رویداد های اخیر
امارت اسلامی: نگرانیهای شماری از کشورها از کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان بیجا است

امارت اسلامی می گوید برخی کشورها زیر نام نگرانی از کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان استفاده ابزاری میکنند.
معاون سخنگوی امارت اسلامی میافزاید در حالی که کشت خشخاش در افغانستان به صفر رسیده است و نیز جلو تولید، قاچاق و خرید و فروش انواع مواد مخدر گرفته شده است؛ اما شماری از کشورها به دور از واقعیتهای عینی افغانستان بگونه نا مؤجه از کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان نگرانیهای خود را مطرح میسازند تا از این طریق بر امارت اسلامی فشار وارد نمایند.
در حالی که شماری از کشورهای منطقه به ویژه مقامات کشورهای آسیایی میانه بارها نگرانی خود را مبنی بر کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان مطرح کرده اند، اما امارت اسلامی این نگرانیها را نا مؤجه و دور از واقعیتهای عینی در افغانستان میداند.
معاون سخنگوی امارت اسلامی مطرح ساختن این نگرانیها ریشه در اهداف دیگر این کشورها دارد تا از این طریق بر امارت اسلامی افغانستان به عنوان ابزار فشار استفاده نمایند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید که:«متاسفانه بعضی از نگرانیها در شماری از کشورهای بیرونی بیجا است، یا از حقایق عینی و جریانات واقعی کشور ما اطلاع خوب و درست ندارند و یاهم شاید اهداف دیگری را داشته باشند و میخواهند از همچون یک راهی که غیر مؤجه و غیرمعقول است استفاده بکنند و بگونه ابزار فشار به کار ببرند.»
به گفته معاون سخنگوی امارت اسلامی ۹۸ درصد شهروندان کشور فرمان رهبر امارت اسلامی را مبنی بر منع کشت، تولید، و خرید و فروش مواد مخدر عملی کرده اند و در بعضی از ساحاتی که بگونه پنهانی خشخاش کشت شده بود از سوی نیروهای امنیتی تعقیب و از بین برده شده است.
آقای کریمی میگوید که:« ۹۸درصد مردم افغانستان فرمان امیرالمومنین را لبیک گفتند و این پدیده را نکاشتند در بعضی از ساحاتی که بگونه پنهانی در پشت دیوارها کاشته بودند از سوی نیروهای امارت اسلامی تعقیب و از بین برده شد. پس امارت اسلامی قسمی که فرمان را صادر کرده که کشت، قاچاق، تولید، پروسس و خرید و فروش همه موارد را ممنوع قرارداده همین فرمان پابرجا خواهد بود.»
شماری از آگاهان به این باور اند که مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر نیاز به همکاریهای مشترک دارد و نیاز است که کشورهای منطقه افغانستان را در این راستا کمک و همکاری نمایند.
این در حالیست که حدود یک ماه قبل یک نهاد تحقیقاتی در بریتانیا گزارشی به نشر رساند که بربنیاد آن کشت کوکنار در جنوب افغانستان در مقایسه با سال گذشتهی میلادی تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.
در گزارشی این نهاد کشت کوکنار در ولایت هلمند که پنجاه درصد تریاک جهان را در گذشته تولید میکرد، ۹۹ درصد کاهش داشته است.
رویداد های اخیر
دهها خانواده فقیر در ننگرهار از کمکهای رمضانی بنیاد بیات مستفید شدند

در ادامه کمکهای رمضانی بنیاد بیات، این بار دهها خانواده فقیر در ولایت ننگرهار از این کمکها مستفید شدند.
مسوولان این بنیاد میگویند که این کمکها شامل آرد، برنج و روغن میشود که پس از یک سروی شفاف به نیازمندان توزیع شده است.
عطاء الله ساحل، نماینده بنیاد بیات در ننگرهار گفت: «بنیاد بیات هر سال به هزاران خانواده در سراسر افغانستان کمک میکند. خوشبختانه امروز این کمکهای رمضانی در جلال آباد نیز به صدها خانواده توزیع شد. این کمکها شامل آرد، برنج و روغن میشود.»
مسوولان ریاست اقتصاد ننگرهار نیز ضمن قدردانی از بنیاد بیات، از دیگر نهاد های خیریه میخواهند که در ماه مبارک رمضان دست نیازمندان را بگیرند.
محمد آصف رحمانی، نماینده ریاست اقتصاد ننگرهار گفت: «این خانواده ها بسیار خانواده های مستحق هستند که پس از انجام سروی در حضور نمایندگان ریاست اقتصاد و بنیاد بیات، انتخاب شدند. تمام خانوادهها مستحق هستند که شامل بیوهها، معیوبان و فقرا میباشند.»
دریافت کنندگان این کمکها نیز از کمکهای رمضانی بنیاد بیات استقبال میکنند و میگویند که افراد نیازمند به کمک بیشتر نیاز دارند.
حیدر، یکی از دریافت کنندگان کمک گفت: «ما بسیار مردم فقیر هستیم. فرصتهای کاری وجود ندارد. از بنیاد بیات بسیار تشکر که به ما کمک کرد.»
محمد زمان، یکی دیگر از دریافت کنندگان کمک گفت: «در این ماه رمضان، با مشکل مواجه بودم. نمیتوانستم نفقه پیدا کنم. بنیاد بیات به ما کمک کرد. خداوند به آن کمک کند.»
بنیاد بیات نتنها در ماه مبارک رمضان، بلکه در مواقع حوادث طبیعی نیز نیازمندان را مورد حمایت قرار داده است و همچنان با نهادهای دولتی در بخش های گوناگون به ویژه صحت و معارف همکاری نموده است.
رویداد های اخیر
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است

وزیر امور خارجه ایران میگوید که در حال حاضر «حاکمیت و امنیت» در افغانستان برقرار بوده و شرایط نسبت به گذشته تغییر یافته است.
عباس عراقچی می افزاید که برخلاف گذشته که هر گوشهای از افغانستان در اختیار یک گروه بود، اکنون اینگونه نیست.
او در مصاحبه با «خبر آنلاین» گفت: «واقعیت اینست که حالا قدرتی در افغانستان سر کار است که در طول سه و نیم سال گذشته حاکمیت خودش را تثبیت کرده و برخلاف گذشته که هرگوشه افغانستان دست یکی بود، حالا اینطور نیست. امنیت و حاکمیت برقرار است و ما باید برای منافع ملی خود، به موضوعات بپردازیم و آن را حل و فصل کنیم.»
امارت اسلامی در واکنش به سخنان وزیر امور خارجه ایران، میگوید که این اظهارات نشاندهنده درک واقعیتهای موجود در افغانستان است.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید: «این در واقع به معنای درک درست از واقعیتهای موجود در افغانستان است. این یک واقعیت است که در افغانستان یک حکمرانی واحد سیاسی وجود دارد که بر افغانستان حاکمیت کامل دارد.»
عباس عراقچی در مصاحبه اش افزود مسایلی در افغانستان وجود دارد که به منافع ملی ایران پیوند دارد، از این رو به کابل سفر کرد تا با مقامهای امارت اسلامی در این مورد گفتگو کند.
وزیر خارجه ایران حقابه، مهاجران افغان در ایران وهمچنان فعالیت داعش را از موضوعاتی یاد کرد که نیاز است تا مقامهای دو کشور در مورد آنها با هم گفتگو کنند.
این دیپلومات ایرانی افزود که تهران مانند سایر کشورها، امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته اما در شرایط تحریمی، تجارت آنان با افغانستان به طور رسمی و غیر رسمی، میلیاردی است.
از سوی دیگر، معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با سرپرست سفارت افغانستان در تهران گفته است که افغانستان و ایران دارای روابط دینی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی دیرینه میباشند و مسوولان این سفارت باید در تقویت هرچه بیشتر آن تلاش کنند.
فضل محمد حقانی، سرپرست سفارت افغانستان در تهران نیز افزوده که مسوولان این سفارت برای گسترش روابط میان دو کشور در عرصههای مختلف، تلاش مینمایند که نتایج خوبی نیز در پی داشته است. آقای حقانی تصریح کرده که با توجه به اینکه تعداد زیادی از افغانها در کشور ایران حضور دارند، خدمات قونسلی در این سفارت فعال بوده و به شهروندان افغان مقیم آن کشور به خوبی خدمات ارائه گردیده و به مشکلات آنان رسیدگی میشود.
رویداد های اخیر
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
مسؤولان دفتر اتحادیه اروپا در افغانستان روز یکشنبه (۳ حمل) در صفحه ایکس این نهاد نوشتند که آموزش برای همه برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است.

همزمان با آغاز سال تعلیمی افغانستان بدون حضور دختران دانشآموز در مکاتب و پوهنتونها، اتحادیه اروپا میگوید که آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است.
مسؤولان دفتر اتحادیه اروپا در افغانستان روز یکشنبه (۳ حمل) در صفحه ایکس این نهاد نوشتند که آموزش برای همه برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است.
اتحادیه اروپا میگوید که زنان تحصیل کرده، با مهارتها و دانش حیاتی خود، معماران یک کشور قویتر، با ثبات تر و از نظر اقتصادی مستقل هستند و اتحادیه اروپا از حق آنها برای آموزش حمایت می کند.
چهار روز قبل زنگ مکتب در افغانستان نواخته شد، اما امسال چهارمین سال است که دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب و پوهنتونها منع شدهاند. نهادهای جهانی تأکید دارند که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، غیرقابل توجیه و نقض حقوق اساسی بشر برای آموزش است.
پیشتر صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف)، اعلام کرد که با شروع سال جدید تحصیلی در افغانستان، ۴۰۰ هزار دختر دیگر از آموزش محروم شدند و شمار کل دخترانی که اجازه تحصیل در دوره متوسطه و لیسه را ندارند، به ۲.۲ میلیون نفر رسیده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکایی آزاد شده توسط امارت اسلامی نزد همسرش در ایالات متحده رسید
-
جهان5 روز ago
ترمپ و زلنسکی در تماس تیلیفونی بر همکاری به هدف خاتمه جنگ توافق کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
زخمی شدن ۱۸ تن در پی درگیری میان دو برادر در هلمند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیان اقدام کند
-
International Sports2 روز ago
جورج فورمن، بوکسر افسانهای سنگین وزن جهان درگذشت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
مکرون و محمد بن سلمان درباره غزه و روند صلح اوکراین گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یونیسف: عواقب ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم «فاجعه بار» خواهد بود
-
اخبار ساحوی3 روز ago
هشدار رهبر ایران: اگر امریکا سوءنیت نشان دهد، سیلی محکمی خواهد خورد