه‌های تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: امارت اسلامی درهای مکاتب و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران بگشاید

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

کارشناسان سازمان ملل متحد گفته‌اند که ممنوعیت تحصیل دختران یک افت قهقرایی آموزش در جهان است که تمام زنان، یک نسل و آینده افغانستان را متأثر می‌کند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل به‌شمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان می‌گویند که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در جهان بی‌سابقه بوده و بر آینده افغانستان، تأثیر می‌گذارد.

اتحادیه اروپا هشدار می‌دهد که اگر رفتار حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران تغییر نکند و حقوق بشر به‌طور دوامدار در افغانستان نقض شود، تحریم‌های بیش‌تر برمقام‌های حاکم در این کشور اعمال خواهند کرد.

این در حالی است که امروز روند تعلیم و تربیه در کشور رسماً آغاز شد اما بدون بازگشایی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم.

کارشناسان ملل متحد تصریح کرده‌اند که حتا اگر به دختران اجازهٔ آموزش داده شود، نگرانی‌هایی در مورد کیفیت آموزش وجود خواهد داشت، زیرا به گفته آنان، گزارش‌های اذیت‌کننده از مکاتب متوسطهٔ پسران وجود دارد که معلمان مضامین دینی، جاگزین آموزگاران مسلکی شده‌اند و تغییرات چشم‌گیری در نصاب درسی مکاتب وارد شده است.

در بیانیه‌ای از امارت اسلامی خواسته شده است تا دروازه‌های مکاتب متوسطه، لیسه و پوهنتون‌ها را به روی دختران بگشایند، برای بهبود کیفیت سیستم آموزشی و انتخاب معلمان مسلکی تلاش کرده، مصوونیت دختران را در مکاتب تامین کرده و محدودیت‌ها بر معلمان و کارکنان زن در بخش معارف را لغو کنند.

همچنین از جامعهٔ بین‌المللی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی به خاطر بازگشایی مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران فشار آورده و برنامه‌های آموزشی یکسان برای دختران و پسران را تمویل کرده و برای تمویل سیستم‌های رسمی آموزشی افغانستان تسهیلات ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فنلند شادترین و افغانستان غمگین‌ترین کشورهای جهان معرفی شدند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

بر اساس فهرست سال ۲۰۲۳ شادترین کشورهای جهان که روز دوشنبه (۲۹حوت) منتشر شد، فنلند برای ششمین سال متوالی به عنوان شادترین کشور در جهان معرفی شد.

در گزارش سال ۲۰۲۳ مربوط به شادترین کشورهای جهان نوشته شده است: «فنلند برای ششمین سال متوالی در رده اول قرار می‌گیرد. افغانستان جنگ زده و لبنان نیز به عنوان دو تا از غمگین‌ترین کشورهای مطرح شده در این مطالعه قرار می‌گیرند به نحوی که شاخص سطح زندگی در این دو کشور (بین ۰ تا ۱۰) پنج رقم کمتر از ۱۰ کشور اول شاد جهان است.

در فهرست ذکر شده در این گزارش از شادترین کشورهای جهان بعد از فنلند، نام کشورهای دنمارک، ایسلند، هالند، سویدن، ناروی، سوئیس، لوگزامبورگ و نیوزیلند به چشم می‌خورد.

در این فهرست روسیه در جایگاه هفتادم برای سال جاری میلادی قرار دارد.

لیتوانی تنها کشوری در میان ۲۰ کشور اول این فهرست است که توانسته از سال ۲۰۱۷ تا بیش از ۳۰ پله خودش را بالا بکشد.

گزارش شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۲ به صورت سالانه تهیه شده و برآوردش بر اساس سرانه تولید نا خالص داخلی، سطح حمایت اجتماعی، امید به زندگی، اجرای آزادی‌های مدنی، امنیت شغلی، سطح فساد و نتایج آرای عمومی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!