تجارت
امارت اسلامی: زمینه تطبیق پروژههای بزرگ اقتصادی در افغانستان فراهم شده است

امارت اسلامی گفته است که همه زمینهها برای تطبیق پروژههای بزرگ اقتصادی در افغانستان فراهم شده است.
مقامهای امارت اسلامی میگویند که برای آغاز پروژههای بزرگ اقتصادی و منطقهیی در کشور اقداماتی را روی دست دارند و برای تطبیق تمامی پروژههای بزرگ اقتصادی از جمله انتقال لین برق ۵۰۰ کیلو ولت، تاپی، کاسا یکهزار که منجر به اتصال منطقهیی می شود، آمادهگی کامل دارند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی تأکید میکند که تدابیری را برای اجرای این پروژهها و ایجاد راه آهن بین آسیای مرکزی و جنوبی روی دست گرفتهاند.
آقای مجاهد میگوید: «امارت اسلامی تمام آمادهگیها که به ختم این پروژهها ضرورت است را اتخاذ کرده است.»
وی افزود: «از لحاظ امنیتی، شماری کارمندان و وظایف که مربوط دولت میشود، آمادهگیها بهگونۀ کامل گرفته شده است.»
به گفته مجاهد، حکومت منتظر کشورهای ذیربط در این پروژهها است که از خود آمادهگی کامل نشان دهند.
در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از امارت اسلامی میخواهند که تلاشهای خود برای تطبیق پروژههای بزرگ اقتصادی را افزایش دهد و میافزایند که روند حمایت از این پروژهها میتواند کشور را از بحران اقتصادی بیرون کند.
کارشناسان اقتصادی همچنان پروژههای اقتصادی منطقهیی را برای بهبود اقتصاد کشور ضروری میدانند و از حکومت خواستار توجه جدی در این بخش اند.
هرچند در سالهای گذشته نبود امنیت از بزرگترین چالش فرا راه تطبیق پروژههای بزرگ اقتصادی در افغانستان گفته میشد اما پس از روی کارآمدن امارت اسلامی این مشکل برطرف شده و حکومت میگوید زمینه آغاز کار عملی این پروژهها فراهم شده است.
تجارت
وزارت مالیه: گزارش اخیر سیگار دور از حقیقت است

وزارت مالیه، گزارش اخیر “سیگار” در مورد انجوها و موسسات در افغانستان را دور از حقیقت دانست و آن را رد کرد.
در اعلامیهیی که روزگذشته (یک شنبه ۱۶دلو) از سوی این وزارت منتشر شده، آمده است:«اداره بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان “سیگار” در گزارش ربعوار خویش به کانگرس امریکا ادعـا کـرده اسـت کـه امـارت اسلامی افغانستان از آنعده انجوهـا و مؤسسات که در بخش کمکهای بشردوستانه فعالیت میکننـد؛ تحـت عنـوان فيـس لایسنس، مالیات و هزینـههـای اداری پول میگیرد که بخش بزرگی از عواید افغانستان را تأمین میکند. وزارت مالیه امارت اسلامی افغانستان راپور مذکور را دور از حقیقت دانسته و جداً آنرا رد میکند.»
در اعلامیه گفته شده است: «وزارت ماليـه مـاليـات آنعـده انجوهـا و مؤسسات را که در بخش کمکهای بشردوستانه فعالیت میکننـد، معـاف کرده کـه نـه از آنهـا مـالـيـه دریافـت مـیشـود و نـه هـم مـصـارف اداری بالای شـان وضـع میگردد.»
وزرات مالیه همچنان افزوده است که در تمام گمرکات کشـور تعرفه گمرکی امـوال که توسـط ایـن انجوهـا و مؤسسات وارد میشود، به صفر رسیده و اموال نهادهای متذکره بدون محصول وارد کشور میشود.
به گفته این وزارت، از سازمانها و مؤسسات خارجی صرف فيـس لايسنس اخـذ میشود که مبلغ ناچیز و دارای چارچـوب قانونی است و با کشورهای دیگر متوازن بوده و تأثیری بر عواید ملی افغانستان ندارد.
وزارت مالیه اطمینان داده است که ارگانهای امارت اسلامی بـه شـمول وزارت مالیه، تسهیلات اداری، مالی و امنیتی را برای انجوها و نهادهای که در بخش کمکهای بشردوستانه فعالیت میکنند فراهم میکنند و به تمام وعـدههـای خـود در این زمینه متعهـد و در توزیع و ارسال کمکهای بشردوستانه با آنها همکار هستند.
تجارت
افتتاح یک فابریکه تولید آرد در ولایت هرات

وزارت صنعت و تجارت میگوید که یک فابریکه تولید آرد در ولایت هرات افتتاح و به بهرهبرداری سپرده شد.
نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت روزشنبه (۱۵دلو) با حضور هیئت همراه اش فابریکه تولید آرد (گندم کوبان هری) را در ولایت هرات افتتاح نمود.
به گفته این وزارت، عزیزی ضمن افتتاح این فابریکه از مالک آن جهت سرمایهگذاری سپاسگذاری نمود.
فابریکه تولید آرد “گندم کوبان هری” در فازاول پارک صنعتی ولایت هرات با هزینه یک میلیون و دو صدهزار دالر امریکایی اعمار گردیده است.
این فابریکه با ظرفیت تولید ۱۸۰ تُن آرد در روز، برای بیشتر از ۷۰۰ نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم زمینه کار را مساعد نموده است.
تجارت
افغانستان و پاکستان مسوده کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را امضا کردند

رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که پاکستان و افغانستان مسوده کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را امضا کردند.
به نقل از روزنامه «دی نیوز»، هیئتهای پاکستان و افغانستان طی سه روز گذشته برای دور سوم مذاکرات در مورد کنوانسیون اجتناب از مالیات مضاعف در اسلام آباد با هم ملاقات کردند.
در این نشست، ریاست هیئت افغانستان را ندا محمد صدیقی، رئیس خدمات حقوقی و پالیسی ریاست عمومی عواید وزارت مالیه بر عهده داشت، در حالی که ساجدالله صدیقی، رئیس عمومی فعالیتهای مالیاتی بین المللی بورد فدرال عواید، ریاست طرف پاکستانی را بر عهده داشت. هر دو هیئت به طور کامل در مورد تمام موضوعات باقی مانده از دور دوم مذاکرات که در دسمبر سال ۲۰۲۱ در اسلام آباد برگزار شده بود، بحث کردند.
مذاکرات در فضایی دوستانه انجام شد و طرفین نظریات خود را ارائه کردند. پس از گفتگوی مفصل، دو طرف در مورد پیش نویس کنوانسیون اجتناب از مالیات مضاعف بین پاکستان و افغانستان به توافق رسیدند.
در پایان این نشست، عاصم احمد، رئیس بورد عواید فدرال پاکستان از سفر هیئت افغانستان به پاکستان تشکر کرد و ابراز خوش بینی نمود که کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، روابط اقتصادی بین دو کشور «برادر» را بیش از پیش تقویت کند.
نماینده خاص پاکستان برای افغانستان امضای این مسوده را «یک قدم مهم دیگر به جلو» خوانده است.
محمد صادق در توییتر نوشت: «حدود ۱۲ سال طول کشید تا از این نقطه عطف عبور کنیم. سرمایه گذاران، قراردادی ها و کاروبار در هر دو طرف سود قابل توجهی خواهند داشت.»
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هالند برای بازماندگان یک حمله نیروهایش در افغانستان غرامت میپردازد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان بازیکن کرکت افغان بهترین توپانداز در ردهبندی بازیهای ۲۰آوره کرکت انتخاب شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
هفت عضو یک خانواده بهگونه مرموز در بلخ کشته شدند
-
تجارت4 روز ago
اداره خط آهن افغانستان: ازبیکستان قرارداد جدید بندر حیرتان را نقض کرده است
-
جهان2 روز ago
پرویز مشرف، رییسجمهور پیشین پاکستان درگذشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نماینده امریکا: منع کار زنان در انجوها ارسال کمکهای بشری را با خطر مواجه میکند
-
ورزش1 روز ago
تیم ملی کرکت پاکستان سه مسابقه در برابر افغانستان در اواخر ماه مارچ بازی خواهد کرد