رویداد های اخیر
امارت اسلامی: برخی از حلقات غربی در پی بزرگ نمایی داعش اند
امارت اسلامی در واکنش به ادعاها در مورد تقویت داعش در افغانستان میگوید که برخی از حلقات غربی در پی بزرگ نمایی داعش اند.
ذبیحالله مجاهد میگوید که داعش در افغانستان سرکوب شده و توان راه اندازی حملهها را از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشور ندارد.
به تازگی قوماندان پیشین قوماندانی مرکزی امریکا مدعی شده است که داعش در صدد حمله بر امریکا و دیگر کشورهای غربی از افغانستان است.
در پی حملههای مرگبار داعش در روسیه و افغانستان این روزها این گروه سرخط رسانههای غربی است. اکثر این رسانهها فعالیتهای شاخهی خراسان این گروه را بازتاب میدهند و میگویند که این گروه در افغانستان قوت بیشتر پیدا کرده است. به گونهی مثال دریک گفتگوی تلویزیونی قوماندان پیشین قوماندانی مرکزی امریکا میگوید که داعش در صدد حمله بر امریکا و دیگر کشورهای غربی از افغانستان است.
فرانک مکنزی، قوماندان پیشین قوماندنی مرکزی امریکا میگوید که:«در کل داعش بسیار علاقمند است تا به سر زمین ما حمله کنند و چیزی که آنها میگویند ما باید باور کنیم، آنها تلاش میکنند تا این کار را انجام دهند، من فکر میکنم از زمانیکه ما افغانستان را ترک کردیم این تهدید افزایش پیدا کرده است، چون فشار از سر داعش کم شده است و میتوانند آزادانه پلانهای خود را عملی کنند. ما باید با همکاران بینالمللی خود تلاش کنیم تا جلو آنها را بگیریم.»
این جنرال بازنشستهی امریکایی به خروج نیروهای کشورش به افغانستان نیز اشاره میکند و میگوید که باید بخش از نیروهای امریکایی در افغانستان برای مبارزه با داعش حفظ میشد.
آقای مکنزی افزوده است که: «من به این باور هستم در آن زمانی که ۴ یا ۵ هزار نیروی امریکا همراه با متحدان ناتو که در افغانستان حضور داشتند، میتوانستیم ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز را در آنجا میگذاشتیم و در مقابل داعش میجنگیدیم که هدف اصلی ما هم در افغانستان همین بود که از حملات علیه کشور خود جلوگیری کنیم. اما اکنون در یک وضعیت متفاوت قرار داریم.»
امارت اسلامی اما میگوید که برخی از حلقات غربی در پی بزرگ نمایی داعش هستند در حالی که در بیش از دو سال گذشته داعش سرکوب شده و توان ندارد تا حملههایی را در بیرون از افغانستان راه اندازی کند.
با این همه آگاهان باور دارند که تهدید داعش با گذشت زمان بیشتر خواهد شد و برای مبارزه با این گروه نیاز است تا همه کشورها با هم از نزدیک کار کنند و تهدیدها را دفع کنند.
رویداد های اخیر
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
شورای امنیت سازمان ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را برای ۱۴ ماه دیگر تمدید کرده است.
شورای امنیت در نشست روز جمعه با اتفاق آرای ۱۵ عضو خود قطعنامه شماره ۲۷۶۳ را در این باره تصویب کرد.
بر این اساس، نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی، از جمله مسدودیت داراییها، ممنوعیت سفر و جلوگیری از انتقال تسلیحات ادامه مییابد.
نماینده ایالات متحده گفت: «با تصویب قطعنامه امروز، شورای امنیت بر اهمیت تداوم سیاست تحریم های ۱۹۸۸ برای حمایت از صلح و ثبات در افغانستان تاکید کرد.»
او همچنان به وضع محدودیتها از سوی امارت اسلامی بر زنان و دختران در افغانستان اشاره کرد.
نماینده چین نیز اما تاکید کرد که تحریمهای سال ۱۹۸۸ علیه امارت اسلامی به هدف مبارزه با تروریزم وضع شده بود و نباید برای حل مسایل حقوق بشری از آن استفاده کرد.
رویداد های اخیر
د افغانستان بانک: طی یک سال گذشته بیش از ۷ میلیارد افغانی پول فرسوده از بازارها جمعآوری شده است
د افغانستان بانک میگوید که در یک سال گذشته بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را از بازارهای پولی کشور گردآوری کرده است.
مسوولان این بانک از شهروندان خواستهاند که در معاملات روزانه خود به حفاظت از پول افغانی توجه کنند.
به گفته آنان، این روند بیشتر توسعه خواهد یافت و همچنان بانکنوتهای جدید افغانی در بازار تزریق شده است.
حسیبالله نوری، سخنگوی این بانک گفته است: «د افغانستان بانک متعهد است تا برای شهروندان در تمام بخشهای مالی و بانکی سهولت ایجاد کند. جمعآوری بانکنوتهای مندرس از بازارها ادامه دارد و این یک پروسه دوامدار است. طی یک سال گذشته د افغانستان بانک توانسته است که بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را جمعآوری کند.»
از سویی هم، باشندگان برخی ولایات نیز بیان نمودهاند که به دلیل افزایش پول کهنه در امور روزمره خود با مشکلات زیادی مواجه هستند.
در همین حال، مسوولان انجمن صرافان سرای شهزاده نیز گفتهاند، بانک مرکزی توانسته است که بیشتر پولهای مندرس را از بازار پولی جمعآوری کند و به جای آن پولهای جدید به بازار تزریق کند.
مسوولان بانک مرکزی همچنان اظهار کردهاند که روند جمعآوری پولهای مندرس از مارکیتهای پولی ادامه خواهد داشت و از مردم نیز میخواهند که به مصونیت فیزیکی پول افغانی توجه جدی داشته باشند.
رویداد های اخیر
ایران میگوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان میکند
امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرده که کشورش سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را برای تامین نیازهای مهاجران افغان هزینه میکند، در حالی که با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی همراه نبوده است.
ایروانی روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت ملل متحد درباره افغانستان گفت: «ایران بهعنوان یک همسایه، بهویژه پس از خروج بیپروای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، بخش نامتناسبی از بار ناشی از بحران افغانستان را متحمل شده است. بیش از شش میلیون افغان در ایران پناه گرفتهاند که فشار زیادی بر منابع محدود ما وارد کرده است. ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر برای تأمین نیازهای آنان هزینه میکند، اما این بار با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی مواجه نشده است.»
این دیپلومات ارشد ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: «کشورهایی مانند ایران و پاکستان نیازمند کمکهای مستمر هستند، در حالی که تلاشها باید بر تقویت ظرفیت افغانستان برای ارائه مسکن، شغل و خدمات اساسی متمرکز شود تا بازگشت پناهندگان امکانپذیر گردد.»
ایروانی افزود که ایجاد حکومتی که وضع قوانین آن با نمایندگان ملت باشد و حکومتی همه شمول برای صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان ضروری است.
وی افزود که چنین حکومتی میتواند به چالشهای کلیدی پرداخته، از بازگشت درگیری جلوگیری کرده و جریان پناهندگان به کشورهای همسایه را مهار کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
International Sports5 روز ago
تلویزیون آریانا فصل افتتاحیه سوپرلیگ ۱۰ آوره سریلانکا را نشر میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بلینکن از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند
-
تجارت20 ساعت ago
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
-
رویداد های اخیر21 ساعت ago
ایران میگوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان میکند